Napi napi

Már megint egy nyamvadt csütörtök

2014. március 6., 18:57 Módosítva: 2014.03.06 18:57
4

A BALOLDAL RÁRONTOTT AZ LMP-RE

A sebtiben Kormányváltásra keresztelt Összefogás egyik pártjának, a Demokratikus Koalíciónak a politikusai azzal kampányolnak, hogy az LMP-re leadott szavazatok valójában a Fideszt segítik. Kerék-Bárczy Szabolcs „Kivel van az LMP?" címmel tart sajtótájékoztatót, Oláh Lajos pedig Ha Schifferre szavazol, Orbánra szavazol feliratú képet osztott meg a facebookon.

fb

MÁR NEM ÖSSZEFOGÁS AZ ÖSSZEFOGÁS

Egy hónappal a választás előtt Kormányváltásra változtatta nevét az MSZP vezette baloldali koalíció. A váltás hátterében az állhat, hogy a volt monoki polgármester, Szepessy Zsolt Összefogás Pártja is tud országos listát állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett.

Tovább

Ezen a napon volt aztán minden

2014. március 5., 19:20 Módosítva: 2014.03.05 19:30
2

AZ E.ON GÁZCÉGEIT IS MEGVESZI AZ ÁLLAM

Eladnák az E.On két gázelosztó társaságát és az energiaszolgáltató cégét is, az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán már alá is írták az MVM-mel, a tranzakció idén lezárulhat. Ezzel az állam lehet a legnagyobb tulajdonos már a gázellátásban is. Az MVM délelőtt még cáfolta, hogy az anyacég szándéknyilatkozatot írt volna alá, mint kiderült azért, mert az aláírás csak délután történt meg.

elosztó
Tovább

9, 14, 30, 31

2014. március 4., 19:58 Módosítva: 2014.03.04 20:27
43

PUTYIN: NEM LESZ HÁBORÚ

Az orosz elnök sajtótájékoztatóján tagadta, hogy a Krímben beavatkozó fegyveresek az orosz hadsereg katonái lettek volna. Vlagyimir Putyin szerint, a Majdanon fegyverrel megdöntötték az alkotmányos rendet, és bár elismeri az új kijevi kormányt, Janukovicsot tartja Ukrajna államfőjének. Moszkva nem annektálja a Krímet, ígérte, a félsziget sorsáról népszavazás fog dönteni. A krími helyzet miatt Washington minden katonai kapcsolatát felfüggesztette Oroszországgal, és gazdasági, valamint diplomáciai szankciókat helyezett kilátásba. Egy kiszivárgott brit diplomáciai dokumentum szerint az EU viszont nem tervezi gazdasági szankciók életbe léptetését Oroszországgal szemben.

Tovább

Ez egy izgalmas nap volt

2014. március 3., 18:58 Módosítva: 2014.03.03 18:58
3

EGYRE KÖZELEBB AZ OROSZ-UKRÁN-KONFLIKTUS

Egyre feszültebb a helyzet a Krím-félszigeten, ami Ukrajnához tartozik, és amin egyre több az orosz katona. Nem teljesen hitelesített hírek szerint az oroszok kedd hajnal 4-ig (magyar idő szerint) adtak időt at ukrán erőnek, hogy megadják magukat, ellenkező esetben támadást ígértek. Az EU és az USA mindenféle szankciókon gondolkodik, de egyelőre ezeknek nincs hatásuk, azaz az oroszok minden jel szerint további fegyvereseket küldenek a térségbe. Percről percre közvetítésünket itt olvashatják.

Tovább

Ezért jó politikussal kavarni

2014. február 28., 19:25 Módosítva: 2014.02.28 19:38
1

JANUKOVICS NEM ADJA FEL

Viktor Janukovics leváltott ukrán elnök Oroszországból tartott sajtótájékoztatót, folytatja a harcot Ukrajnáért, szerinte nem buktatták meg. Elnöknek tekinti magát, de csak akkor tér vissza Ukrajnába, ha garantálják a biztonságát, orosz katonai beavatkozást pedig nem fog kérni. Katonai teherautók és oroszbarát fegyveresek zárták le csütörtök éjjel a szevasztopoli nemzetközi repülőtérre vezető utakat, és egész délelőtt a szevasztopoli és szimferopoli reptereknél voltak. Összecsapás ugyanakkor nem robbant ki, és az sem derült ki egyértelműen, hogy orosz katonák voltak-e az orosz egyenruhába öltözött emberek. Közben több olyan ember is tagja lett az új ukrán kormánynak, akik pár napja még a Majdanon Janukovics ellen tüntettek.

Tovább

Csúszós csütörtök csődveszéllyel

2014. február 27., 19:57 Módosítva: 2014.02.27 20:14
31

UKRAJNA MÉG MÉLYEBBEN A VÁLSÁGBAN

Csütörtökön felállt az új ukrán kormány, de az ország közel van az összeomláshoz. Az államkasszában mindössze 400 000 dollár van, a Krími-félsziget elszakadna. Közben Janukovics exelnök megérkezett Moszkvába.

Tovább

A szörnyű hírek napja

2014. február 26., 19:26 Módosítva: 2014.03.05 14:03
3

DURVUL A HELYZET A KRÍMBEN

A krími tatárok és oroszbarát aktivisták szerda délután összecsaptak az ukrajnai Krími Autonóm Köztársaság fővárosában, Szimferopolban. Egyre több a sérült. Moszkvának rengeteg nyomásgyakorló eszköze van Ukrajnában, de kockázatos mindet bevetni. Putyin hadgyakorlatot rendelt el Ukrajna közelében. Janukovics talán már orosz védernyő alatt van, közben már nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

EGY LÉPÉSRE AZ ÖSSZEOMLÁSTÓL UKRAJNA

Sztepan Kubiv, a frissen megválasztott ukrán jegybankelnök bejelentette szerda délután, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz fordul Ukrajna egy pénzügyi mentőcsomagért. Ukrajnának már alig van pénze, és ezt mindenki tudja. Valahonnan külföldről sürgősen pénzhez kell jutniuk, különben napokon belül jön az államcsőd. A cégek és a betétesek nem akarnak semmit a véletlenre bízni, ezért rohamozzák a bankokat, kivegyék a hriványájukat és dollárra vagy euróra váltsák. A pánikszerű hangulat pedig önmagát generálja. Közben az országnak nincs még csak ideiglenes kormány sem, ezért az IMF egyelőre nem is tudna igazán kivel tárgyalni a mentőcsomagról. 

BETILTOTTÁK A FORTRESST, AZ ÁLBRÓKERCÉGET

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a Fortress és a Flow Money cégek működését, közölték szerdán. Az MNB piacfelügyeleti eljárásban már korábban egyes számlák és eszközök zárolását rendelte el, az azóta beszerzett újabb bizonyítékok alapján pedig most azonnali hatállyal megtiltotta a cégeknek, hogy működjenek, illetve Sz.-F. Zsolt Sándor magánszemélyt is letiltotta az üzletről. Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le.

Tovább

Nem csoda, hogy titkolóztak

2014. február 25., 19:07 Módosítva: 2014.02.25 19:30
3

NEM HATÉKONY, ALKALMATLAN, ELHIBÁZOTT

Az Index közreadta a volt miniszteri biztos három eltitkolt, a Klebelsberg Intézménykezelő Központ működéséről kiadott jelentése közül az egyiket. Az iskolák központi fenntartójának gazdálkodását, szervezeti működését, külső-belső kommunikációját és informatikai fejlesztéseit elemző dokumentum lesújtó képet fest a milliárdos megtakarítás helyett 50 milliós veszteséget termelő Klik-ről és vezetőjéről, Marekné Pintér Arankáról.

Tovább

Megvan a legöregebb ásvány, nincs meg Janukovics

2014. február 24., 19:03 Módosítva: 2014.02.25 11:46
57

LETARTÓZTATNÁK JANUKOVICSOT

A leváltott államfőt az ukrán rendőrség tömeggyilkossággal gyanúsítja a kijevi főtéren történtek miatt, ezért kezdeményezték a letartóztatását. Viktor Janukovicsról egyelőre nem tudni, hol bujkál, az is lehet, hogy a Közel-Keletre utazott, más hírek szerint a Krímben látták. Az is kiderült, hogy az ukrán elnök a szeretőjével élt együtt. Az új kijevi hatalmat az USA, az EU és az ENSZ is elismerte. Moszkva álláspontja nem ennyire egyértelmű, az orosz állami tévében Janukovicsot hazaárulónak titulálták, Medvegyev orosz miniszterelnök szerint viszont az új vezetők zendüléssel jutottak hatalomra. Egyes hírek szerint a kelet-krajnai Szevasztopol lakói inkább Oroszországhoz tartoznának. A Majdanon elkezdték bontani a barikádokat, a kijevi parlament ideiglenesen felfüggesztené az alkotmánybíróságot.

Tovább

Ennyi áttörést el sem tudtunk képzelni

2014. február 21., 19:01 Módosítva: 2014.02.21 19:17
18

UKRÁN VÁLSÁG: MEGÁLLAPODÁS VAN, DE SOK TÜNTETŐ NEM ELÉGEDETT

Az elmúlt napok összecsapásai után Viktor Janukovics elnök és az ellenzék három vezetője aláírta azt a megállapodás, amely értelmében visszatér a 2004-es alkotmány, csökken az elnök jogköre. Előrehozott választás is lesz valamikor szeptember és december között, de csak pár hónappal előzi meg az egyébként is esedékes januári elnökválasztást. A kijevi Majdan téren tiltakozók egy delegációja is aláírta a megállapodást, de sok tüntető nem elégedett. Az ukrán parlament megszavazott egy törvényt, amivel megnyílhat az út Julija Timosenko szabadon engedése előtt. A Janukovicsot támogató oroszok idegesek, a magyar kormány kesztyűs kézzel bánt az ukrán elnökkel, de Orbán Viktor legalább a határt megnézte.

Tovább

Pintér keze se kellett csütörtökön

2014. február 20., 20:09 Módosítva: 2014.02.20 20:35

VÉRES CSÜTÖRTÖK KIJEVBEN

  • A csütörtökre virradó éjszaka nyugodtan telt Kijevben, reggel azonban a fegyverszünet ellenére újabb harcok kezdődtek.
  • A csütörtök reggeli összecsapásoknak újabb áldozatai voltak. Hatvanhét halott van már.
  • Összeült az EU külügyminisztereinek ülése Brüsszelben, a német, francia, lengyel miniszter Kijevben tárgyalt. Orbán Viktor szemlét tart a határnál.
  • Magyarország felkészül egy esetleges menekülthullámra, nem tanácsolják az utazást Kijevbe.
  • Az Index tudósítója a helyszínre érkezett.
  • Állandó percről percre tudósításunk az Ukrán helyzetről itt olvasható.
Tovább

És akkor jött Gyurcsány, és beleköpött a levesbe

2014. február 19., 19:50 Módosítva: 2014.02.19 20:36
192

SZERDÁN TOVÁBB LÁNGOLT KIJEV

  • Délután újra gyülekeztek a rendőrök a kijevi Majdan tér körül, ejtőernyősöket is vezényeltek a városhoz.
  • Odesszában maszkos támadókról számoltak be, három újságíró megsérült, egy másik városban a tömegbe lőhettek.
  • Az egészségügyi minisztérium szerint 26-an meghaltak, több mint 750-en megsérültek az összecsapásokban.
  • Viktor Janukovics elnök tárgyalásra hívta már kedd este Arszenyij Jacenyuk és Vitalij Klicsko ellenzéki vezetőket, de nem lett eredménye. Szerda este leváltotta a vezérkari főnököt.
  • A franciák és a lengyelek szankciókat sürgetnek, összeül az EU, holnap vezető európai diplomaták érkeznek Kijevbe.
  • Magyarország felkészül egy esetleges menekülthullámra, nem tanácsolják az utazást Ukrajnába.
  • A forradalmi hullám Kárpátalját is elérte.

 Állandó percről percre tudósításunk az Ukrán helyzetről itt olvasható.

Tovább

Ha kedd, akkor pokol

2014. február 18., 19:00 Módosítva: 2014.02.18 20:22
3

Halottak Kijevben, hisztéria Romániában, bukás Esztegomban, tüdőbajos delfinek a Mexikói-öbölben.

Tovább

Szatír, Szocsi, szavazás

2014. február 17., 19:00 Módosítva: 2014.02.17 19:35
1

VIGYÁZZON, MÁTÓL JÖNNEK, KOPOGTATNAK!

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése. Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást összegyűjteniük. Az új rendszer máris egy minibotránnyal indult, ugyanis a Nemzeti Választási Iroda helyi szervei több választókerületben is rosszul nyomtatták ki a baloldali ajánlóíveket. A baloldal nem gyanakszik szabotázsra, helyi adatrögzítési problémák állhatnak az ügy hátterében. A Nemzeti Választási Bizottság döntött arról is, hogy senki, még a választási iroda sem buszoztathat.

Tovább

Van-e tudományos magyarázat arra, hogy pénteken sok a balhé?

2014. február 14., 20:27 Módosítva: 2014.02.14 20:50
4

VOLT ZSINAGÓGÁBAN KAMPÁNYOL A JOBBIK

Pénteken egy zsinagógából kialakított művelődési házba hirdetett lakossági fórumot Vona Gábor, civil és zsidó szervezetek kiakadtak. A fórum kezdete előtt száz tüntető várta a jobbikosokat, a rendőrség tripla sorfalat vont, felvonult velük szemben az Új Magyar Gárda. Vona szerint a megfutamodásuk azt jelentené, hogy elismernék, felelősségük van a holokausztért.

A moderátor, Pörzse Sándor pedig arról beszélt, jó lenne rendőri biztosítás nélkül lejátszani a tüntetőkkel, "mint nagyapáink idejében".

Tovább

Pont, mint a filmekben

2014. február 13., 19:08 Módosítva: 2014.02.13 19:42
2

SIMON GÁBORT NEM VITTÉK EL A NYOMOZÓK

Egyelőre csak a volt MSZP-elnökhelyettes pestszentlőrinci házánál jelentek meg a nyomozók, miután a politikus reggel lemondott országgyűlési képviselőségéről, ezzel megszűnt a mentelmi joga. Ügyészségi nyomzók jelentek meg az MSZP Jókai utcai székházában is. Onnan egy borítékot vittek el, melyben Simon Gábornak a pártnak külön leadott vagyonnyilatkozata szerepel. Délelőtt kétszer is követtük az otthonából autóval távozó Simont, hogy megtudjuk, honnan van az osztrák számláján pihenő negyedmilliárd forint, de lerázott minket. A facebookról is töröltette magát.

Simon Gábort újságírók várták a háza előtt
Simon Gábort újságírók várták a háza előtt

ÖT HELYEN OSZTHATNAK ÉTELT BUDAPESTEN

Déli pályaudvar, Árpád út, 56-osok tere tere, Soroksári út, Galvani utca. Itt lehet majd ételt osztani, közölte Tarlós István főpolgármester. A XIII. kerülettel nem tudtak megegyezni, mert ők inkább meg akarták őrizni a magas presztizsűnek tartott területük nyugalmát.

CINKOTAI MARAD AZ MNB-BEN 

Cinkotai János a Napi Gazdaságnak cáfolta az Origo értesülését, amelyek a lemondásáról szóltak. Az MNB monetáris tanácsának külsős tagja a Napi Gazdaságnak elmondta: 2017-ig biztosan marad a testületben. A Origo információja szerint Cinkotai, aki a közgazdászok körében közkeletű vélekedés szerintaz országban a legpontosabban meg tudja becsülni a várható inflációt, azért tervezte a visszavonását, hogy megírja az infláció magyarországi történetét, amelyet élete legfőbb művének szán.

MEGINT NAGYOT ZUHANT A FORINT - 313

Nem sokat profitált a forint az elmúlt napokban a javuló nemzetközi befektetői hangulatból, csütörtökön rövid idő alatt újra nagyot gyengült. Örülhet viszont az, aki euróban tartja a megtakarításait: délután már a 312,97 forintos szinten is járt az euró árfolyama. Nem sokkal négy után 311-312 forint között mozgott az árfolyam. A forintot elsősorban az alacsony kamatszint és az újabb csökkentés lehetősége tartja nyomás alatt.

NEM LESZ MAGYAR A TOKAJ

Elutasította az Európai Bíróság a magyar fellebbezést a "Tokaj" márkanév ügyében,kimondva azt: nem minősül megtámadhatónak a "Vinohradnícka oblast' Tokaj" szlovák névnek a nyilvántartásba való bejegyzése. Az ügy előzménye, hogy Magyarország Tokajra változtatta a Tokaji bor elnevezést, azt 2009 júliusában bejegyeztette, és az Európai Bizottság mindezt jóváhagyta. A szlovákok azonban ezt kifogásolták, szerintük Budapest önkényesen járt el, és ők is kérték a bizottságot, hogy szlovák részről vegye fel a jegyzékbe.

EGYRE TÖBB VILÁGSZTÁR SZAVAL MAGYARUL

Napok óta Boldizsár Péter videóin röhög a fél internet: a mémgyáros összemixelte a Rambo 4 néhány jelenetét a Nagy László Ki viszi át a szerelmet című versét szavaló Gáti Oszkár hangjával, aki évtizedek óta Sylvester Stallone állandó szinkronhangja. De készült hasonló videó Al Pacinóval és Samuel L. Jacksonnal is.

KISZIVÁRGOTT, MILYEN LESZ A SAMSUNG GALAXY S5, ÉS MILYEN NEM AZ IPHONE 6

A Samsung két hét múlva mutatja be legújabb csúcstelefonját, a Galaxy S5-öt, de már netre kerültek a mobil paraméterei, és a fotója is. A készüléknek 2K-s Super Amoled kijelzője lesz, négymagos processzora 2,5 gigahertzes, 3 gigabájt RAM, húsz megapixeles kamera és egy két megapixeles előlapi kamera is kerül bele. Egy másik telefonról, az iPhone 6-ról is bejárták a netet állítólagos kémfotók, ezekről viszont az derült ki, hogy hamisak.

samsung-galaxy-s5-concept-1

AZ OLIMPIA FEKETE NAPJA

Eltört mind a két lába annak a pályamunkásnak, akit egy négyesbobbal ütöttek el, miközben lámpát javított. A legnagyobb dráma a női 5000 méteres gyorskorcsolyában jött össze, amelynél a kínai Li Csien-zsou úgy lett olimpiai bajnok, hogy az első körben még utolsó volt, de mindhárom ellenfele elesett, onnantól csak végig kellett korcsolyáznia a távot. A legsokkolóbb viszont az orosz sztárkorcsolyázó és győzelemesélyes Pljuscsenko fájdalma, a jégről levonult, és egyben bejelentette, hogy visszavonul.

Így kell elbukni 3 949 000 000-ot

2014. február 12., 19:00 Módosítva: 2014.02.12 19:23
512

FIDESZ 51, ÖSSZEFOGÁS 33, JOBBIK 13, LMP 2

Ha most lennének a választások, így szavaznának az aktív választópolgárok, áll az Ipsos elemzésében. Ezzel az eredménnyel a Fidesz ismét simán megszerezné a kétharmadot. A baloldali Összefogás vezetői a várakozásnak megfelelően szerdán véglegesítették az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP közös országos listáját, meglepetés nincs.

Tovább

Simon sehol, Orbán Kínában

2014. február 11., 19:07 Módosítva: 2014.02.11 19:22
7

KÉT LAKÁST VETT EGYSZERRE SIMON GÁBOR

Folytatódik a Simon-saga, és egyelőre senki nem tudja, hol a vége. Ma épp az derült ki, hogy 2012-ben szinte napra pontosan ugyanakkor vett két szomszédos lakást a budai Ágnes utcában. Egyet magának, egyet a barátnőjének, úgy százmillióért. Szerettük volna megkérdezni, hogy miből: kerestük a Mártonhegyen, kerestük Pestszentlőrincen, de nem találtuk sehol.

CAM00485
Fotó: Szilli Tamás
Tovább

Ülj le, egyes!

2014. február 10., 18:56 Módosítva: 2014.02.10 19:17
5

SIMON NEM TALÁLT RUBRIKÁT A 240 MILLIÓNAK

Ezért nem írta be vagyonnyilatkozatába a szocialista Simon Gábor azt a 240 millió forintnyi valutát, amit egy bécsi számlán parkoltat (pedig nem olyan bonyolult ez). A politikus hétfőn nem jelent meg a parlament mentelmi bizottságának ülésén, maga helyett csak egy magyarázkodó levelet küldött. Később felkerült a parlament honlapjára az új vagyonnyilatkozata, amiben szinte alig egyeznek a számok a január végén leadott bevallásban szereplő adatokkal.

Tovább

Áder János elmosolyodott!

2014. február 7., 19:00 Módosítva: 2014.02.07 19:42
12

ELKEZDŐDÖTT A TÉLI OLIMPIA

160 perces show-val és a sportolók bevonulásával elkezdődött a téli olimpia az oroszországi Szocsiban. A magyarok 16 fős csapattal vesznek részt a játékokon, a bevonulásnál Áder János mosolygott.

Tovább

Nagyon jó fej volt a kormány a Fidesszel

2014. február 6., 19:54 Módosítva: 2014.02.06 20:18

BALHÉS SZAVAZÁS PAKSRÓL

LMP-s képviselők szirénával tiltakoztak a parlamentben a paksi bővítésről szóló szerződés egy héttel előrehozott végszavazása ellen. A kormánytöbbség akarata átment.

1614469 10152216994072013 291555115 o
Fotó: Lehet más a politika! / Facebook
  • Az Országgyűlés név szerinti szavazáson jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló orosz–magyar megállapodás kihirdetéséről szóló törvényt. Orbán Viktor nem vett részt a szavazásban. És még sokan mások sem.
  • A szavazás megkezdésénél több képviselő tiltakozó akcióba kezdett. Az első sziréna Szél Bernadettnél volt, majd Ertsey Katalin is beszállt a szirénázásba. Schiffer transzparenssel tiltakozott.
  • Ezek voltak a legjobb jelenetek.
  • Mindhármukat és Lengyel Szilviát is kizárták az ülésnap további részéről, ennek ellenére a szünetben is tovább szirénáztak, amíg a bömbiket el nem vette tőlük két teremszolga.
  • Kövér a képviselői fizetésük egyharmadának megvonását javasolta, és leidiótázta a tiltakozó képviselőket.
  • Az egyórás szünet után a többség megszavazta a bővítést.
  • Az LMP a hatástanulmány kiadásának elmaradása miatt perel, Bajnaiék arra kérik Ádert, ne írja alá a törvényt.
Tovább

III/III-ast fogtak a kupaszerdán

2014. február 5., 19:00 Módosítva: 2014.02.05 19:07
2

Listák szivárognak, focistát meszelnek, Paks II-t vizsgálnak, MSZP kétharmadról álmodnak.

Tovább

Titkokat pusztított a kedd

2014. február 4., 19:46 Módosítva: 2014.02.04 19:52
2

SIMON GÁBOR A TITKOS PÉNZEK UTÁN LE FOG MONDANI

Kedden a Magyar Nemzet megnevezte a negyedmilliárdos titkos vagyonnal rendelkező szocialistát, Simon Gábort.

  • Az MSZP-ben a hírre válságstáb ült össze, meghallgatták Simont, akinek megadták a lehetőséget arra, hogy önként távozzon.
  • Simon egész nap elérhetetlen volt, kedd este bejelentette az MSZP, hogy Simon felfüggesztette a párttagságát és minden tisztségét.
  • Úgy tudjuk, a vagyon eredete a XVIII. kerületi ügyletekhez kötődhet. Ugyanaz az osztrák bank finanszírozott egy XVIII. kerületi kötvénykibocsátást, amelynél Simon Gábor szocialista elnökhelyettes számlát nyitott, nagyjából akkor, amikor a kibocsátás megtörtént
  • A Simon eltitkolt bankszámlájával kapcsolatos adatokat maga a pénzintézet adta ki a magyar hatóságoknak, miután azok hivatalos megkeresést küldtek az osztrákoknak.
  • Simon azzal magyarázta az MSZP vezetőinek, hogy Ausztriában tartja a pénzt, hogy Magyarországon kevéssé lehet bízni a pénzügyi stabilitásban. A pénz eredete állítólag nem került szóba.
Tovább

Paks-blokk, túszdráma, pikokelvin

2014. február 3., 19:03 Módosítva: 2014.02.03 19:12
1

PAKS ÉS KAMPÁNY A PARLAMENTBEN

A választásokig már csak háromszor ülésezik a parlament, ráadásul most az alsóházi teremben, mert a felsőházi termet már elkezdték átalakítani a kisebb parlamenthez. A kurta tavaszi ülésszakot Orbán Viktor nyitotta meg, aki Paksot egy mondatban említette meg a között a 11 pont között, amelyben a kormányzat utóbbi időben tett döntéseit és intézkedéseit sorolta fel. Beosztottjai annál lelkesebben és furcsább érvekkel keltek a paksi bővítés védelmére. Kovács Pál államtitkár a napelem és az atomerőmű közé tett egyenlőségjelet, hiszen a napban is nukleáris folyamatok zajlanak, Fónagy János pedig a vécélehúzás és az atomenergia kapcsolatáról értekezett. Közben az Országgyűlési Hivatal is akcióba lépett, és blokkolta a paksi bővítésről szóló e-maileket.

Tovább

Micsoda nap volt ez!

2014. január 31., 19:07 Módosítva: 2014.01.31 20:14
2

Szarvas: Hunyd le a szemed 

love (1).gif

314-IG GYENGÜLT A FORINT, BESZÉLT ORBÁN ÉS MATOLCSY

Kemény napja volt a forintnak pénteken, a reggeli 309,5-ről egészen 314-ig gyengült az euróval szemben. Néhány nap alatt így már jó négy százalékot esett az árfolyam. A dollárral szemben 232,2, a svájci frankkal szemben pedig 256,5 forint volt az utolsó árfolyam. A nemzetközi befektetői hangulat több okból is borús volt, de a forint a többi bajba jutott feltörekvő devizánál is erősebben gyengült. Ebben a külföldi hatások mellett az MNB játszotta a legfontosabb szerepet: a kamatcsökkentések folytatásának szerdai kinyilvánításával túlságosan szembe haladtak a befektetői hangulattal. A pénteki politikusi reakciókat és az árfolyamot itt követtük percről-percre.

Tovább

Őrületes nap volt ez, de tényleg!

2014. január 30., 19:00 Módosítva: 2014.01.30 19:00
11

LÁZÁR FENYEGETŐ SZAVAI AZ USA-NAK

Az Egyesült Államok hírszerző szolgálata rendelkezik Magyarországra vonatkozó információkkal, mondta Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az Országgyűlés eseti vizsgálóbizottságának csütörtöki üléséről távozva elmondta: Az amerikai lehallgatási botrány érdemben és jelentősen befolyásolhatja az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatát.

Tovább

Hová tűntek a levelek a Gmailből?

2014. január 29., 19:01 Módosítva: 2014.01.29 19:01
3

HATALMAS FORINTGYENGÜLÉST, 250 FÖLÖTTI FRANKOT, 310-ES EURÓT HOZOTT A SZERDA

Folytatódott, de intenzív sebességre kapcsolt a forint gyengülése: délelőtt néhány óra alatt több mint két százalékot gyengült az euróhoz képest, és így kétéves mélypontra esett. A forintot elsősorban nemzetközi hatások gyengítik, de nem tettek neki jót Matolcsy György szavai sem, aki délután további kamatcsökkentésről beszélt.

Tovább

Repülnek a milliárdok

2014. január 28., 19:07 Módosítva: 2014.01.28 19:07
71

GARANCSI ISTVÁN ÉS NAGY GYÖRGY IS ÉRINTETT AZ OFFSHORE GÁZBIZNISZBEN

A fehérvári labdarúgócsapat tulajdonosa, Garancsi István és a Wallis-alapító Nagy György is szerepel a feltehetően a magyar állam jóvoltából is rendkívül nyereséges energiakereskedő céget tulajdonló offshore céghálóban. Az Átlátszó ciprusi, svájci és kajmán-szigeteki cégiratokra hivatkozva állítja, hogy a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt.-t tulajdonló svájci MET Holding AG-ben 50 százaléka van az RP Explorer Liquid Fund Ltd.-nek, amelytől a szálak hazai üzletemberekhez vezetnek. Délután a kormány nevében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szólalt meg, megvédve az olcsó gázt értékesítő MVMP-t.  

garancsi
Tovább

Lemondott, kirúgták, megzavarták

2014. január 27., 19:01 Módosítva: 2014.01.27 19:04
16

KIRÚGTÁK A KRITIZÁLÓ MINISZTERI BIZTOST

Hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása – sok egyéb mellett ezeket a megállapításokat írta le a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének tevékenységéről Szabó Balázs miniszteri biztos. Jelentése nem maradt következmények nélkül. Kirúgták.

OFFSHORE CÉGEK IS KAPTAK AZ OLCSÓ GÁZBÓL 

A távhősök támogatásának árnyékában offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz az állami MVM kereskedőcége, a szálak kajmán-szigeteki, ciprusi, svájci cégekhez vezetnek. Hogy levigye az árakat, a kormány rátenyerelt a nyugati irányból érkező olcsó gázforrásra, azt ígérve, hogy abból közintézményeket, megszorult távhőtermelőket segít. Segített is, ezzel egy időben viszont helyzetbe hozott egy homályos tulajdoni hátterű magáncéget is.

Tovább

Forint, Federer, Ukrajna

2014. január 24., 19:04 Módosítva: 2014.01.24 19:04
3

Ők a nap vesztesei, de kik a nyertesek? Hát persze, hogy a délnyugat-magyarországi gyerekek.

Tovább