Márton Anita világbajnoki döntőbe dobta magát

2019.10.02. 17:30

Az előző atlétikai világbajnokságon ezüstérmes Márton Anita teljesítette a dohai vb selejtezőszintjét, így bejutott a döntőbe. 

A vb-n 18,40 méteres szintet jelöltek ki, ugyan előfordulhat, hogy ennél gyengébb eredménnyel is lehet döntőzni, de nem érdemes kockáztatni. Márton Anita az első dobó volt a selejtező B csoportjában. Elsőre 18,29 métert dobott, így még egy kísérletre kényszerült. Másodikra már 18,44 métert lökött, ezzel a selejtezőben a kilencedik lett. 

Márton Anita a dohai atlétikai világbajnokság döntőjében
Márton Anita a dohai atlétikai világbajnokság döntőjében

„Az első dobás kicsit bátortalan volt. A cél az volt, hogy kevés energiát pazarolva, elsőre megdobjam a szintet. Egy kicsit csodálkoztam, hogy csak 18,40 a kvalifikációs szint, alacsonynak tartottam. Számolni lehetett vele, hogy jól kell dobni a selejtezőben, mert idén kilencen is 19 méter fölé kerültek. Az edzőm szerint kicsit laposan dobtam, és a dobás eleje lassú volt" – nyilatkozta Márton Anita. 

„Az első lökés elég biztató volt. Tudjuk, hogy Anitának egy kicsit mindig zűrös a selejtezője, de azért jól megoldotta. Edzés alapján azt várom, hogy a döntőben 19 méter felett teljesít, de 19,50 feletti is kijöhet. Fizikailag alkalmas rá, technikai képzettsége megvan hozzá, a pillanatnyi körülmények fogják meghatározni, mit hoz ki ebből" – értékelt Eperjesi László, Márton edzője.

Holnap új verseny lesz. Jó formában érzem magam. A mai napban sok maradt, a melegítés sem volt nagyon jó, nem pattant a golyó, de két nap egymás után nem szoktam tutyimutyi lenni" – mondta Márton.

A női súlylökés döntőjét csütörtökön rendezik, magyar idő szerint 21:35-től.