Bevörösödik a szem, ha megindul a falu

2019. június 28., 17:38 Módosítva: 2019.06.29 10:37
821

"Egy ízig-vérig nyári dal, ahol a csipatörlésen át, a buszhoz érkezésen keresztül egészen a koncert kezdetéig kergetjük saját magunkat" – mondja Gergály Norbert, azaz Goulasch, Slow Village új számáról, ami a még készülő második nagylemez előfutára is egyúttal. A koncertezésről szóló Úton klipje a Stenken látható először.

Tovább

Batman, Szomszédok és a Trónok harca az Indexen!

2019. június 28., 15:54 Módosítva: 2019.06.28 20:22
410

Ma este megint koncertközvetítés lesz az Indexen, de ezúttal nem a Zeneakadémiát, hanem az Óbudai Fő teret kapcsoljuk, és az Óbudai Danubia Zenekar nem veretes klasszikusokat, hanem mozi- és filmzenéket fog játszani.

Tovább

A Volt Fesztivál egyik vendége lemondta a szereplését az Orbán-videó miatt

2019. június 28., 14:45 Módosítva: 2019.06.29 15:37
13799

Az idei Volt Fesztivál egyik meghívottja, Molnár Áron, azaz noÁr, nem fog részt venni a soproni eseményen, miután a magyar sajtót bejárta az az Indexen megjelent videó, amelyen azt látni/hallani, hogy a Nagyszínpadról Orbán Viktor ‘89-es, Nagy Imre újratemetésén mondott beszéde üvölt a szórakozni vágyók arcába.

"Szomorúan szembesültünk azzal, hogy egy zenei fesztiválra is beette magát a propaganda, és a koncertek között, a kivetítőkőn a kormány által készített videók jelennek meg" – mondja a Facebookon és az Instagramon közzétett videójában a színészként és rapperként egyaránt ismert Molnár Áron, aki egy civil katalizátorokról szóló beszélgetés vendége lett volna a Volton.

Tovább

Szerencsések vagyunk, hogy Magyarországon ragadtunk

2019. június 28., 14:12 Módosítva: 2019.06.29 16:55
1425

Lassan hatvan éve van a pályán Sztevanovity Zorán: már annyi dal van a repertoárban, hogy újakat nem is nagyon lehet beszorítani a műsorba, ezért is nem jelent meg új lemez hosszú ideje. Zorán most újra turnézik, október 19-én pedig két és fél év után a Budapest Sportarénában is fellép. Ezért, de nem erről ültünk le vele beszélgetni, és az interjúban olyasmik kerültek szóba, mint hogy:

  • Mi lett volna, ha Zorán szerb családja nem ragad Magyarországon az ötvenes években?
  • Mit gondol ma, ha Szerbia kerül szóba valahol?
  • Hányszor játszotta le fejben, mi lett volna, ha annak idején nemcsak egy kézfogásig és pár udvarias szóig jut a fél Beatlesszel?
  • Már ötven évvel ezelőtt, Magyarországon is érezni lehetett Woodstock hatását?
  • Miben hasonlított a Beatles Liverpoolja a hatvanas évek keleti blokkjához?
  • Miért kerüli el Zorán folyamatosan, hogy a színpadon politizáljon? 
Tovább

Csak hagyjátok játszani a játékaival a kis Slasht!

2019. június 28., 12:42 Módosítva: 2019.06.28 19:32
643

Én tulajdonképpen semmi mást nem várok egy rockkoncerttől, csak hogy olyan embereket lássak, akik szeretnek zenélni.

Ez állati kevésnek hangzik, pedig tényleg több mint elég. Persze jó esetben mindenki azért vesz először hangszert a kezébe, mert szeret zenélni, de az ipar már csak olyan, hogy képes kiölni bármiből az élvezetet, a zenéből is, szóval senki ne mondja, hogy soha nem látott még unott, félvállról vett koncertet és fásult zenészeket a színpadon. És ahhoz, hogy látszódjon, az ember szeret zenélni, nem nagyon kellenek külsőségek, még az sem, hogy a frontember folyamatosan a közönséggel kommunikáljon, és megpróbálja elhitetni velük, hogy tényleg iszonyú jónak tartja a hangulatot.

Na ezért volt jó a Guns N’ Roses egykori, és most újra visszatért gitárosa, Slash koncertje a Volt Fesztiválon, Myles Kennedy énekessel és a The Conspirators zenekarral. Mert lehet, hogy nem történt semmi különös, lehet, hogy ez a koncert nem az lesz, amelyik bevonul a rocktörténelembe, vagy amire még öt év múlva is emlékezni fog mindenki, de az biztos, hogy olyan egyértelmű élvezet sugárzott végig a színpadról, amit nem lehet megjátszani; amihez tényleg szeretni kell minden percét a saját zenédnek. És ennyi tényleg elég is egy jó másfél órára.

Tovább

Hason szúrta magát a Guns N’ Roses régi dobosa

2019. június 28., 10:14 Módosítva: 2019.06.29 10:07
254

Saját magát sebesítette meg Los Angeles-i otthonában Steven Adler, a Guns N’ Roses egykori dobosa, tudta meg a TMZ.

Az 54 éves zenész lakásához csütörtökön, helyi idő szerint este fél hét körül, érkeztek ki a mentők, akik egy helyi kórházba vitték a hasán megsérült Adlert.

Tovább

A Toto megmutatta, hogy még mindig sokkal több egy mémnél

2019. június 28., 09:43 Módosítva: 2019.06.28 18:15
441

Az elmúlt két év egyik legnagyobb talánya volt, hogy mégis mi a fenéért lett hirtelen mém a Toto Africa című számából. Tavaly októberben az egész jelenségről aztán én is írtam egy cikket, amiben ha megfejteni nem is sikerült a dolgot, legalább azt végig lehetett követni, hogy hogy jutottunk el idáig. Az anyaggyűjtés közben a hitelesség jegyében egészségtelenül sokszor hallgattam meg az Africát, de közben arra is rájöttem, hogy egyébként a Totónak ezen (meg a Rosannán, meg a Hold the Line-on) kívül is van egy csomó tök jó száma, és tényleg egyáltalán nem véletlen, hogy több mint 40 éve űzik már az ipart.

Egy nappal a cikk megjelenése után aztán bejelentették, hogy 2015 után ismét Magyarországra látogat a zenekar, ezt pedig afféle isteni jelnek vettem, és elhatároztam, hogy akármi lesz, erre a koncertre el fogok menni. Eleinte naivan azt hittem, hogy június 27-ig majd jól végighallgatom a teljes diszkográfiát, de ebből végül annyira nem lett semmi, hogy még az előre tudható setlistet se hallgattam meg a koncert előtt. 

Emiatt aztán gyakorlatilag úgy néztem meg a Totót, hogy a munkásságának durván tíz százalékát ismertem, de ez végül egyáltalán nem okozott problémát,

mert a Toto élőben annyira elképesztően profi és szerethető, hogy konkrétan tökmindegy volt, hogy számomra ismert, vagy ismeretlen számokat játszanak.

Tovább

Az élet olyan, mint részt venni az Anonim Alkoholisták programjában

2019. június 27., 21:03 Módosítva: 2019.06.28 14:05
2124
Csak az Index újságírójával ült le beszélgetni a Grammy-díjas Slipknot énekes-frontembere, Corey Taylor, akire nem igaz semmi azokból az előítéletekből, amiket a világsztárokról gondolna az ember. Interjú a Volt Fesztiválról.

A Slipknot 1995-ben alakult meg az isten háta mögötti Des Moines-ban, Iowa államban, és nemcsak az iszonyú sötét és agresszív zenéjükkel, de azzal is rögtön feltűnést keltettek, hogy minden koncertjükön különféle horrorfilm-kellékekre emlékeztető maszkokban és vonalkódokkal díszített egyen-overallokban léptek fel. És mindehhez nem mellesleg kilencen voltak, a szokásos extrém metálos hangszeres posztokon kívül olyan tagokkal is, akiknek az a dolguk, hogy ugráljanak, és közben hordókat püföljenek. 

Már az első lemezük elég nagy szenzáció volt, de a második, az Iowa azonnal világhírűvé tette őket, hogy a következő kettővel aztán elmenjenek egy dallamosabb, populárisabb irányba (a Grammy-díjat azért ebben az időszakban kapták meg). Végül az alapító basszusgitáros, Paul Gray öngyilkossága vagy túladagolása miatti minden érzésüket beleöntötték a nagyrészt erről is szóló, legutóbbi lemezbe, a .5: The Gray Chapterbe, ami olyan sötét és gyilkos is lett, ami az újra méltó az első kettőhöz.

Hiába sorolták be őket az indulásuk időpontja meg a színpadon dj-ző tag miatt a nu metál-együttesek közé, valójában távol állnak az irányzat képviselőitől; a külsőségeknél sokkal fontosabb a belőlük áradó düh, amivel azért nem olyan nehéz azonosulni, és ami miatt a Volt Fesztiválon adott szerdai koncertjükre azt írtuk, hogy az év bulija volt.

És ez a düh nem is véletlen: ahogy az együttes énekese és egyik frontembere, Corey Taylor elmondta, bár korábban sokkal súlyosabb volt a helyzet, azért máig is küzd dühkezelési problémákkal, amelyek csak egy helyen mutatnak igazán jól: a színpadon. Taylor a Volt fesztiválon egyetlen interjút adott, de azt az Indexnek, és ennél jobban nem is lepődhettünk volna meg: az énekesből hiányzik minden sztárallűr, amit egy világhírű zenészből kinézne az ember, és olyan nyíltan beszél a depressziójáról, a függőségeiről vagy akár az Anonim Alkoholistákról, mintha az újságíró régi barátja lenne. Interjú.

Tovább

A horrormaszkos őrültek simán az év koncertjét hozták

2019. június 27., 11:03 Módosítva: 2019.06.28 12:30
2405

Düh.

Ez, a düh az, ami miatt a Slipknot olyan iszonyú erős tud lenni élőben, hogy az ember elfelejtsen nekik mindent: a rossz korszakaikat, a majdnem hallgathatatlan középső lemezeiket, a hatásvadász túlkapásokat, mindent. Mert az az elfojthatatlan harag, ami az elsőtől az utolsó percig árad belőlük, jobb bármilyen terápiánál, és burkolózzon bármilyen látványos maszkok és színpadi show mögé, őszintébbnek és zsigeribbnek tűnik akármilyen színpadi gesztusnál. Csinálhat a színpadon bárki bármit, verhetik a dobok gyanánt kipakolt bádoghordókat égő fáklyákkal horrormaszkokba és fekete egyenruhába bújt emberek, akkor se lehet semmi másra figyelni, csak arra, ahogyan az énekes Corey Taylor hajlott háttal, ökölbe szorult kézzel és dagadó erekkel kiüvölt magából mindent, amit ki kell.

Tovább

Ha kijössz a Voltra, garantáltan felforr az agyad

2019. június 26., 20:05 Módosítva: 2019.06.27 16:12
600

Negyedszázad után végre méltó helyen tudják megrendezni a Volt Fesztivált, lelkendeztek a szervezők, amikor áttették egy új helyszínre, az előző szomszédságába az idén a Slipknottal, a Papa Roachcsal, Slashsel, a Black Eyed Peasszel, a Cypress Hillel és a Parov Stelarral támadó fesztivált. A beruházás egymilliárd forintba került, de a költségek nagy része nem látható: ez nem számonkérés, csak arról van szó, hogy leginkább olyan beruházásokról van szó, mint a közművesítés és a csatornarendszerek kialakítása, nem valami őrületes ráncfelvarrásra vagy a Sopronba költöztetett, még tutibb Tomorrowlandre költöttek ennyit.

Olyan nagy különbségek nem is tűnnek fel, már persze a földrajzi helyszínen kívül: tény, hogy festőibb környezetet kapott a fesztivál, ráadásul a központi részen, a nagyobb színpadok közötti téren akad némi fű is a por és a száraz föld helyett (amiből azért így is van elég, de legalább nem középen). Azt a hibát azonban nem sikerült orvosolni, hogy egy tetszőleges ponton megállva ne legalább három helyről szólna a fülünkbe valami: a hozzánk legközelebb eső két színpad fellépője olvad össze valamelyik egyéb helyszínen idióta és értelmetlen módon, feleslegesen üvöltő zenével; egyféle hang csak akkor van, ha közel állunk a színpadhoz, és a hangerő elnyomja a többit.

Tovább

Új albumot ad ki a Korn, az első számot már meg is lehet hallgatni

2019. június 26., 15:33 Módosítva: 2019.06.26 23:08
6

Az amerikai zenekar 2016-ban jelentetett meg utoljára stúdióalbumot, ez volt a The Serenity of Suffering. Három év kihagyás után újabb lemezt készítettek, a The Nothing 2019. szeptember 13-án debütál majd. Az albumot már elő lehet rendelni, a számok listáját is közkinccsé tették, és az első dalt is meg lehet hallgatni, tessék:

A nu metal éra egyik legnépszerűbb zenekara egyébként hamarosan a grunge korszak egyik legnépszerűbb zenekarával, az Alice in Chains-szel indul közös turnéra az Egyesült Államokban. 

El se tudtuk képzelni, hogy játszana minket a rádió

2019. június 26., 15:16 Módosítva: 2019.06.27 07:42
145

Először jött Magyarországra az 1994-ben alapított, kétszer Grammy-díjra jelölt amerikai metálegyüttes, a Disturbed, és túl azon, hogy a Budapest Parkban tartott koncerten rácáfoltak minden előítéletre, és úgy zenéltek, mintha ma is a hőskorban lennénk, még egy interjút is adott az Indexnek az együttes alapító gitárosa, Dan Donegan. Jogos-e, hogy nu metálnak tartják őket? Miért dühíti az amerikai rádiók gyakorlata? Mi a helyzet a sex&drugs&rock n' roll életmóddal négy családos zenész esetében? Mit szólnak, ha leszólítják őket a rajongók?

Tovább

A hajmetált sem lehet örökké játszani

2019. június 26., 15:13 Módosítva: 2019.06.27 00:44
352

Melyik az a zenekar, aminek koncertjén egyszerre találkozhat az ember két legendás debreceni banda, a Hammerhead Shark és a Szfinx bőgőseivel, a P. Box énekesével, Rúzsa Magdi gitárosával, a Wings egykori basszusgitárosával és a Zoliband dobosával és gitárosával? Hát persze, hogy a Whitesnake. Pedig tegnap este zenei nagyüzem volt Budapesten, az Arénában a Backstreet Boys siratta a kilencvenes éveket, a Budapest Parkban meg a Disturbed volt minden bizonnyal nagyon dühös (az ő zenéjükről mindig egy ökölbe szorult kéz és fogcsikorgatás jut eszembe), a Whitesnake meg a Barba Negra Tracket töltötte meg pár fő híján csurig.

Tovább

10 éve halt meg Michael Jackson, rajongók százai siratták

2019. június 26., 09:28 Módosítva: 2019.06.26 14:18
756

Tíz éve, 2009. június 25-én halt meg Michael Jackson, és kedden világszerte rajongók ezrei emlékeztek meg az énekesről.

A Reuters beszámolója szerint több százan gyűltek össze például a Forest Lawn temetőnél, ahol a hírességet örök nyugalomra helyezték. Sokan könnyeikkel küszködtek, volt, aki Jackónak öltözött, sokan posztereket, babákat, flitteres kesztyűket, egyéb apróságokat helyeztek el a síremlék előtt, és Iránból, Japánban és Magyarországról származó üzeneteket is lehetett találni a helyszínen.  

Az évfordulót beárnyékolja, hogy idén mutatta be az HBO a Leaving Neverland című filmet. Ebben két, ma már harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy Jackson gyermekkorukban barátjává fogadta, majd szexuálisan molesztálta őket. A film miatt sokan örökre hátat fordítottak Michael Jacksonnak, de vannak, akik a Leaving Neverlandben elhangzott súlyos vádak ellenére kitartottak mellette.

"Az emberek azt hiszik el, amit el akarnak hinni. Ha rendesen utánanéznének a dolgoknak, akkor tudnák, hogy mi az igazság" - fejtette ki Rem Garza, egy 22 éves Jackson-hasonmás.

UPDATE: Egy olvasónk hívta fel a figyelmünk arra, hogy itthon is volt megemlékezés, mégpedig az Erzsébet téren, a Michael Jackson emlékfánál. Körülbelül 100 rajongó gyűlt össze,  gyertyát, mécses is gyújtottak, és volt zene, illetve tánc is. 

A Backstreet Boys telefonált, hogy még nincs vége a '90-es éveknek

2019. június 26., 08:11 Módosítva: 2019.06.27 08:41
2922

Ha esetleg valakinek nem tűnt volna még fel, a 2010-es évek második fele gyakorlatilag semmi másról nem szól, mint a '90-es évek feltámasztásáról. Leuralták a magyar programpiacot a retróbulik, nosztalgiakoncertek, tematikus '90-es évek diszkók, sőt, emberek ezrei pénzt fizetnek azért, hogy két csávó a Barbie Girlt játssza felvételről egy hatalmas színpadon. Eljutottunk oda, hogy a naiv, optimista, csillivilli '90-es évek bárgyú popzenéje már nemcsak ironikusan szórakoztató, hanem egy óriási biznisz, amelyre szervezők százai másztak rá. Éppen ezért volt sajnos várható, hogy egyszer a '90-es évek fiúcsapatait is eléri a józan észt nem ismerő retróláz, és eljön az ideje, mondjuk, a Backstreet Boys visszatérésének. És tényleg eljött, itt voltak a Budapest Arénában, és mindenkit biztosítottak arról, hogy ameddig ennyire nyomasztóan szarul érzi magát az emberek többsége a 21. században, addig lesz igény a '90-es évek bárgyúan egyszerű szerethetőségére.

Tovább

A Facebook egy időre letiltotta a Led Zeppelin közismert albumborítóját

2019. június 25., 09:07 Módosítva: 2019.06.25 13:26
357

Nemrég az Ultimate Classic Rock (UCR) nevű oldal futott bele a Facebook algoritmusának totális inkompetenciájába, amikor posztolták a Led Zeppelin 1973-as Houses of the Holy c. nagylemezét és annak borítóját, azonban a közösségi oldal azt gyorsan leszedte. Mint kiderült, hogy az algoritmusnak a borítón látható meztelen kisgyerekekkel volt a baja. Most a CNN írja, hogy a közösségi oldal levette a tiltást a képről.

Tovább

Kisebb pánik tört ki a Kolorádó fesztiválon a vihar miatt

2019. június 24., 15:39 Módosítva: 2019.06.25 08:49
60

Nagyon sajnáljuk, hogy az idei Kolorádó utolsó óráiba bekavart a vihar – az időjárással egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Azt pedig különösen sajnáljuk, hogy elkezdett terjedni a pletyka, hogy »el kell hagyni a fesztivál területét«, mert erről valójában szó sem volt. A vihar idején a szervezőség és a biztonsági szolgálat is folyamatosan tartotta a kapcsolatot a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel, akik végül nem rendelték el a kiürítést. Szerencsére narancssárga riasztási zónában maradtunk, és nem pirosban”

– írták a Facebookon a Kolorádó fesztivál szervezői a vasárnapi időjárásra és arra reagálva, hogy többen elhagyták a viharban a fesztiválterületet, pedig a szervezők állítják, ilyesmire senki nem adott utasítást.

A hozzászólások között ugyanakkor van, aki azt írja, ő ugyan nem a haverok miatt hagyta el a területet, hanem azért, mert erre szólította fel a fesztivál egyik biztonsági őre. „Még mi is próbáljuk kideríteni, hogy mi történhetett” – mondja erről az Indexnek Csete „Manek” Gábor, a fesztivál főszervezője. „Másodpercenként egyeztettünk a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel, mert ilyenkor az általuk elrendelt protokollt kell követnünk. A narancs riasztás volt érvényben, és nem a piros, ezért sem a szekus rádión, sem szervezői szinten senki nem adott utasítást a kiürítésre. Ráadásul nem is a biztonsági szolgálat rendelné el a kiürítést, hanem a szervezők, miután felszólította őket erre a katasztrófavédelem.”

Tovább

Többen beszélni sem hajlandóak a világ egyik legjobb fesztiváljának szervezőjével

2019. június 24., 10:06 Módosítva: 2019.06.25 10:25
74

Az általában a világ legjobb és legfontosabb fesztiváljai közé sorolt brit Glastonbury Fesztivál szervezője, a 40 éves Emily Eavis, aki az eddigi élete felét jelenlegi munkájával töltötte, elmondta: még mindig vannak olyan vezető beosztású férfiak a zeneiparban, akik nem hajlandóak vele tárgyalni, helyette ragaszkodnak ahhoz, hogy az apukájával, a 83 éves Michael Eavisszel, a fesztivál társalapítójával beszélhessenek - írja a Guardian.

Tovább

Meghalt Lőrincz Sándor, az A.M.D. gitárosa

2019. június 23., 19:15 Módosítva: 2019.06.24 09:54
330

52 éves korában meghalt Lőrincz Sándor, azaz Lőrke, az A.M.D. (Anti Military Demonstration) gitárosa, közölte vasárnap Facebook-oldalán a zenekar. Halálának oka egyelőre nem ismert.

Tovább

Olyanok vagyunk kicsit, mint a zenekar a Titanicon

2019. június 23., 12:15 Módosítva: 2019.06.25 08:50
448

Ezt a hasonlatot a Konyha zenekar frontembere mondta tegnap, a Fishing on Orfű utolsó napján, miközben a zuhogó esőben a zenekar és a közönség is végig bulizta a koncertet az időjárás ellenére. Nagy igazság volt ez, főleg abban a szituációban, amikor számomra addig ismeretlen zeneszámokra táncoltam egy csapat ember között annyira vizesen, hogy a ruháim még mára sem száradtak meg. Ezen a napon és az elsőn is eláztunk, viszont a Fishing programjai, a közönsége és a gasztro-felhozatal kárpótolni tudtak mindenért. Ilyen volt a tizenkettedik Fishing on Orfű, esővel, hibákkal, zenével, mindennel együtt.

Tovább

Kurt Vile felér egy hét nyaralással

2019. június 22., 12:14 Módosítva: 2019.06.25 08:51
47

Idén Kurt Vile volt a húzóneve a 2019-es Kolorádó fesztiválnak, az amerikai énekes, gitáros és dalszerző először lépett fel Magyarországon. 

Tovább

Szívműtétje után újra színpadon Mick Jagger

2019. június 21., 15:02 Módosítva: 2019.06.21 19:06
22

Péntek este Chicagóban indítja a Mick Jagger szívműtéte miatt elhalasztott észak-amerikai turnéját a Rolling Stones együttes.

A 75 éves frontember a jelek szerint jól van: az Instagram-oldalán közzétett, a chicagói koncert próbáján készült fénykép alapján izgatottan és vidáman várja a visszatérést.

Tovább

Lovasi köszöni szépen, és jól el van a Kispál és a Borz nélkül is

2019. június 21., 12:52 Módosítva: 2019.06.25 08:52
354

Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Fishing on Orfű fesztivál felénél tartunk, az első két este volt esőben éneklés, két Lovasi-produkció és remek közönség. A nyitónap kezdeti nehézségei után a csütörtök felpörgött, beindult a Fishing – nem függetlenül a két koncerttől.

Tovább

Kétszer kel fel a nap ezen a fesztiválon

2019. június 20., 15:40 Módosítva: 2019.06.25 08:54
289

Tavaly a Hiperkarma szállította, idén a Bohemian Betyars és a Parno Graszt jegyzi a torockói Double Rise fesztivál himnuszát. A két zenekar közös koncertet is ad majd az erdélyi falu fölött magasodó Székelykő lábánál, a Kelen Shavo című számuk fesztiválpillanatokból álló videóját pedig a Stenken lehet először látni.

Tovább

Elindult a Fishing on Orfű, ismét telt házzal és dupla Lovasival

2019. június 20., 12:55 Módosítva: 2019.06.25 08:54
124

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg idén a Fishing on Orfűt, a tegnapi nyitóest az időjárás miatt apokaliptikusan alakult, a fesztivál végéig, június 23-ig pedig egyelőre nem sok jót ígér a meteorológia. Tavalyhoz képest amúgy a fesztiválon sok minden nem változott, inkább csak apróbb eltérések vannak. A telt ház idén mindennél hamarabb összejött a Fishingnek, a zenei hangsúly továbbra is a magyar zenekaroké, Lovasi Andrástól kezdve egészen a Rühös Foxiig.

Tovább

Eddig nem hallott Freddie Mercury-felvétel került elő

2019. június 20., 11:37 Módosítva: 2019.06.21 12:00
2336

A Universal Music közzétett egy eddig kiadatlan videót, amin Freddie Mercury énekli a Time Waits for No One című számot, írja a Variety. A dalt 1986 áprilisában vették fel a Time című musical albumhoz, amelyen Mercury mellett olyan sztárok énekeltek, mint Cliff Richard vagy Dionne Warwick. A lemez a producer-dalszerző Dave Clark munkája volt, aki a hatvanas években a Dave Clark Five nevű zenekar frontembereként lett ismert. Barátsága Mercuryval még a hetvenes években kezdődött, és egészen az énekes haláláig tartott. 

Tovább

Minden, amit tudni kell az idei Kolorádóról

2019. június 20., 09:59 Módosítva: 2019.06.25 08:55
60

Szerdán elkezdődött a 2019-es Kolorádó, mi pedig kimentünk megnézni, mire lehet számítani az idén három éves fesztiválon. Úgy tűnik, hogy az elázást most sem fogjuk tudni elkerülni, viszont egyre szebben kiépül a helyszín és profibbá válik a szervezés, miközben még mindig nem ipari vagy pofátlanul drága a fesztivál.

Tovább

Kizuhant egy ablakon, meghalt a Cassius egyik tagja

2019. június 20., 09:44 Módosítva: 2019.06.20 23:25
329

Meghalt Philippe Cerboneschi, ismertebb nevén Philippe Zdar, a francia Cassius elektronikus zenei duó egyik fele, írja az NMECerboneschi egy párizsi ház magas emeleti ablakán zuhant ki, ügynöke, Sebastien Farran szerint baleset történt. A DJ és producer 52 éves volt. 

Tovább

Begyűjtenék a fesztiválozók személyes adatait

2019. június 19., 19:32 Módosítva: 2019.06.20 12:09
2038

A fesztiválozók személyi adatainak rögzítéséért nyújtott be törvényjavaslatot Gulyás Gergely és Kocsis Máté (Fidesz), valamint Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő, írja az MTI a parlament honlapján benyújtott javaslat alapján.

Tovább

Egy magyar, aki nem csak dumál a hazáról

2019. június 19., 16:19 Módosítva: 2019.06.19 19:32
1032

A kortárs magyar fotográfia egyik legnagyobb alakja, a Kolozsváron született Korniss Péter fotóművész előtt tiszteleg az Anima Sound System és a Csík zenekar új, közös dala. A Sose lesz vége Moldvában a Stenken hallható-látható először.

Tovább