új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Egyesült Királyság fennhatósága alá tartozó Szent Ilona sziget lakói borzalmasan zabosak, mert a nemrég megépült reptér, ami turisták tömegét szállíthatta volna az atlanti óceán déli részén fekvő szigetre, gyakorlatilag használhatatlan. A sziget gazdaságát helyrebillentő reptér kifutója ugyanis olyan részen helyezkedik el, ahol a heves széllökések miatt kockázatos az utasszállítók landolása.

    1037

    A Guardian cikke szerint az eredetileg májusban megnyíló reptér ügyében belső vizsgálat folyik, ugyanis a sziget 4000 lakosa szeretné, ha a felelősök kompenzálnák őket a feleslegesen megépített, és a szigetet adósságba taszító reptér megépítése miatt. Az angolok közben a probléma megoldásán gondolkoznak, szerintük ugyanis egyáltalán nem kell temetni az építményt, bizonyos változtatásokkal még használható lehet a reptér, ezeken szakértők csoportja dolgozik megfeszülve. 

  • De a mosolyversenyt még így is az Obama-házaspár nyerte. 

  • Az oroszlánfóka önmagában is az egyik legcukibb állat. Hát még ha tucatnyian vizsgálnak kíváncsiak egy fejük felett keringő drónt. Egy ausztrál fotós, Jacqueline McGhie küldte ki a drónt és készítette a képeket.

  • Legalábbis azzal az erővel, amiért a Zala megyei Nagypáli ezt tette, a község ugyanis így köszönte meg a magyar válogatott német szövetségi kapitányának a csapat Eb-n elért jó eredményét.

    14330067 1372708569420940 7553490697566015842 n.png
    Fotó: MLSZ / Facebook

    A díszpolgári címet még augusztusban adományozták Storcknak, aki most vette át a díjat Köcse Tibor polgármestertől.

  • A Local hozta le a borzasztó hírt, hogy Stockholm hipszterszigetén, Södermalmban véres gyilkosság történt: a lakosok közösen gondozott és hőn szeretett macskáját, Nissét torkon harapta egy kegyetlen borz. A helyiek ezért bosszút esküdtek a vadállat ellen, amit most együttes erővel próbálnak elkapni.

    Bár a vadvédők azt mondják, nincs több borz a városban mint eddig, ez már a harmadik hasonló eset idén: nemrég egy férfi halott állattal a hóna alatt sétált be egy helyi Mekibe, márciusban pedig borz terrorizált egy hotelt, egyszerűen nem engedte ki a vendégeket az épületből.

  • Leonard Cohen új számmal jelentkezett a 82. születésnapján, az a címe, hogy You Want It Darker, és ezzel a címmel fog kijönni a zenész legújabb albuma is október második felében. Kilenc szám szerepel majd a lemezen, amelynek producere a fia, Adam Cohen volt. Ez meg a szám, elég szép:

  • Legóból rakták ki Japánban a budavári Királyi Palotát egy UNESCO világörökségeket bemutató kiállításon. Bár mint az a Legózz posztjában látszik, a Várhegy oldala, pláne a Várbazár elég elnagyolt lett, maga az épület teljesen rendben van. Legnagyobb kedvencem a turulos kapu madara.

  • A budai felső rakpart a budapesti bringás közlekedés évek óta egyre fekélyesebb szégyenfoltja: az egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalat emberemlékezet óta egy járdán vezetik az egyik legforgalmasabb gyalogos útvonallal, sok részen mindenféle elválasztás nélkül, vagy legfeljebb erősen kopott piktogramokkal, miközben ráadásul a gyalogosok túlnyomó többsége turista minden helyismeret nélkül, viszont erős csoportképlövő hajlandósággal. Ami nemcsak baromi veszélyes, de még arra is remekül alkalmas, hogy egymás ellen fordítsa a közlekedés résztvevőit.

    A fonódó villamos kiépítésekor a szakasz Margit-hídhoz közelebbi részét egész jól kipofozták, van, ahol már korlát is elválasztja a gyalogutat a bringaúttól. Ez az áldott állapot egészen a Batthyány térig tart, ahol a felújítás után az összes arra guruló megdöbbenésére hirtelen közölték, innentől, ebből az irányból véget ér a rakparti bringaút, tessék felmenni a Fő utcára az autók közé, aztán, ha muszáj, a Clark Ádám téri körforgalomban vissza lehet manőverezni a rakpartra, az autósok jó esetben megadják majd az elsőbbséget kanyarodás helyett. Aztán pár hónap után

    egyszer csak megjelent ez a fenti tábla, ami mégis, hivatalosan is újra ráterelte a kerékpáros forgalmat a járdára a Lánchíd felé,

    sőt, hogy szó ne érje a ház elejét, még egy "elsőbbségadás kötelező" felfestést is fújtak a betonra.

    Ami tényleg mindent elmond arról, hogyan működik Budapesten az elmúlt időszakban a "kerékpáros koncepció" kialakítása: sehogy. Ahogy esik, úgy puffan. A valós problémára kamu válaszokat rögtönöznek ("Nem jó a rakpart? Hát akkor menjenek egy utcával arrébb, aztán vissza!"), és amikor kiderül, hogy nem jött be, egyik napról a másikra visszacsinálják a régi, rossz megoldást. A lényeg csak annyi, hogy nehogy valami átfogó, bonyolult ötletet kelljen kitalálni, vagy pláne megvalósítani.

  • A Hír TV munkatársa tegnap Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját próbálta kérdezni a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, ugyanis nemrég kiderült, az offshore cégeknek óriási profitot hozó felállásban még egy elítélt orosz csaló is letelepedési kötvényhez juthatott.

    Azért csak próbálta, mert mikor megkérdezte Hajdut, hogy nem szúrták ki az orosz adócsalót, egy egyenruhás vállánál megfogta és visszarántotta, azzal, hogy

    Bocsánat, de ez nem tartozik ide.

    A felvételt a Hír TV Facebook-on osztotta meg.

  • Emberek milliói várták az iPhone 7-et szerte a világon, de venni egyet nem olcsó mulatság. Ez sem tartotta vissza azonban Wang Sicongot, Kína leggazdagabb emberének fiát, hogy nyolcat is vegyen az új készülékből. 

    A kutyájának.

    A Coco névre hallgató alaszkai malamut tuti nagyon örül a telefonoknak, de Wang különös ajándékának valójában mélyebb mondanivalója van. A milliárdos a Weibora posztolt képek alatt magyarázta meg a dolgot, nagyjából az a lényeg, hogy nem érti minek menőznek az új iPhone-okkal minden közösségi oldalon.

    Szóval igazából Wang csak a fogyasztói társadalom gyarlóságára mutat rá. Ez már szinte művészet.

  • A Figyelő készített exkluzív interjút Vajda Zitával, akiről nemrég derült ki, hogy köze van Matolcsy válásához, na meg az is, hogy milliókat vitt haza a pasija által vezetett Nemzetgazdasági Minisztériumból, majd a Magyar Nemzeti Bankból illetve annak alapítványaiból.

    Az interjú csütörtökön jelenik meg, lapszemlénket tehát holnap reggel olvashatják róla. A Figyelő ajánlója alapján annyit azért addig is elárulhatunk, hogy Vajda Zita ezerrel beleáll a dologba, sőt a rothadó nyugati baloldal egyik legújabb ópiumára, a gendertémára próbálja ráhúzni az egészt ügyet.

    Az ő értelmezési keretében ugyanis az van, hogy ő

    • két gazdasági-pénzügyi diplomával rendelkezik,
    • angolul magas szinten beszél,
    • így szakmai kvalitásai alapján simán lehet gazdasági igazgatóhelyettes,
    • és csak azért szívatják a sajtóban, mert nő.
    • Viszont szerinte a nők teljesítményét is el kell ismerni és ugyanúgy kell értékelni, mint a férfiakét, hiszen ugyanannyit tesznek le az asztalra.

    Azt, hogy ő személyesen mennyit tesz le az asztalra, nem tudjuk megítélni, hiszen nem ismerjük a munkáját, bár azért életrajza alapján jóval szerényebbnek tűnik szakmai karrierje, mint láttatja. Azzal pedig mélységesen egyetértünk, hogy a nőket is ugyanúgy kell értékelni, mint a férfiakat, mert valóban ugyanannyit tesznek le az asztalra.

    Az viszont egy tök másik dolog, hogy valaki a vele egy kapcsolatban élő ember által vezetett, közpénzen fenntartott közintézményből havi szinten milliós fizetéseket visz haza. Ezt ugyanis nepotizmusnak hívják, és szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban amikor az ilyen ügyek kiderülnek, általában fejek szoktak hullani, nem karakán sajtónyilatkozatok érkeznek reakcióként.

    Másrészt ha Vajda Zita ilyen rátermett, akkor miért dolgozik évek óta Matolcsy szárnyai alatt, és miért nem valósítja meg önmagát pasijától - és az állam csecseitől - függetlenül?

  • Nem fogja kitalálni, mit csinálnak ennyien a Tokióban rendezett női Pacific Open mai versenynapján, úgyhogy mondom: szárítják a pályát az esőszünetben! 

    Pedig az ember azt gondolná, hogy legalább már Japánban régen gépesítették ezt. Az is elképesztően vicces tud lenni, amikor szárítókocsik vonatoznak a pályán:

    Takarítógépek vonatoznak a tokiói Pacific Open pályáján

    Ha ezt szegény Johnny megérhette volna!

  • Kedden a görög partoknál, Szaloniki közelében gyakorlatozott a helyi és az amerikai hadsereg, írja a Defence blog. Ott történt egy baleset, amiben 0 ember és 1 Apache helikopter sérült meg.

    A videó 20. másodpercénél kezdődik a lényeg:

  • Három felújított tömegközlekedési megállót avat fel közösen a Luminari Glass és a BKK a Design Hét alkalmából. A megállók üvegeit új, exkluzív darabokra cserélik. A három helyszín közül egyelőre csak az egyik ismert: a Deák téri villamosmegállót szeptember 25-én, vasárnap, 16 és 18 óra között avatják majd fel.

  • Nem, ez annyira azért nem jó ötlet. Ahogy az se lenne az, ha minden bankot eldózerolnánk a föld színéről. Persze csak az után, hogy az univerzum összes spekulánsát betereltük az ügyfélvárókba, és rájuk gyújtottuk a hanyatló Nyugatot. 

    Hát ilyesmikről folyt a szó közöttünk András barátommal, kedélyes hangulatban, valamikor 2014 első negyedében, valahol a Kisüzem környékén. A választási kampányban megszédített kisember összes vágya felszakadt belőlünk, mint Dzsudzsák Balázsból a gólöröm. 

    Végül a gondolat, hogy az ötletelésből sorozat készüljön, annyira megtetszett, hogy másnap sem engedtük el. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem. Meg, ahogy szintén mondani szokás, a jó munkához idő kell, és mi nem spóroltuk vele. Koncepciót csiszoltunk, szöveget barkácsoltunk és animatikot ollóztunk fáradhatatlanul, az eredmény a Miértország öt epizódja lett.

    A film, miért is tagadnám, hozzám nőtt, együtt cseperedett a kislányommal, álmatlan éjszakáim fáradhatatlan kísérője volt. Most, ha nehéz szívvel is, de útjára engedem. Első lépéseit itt, az Indexen teheti meg. Ég veled. És jó szórakozást hozzá a kedves nézőnek. 

    Miértország - hamarosan az Indexen
  • A Blueprint Awards egy brit építészeti és dizájndíj, amitől persze még lehetne egy a számtalan súlytalan elismerés közül, amivel a cégek szeretik kiplecsnizni a sajtóközleményeiket. De nem az. 

    A zsűri elnöke például a New York-i MoMA illetékes igazgatója, Paola Antonelli, a döntősök közt pedig ott van a Zaha Hadid Architects és Marcel Wanders is.

    Na meg Paunoch Renáta és Varga Péter István, akik CROMA nevű, variálható betonpadukkal kerültek a legjobbak közé a best product design kategóriában.

    Magyarországon amúgy már több helyen is találkozhatunk vele, például Váci Greens irodaépület parkjában, Pollack Mihály téren, vagy épp Vizafogó sétányon a street workout parkban, melyről nem is oylan rég írtunk.

    Drukkolunk nekik a győzelemhez!

  • Eklektikus dj-szettje után DJ Gyurcsány Ferenc ismét megpakolja a baszatáskát: az ex-miniszterelnök ezúttal egy a közelgő népszavazás elé készült, tematikus playlisttel buzdít az otthonmaradásra.

    Az eszem megáll, de a zenés válogatásból például az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc Breeders-rajongó! A playslistben természetesen ezúttal is szerepel a Clash, de hallhatunk még Jackót, Oasist, Alice Coopert, sőt, még Passengert is. Kattintás után indulhat a buli!

  • Így zajlik egy jó járdafelújítás:

    • kialakítanak egy alternatív útvonalat a gyalogosoknak, közel a régi járdához,
    • szétverik a régi járdafelületet,
    • megcsinálják az új járdát.

    Ehhez képest a Budakeszi út egyik forgalmas szakaszán ez úgy sikerült, hogy

    • szétverték a régi járdát.
    • És ennyi.

    A képet beküldő olvasónk szerint a szakasz már hétfő óta használhatatlan, és azóta nem történt semmi, ami felújításra emlékeztetne.

  • 2010 óta minden évben megrendezi az Ökotárs alapítvány az Év Fája versenyt, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a környezetünkben élő fák fontosságára, hajlamosak vagyunk ugyanis természetesnek venni őket.

    Az idei szavazás már szeptember ötödikén elkezdődött, de még senki nem késett le semmiről, ugyanis egészen október 16-áig lehet leadni a voksokat.

    A döntőbe az alábbi fák kerültek:

    • Arany János kőrisfa
    • Balaton idős hársa - a Szerelmesek fája
    • A gerlai galagonyafa
    • Hajdúszoboszlói millenniumi tölgy
    • A Jászai Mari tér legszebb platánja
    • A kunbaracsi tölgy
    • A mi kedvencünk a kéttörzsű korai juharfa
    • Ragályi öreg tölgy
    • A vándorló fák
    • A Városliget hős platánja
    • Vörös tölgy az Árnyaskert Óvodában
    • A zalaszentgróti Batthyány kastély három testőre
  • Kell annál nagyobb szakmai-emberi siker, minthogy a nyáron elballagott diákod szeptemberben 3 percen belül válaszoljon arra a kérdésedre, hogy kivel mi van?

    Mondjuk, lehet, hogy az ofő nem egészen erre a helyzetjelentésre számított.

    CsupX7uWIAALyT6
  • A Tinder randialkalmazás szépen lassan a mindennapok része lett és elveszítette azt az újdonságfaktort, amivel a közelmúltban berobbant. Ezért az alkalmazáson dolgozóknak muszáj mindig valamit kitalálniuk, hogy az egyszerű ötletre épülő app képes legyen megújulni.

    Ennek keretében a Spotify zenestreaming oldallal fogtak össze. Hamarosan mindenki kiválaszthatja a saját himnuszát, megmutathatja a legtöbbet hallgatott előadóit, sőt, egy húzással azt is meg lehet nézni, hogy kivel egyezik a zenei ízlése.

    A hír mellé készült egy reklámfilm is, de ha ez alapján kellene megmondani, hogy miről szól a Tinder, akkor előbb nézném táncpartner-keresőnek.

  • De legalább rajta van Kevin Hart, Dwayne Johnson, Karen Gillan, és Jack Black. A remake elvileg folytatás lesz, bár hiszem, ha látom. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen karakterből egy sem volt a kilencvenes években készített változatban.

  • Előre szólok, elég durva, ahogy két állat pillanatok alatt kimúlik, tehát csak az nézze meg a videót, akit nem kavar fel túlságosan.

    animation-(2).gif

    A hétvégén a spanyolroszági Sangüesában tartottak fiestát, ennek része a bikaviadal, meg az is, hogy az utcákra kieresztett bikák elől futkosnak a bátrak és vakmerők. Ez az esemény meg is volt, ami után a bikákat beterelték az arénába. 

    A Local.es cikke szerint itt rontott egymásnak teljes erővel két bika. Nagyot koppantak, aztán elhallgattak. A frontális ütközésben mindkét állat elpusztult.