A nyár egyik legjobb játéka lehetne, ha működne

2020. augusztus 12., 23:53 Módosítva: 2020.08.13 15:50
16

A Devolver Digital híres arról, hogy szokatlan játékokat ad ki, amik közül sok semmi extra, néhány viszont hatalmas durranás. Utóbbiakhoz tartozik az augusztusban megjelent Fall Guys: Ultimate Knockout is, amit a Mediatonic fejlesztett.

Tovább

A játék, amitől éjszaka tutira tizenkilenc párhuzamos idősíkon fog álmodni

2020. augusztus 9., 19:39 Módosítva: 2020.08.11 08:45
528

Most nyertem

Az easy cpu ellen

De nem is értem miért

Szerintem még tudott volna lépni

De szerencsére csak két párhuzamos idősík volt

Azt még nem fogtam fel, hogy az hogy működik

– írtam le megkapó, szabadversre hajazó stílusban reggel 9 óra után néhány perccel első saját tapasztalataimat az 5D Chess With Multiverse Timetravel nevű játékról, ami pontosan olyan bizarr, amilyennek elsőre is tűnik. Ez persze már a játék steames értékeléseiből is egyértelmű volt, én azonban úgy döntöttem, nem érem be ennyivel, és magam is kipróbálom, hogy mégis mi a franc ez az egész. Néhány órával később úgy érzem, hogy az agyam helyén egy fekete lyuk van, amikor becsukom a szemem, időutazó vezéreket látok és attól tartok, hogy éjszaka is tizenkilenc párhuzamos idősíkon fogok majd álmodni, amíg össze nem omlik körülöttem a szimuláció, amiben minden bizonnyal élünk.

Tovább

Trump félreérthető szavai miatt 54 milliárd dollárt bukott a legnagyobb kínai techcég a tőzsdén

2020. augusztus 7., 21:37 Módosítva: 2020.08.08 20:07
3

Nem kis pánikot okozott a videojátékos világban Donald Trump, amikor a TikTok ellen folytatott háborúját kiterjesztve betiltással fenyegette meg a legnépszerűbb kínai csetelős appot, a Wechatet is. Ez önmagában még nem ijesztette volna meg a gémereket, de az elnök úgy fogalmazott, hogy a Wechat mögött álló cég, a Tencent egyéb bizniszeire is értelmezhető volt a betiltás árnyéka.

A Tencent hatalmas cég, rengeteg dologgal foglalkozik, de a Kínán kívüli piacokon főleg a videojátékos cégek felvásárlásával vetette észre magát az utóbbi években. A teljesség igénye nélkül a következő cégekben van benne a Tencent:

  • a League of Legendset fejlesztő Rion Games (100% tulajdonrész)
  • a Fortnite-ot és az Unreal motort fejlesztő Epic Games (a legnagyobb résztulajdonos)
  • a mobilos játékok piacán nagypályás versenyző, többek között a Clash of Clanst futtató Supercell (többségi tulajdonos)
  • a legnagyobb kiadók közül a Ubisoft és a Activision Blizzard (kisebbségi tulajdonos)

De ezen felül benne van még egy csomó hollywoodi stúdióban, és a zeneipar olyan meghatározó szereplőiben, mint a Spotify vagy a Universal Music Group.

A hír hideg zuhanyként érte a játékosokat, de a tőzsdét is, ahol a Tencent részvényei megzuhantak, a cég értékéből pár óra alatt 54 milliárd dollár ment füstbe.

Később a Fehér Ház hivatalos közleményben tisztázta az elnök szavait, eszerint csak a Wechatre vonatkozik a fenyegetőzés (ezt mindössze 1,5 millióan használják Amerikában, jellemzően kínai bevándorlók). A részvényárfolyam vissza is pattant, nagyjából 20 milliárdot vissza is nyert a cég az értékéből a nap végére.

Dr Disrespect megint streamelni kezd

2020. augusztus 7., 10:08 Módosítva: 2020.08.07 16:14

Guy Beahm, akit mindenki csak a Dr Disrespect művésznéven ismer, visszatért a netre, és ezúttal a Youtube, a Facebook és a saját weboldala felületein lesz látható.  Az időnként botrányos videókkal megjelenő sztárt júniusban minden magyarázat nélkül dobták ki a Twitchről, és azóta sem tudni távozása okát. 

A Twitch márciusban kötött nagy összegű szerződést Dr Disrespecttel, ezért is volt meglepő az azonnali távozása. A streamingplatform az egészet csak annyival kommentálta, hogy minden esetben fellépnek azokkal a streamerekkel szemben, akik a szabályzatba ütközően viselkednek, függetlenül a hírnevüktől. 

Tovább

Új játék nélkül is rengeteget keresett a Take-Two kiadó

2020. augusztus 4., 15:38 Módosítva: 2020.08.06 12:24

A június 30-án véget ért második negyedévében, amikor világszerte tombolt a koronavírus-járvány, 54 százalékkal nőtt a játékkiadó Take-Two Interactive bevétele az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, pedig a társaság nem adott ki egyetlen komolyabb új játékot sem ez idő alatt, csak a Disintegration debütált a Private Division nevű független kiadójuktól.

831 millió dollár volt a forgalmuk

Ezzel rendesen túlszárnyalták a Wall Street várakozásait.

Tovább

Egyik legbefolyásosabb vezetőjét rúgta ki a Ubisoft

2020. augusztus 4., 09:47 Módosítva: 2020.08.05 15:26
3

A Ubisoft játékkiadó újabb híres vezetőjét bocsátották el, és bár a társaság nem hozta nyilvánosságra a távozás okát, a Business Insider üzleti lap szerint Tommy François szexuális zaklatás vádjai miatt hagyta ott a céget.

Tovább

Csúnya Xbox-verés készül a következő generációs játékkonzolok harcában

2020. augusztus 3., 12:54 Módosítva: 2020.08.04 14:17
287

A koronavírus-járvány egyszerre fokozta fel az érdeklődést a karantén-kompatibilis szórakozási formák (így például a videojátékok) iránt, és rúgta oldalba az ehhez szükséges hardverek gyártási folyamatát. Ennek tükrében különösen izgalmas, hogyan fog elsülni a következő generációs játékkonzolok idei év végére várt megjelenése. Az általában 6-7 évente elkövetkező generációváltás amúgy is komoly fordulópont a digitális szórakoztatóipar életében, de most a speciális helyzet miatt kétszeresen is az.

Egy brit felmérés most azt mutatja, hogy a Sony indul esélyesként a harc következő felvonásába, és a Microsoftnak nem sok babér fog teremni. A felmérés 3000 gémer megkérdezésével készült a londoni Comic Con fesztiválon, vagyis nem mondható reprezentatívnak a teljes játékos társadalomra, de a hardcore rajongók véleményét vélhetően jól mutatja.

A válaszolók 84%-a mondta, hogy a Playstation 5 iránt érdeklődik jobban, és mindössze 15% azt, hogy az Xbox Series X-et várja jobban. Ez majdnem 6:1 arány a Sony konzolja javára, ami kiütéses győzelmet ígér.

Tovább

Ingyen lehet majd tolni a Halo Infinite többjátékos módját

2020. augusztus 1., 16:29 Módosítva: 2020.08.02 17:03
72

A Microsoft péntek este hivatalosan is megerősítette azt a nem sokkal korábban felröppent pletykát, mely szerint ingyen lehet majd játszani a vélhetően az év vége felé az új generációs Xbox Series X egyik nyitócímeként megjelenő Halo Infinite többjátékos módjával. Emellett azt is elmondták, hogy a játék 120 FPS-sel fut majd a konzolon, és hozzátették, hogy hamarosan több infóval jelentkeznek majd – írja a PC Gamer.

Tovább

Ha unja már a sakkot, próbálja ki multiverzumos, időutazós változatban

2020. július 29., 11:24 Módosítva: 2020.07.30 07:44
211

A sakkot vélhetően senkinek nem kell bemutatni, évezredes múltra tekint vissza, de annak ellenére, hogy rendkívül behatóan ismerjük, még a mai számítógépekkel sem lehetséges megállapítani az elméletben létező optimális stratégiát a játékhoz. Ennek fényében belegondolni is riasztó abba, hogy mi történik, ha ebbe a rendkívül komplex egyenletbe bevezetjük a párhuzamos idősíkok és az időutazás fogalmát. Ez nem tartotta vissza a fejlesztő Conor Petersent attól, hogy megalkossa az 5D Chess With Multiverse Timetravel nevű játékot, amiben pontosan ez történt – írja a PC Gamer.

Tovább

25 év után megtalálták Luigit a Super Mario 64-ben

2020. július 28., 11:45 Módosítva: 2020.07.29 09:17
51

Videójátékos berkekben rengeteg népszerű városi legenda röppent már fel az elmúlt évtizedek alatt a GTA: San Andreasban állítólag szereplő Nagylábtól kezdve a Diablo első részének rejtett tehenes pályáján át a Tomb Raider főszereplőjét, Lara Croftot lecsupaszító titkos kódig. Ezek közé tartozik az is, hogy Mario testvére, Luigi valamilyen módon előhozható szereplője az ikonikus Super Mario 64-nek, ez a teória azonban 25 év után végre bebizonyosodott, kiderült ugyanis, hogy a játék forráskódjában tényleg ott vannak Luigi modelljének darabjai – írja az Eurogamer.

Tovább

Gyönyörű lesz a Halo Infinite, de ami még fontosabb, jön az új Fable

2020. július 23., 20:05 Módosítva: 2020.07.24 18:17
145

Csütörtök délután a Microsoft bemutatta az év vége felé várható Xbox Series X-re érkező saját stúdiós játékokat, és nem fogták vissza magukat. Természetesen az egyik, ha nem a legnépszerűbb Microsoft címmel, a Halo-val kezdtek. A csütörtöki bemutatón ugyan sok játékból csak egy kis kedvcsinálót mutattak, de nem a Halo Infinite-ből (várhatóan 2020 év vége felé jön ki).

A játékmenet videó mellett kiderült, hogy egy hatalmas (nagyobb, mint az előző két játék együtt) pályát járhatunk majd be, és láthattuk az ellenfeleket, a Banished-et. Master Chief kap egy kampót, így még könnyebben be lehet majd járni a pályát, vagy magunkhoz lehet rángatni tereptárgyakat – mindezt 60 FPS-sel.

Tovább

Idén nyártól ingyenes lesz a Rocket League

2020. július 23., 09:22 Módosítva: 2020.07.23 23:59
44

Idén nyártól ingyenes lesz a Rocket League – írja az IGN. A 2015-ös autós-focis játék a döntés előtt is népszerű volt, eddig több mint 75 millióan játszottak vele. Azoknak, akik a váltás előtt vették meg a játékot a fejlesztők különböző kozmetikai bónuszokkal  kedveskednek.

Tovább

Virtuális kemény drog tolja a mobilos játékok szekerét

2020. július 22., 07:01 Módosítva: 2020.07.23 11:35
160

A koronavírus-járvány iparágak tucatjait bénította meg részben, vagy teljesen, és könyörtelenül döngölte földbe a világgazdaság nagy  részét. A videójáték-ipar azonban nemhogy nem vesztett, de sok esetben még nyert is a gazdasági összeomláson. A járvány legnagyobb nyertesei a mobilos játékok voltak, ez a szektor sosem látott szárnyalásba kezdett, és olyan növekedést produkált, ami döbbenetes mértékben dobhatja meg a következő évekre prognosztizált növekedést.

Tovább

Akkora balhé van a gémer lányok életét bemutató játék miatt, hogy a trailert is vissza kellett vonni

2020. július 20., 11:24 Módosítva: 2020.07.21 12:51
117

Egy nappal a megjelenése után letörölte a YouTube-ról a Gamer Girl nevű élőszereplős videójáték előzetesét a fejlesztő Wales Interactive, miután a játék súlyos kritikákat kapott, amiért félremagyarázza és pénzre váltja a női gémerek és streamerek zaklatását. A fejlesztők ugyan kiálltak amellett, hogy a játékkal a valódi problémákra akarják felhívni a figyelmet, de az előzetes alapján nem úgy tűnik, hogy értik, pontosan miről is van szó – írja a Game Rant.

Tovább

Nem lehet többé a megjelenés napján értékelni egy játékot a Metacriticen

2020. július 18., 20:48 Módosítva: 2020.07.19 10:53
62

Nem lehet többé egy játék megjelenésének napján értékelni azt a Metacriticen – írja a Verge. Mostantól csak 36 órával a megjelenés után lehet pontozni a játékot, ezzel akarják elkerülni azt, hogy olyanok pontozzák le a játékot, akik nem is játszottak vele.

Gyakran élnek ezzel a technikával olyan játékosok, akik egy megjelenő játék valamelyik részletét, vagy akár az egész játék létét személyes sértésnek veszik, és így akarnak visszavágni a fejlesztőknek és a kiadónak.

Tovább

Autós mozikhoz hasonló esportarénákat építenek az USA-ban

2020. július 18., 16:15 Módosítva: 2020.07.22 16:20
23

A koronavírus-járvány miatt vagy elmaradtak a nagy esportos mérkőzések, vagy teljesen az internetre költöztek. Az utóbbi talán egyel jobb megoldás, de az biztos, hogy a Twitchen nincs meg az a hangulat, mint ami az igazán nagy eseményeken, ahol rajongók ezrei nézik kedvenc játékosaik összecsapását.

Ezt próbálja meg megoldani az amerikai Horizon Group Properties ingatlanbefektető cég és a Harena Data esport-analitikai vállalat, méghozzá autós arénákkal – írja a Hollywood Reporter.

Tovább

A Twitch megtiltotta az amerikai hadseregnek, hogy átveréssel toborozzon

2020. július 17., 10:53 Módosítva: 2020.07.17 21:21
6

Az amerikai hadsereg kamu nyereményjátékokkal próbálta meg beszedni a nézők személyes adatait a Twitchen, de a platform ennek most megálljt parancsolt – írja a Kotaku. A sereg streamjei mellett a csetben olyan nyereményjátékot hirdettek, amivel a nézők elvileg nyerhettek volna egy Xbox Elite Controller Series 2-t. Ha valaki a linkre kattintott, akkor átkerült a sereg toborzóoldalára, ahol ugyan megadhatta az adatait, de kontrollerről már szó se volt.

A platform streamerei és közönsége természetesen felháborodott, hiszen ez teljes mértékben szembemegy az oldal szabályzatával.

Tovább

Nem kell megvenni az új Xboxot, hogy a legújabb microsoftos játékokkal játszhassunk

2020. július 17., 08:34 Módosítva: 2020.07.17 15:42
20

Az Xbox One játékok futnak majd a Series X-en is, és az Microsoft Game Studios új játékai kijönnek majd a mostani generációs Xboxokra is – olvasható az Xbox közleményében. Phil Spencer Xbox-főnök a blogposztban azt írta: azt akarják, hogy minden játékosuk kipróbálhassa a legújabb címeiket, mint például a Halo Infinite-et.

Nem leszel belekényszerítve a legújabb generációba

– írta Spencer, amivel valószínűleg arra utal, hogy a PlayStation 5-re bejelentett játékokról egyelőre úgy tűnik, hogy csak az új konzolra jönnek majd ki.

Tovább

Vasembernek lenni jó móka

2020. július 16., 18:44 Módosítva: 2020.07.17 08:44
21

A virtuális valóság nagy ígérete az, hogy kiszakít a valóságból és olyan élményeket élhetünk át, mintha csak ott lennénk, amiket egy egyszerű játék a monitoron keresztül nem tud átadni. Ez néha sikerül, gyakran nem, de nekem speciel, ha elém kerül egy igazán jó VR játék, akkor is ott motoszkál a fejemben, hogy engem nem vertek át, valójában még mindig a nappaliban állok, amit teljesen szét kellett bombáznom, hogy legyen helyem headsettel a fejemen ugrabugrálni. Na, ezzel együtt

Az Iron Mannek majdnem sikerült átvernie.

Tovább

Tíz DVD-nyi helyet foglal el a legszebb repülőszimulátor

2020. július 16., 10:58 Módosítva: 2020.07.17 10:17
117

Hiába szeretik sokan a mai napig dobozos formában megvenni a videójátékokat, a virtuális játékboltok terjedése és a fájlok méretének növekedése miatt az elmúlt években jellemzően már a fizikai változatokban is egy letöltési kódot lehet találni a dobozban a korábban megszokott lemez helyett. Az augusztus 18-án érkező Microsoft Flight Simulator a trendekkel szakítva Európában klasszikus formátumban is megvásárolható lesz, de ha valaki így akarja feltelepíteni, az felkészülhet a lemezek sűrű váltogatására, a játék ugyanis nem kevesebb, mint tíz DVD-re fért rá – írja az Engadget.

Tovább

Zaklatási botrányok szaggatják szét a videójátékos világot

2020. július 15., 18:26 Módosítva: 2020.07.16 14:30
93

2020-ban a #MeToo-mozgalmat aligha kell bárkinek bemutatni, a hashtagről azonban a legtöbb embernek vélhetően Hollywood, illetve az egész jelenség katalizátorának számító, nemrég bűnösnek találtHarvey Weinstein jut eszébe. Ez érthető is, ám úgy tűnik, hogy a dolog most a videójátékos ipart is végérvényesen elérte. Ez valahol törvényszerű is volt, közkeletű – és igazából nem is annyira téves – gondolat ugyanis az, hogy ez a közeg kirívóan ellenséges a nőkkel szemben, rendkívül kiszolgáltatottá teszi őket és általában is jellemző rá a toxikus környezet.

Ebbe a mintába illeszkedik például a League of Legendset fejlesztő Riot Games botránya, ahol bevett volt a szexuális zaklatás, vagy az Assassin's Creed Valhalla nemrég lemondott kreatív igazgatója, Ashraf Ismail, akit fiatal rajongókkal szembeni szexuális visszaéléssel gyanúsítottak meg. A legfontosabb frontnak jelenleg az első számú videójáték-streamelő platform, a Twitch tűnik,

ahol az elmúlt időszakban több tucat, döntően női streamer állt ki a nyilvánosság elé a maga szexuális zaklatásról szóló történetével.

Ezekből egy olyan kultúra képe rajzolódik ki, ahol szándék sem nagyon van a visszaélések megoldására, és a tetteknek ritkán van következménye. A Twitch a nagy nyomás miatt beleállt az ügybe, de egyelőre nem sokan hiszik, hogy tényleg meg is fognak változni. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy váratlanul eltűnt a platformról az egyik legnépszerűbb streamer, Dr. Disrespect, a Twitch azonban nem adott semmilyen magyarázatot erre. Az elmúlt hetekben szekrényekből kihulló csontvázak, és bizarr botrányok világítottak rá a videójáték-ipar sötét oldalára.

Tovább

A Google Stadia él, és egy csomó új játék jön ki rá

2020. július 15., 09:11 Módosítva: 2020.07.15 14:04
2

Több új játék is érkezik a Google Stadiára – írja a Verge. A következő hónapokban több mint egy tucat új játék jelenik meg a platformon, köztük a 2K sportjátékai (PGA Tour 2K21, WWE 2K Battlegrounds, NBA 2K21), amik már megjelenésükkor elérhetőek lesznek az előfizetők számára.

Az új Hitman-sorozat első és második része már szeptember elsején kijönnek a Stadiára, a bejelentett harmadik rész pedig majd akkor, amikor jövőre megjelenik. A FromSoftware Sekiroja is játszható lesz a platformon.

Tovább

Mitől annyira szomorú a szamuráj?

2020. július 14., 17:59 Módosítva: 2020.07.15 11:12
25

Hol van már 2017 vagy 2018, amikor az E3-on bejelentették, az egy évvel későbbin pedig be is mutatták a Ghost of Tsushima játékmenetét? A hypevonat elindult Kasszasikerváros irányába, azonban a járat valahol elakadt, mert az elmúlt másfél-két évben zavaróan nagy volt a csönd a játék körül. Pedig a modern játékipar mintha teljesen elfeledkezett volna a nagy költségvetésű, nindzsás-szamurájos műfajról, a kivételt a Sekiro és a Nioh jelentette az elmúlt évekből, de mindkettőben túl nagy szerepet kapott a fantasy a tradicionális japán kultúra helyett.

Miközben a rajongók évek óta könyörögnek az Ubisoftnak, hogy csináljon már egy feudális Japánban játszódó Assassin's Creedet (egyelőre nem fognak), az Infamous-sorozattal befutó Sucker Punch stúdió hamarabb lépett. Az már más kérdés, hogy a Ghost of Tsushima nem a legendás Edo-korszakban játszódik, és idő kell ahhoz, hogy az ember igazán értékelni tudja a játék erősségeit.

Tovább

Jön a legóból készült Nintendo konzol, régi tévéstül, kazettástul

2020. július 14., 11:55 Módosítva: 2020.07.14 17:55
156

Tegnap kiszivárgott egy kép egy Lego Nintendo Entertainment System makettről, aminek a hitelességét a játékgyártó már meg is erősítette – írja a Polygon. A Lego és a Nintendo idén jelentette be, hogy együttműködnek, már márciusban elkezdték reklámozni az idén érkező Super Mario-készletüket, és úgy néz ki, nem ez volt az egyetlen közös projektjük.

A kiszivárgott képek alapján a NES-készlettel inkább a felnőtteket célozzák meg (a doboz alapján 18+-os, ami elég fura, elvégre mindkét márka híresen gyerekbarát), és inkább kiállítási tárgyat csináltak belőle, mint játékot: a készletből kirakható lesz a klasszikus, 8 bites konzol, egy kontroller, egy kazetta és egy komplett katódcsöves tévé, amin Mario épp egy szakadékot ugrik át. Ha minden igaz, akkor kompatibilis lesz a korábban bejelentett szettel, például így hangot is ki tud majd adni.

Tovább

Akár két pajzzsal is apríthatjuk majd az ellent az Assassin's Creed Valhallában

2020. július 12., 22:38 Módosítva: 2020.07.13 14:37
72

A járvány miatt elmaradtak a videójáték-ipar nagy eseményei és bemutatói, így a kiadóknak gyorsan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez. Egy ideje ez már bevett szokás, hogy a bemutatók alatt kedveskednek valamivel a nézőknek, és vasárnap az Ubisoft is így tett. Egy rövid előjáték után (ami alatt néhány stream és lelkesítő videó futott) el is indult a műsor, méghozzá a Watch Dogs: Legion-nel.

A legfontosabb, hogy már tudjuk, hogy október 29-én jön ki.

Tovább

114 ezer dollárt ért a bontatlan Super Mario Bros.

2020. július 12., 16:55 Módosítva: 2020.07.13 08:45
102

Rekordáron, 114 ezer dollárért (35,6 millió forint) kelt el egy több mint harmincéves Super Mario-játék egy amerikai árverésen, írja az MTI.

Tovább

Szexuális zaklatás miatt vezetőknek kell távozniuk az Ubisoftnál

2020. július 12., 16:45 Módosítva: 2020.07.13 13:07
86

Távozik az Ubisoft kreatív igazgatója, és több vezető pozícióban lévő munkatárs, a cég pedig zéró toleranciát hirdetett a vállalaton belüli zaklatásra a vasárnapi közleményük szerint.

Tovább

A Sony 250 millió dollárt pumpált az Epic Gamesbe

2020. július 10., 08:53 Módosítva: 2020.07.10 12:56

A Sony 250 millió dollárt fektetett az Epic Gamesbeírja a VentureBeat. Ezzel együtt a Fortnite fejlesztői már 1,8 milliárd dollárt kalapoztak össze. A két vállalat azt mondta, hogy a befektetéssel (és az azzal járó részesedéssel) meg akarják erősíteni a Sony és az Epic közötti szoros kapcsolatot. Ha egy PlayStation játék kijött PC-re, eddig is az Epic Games boltján indított és csak később jelent meg a Steamen. Emellett májusban egy PlayStation 5-ön mutatták be az Epic fejlesztette Unreal Engine 5-öt is.

Tovább

Legalább öt Half Life került már a kukába

2020. július 10., 08:10 Módosítva: 2020.07.11 00:18
8

Felkerült a Steamre Geoff Keighley interaktív dokumentumfilmje a Valve-ről, amiből kiderült, hogy nemcsak a Half-Life 3 áll parkolópályán, hanem egy sor másik projekten is elkezdtek dolgozni, hogy végül egyiket se fejezzék be – írja az IGN. Egy Half-Life 3 verzión egy egész évig dolgoztak, mielőtt elengedték volna, de volt szó egy nyílt világú Left 4 Dead 3-ról, Minecraft-jellegű építős játékról és egy méregdrága VR headsetről is.

A dokumentumfilm nem a legjobb szó, a Half-Life: Alyx – Final Hours egy interaktív gyűjtemény: van benne puzzle, egy 3D-s idegenvezetés a Valve irodájában, de akár keverhetünk magunknak saját headcrab hangot is. Mindeközben megtudjuk, min is dolgozott a Valve a Half-Life 2: Episode 2 óta.

Tovább

Vágó úr, itt vagyunk ezren, most akkor megjelöljük?

2020. július 10., 04:59 Módosítva: 2020.07.10 13:36
15

Úgy tűnik, szupersikeres mobilos játékot csinálni manapság gyermekien egyszerű. Mondom a receptet:

  1. Végy egy már-már elfeledett, békebeli játékműfajt.
  2. Adj hozzá egy nagyon menő és trendi játékmechanizmust, ami a csapból is folyik, de első látásra totál idegen az egyes pontban kipécézett játékstílustól.
  3. Készen is vagyunk.

Jó, nem tudom, mennyire univerzális a sikerrecept, de a Trivia Royale láthatóan így készült, egy Legyen ön is milliomos típusú műveltségi vetélkedőbe oltotta bele a fejlesztője a Fortnite sokszemélyes (itt konkrétan ezer fős) játékmódját.

Június végén be is robbant rendesen, pár napig a legtöbbet letöltött app volt iPhone-ra, nemcsak a játékok között, hanem általában, megelőzve TikTokot, Instagramot, mindent. A játékok toplistáján máig az élmezőnyben van, a fejlesztő izlandi Teatime szerint júliusra átlépték a kétmillió letöltést, és egy-egy hétvégén tízmillió partit nyomnak le a játékosok. Azóta van már androidos verzió is, az nem ekkora bombasiker (még).

Tovább