Külön Kaláka-nap lesz az idei Bánkitón

2020. február 12., 12:17 Módosítva: 2020.02.12 14:23
37

A Bánkitó Fesztivál első napja a tavaly 50 éves Kaláka zenekart ünnepli majd. 

Bár a zenekar szerves része volt a gyerekkorunknak, a magyar népmesékhez szerzett filmzenéiért életműdíjjal jutalmazott együttes nem csak gyerekeknek szól - ezt szeretnénk a Bánkitó szerdáján megmutatni. Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Becze Gábor és Radványi Balázs muzsikája kortalan!

- írják a szervezők a sajtóközleményükben.

Tovább

Magyarokkal készült az Élősködők zenéje

2020. február 11., 15:50 Módosítva: 2020.02.14 14:15
2464

Magyar közreműködéssel készült a négy Oscar-díjjal jutalmazott Élősködők című film zenéje, amelyet Sapszon Bálint és Elek Norbert hangszerelt, és amelyen Sapszon Budapest Scoring nevű cégének zenészei is hallhatóak.

Tovább

Mi fizetjük az Edda amerikai koncertjeit is

2020. február 8., 17:58 Módosítva: 2020.02.21 15:53
34290

24 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek, hogy az Edda Amerikában turnézhasson, derül ki a Magyar Hang cikkéből : a Bethlen Gábor Alap nevű elkülönített állami pénzalap 2/2020 számú bizottsági határozatának nyolcadik sorában ugyanis szerepel az Extra Hungariam Alapítvány, ami 24 millió forintos „nemzetpolitikai célú támogatást” kap arra, hogy „Egy ez a tábor” címmel koncertturnét szervezzenek. Jó most eddásnak lenni, hiszen p ár nappal korábban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere  a saját támogatási keretéből   adott 8 millió forint közpénzt   Pataky Attiláéknak  egy márciusi Aréna-koncertre.

Tovább

Robi és a sorsukra hagyva veszett álmok estéje

2020. február 8., 15:04 Módosítva: 2020.02.09 11:38
366

Ez a történet kezdődhetne egy álommal. Egy indokolatlanul visszatérő álommal, éjszakákat felforgató, megkeserítő álommal. Egy kamaszgyerek szerelmes álmával, a hajnalokba belopózó álommal, amitől oldalra fordulva átkaroljuk a vágyainkból kinőtt semmit.

Gyakran álmodom múltba kikacsintó álmokat. Ismét kollégista vagyok, huszonéves, előttem minden, amiről azt hiszem, hogy valami lesz majd belőle. Álmodj rólam, ahogy én is rólad. Álmaimban szétfolyik az idő. A koliszoba ablaka vonatsínekre néz, az asztalunk nyikorog, a szekrény a romlás dohos szagát árasztja. Hajnalban tehervonatok, a váltók csattogása szétfeszíti az álmos szemhéjakat. Dob meg basszus zakatol. Cukorrépa, paradicsom a konzervgyárba, csattogás szinkópára. Villamosok sikoltják a távolban a kanyart. A bánya ébredezik, a csillék egymást kergetik monoton utakon. Szépen lassan mindenünk leépül.

Nem érted, miért nem vagy boldog.

Tovább

8 millió forinttal támogatja Kásler Miklós az Eddát

2020. február 6., 14:37 Módosítva: 2020.02.07 09:31
13164

Az emberi erőforrások minisztere 8 millió forint közpénzt ítélt meg az P. Management Szolgáltató Kft.-nek az Edda koncertjének megvalósítására, írja a 24.hu. Kásler Miklós saját támogatási keretéből is támogathat kulturális szereplőket, egyesületeket, művészeket. Az így megítélt összegeket havonta közlik, legutóbb a 2020. januári adatok kerültek fel a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára.

Tovább

Bejelentették az első fellépőket az idei Kolorádó Fesztiválra

2020. február 6., 13:24 Módosítva: 2020.02.06 14:57
267

Megérkeztek az első fellépőnevek a 2020-as Kolorádó Fesztiválra. A Guardian által Európa legjobb kis fesztiváljai közé sorolt esemény idén tovább erősíti a világzenés vonalát, rengeteg helyről jönnek izgalmas techno DJ-k, és a természetes magyar underground is nagy számban képviselteti magát idén.

Tovább

Megvan a Sziget első külföldi sztárfellépője

2020. február 6., 13:19 Módosítva: 2020.02.06 15:57
1332

Bár a Sziget idei sztárfellépőinek hivatalos bejelentésére kicsit még várni kell, az egyik fellépő személye már kiderült. Khalid honlapján ugyanis a turnédátumok között ott szerepel a Sziget is, írja a Blikk. Az amerikai énekes oldalán azt írja, hogy augusztus 10-én fog fellépni a Sziget Fesztiválon. 

Tovább

Meghalt Gyenes Béla szaxofonos

2020. február 6., 00:05 Módosítva: 2020.02.06 15:52
446

58 évesen elhunyt Gyenes Béla szaxofonművész – írja a Blikk. Munkássága során tagja volt többek között a Pierrot-nak, az R-GO-nak, a PUF-nak, a Rapülőknek, és a Studió Dixilandnek, de még Barry White-tal is fellépett.

A Blikk szerint Gyenes már több éve küzdött betegségével. Búcsúüzenetét egy zenésztársa osztotta meg a Facebookon.

Tovább

JPEGMAFIA és Carnage is fellép az idei Balaton Soundon

2020. február 5., 18:01 Módosítva: 2020.02.06 00:16
3

A Balaton Sound jelenti: a 2020-as fesztiválon ott lesz JPEGMAFIA, Steve Aoki, DJ Snake, és még egy rakat másik külföldi és hazai fellépő. JPEGMAFIA tavaly adott ki albumot, és az amerikai rapper például az érdekes dalcímeiről ismert.

Tovább

Már megint csak összevissza mászkálok a városban, hátha véletlenül találkozunk

2020. február 5., 15:29 Módosítva: 2020.02.05 22:23
357

Nemrég jelent meg a Szabó Benedek és a Galaxisok ötödik nagylemeze, ami stílusosan a Cím nélküli ötödik lemez címet kapta. Ezen az albumon szerepel például a Szép volt című szám, amelynek a klipje nálunk debütált korábban, és a Már megint is, amelynek a videója most a Stenken látható először.

Tovább

Újabb rajongók perelik Madonnát az állandó késések miatt

2020. február 5., 12:45 Módosítva: 2020.02.06 10:25
3

Azok után, hogy tavaly novemberben egy floridai férfi pert indított Madonna állandó késései miatt, most újabb rajongók elégelték meg az énekesnő rendszeres, többórás késéseit.

Tovább

A Slipknot fásultan járta a posztmodern busót

2020. február 5., 04:48 Módosítva: 2020.02.05 14:19
363

Koncertre járni jó. Akkor is jó, ha a színpadon teszem azt, csak négy, lendületes fejrázógépnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető zenészember igyekszik szórakoztatni minket, de a basszusgitár úgy szól, mint Geezer Butleré a Black Sabbath #istenbizonysohattöbbé búcsúturnéján. Aztán akkor is jó, ha a zenekar a parasztvakítást olyan szinten űzi, mint a Rammstein, ahol azok után már ugyan mindegy, milyen a zene hogy az énekes bőrtangára vetkőzve meglovagol egy műfaszt és abból spriccelő habbal teríti be a nézőteret. Túlérzékeny honfitársaimnak nem ajánlanám tiszta szívvel a Slipknotot sem annak ellenére, hogy legfrissebb koncertjük messze elmaradt attól az energiabombától, amit általában behajítanak az arcunkba.

Tovább

Építettem magamnak egy Halálcsillagot

2020. február 4., 21:01 Módosítva: 2020.02.05 11:00
618

A Hatos, azaz Shawn Crahan, a bohócmaszkos, ötvenéves perkás a Slipknot egyik agya, egyben egyetlen megmaradt alapító tagja, állandó dalszerzője, kreatív motorja, a klipek rendezője, a médiás tartalmai kurátora. Ha annak idején nem hallgat az ösztöneire, és nem hozza be a nemcsak üvölteni és hörögni, hanem énekelni is képes Corey Taylort a zenekarba, ma talán nem lenne Slipknot. Megmaradt vidéki fiúnak, az iowai Des Moines-ban van háza, a külsőségek, a rocksztárság nem érdekli, a technológiai fejlődéstől a töke kivan, és ha hinni lehet annak, amit mondott az Indexnek adott interjúban, legszívesebben otthon aludna, vagy YouTube-videókat nézegetne. A budapesti koncert előtt csíptük el egy interjúra, aminek a vége szürreálisabb lett, mint Neo és az Orákulum első találkája.

Tovább

Lovasi András: A pénz miatt hallgatnak a kormányt a hátuk közepére sem kívánó művészek

2020. február 4., 10:52 Módosítva: 2020.02.04 23:13
60

Január utolsó hetében Dézsi András Csaba feltöltött a Facebook-oldalára egy videót, amiben Lovasi András elmondta, ő a fideszes jelöltet támogatja a győri időközi polgármester-választáson. Dézsi András Csaba végül nyert, Lovasi András pedig azóta több fórumon is megindokolta, miért döntött úgy, hogy szerepel a kampányvideóban. Ez volt a fő csapásiránya a Válasz Online-nak adott interjújának, amiben a győri események mellett szóba került a Kiscsillag legújabb lemeze, illetve az is, hogyan működik ma Magyarországon a zeneipar.  

Lovasi András ismét elmondta, akkor merült fel, hogy szerepeljen a kampányvideóban, amikor zenésztársa, Leskovics Gábor felhívta Dézsi András Csabát, mert szüksége volt az orvos segítségére. 

Felajánlotta már korábban, hogy mivel veszélyeztetett korban vagyunk, ha épp arra járunk, elvégez rajtunk mindenféle vizsgálatokat, és megmondja, mire kellene vigyázni. Egy sor zenésznek mentette már meg az életét, volt, akin több szívműtétet is végzett. Szóval Lecsó a kocsiból felhívta, hogy ha jön a koncertre, tudna-e hozni gyógyszereket. Csaba mondta, hogy persze, jön, meg hoz is gyógyszert, de ha már ott leszünk, egy támogatói videót nem tudnánk-e összedobni

– nyilatkozta Lovasi, aki szerint Dési egyáltalán nem várta el, hogy szóljanak pár jó szót az érdekében. Ismét hangsúlyozta, hogy ő nem Fidesz-szavazó, és mi sem bizonyítja jobban azt, hogy nem a párt szekerét akarta tolni, mint az, hogy a Fidesz nem akarta, hogy kikerüljön a videó.

A zenész egyébként mindkét oldalról elmondta a véleményét, beszélt arról is, hogy lassan ő is csatlakozik a hárommillió politikailag inaktív nagykorúhoz.

Ami meg engem illet: az ember bizonyos életkor fölött óhatatlanul egyedül marad ebben az erőtérben. Legalábbis kisebbségbe kerül. Olyan kisebbségbe, amely bár nem rajong a Fideszért, úgy látja, hogy az ellenzék számos ellentmondást hordoz, ami inkább taszító.

Szóba kerültek olyan aktuális ügyek is mint a Térey-ösztöndíjak elleni tiltakozás vagy Niedermüller Péter DK-s politikus pár nappal ezelőtti nyilatkozata, ami a jobboldalból heves tiltakozást váltott ki.

Ha nem kérik cserébe, hogy írj dicsőítő himnuszt Orbán Viktor mindenki másénál szebben deresedő halántékáról, már miért ne lehetne elfogadni? Ez a pénz a magyar adófizetők pénze, nem Demeter Szilárdé

– reagált Lovasi a Térey-ösztöndíj körül kialakult helyzetről. 

Ami pedig Niedermüller Péter szerencsétlenül megfogalmazott mondatait (a politikus rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat) illeti, arról így vélekedik a zenész: 

Hogy aztán erre reakcióként Bayer Zsolt szónokol a gyűlölet, a rasszizmus és a kirekesztés ellen, az már tényleg az utolsó időket idéző apokaliptikus kép, amelyben minden összekeveredik és semminek sincsen értelme. Ezen már tényleg csak röhögni lehet. Értelmezhetetlen hülyeségek bemondása helyett fontos lenne kiállnia az ellenzéki tömbnek és elmondani, mi várható, ha ők nyernek. Ehelyett azt halljuk, hogy csak le kell váltani Orbánt, aztán majd minden jó lesz. Mitől lenne jó?

A beszélgetés közben felmerült az is, hogy új lemezzel jelentkezik a Kiscsillag, és ugyan az albumon valamelyest megjelenik a közélet, de alapvetően a párkapcsolatokról szól majd, és vendégelőadóként Falusi Mariann is feltűnik rajta. Lovasi fejében meg sem fordult, hogy Falusi Mariann egykori SZDSZ-ikon, neki csak az számított, hogy szereti az énekesnő hangját és személyiségét. Az interjúban felmerült, hogy a kampányvideó esetleg marketingfogás volt-e, ezzel akartak-e egy kis hírverést szerezni az új lemeznek.  

Nem annak szántam, de ha az lett: ám legyen

– válaszolta Lovasi. Szerinte egyébként a zenészek közül sokan nem vállalják fel a véleményüket, mert félnek attól, hogy ha elmondják, hogy a hátuk közepére kívánják a kormányt, azzal anyagilag rosszul járnak.

...a nézőszámból fakadó bevétel, mint módszer: haldoklik. A „lakossági” fellépésekből származó „mesterséges”, irányított bevételek bőven meghaladják a piaciakat. Az önkormányzatok által szervezett programokról és a fesztiválokról beszélünk.

Hozzátette, igen, a Kiscsillagnál is nagyobb ez a fajta bevétel. 

Mondjuk mi arra azért figyelünk, hogy ne kérjünk sokkal többet, mint amennyit be tudunk szedni a piacon, koncertjegy-eladásból. Az ilyen produkciók viszont egyre ritkábbak

– hangsúlyozta Lovasi, aki kíváncsi arra, meddig képes így működni a szakma. 

Minél bonyolultabb az infrastruktúra, annál nehezebb, csak pár hónapra, maximum egy évre előre tervezni. Utána megint mehetsz barátkozni. Mert amúgy központi direktívák nincsenek nagyon. A félelem működteti az egészet. Meg persze a nagyobb extrákért már el kell menni államtitkár úrhoz, miniszter úrhoz – akkor van miniszteri keretből egy húszas az Arénára, mondjuk. Na, a Mága... nekem rejtély. Több mint háromszázmilliót kap. Valamit nagyon tud. Szóval ez egy minden ízében manipulált, az előadókat a gyáva, semmitmondó produkciók felé terelő színtér lett. Elég negyedóráig hallgatni a Petőfi Rádiót vagy belenézni A Dalba mondjuk, hogy érthető legyen, miről beszélek. Nekem az a szerencsém, hogy mire ez a világ beköszöntött, voltam már annyira közismert, hogy dönthettem úgy: inkább keresek kevesebb pénzt, de bizonyos fokú függetlenséget igyekszem megtartani. A kisebb, lakossági koncerteket normális áron vállaljuk, és mivel jó produkció vagyunk, sokszor itt bővül tovább a közönségünk.

Erotikus táncműsor lett a Super Bowl szünetéből

2020. február 3., 03:25 Módosítva: 2020.02.04 08:16
3765

Shakira és Jennifer Lopez volt az idei Super Bowl félidejének két főfellépője Miamiban, ahol az NFL kereken századik szezonját zárták. A halftime show minden évben legalább akkora esemény, mint maga a döntő, az elmúlt években azonban rendre rém unalmas vagy érdektelen produkciók voltak csak. Ugyan Shakira és Jennifer Lopez tényleg megtettek mindent, hogy ott tartsák az emberek figyelmét a képernyőn, de a fellépésük inkább hasonlított valamiféle erotikus show-műsorra, mint popzenei koncertre.

Tovább

Meghalt Andy Gill, a Gang of Four gitárosa

2020. február 3., 00:01 Módosítva: 2020.02.03 09:02
40

64 éves korában meghalt Andy Gill, a Gang of Four nevű brit posztpunk zenekar alapító-gitárosa, írja a Guardian. Zenésztársai egy közleményben jelentették be a gitáros halálát, amely szerint társuk még a kórházi ágyában is a zenekar új albumával és a csapat következő turnéjával foglalatoskodott.

Gill jellegzetes, a zenekar egyik védjegyének tartott gitárjátéka olyan hasonlóan legendás zenekarokra volt hatással, mint a Nirvana, a Fugazi, az R.E.M., a Red Hot Chili Peppers, a Rage Against The Machine, majd a kétezres évek post-punk revivaljének zenekarai is előszeretettel hivatkoztak rá, mint a Franz Ferdinand, a Bloc Party, a Clinic, a Liars és a Rapture.

Tovább

Egyszer dinnyelébe fulladsz, mint egy piaci légy

2020. január 31., 16:46 Módosítva: 2020.02.04 14:24
1389

„A Lassú Falu úton van, leginkább mindenféle értelemben. Egy folyamatos A-ból B-be, a megérkezés stabil konklúziója nélkül” – jelenti Gergály Norbert, azaz Goulasch, a második nagylemezével jelentkező Slow Village háza tájáról. A csapat legújabb anyaga a Stenken hallható először.

Az Úton című album előfutára és címadó trekkje – a 201X című debütlemezhez és a 2018 egyik legjobb magyar megjelenésének választott Miezmámegin' EP-hez hasonlóan – szintén a Stenken mutatkozott be tavaly nyáron. A Slow Village akkor egy ízig-vérig nyári dalként harangozta be a számot.

Tovább

Hogy kerültek az A38-ra a kormánypropagandisták?

2020. január 31., 14:24 Módosítva: 2020.02.04 00:23
838
Kormányközeli arcok csinálnak fiatalosnak szánt, de nehezen követhető koncepciójú műsort közpénzből. Az egész még zavarosabb attól, hogy a műsort a teljesen más felfogású A38 hajóról sugározták. A hajónak kell a pénz, de nem szólhat bele a műsorba, ráadásul többen nem is értik, mit keres a produkció náluk.

Nyolcórás monstre élő bemutatkozással jelentkezett a Hajónapló című kulturális műsor, amely úgy hirdeti magát, hogy

se nem objektív, se nem független, de szabad.

Ha esetleg fogalma sincs arról, hogy mi az a Hajónapló, ne magában keresse a hibát, mert nem maradt le nagyon semmiről. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) alá tartozó Petőfi Irodalmi Ügynökség az adófizetők pénzéből legyártatott egy műsort, amelyet az intézmény főigazgatójának jóbarátja és zenekarának gitárosa vezet, a zenekar menedzsere az egyik műsorvezető, és az adás egy kis népirtós viccelődéssel zárul azokkal az arcokkal, akiket még az Echo TV is letiltott, annyira vállalhatatlanok voltak. Mindez ráadásul az A38 hajó és az ügynökség együttműködésében készült, és az egész adást a hajón vették fel. Azóta kiderült, hogy az ominózus műsorszegmens, a Gumiszoba, amelyben a fiatal kormánypárti újságírók beszélgetnek, elköltözik, és az A38-tól függetlenül folytatja, de az eset jól mutatja, hogy a kulturális finanszírozási rendszer jelenlegi helyzete miatt egyre több független intézmény kénytelen olyan állami projektekhez asszisztálni, amelyek egyébként távol állnak az ízlésüktől, és a színvonaluk is erősen megkérdőjelezhető.

Tovább

Madonna folytatja a térdsérülése miatt lemondott turnéját

2020. január 31., 09:42 Módosítva: 2020.01.31 20:19

Hatalmas fájdalmaira hivatkozva több koncertet is lemondott tavaly, idén azonban már jobb az állapota, folytatja a Madame X turnéját, írja a BBC. 

Tovább

Jó dolog a szerelem, csak néha azért elég nagy szemétláda

2020. január 30., 15:40 Módosítva: 2020.01.31 12:39
139

Új klippel jelentkezik az Ivan and The Parazol. A dal maga először egy esküvőre készült, de képileg többről is van szó, mint magáról a szerelemről: halál, gyilkosság és temérdek vér mellett egymásra találás, ölelés és együtt ébredés. A klip a Stenken látható először.

Tovább

Magyar útonállók szelleme hozza el nekünk az igazán erős kortárs zenéket

2020. január 28., 16:48 Módosítva: 2020.01.28 20:52
461

Első nagylemezével jelentkezett a magyar népzenei elemekkel dolgozó Mordái zenekar. Az albumon szaxofonon, brácsán és gitáron keresztül találkozik a '60-as, '70-es évek magyar népzenei vonala a kortárs könnyűzenével - ráadásul a magyar népzenei motívumokat sokszor tökéletesen idéző sorokkal, piros ajkakkal, sírással, fájdalommal és szerelemmel. 

Tovább

Mintha egy családi tabló lenne

2020. január 28., 13:21 Módosítva: 2020.01.28 17:00
520

Másfél-két éve kezdett közös esteken fellépni Grecsó Krisztián költő, író – egyebek mellett az Index tárcarovatának rendszeres szerzője – és a punkzenekaroktól filmzenékig több mint kétszáz lemez elkészítésében közreműködő Hrutka Róbert zeneszerző. Tavaly ősszel döntötték el, hogy a közös produkciót egy megzenésített versekből, verskollázsokból és dalokból álló albumon is megjelentetik. A tizenegy számból álló lemez most először az Indexen hallgatható (ahogyan az album címadó dalát, az Első évre fecskét is nálunk hallhatták először).

A munkamódszer egyszerű volt, mondta Grecsó. „Én küldtem verseket Robinak, aki végigolvasta őket, és amelyek valamit elindítottak benne, amikben megérezte a dalt, azokhoz írt zenét. Három szám van, amihez én készítettem egy dalmotívumot is, amikre aztán Robi írt szólamokat, szóval felépített őket komplett dallá. És végül volt olyan munkafolyamat is, amikor ő küldött nekem dallamot, és én azokra írtam szövegeket, vagyis a klasszikus dalírás módszere szerint is dolgoztunk.”

Hrutka szerint mindig izgalmasabb zeneszerzői kihívás a megzenésítés, „hogy hogyan tudok egy versből olyan formát kihozni, abban olyan motívumot megtalálni, amivel az dallá válik”. Példaként említette a dalok és a versek egyik legszembetűnőbb különbözőségét: „a verseknek alapvetően nincs refrénjük, hozzájuk kell nyúlni, ki kell emelni belőlük a legerősebb gondolati elemet”. A zeneszerző több versből válogathatott, „amelyik öt-tíz perc alatt nem indított el bennem valamit, nem szólalt meg bennem, azt hagytam”.

Tovább

Megérkezett a Beastie Boys-dokumentumfilm első teasere

2020. január 28., 11:49 Módosítva: 2020.01.28 15:24
462

Kikerült az első teaser a Beastie Boysról készült dokumentumfilmhez. A produkciót az Apple TV rendelte meg, a projekt mögött pedig az a Spike Jonze áll, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint A nő, az Ahol a vadak várnak és A John Malkovich-menet.

Tovább

Megvan az idei VOLT-nagyszínpad teljes line-upja

2020. január 27., 16:04 Módosítva: 2020.01.28 12:38
260

Három ismert rockegyüttes, a My Chemical Romance, a Bring me the Horizon és az Offspring is fellép a július 1-től 4-ig tartó VOLT Fesztivál nagyszínpadán, írják közleményükben a szervezők.

Tovább

18 éves tinilány tarolt az idei Grammyn

2020. január 27., 05:51 Módosítva: 2020.01.28 07:22
2351

Véget ért Los Angelesben az idei Grammy-gála, amelyre rányomta a bélyegét, hogy pár órával az esemény előtt életét vesztette Kobe Bryant, ráadásul a rendezvényt is abban a Staples Centerben tartották, ahol az NBA-legenda húsz éven át játszott a Lakers színeiben. A tragikus hír ellenére a mostani Grammy a jobbak közé tartozott az elmúlt évekből, de ez leginkább a vérfrissítésnek köszönhető. Talán ennek tudható be az is, hogy az este egyértelműen legnagyobb győztese az alig egy hónapja felnőttkorba érő Billie Eilish volt, aki testvérével összesen hat szobrot (plusz a bátyja lett az év producere) vihetett haza, miközben a nyolc kategóriában jelölt Lizzo csak hármat, a tavalyi év abszolút slágerét író Lil Nas X pedig csak kettőt.

Tovább

Kissé nyomasztó ősi tánc egy erdő közepén

2020. január 24., 15:55 Módosítva: 2020.01.24 20:49
463

Megjelent a Platon Karataev Wolf Throats című számának a klipje: benne sok – többnyire – fehér ruhás ember lépked jól megkoreografálva, kört alkotva, majd azt összeszűkítve.

Tovább

Az Aerosmith dobosát kidobók zavarták el saját zenekara próbaterméből

2020. január 24., 11:59 Módosítva: 2020.01.25 12:20
355

Az embernek vannak mindenféle romantikus elképzelései arról, hogyan működik egy rockzenekar. Hogy bandázás van, összetartás, haverság, mindenki egyért, egy mindenkiért, ha bajod van, Pista, megoldjuk, addig nem indul a Barkas Salgótarjánba, míg benne nem ülsz, stb. És ez igaz is egy pontig, addig, míg a Barkas helyett már Ford Tranzitok viszik a zenekart, ami már kft. és van könyvelője meg személyzetis Marikája, és Pista, a remek dobos, csak egy fogaskerék a sokból. És amikor a fogaskerék kicsorbul, és a gépezet elkezd kattogni, akkor Pista helyére betesznek egy másik fogaskereket. Szegény, Pista, ugye.

Tovább

Björk legújabb dallamait az időjárás írja

2020. január 23., 10:04 Módosítva: 2020.01.23 14:45
1

Különös kísérletbe fogott az izlandi énekesnő, Björk, írja a Kreatív. Björk egy New York-i hotel tetején elhelyezett kamerát és a mesterséges intelligenciát felhasználva egy kórus segítségével szólaltatja meg korábbi szerzeményeit. A dallamok annak megfelelően változnak, ahogyan az időjárás. Vagyis másképp szól a kórus hóesésben, növekvő gomolyfelhőzetben, de változik akkor is, ha az égen csapatostul vonulnak a madarak. A zenét a Sister City nevű manhattani hotel lobbyjába érkezők hallgathatják.

Tovább

A szerdai koncertjét is lemondta Madonna

2020. január 22., 19:00 Módosítva: 2020.01.23 09:47
31

Elhúzódó sérülésére hivatkozva az utolsó pillanatban Madonna a szerdai lisszaboni koncertjét is lemondta. A Madonna – Madame X koncertturné lisszaboni állomásán már a vasárnapi fellépés is elmaradt, de a tervek szerint a csütörtöki koncertet ennek ellenére megtartják – közölték a szervezők.

Tovább

Öt év szünet után Orfűn tér vissza a Heaven Street Seven

2020. január 22., 11:03 Módosítva: 2020.01.22 13:49
787

Bejelentette a Fishing on Orfű fesztivál a 2020-as teljes fellépőlistáját. Ebből kiderül, hogy kizárólag magyar zenekarok lesznek a fesztiválon, visszatér az öt éve feloszlott Heaven Street Seven és itt tartja a 20. születésnapját a 30Y is. A június 17-20. között megtartott fesztiválra ezzel el is indult a napijegyek értékesítése.

Tovább