új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • ninja

    A fotón látható szimpatikus fiatalember Tyler Blevins, közkeletű becenevén Ninja, és pár hete döntötte meg a Twitch.tv-n a legtöbb előfizető rekordját, átlépve az 50 ezres álomhatárt. Aztán most a napokban meglett neki a százezer is. A Twitch egy stream platform, ahol emberek azt közvetítik, hogy videojátékokkal játszanak, és közben ezt kommentálják, webkamerán át. Ninja streamjét most éppen 45 ezren nézik élőben. Az előfizetés azt jelenti, hogy bedobsz havi 5 dollárt, és cserébe olyasmiket kapsz, mint a cseten használható speciális szmájlik, vagy felmentés a reklámok nézése alól. Na, ilyenből van hősünknek 100 ezer. Az előfizetői díjon feleznie kell a Twitch-csel, vagyis jelenleg 250 ezer dollár (bő 60 millió forint) csorog be neki ebből havonta.

    És ez tulajdonképpen csak a zsebpénz, mert a twitch-es streamereknek az igazi bevételük a direkt adományokból származik, amiket a nézők dobálnak be adás közben, ha éppen nagyon támogathatnékjuk van.

    Ninja egyébként az xboxos Halo-sorozattal kezdte a profi gémer karrierjét, tavaly év végén váltott a pécés Playerunknown's Battlegroundra, majd idén az új közönségkedvenc Fortnite-ra.

    (via)

  • Januárban járta be először az internetet a kínai Wang Fuman, miután felkerült a világhálóra egy kép róla, amin egy vékony kabátban, jégcsapokkal a hajában és a szemöldökén áll az osztálytermében, miután 4,5 kilométert sétált odáig a házuktól a mínusz kilenc fokos hidegben.

    letöltés

    Akkor úgy tűnt, jobbra fordulhat a sorsa, egy közeli bentlakásos magániskola igazgatója ugyanis felajánlotta neki, hogy kifizeti a taníttatását és a lakhatását az iskolában, kedden azonban, alig több mint egy héttel azután, hogy elkezdte a tanulmányait ott, már el is kellett mennie.

    Mint kiderült, az igazgatónak ugyan az volt a célja, hogy egy kis jót tegyen, emiatt azonban akkora érdeklődés övezte az elmúlt időszakban a média és a hatóságok részéről, amivel nem bírt megbirkózni.

    A férfi elmondta, az oktatásügyi minisztérium kulcsfigurát csinált a fiúból a szegénység elleni küzdelmében, azaz lényegében kirakati bábuvá avanzsált, akivel az egész programot el lehetett volna adni. Emiatt számos ellenőrzés és interjú várt volna az iskolára, közülük pedig sokat lehetetlen lett volna elutasítani, így végül kihátrált az egészből. 

    Ennek ellenére azért nem hagyta magára a fiút, közel 600 ezer forintnak megfelelő összeggel támogatta meg a családot, emellett pedig azt is felajánlotta, hogy mindenben segít majd a jövőben is.

    A fiú persze nagyon csalódott most, egy interjúban elmondta, hogy sokkal jobb volt az oktatás a magániskolában, nem kellett rengeteget sétálnia reggelente és főtt krumpli helyett rendes ételeket is evett.

    (Sky News)

  • Mark Hamill Jimmy Kimmel talkshow-jának a vendége volt, és ennek apropóján tréfálkoztak egy kicsit egymással: 

    Donald Trumpnak egyébként tényleg van csillaga a hollywoodi Walk of Fame-en, és mostanában természetesen roppant népszerű szelfizőhely a turisták számára, talán csak Michael Jackson csillaga környékén nagyobb a tömeg.

  • Minket is idegesít, ha egy külföldi Budapestet Bukaresttel keveri, és nemzeti sajátosságainkat más országnak tulajdonítja, így nem csoda, ha egy új-zélandit is felbasz, ha ausztrálnak nézik, pedig nem ugyanaz a kettő, ugyebár. És ha elég ideges, akkor egy videóban magyarázza el, hogy náluk a flip-flop jandal és nem thong. Ami egyébként meg invaliddá teszi az egészet, hiszen az vietnami papucs oszt kalap, de mindegy. Angolul tanulóknak is ajánlott videó!

  • A hamarosan eltűnő Olimpia Szálló, melyről itt írtunk részletesen az Urbanistán, számos filmszerepet kapott életében. Linda és Ötvös Csöpi is bunyózott benne, de arra nem is emlékeztem, hogy egy Jovanotti-klipet is forgattak itt. Szerencsére Zitának eszébe jutott és be is kommentelte  nekünk.

    Úgy látszik, a hely vonzotta a balhét, mert itt most is súlyos lövöldözés, üldözés és miegymás történik a falai között. Az viszont egészen elképesztő, hogy hogyan néz ki a szálloda a Normafa fái helyett toronyházak sűrűjében.

  • Váratlan akciót tartott ma a rendőrség: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szentendrei Rendőrkapitányság közös szervezésében Nőnapi figyelem elnevezéssel volt közúti ellenőrzést.

    A Szentendrén megállított autósok szórólapot és ajándékot is kaptak (utóbbi egy virágot formáló tollnak tűnik), az MTI galériájában pedig egyszer csak feltűnt Falusi Mariann énekes, aki láthatóan nagyon meglepődött az akción: 

  • 46 éves korában meghalt a kanadai Ryan Arcand, akit a világ leghíresebb hajléktalanjának is szoktak nevezni, írja a BBC. Mégpedig azért, mert 2014-ben felkerült róla egy videó a YouTube-ra, amiben az utcán zongorázik. A videó elképesztően népszerű lett, több mint 11 millióan nézték meg.

    ryan-arcand-cap

    Arcand soha nem tanult senkitől zenélni, elmondása szerint magától kezdett játszani, amikor talált egy zongorát az egyik nevelőcsaládjánál gyerekkorában. Arcand ugyanis állami gondozott volt, 13 éves kora óta pedig az utcán élt. Súlyos alkoholbeteg volt és mentális problémákkal is küzdött. 

  • Kollégánk nemrég Berlinben töltött pár kellemes napot, és egy turkálóban akadt rá erre a menő mintás, vintage pulcsira:

    A címkéből derült ki, hogy a hódmezővásárhelyi Hódiköt divat kötöttárugyár termékéről van szó:

    A pulcsi akkor nyert igazi aktualitást, amikor nőnapon Lázár János miniszter pont egy hódmezővásárhelyi textilipari cégtől jelentkezett be, ahol a dolgozó hölgyeket ajándékozta meg virágokkal:

    Az is lehet, hogy dolgozik még ott, és kapott is virágot olyan hölgy, aki kollégánk pulóverét készítette a nyolcvanas években.

    Ön szerint melyik kollégánké a pulcsi?

  • Aki látta az idei Oscar-gálát, az tudja, hogy a legszebb ruhát ezúttal nem egy nő, hanem a legjobb adaptált forgatókönyv díját elnyerő James Ivory viselte. A Szólíts a neveden 89 éves forgatókönyvírója ugyanis egy olyan ingben pompázott, ami a film fiatal főszereplőjét, Timothée Chalamet-et ábrázolta. Most kiderült, hogy ki készítette a csodás inget: egy Andrew Mania nevű művész, aki férfiportékra szakosodott. Amikor látta a filmet, rögtön megihlette az utolsó, egyébként valóban fantasztikus jelenete, és kimásolta belőle Chalamet arcát a ruhára. Mania saját magának készítette az inget, de a kurátora küldött róla egy képet Ivorynak, aki rögtön közölte, hogy akar egyet magának. Így került végül a vörös szőnyegre. 

  • A The Ringer újságírója, Rodger Sherman igehirdetése nyomán új királykategória született a díjátadók, vagyis hát a nyertesek között. Eddig ugye azt a szűk, tizenkét fős elitet tartották számon, akik nyertet Emmyt, Grammyt, Oscart és Tony-díjat, ezt takarja az EGOT rövidítés.

    Csakhogy Kobe Bryant vasárnapi Oscar-győzelmével teljesen új elitklub nyílt, egyetlen taggal, hiszen Bryant az egyetlen LMFAO-nyertes. Hogy ehhez mi mindent kell bezsebelni?

    • Larry O'Brien-trófea (vagyis NBA-bajnoki cím),
    • MVP (vagyis NBA alapszakasz legértékesebb játékosa),
    • Finals MVP (vagyis NBA-nagydöntő legértékesebb játékosa),
    • All-Star-meccs MVP
    • Oscar.

    Ennyike.

  • Egy nagyon fontos változat még nem készült el a Lázár János Bécsben-mémek közül, de ezen most segítettünk, főszerepben Gábor Gáborral:

    Lázár János Bécsben a Szomszédokkal
  • A nőnap alkalmából készített filmet a budapesti holland nagykövetség csinálta. Van benne újságíró, légitársaság-vezető, marhatelep-tulajdonos és taxisofőr is.

    International Women's Day
  • De tényleg, az Olympic Channel honlapjára feltették az összes eseményt, vannak összefoglalók is, de egyenként is végig lehet nézni MINDENT az egyes sportágakra keresve. Elég menő. Itt lehet keresgetni.

  • Március 1-től Izland fővárosában, Reykjavikban egy új rendelet alapján a hobbiállatokat is lehet szállítani a városi buszokon. A jogszabály alkotásánál nyilván kutyákra és macskákra gondoltak, de úgy tűnik, a nagyobb házi kedvencekkel is lehet próbálkozni.

    izlandiponi

    Egy lovasklub tett is egy tesztutazást egy pónival. Micsoda szerencse, hogy alacsonypadlós buszt találtak. 

    (via Icelandmonitor)

  • Nem kérdés, hogy Borbély Alexandra, a Testről és lélekről színésznője a legszebbek között volt az idei Oscar-gálán. A francia sztártervező, Monique Lhuillier szaténruháját viselte. Jó hírünk van azoknak, akik szintén vágynak erre a darabra, a ruhát ugyanis meg lehet rendelni a net a porter oldalán, 6490 euróba, vagyis körülbelül kétmillió forintba kerül. Azt mondjuk nem garantálják, hogy másnak is olyan jól áll majd, mint a színésznőnek. Aki egyébként a gála után készült interjúnkban azt mondta, mindenki, még a vadidegenek is egész nap a ruhát dicsérték.

  • A Beast Bodies osztotta meg a Facebookon ezt a videót:

    A videó eredetileg hat éve készült, azért lett most újra megosztva a közösségi oldalon, mert a kígyóimádó Jamie Guarino meg szeretné mutatni a világnak, hogy semmi baj nincs azzal, ha a 14 hónapos gyerek a kígyóval játszik. Hisz nem veszélyes a hüllő a babára és jó lenne, ha az emberek megváltoztatnák a negatív véleményüket a kígyókkal szemben.

    Egyéni vélemény, de én nem hiszem, hogy a kisbabámon vagy úgy bármelyik kisgyereken demonstrálnám, hogy az óriáskígyókat szeretni kell.

  • – lehet olvasni a köztéri hirdetésen a kelenföldi lakótelepen. A feladó egy önbevallása szerint szegény, ámde jóképű 33 éves férfi, aki szűz. A titkosított e-mailcímből már csak egy van, a többi fület leszakították.

    A hirdetés szövege, ha a fotóról nehéz lenne leolvasni:

    Gazdag lányt keresek

    „Független, egyedülálló tehetős lányt keresek 18 éves kortól 48 éves korig. Olyan lányt keresek, akinek van autója és vállalkozása vagy eltartják a szülők esetleg örökölt sok pénzt. Nekem nincs, semmim szegény vagyok, viszont jóképű 33 éves fiú vagyok, és

    még nem volt barátnőm sohasem szűz vagyok

    és várom azt a vagyonos nőt, aki segítene nekem szerelmesen. Hozzád mennék férjül is, ha akarod, de nem tudom állni az esküvő költségeit.”

  • A Fairfax County Police osztotta meg azt a videót, ahogy egy részeg férfi próbál elmenekülni a rend őrei elől: a gyanúsított letér az útról, kiszáll a még járó autójából, elkezd szaladni, megpróbálja megkerülni a kocsiját, de az még mindig mozog és bamm:

     Zseni.

  • A Utah State Bar nevű szervezet, ami magyarul az amerikai Utah államban lévő ügyvédi kamarának felel meg, rendszeresen tájékoztatja a tagságát a közelgő programokról. Az egyik ilyen szokásos hétfő délutáni levelükbe azonban valahogy bekerült egy kép egy félmeztelen nőről.

    11 ezer ügyvéd kapta meg a fotót.

    "Elborzadtunk" – mondta John Baldwin, a szervezet vezetője a New York Postnak, aki nem érti, ez hogy történhetett meg. De megígérte, hogy kivizsgálják az esetet, és garantálják, hogy ilyen soha többé nem fordul elő.

    A Fox megszerezte a fotót is (a fekete csík a kamarai hírlevélben nem volt ott):

    49ECB10A00000578-5468405-image-a-1 1520345385738
  • Lengyel Balázs első nagyjátékfilmje a március 29-én moziba kerülő Lajkó - cigány az űrben, az ötvenes évek végén játszódik, amikor a szovjetek pont egy magyart akarnak az első kozmonautának. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke Serbán Lajost, azaz Lajkót javasolja a célra, mert a férfi gyermekkora óta űrhajós akart lenni. El is viszik Bajkonurba, és itt indulnak a problémák.

    A filmet annak ellenére meg fogom nézni, hogy a nagy marketingécesz, az Akkor Most Ezzel Kurvára Eladjuk-szikra a fenti plakáton látható budi, amit a Westendben állítottak fel, hogy a mozinézők azzal szelfizzenek egyet valami Facebook-játékra. ÉS azt is bejelentették (!), hogy a film víruskommunikációja folytatódik, mert ugye az a legjobb virális tartalom, amiről előre szólnak. Van egy olyan érzésem (víruskommunikátorok, figyelem!) hogy lesz egy videó a Facebookon, amiben a budira rácsodálkozó embereket mutatnak!  

  • Egy 76 éves nyugdíjas nő elment egy szupermarketbe bevásárolni Tiefonort városában pont úgy, ahogy már korábban több százszor és ezerszer megtette már. Épp a narancsok között válogatott, amikor hirtelen éles fájdalmat érzett a hasa tájékáról. Nem törődött vele, hazament, ekkor jött rá, hogy valami nagyon nincs rendben:

    Az idős nő orvoshoz ment, a szakember pedig megállapította, hogy egy kígyó harapta meg, bár azt nem tudni, hogy milyen fajtájú. Ezek után bezárták az boltot és szakértőt hívtak az állat elfogására.

    Az eset március 5-én történt, de a kígyót azóta sem találják.

    (Via)