Adók miatt drága a mobilozás

2017. április 29., 19:11 Módosítva: 2017.09.04 16:02
312

Sokkal szabadabban és okosabban tudnánk használni a mobilokat, ha jobb mobilokat tudnánk venni, és nagyobb adatcsomagokra tudnánk előfizetni, de idehaza ez drága mulatság.

A kormánynak a távközlési adók bevezetésével nagy szerepe volt abban, hogy a mobiltarifák az összes uniós tagországénál magasabbak legyenek.

A hangszolgáltatáson sok az adó, nagy a verseny, ezért a mobilszolgáltatók nem tudják úgy csökkenteni az okostelefonos tarifákat, mint a többi szolgáltató más uniós országokban. Ilyen körülmények közt igencsak problémás, hogy aki az állami szférában dolgozik, esetleg valamilyen vállalat, párt vagy más szervezet flottájában tud mobilszolgáltatásra előfizetni, aligha érzékel valamit a valóságból, az átlagos vevők által elérhető tarifák abszurditásából.

Tovább

A kínaiak pörgetik a mobilpiacot

2017. április 28., 10:45 Módosítva: 2017.04.28 12:52

A vártnál nagyobb mértékben nőttek az okostelefon-eladások a világban az első negyedévben – írja az MTI az International Data Corporation (IDC) piackutató cég friss elemzése alapján.

Az első negyedévben 347,4 millió okostelefont adtak el, ami 4,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és magasabb az IDC 3,6 százalékos jóslatánál is. A növekedés szinte kizárólag az öt legnagyobb gyártó közé bejutott három kínai vállalatnak volt köszönhető. Mindhárom cég, a Huawei, az OPPO és a Vivo is növelte piaci részesedését, miközben a két legnagyobb gyártó, a Samsung és az Apple részesedése csökkent.

A piacot változatlanul a Samsung vezeti az egy évvel korábbival megegyező 79,2 millió eladott telefonnal, ami viszont a piaci részesedése visszaesését jelenti, 23,8 százalékról 22,8 százalékra. A második Apple is csak szerény, 0,8 százalékos növekedést tudott produkálni, 51,2 millióról 51,6 millióra. A részesedése viszont így is 14,9 százalékra csökkent az előző negyedév 15,4 százalékáról.

A harmadik helyen álló Huawei 21,7 százalékkal 34,2 millióra növelte az eladásait az egy évvel korábbi 28,1 millióról, és eközben a részesedését is 9,8 százalékra növelte 8,4 százalékról. A legnagyobb mértékben, 29,8 százalékkal viszont az OPPO növelte az eladásait: 25,6 millió okostelefont adtak el a tavalyi 19,7 millió után, a piaci részesedésük pedig 7,4 százalékra bővült 5,9 százalékról. A rangsorban ötödik, a kínai Vivo 23,6 százalékkal több okostelefont értékesített az idén mint tavaly, 18,1 milliót a korábbi 14,6 millióhoz képest, ami az idén 5,2 százalékos piaci részesedésnek felelt meg a tavalyi 4,4 százalék után.

Az összes többi gyártó eladásai egy százalékkal, 138,7 millióra csökkentek 140,0 millióról, együttes piaci részesedésük pedig 39,9 százalékra zsugorodott 42,1 százalékról.

Kiszivárogtak az első képek a OnePlus 5-ről

2017. április 27., 10:56 Módosítva: 2017.04.27 21:02
22

A OnePlus a tervek szerint még idén kiadja a legújabb csúcsmobilját, a OnePlus 5-ről azonban eddig nem sokat tudni. Most kiszivárgott néhány kép, amelyen állítólag már az új készülék látható – írja a BGR.

Kapcsolódó

Begyújtotta a rakétákat a OnePlus 3

Elstartolt a OnePlus csúcsmobilja, ami külsőre egy Samsung-Apple-HTC egyveleg. De sebességben, memóriában és árban is elver mindenkit.

Az új telefon valójában még csak a kínai gyártó negyedik csúcsmodellje lesz, de Kínában a babona szerint a 4-es szám szerencsétlenséget jelent, ezért ugrottak egyet a számozásban. Mindegy is, hogy hívják, ha folytatni tudja, amit az elődei elkezdtek: mi a OnePlus 3-mal és a feltuningolt változatával, a OnePlus 3T-vel is meg voltunk elégedve.

oneplus5b
Fotó: India Today Tech

A fotókat az India Today Tech nevű indiai oldal tette közzé, és azt állítják, olyanoktól származik, akik látták a mobilt, és talán dolgoztak is rajta. Mindenesetre ha tényleg ez lesz a OnePlus 5, akkor a képek megerősítik azt a pletykát, hogy ez a telefon is dupla hátlapi kamerát fog kapni, és ugyanúgy egymás alá kerül a két lencse, mint az állítólag az iPhone 8-ról készült képek alapján az Apple új telefonján.

Az is feltűnő még, hogy nincs a hátlapon ujjlenyomat-olvasó, viszont korábbi hírek szerint a kijelző a teljes előlapot elfoglalja. Vagy ez a pletyka nem jön be, vagy a kép nem stimmel, vagy a OnePlus az Apple-höz hasonlóan valamilyen új megoldásban gondolkodik: az új iPhone-on állítólag a nyomásérzékeny kijelző mögé kerül leolvasó.

Beszédképtelen betegeken segítenek az emojik

2017. április 25., 20:19 Módosítva: 2017.04.26 07:38
3

Egy olasz beszédterapeuta és a Samsung közösen kifejlesztettek egy Wemogee nevű appot, hogy a szavakból álló mondatokat tudjunk emojikból álló jelsorozatokra lefordítani. Az eleinte angol és olasz nyelven működő tolmácsprogramot az afáziában szenvedők megsegítésére hozták létre, vagyis mindazoknak, akik valamilyen idegrendszeri sérülés vagy esetleg stroke miatt elvesztették a beszédképességüket.

Tovább

Lehet, hogy ez már az új iPhone

2017. április 24., 21:49 Módosítva: 2017.04.25 14:24
10

Ahogy az a nagy felhajtással érkező kütyüknél lenni szokott, az iPhone 8 körül mizériának is több fázisa van: az egymást érő – és gyakran egymást cáfoló – pletykák, majd a dizájntervek és koncepciórajzok után lassan jöhetnek a valódi mobilról készült kiszivárgó képek is.

A Benjamin Geskin‏ nevű szorgalmas szivárogtató most azt állítja, hogy a Twitterre frissen kirakott képein már egy fizikailag is létező modellről készültek – még ha nem is egy működő készülékről, hanem egy angolul dummynak hívott makett verzióról, amely belül üres, de a majdani telefon dizájnelemeit már hozza:

A képek megerősítik a főbb pletykákat: a makett széltől szélig érő üveg elő- és hátlapot kapott alumíniumkerettel, és nincs külön előlapi gomb és ujjlenyomat-olvasó, utóbbi állítólag a nyomásérzékeny képernyő aljába lesz építve. A két hátlapi kamera az iPhone 7 Plus kameráival ellentétben nem egymás mellett, hanem egymás alatt kaptak helyet. Geskin szerint a fémkeret is fekete színű lesz, akárcsak az egész mobil:

Bár a képeken nincs Apple-logó, ez nem azt jelenti, hogy a mobilon se lesz majd, elő szokott fordulni, hogy a cégek az első verziókról lehagyják a titoktartás miatt, de a végső változatra rákerül – jegyzi meg a Business Insider. Viszont mint mindig, most is fontos megjegyezni, hogy nem vehető biztosra, hogy a végül boltokba kerülő iPhone 8 valóban így fog kinézni. Már csak azért se, mert még ha a fenti képek tényleg az Apple egyik kikerült modelljéről készültek is, más pletykák szerint a cég még mindig többféle verzió között vacillál. 

Ami biztosnak tűnik, hogy az Apple legközelebb háromféle modellt fog bemutatni, ebből kettő a menetrend szerint érkező, felturbózott 7-es modellek S-es változata lesz, a harmadik viszont maga az iPhone 8, az iPhone tízéves szülinapját ünneplő cég ünnepi prémium modellje. A legutóbbi hírek szerint viszont ez utóbbi bemutatása gyártási nehézségek miatt a szokásos szeptemberi helyett októberre vagy novemberre csúszhat.

Javítja a Samsung a vörösödő S8-at

2017. április 24., 13:05 Módosítva: 2017.04.24 16:40
6

A Samsung kedden kiad egy frissítést az S8 és S8 Plus telefonokra, amely az ígéret szerint megoldja a vadi új csúcsmobilok vörösödő kijelzős problémáját – írja az AndroidHeadlines a Business Korea nevű lap nyomán.

Kapcsolódó

Járatlan útra visz a Samsung Galaxy S8

Most először volt olyan mobil nálunk, amivel rendesen végig lehetett dolgozni egy napot, pont mint egy számítógépen. Fotóztunk is vele, és teszteltük a beépített intelligenciát. Mindenben jó, de még nem tökéletes a szuperdrága csúcsmobil.

Tovább

Három évig bujkált az androidos a kémprogram

2017. április 21., 15:51 Módosítva: 2017.04.22 16:18
4

Androidos rendszerfrissítésnek álcázott kémprogram bújt meg a Play Áruház kínálatában, és 2014 óta 1-5 millióan tölthették le a mobiljaikra. A Zscaler nevű kiberbiztonsági vállalat kutatói fedezték fel a kártékony appot, és szerintük bűnözők követték vele nyomon a felhasználókat.

Tovább

Kiakadtak az iPhone 8-ról kiszivárgott terveken

2017. április 21., 14:29 Módosítva: 2017.04.22 14:59
222

Egy nem mindig pontos kiszivárogtató, Sonny Dickson tett közzé a Twitteren egy tervrajzot az iPhone 8 hátlapjáról, és ezen jól látható az Apple logója alatt elhelyezett kivágás. Gyanítható, hogy ez lesz az ujjlenyomat-olvasó helye, magyarán a Samsung után az Apple sem tudta beépíteni ezt a szenzort a kijelzőbe.

Ezen  sokan kiakadtak, és abban reménykednek, hogy a képen csak egy korai prototípus tervrajza látható. Páran arra hívják fel a figyelmet, hogy a Huawei P10-ben és a Xiaomi M6-ban is az üveg mögé tudták tenni a szenzort, ám ez nem ugyanaz, mint amit az Apple szeretne elérni, hiszen a kaliforniai cég egyenesen a kijelzőbe akarja beépíteni az ujjlenyomat-olvasót. 

Tovább

Magyarok dolgoztak a Galaxy S8 egyik funkcióján

2017. április 21., 11:21 Módosítva: 2017.04.21 16:23
161

A Samsung Galaxy S8 csúcsmobilban magyar eredetű kód is megtalálható, ami azt mutatja, hogy akár a legmenőbb csúcstechnikához is hozzá tud járulni egy hazai programozócsapat.

A Makery nevű vállalkozás fejlesztése a tárcsázóban jelenik meg, harmadik fülként az előzmények a kapcsolatok mellett. A Places nevű fülön elég beírni a keresőbe egy kulcsszót, például azt, hogy sushi vagy pizza, és máris megkapjuk a közeli helyek elérhetőségét.

Magyarországon sajnos le van tiltva ez a funkció, mert olyan adatbázisra épül, amely idehaza nem dobna találatokat, de például az USA-ban működik. Kindler András, a fejlesztőcsapat egyik vezető tagja átdobott néhány képernyőmentést róla, és azt is elmesélte, hogyan sikerült a Samsung közelébe férkőzni.

Tovább

100% újrahasznosított anyagból lesz az iPhone

2017. április 20., 21:03 Módosítva: 2017.04.21 14:26
1762

Nagyon jó célt tűzött ki maga elé az Apple: kizárólag újrahasznosított alapanyagokat akar felhasználni a termékeiben. Időpontot még nem kapcsoltak ehhez a célhoz, de a lényeg az, hogy az Apple meg akar szabadulni a gyanús hátterű beszállítóktól.

Az elektronikában használt ásványokhoz gyakran tapad vér. A beszállítók egy része nem foglalkozik azzal, hogy esetleg tömeggyilkos afrikai hadurak uralják a bányákat, és/vagy gyerekek túrják a földet embertelen körülmények közt. A nyugati világ civil jogvédő szervezetei pedig általában nem a beszállítókat veszik elő, hanem az Apple kapja tőlük a pofonokat.

Tovább

Két kamera lesz a Galaxy Note 8-on

2017. április 20., 10:21 Módosítva: 2017.04.20 18:05
4

A megbízható előrejelzéseiről ismert Ming-Chi Kuo már most friss információkkal állt elő a Samsung Galaxy Note 8-ról, pedig még csak most került a boltokba az S8, és ez a vártnál jobban teljesít; az előrendeléseket csak késve tudják teljesíteni.

Tovább

Gáz van a Samsung új csúcstelefonjával is?

2017. április 18., 17:07 Módosítva: 2017.04.19 12:18
936

Bár csak pénteken indul be a Samsung új csúcskategóriás okostelefonjának, a Galaxy S8-nak hivatalos forgalmazása a nagyvilágban, a dél-koreai vevők egy része az előrendelésnek köszönhetően már kézbe vehette az új, számítógépnek is beillő készüléket. És a legújabb jelentések szerint valami nem stimmel a Note 7 fiaskóját feledtetni hivatott telefonnal.

Tovább

Járatlan útra visz a Galaxy S8

2017. április 18., 16:00 Módosítva: 2017.04.19 14:16
250
Nagyon fontos mobilt dob piacra a Samsung, mert a Note 7 bukása után most hatalmas sikert kell elérnie. A gyártási folyamatait rendbe tette a dél-koreai elektronikai óriás, és azt ígéri, hogy minden mobilt nagyon alaposan tesztel, mielőtt elindítaná a vevők felé. A Galaxy S8 új irányba indítja el a céget.

Kézben forgatva a Galaxy S8 is csak egy újabb kiváló okostelefon, de egyedül erről mondható el, hogy vállalhatatlan kompromisszumok nélkül tud számítógépként és VR-megjelenítőként is működni. Ügyesen kitalálta ezt a Samsung, hogyan keressen sok pénzt ezzel a mobillal: 275 ezer forintos kezdőárával eleve pofátlanul drága az alapkészülék, és csak még többet költve, a Gear VR-sisak és a Dex nevű dokkoló megvásárlásával kapunk hozzáférést a mobil mindegyik jó képességéhez.

Ha kizárólag mobilként tekintünk az S8-ra, szó sincs forradalomról, bár így is elég sok változtatás történt az S7 óta. Szándékosan írtam változást a javítás helyett, mert néhány módosítás hasznossága erősen vitatható. Az oldaltól oldalig érő kijelző például még mindig nagyon futurisztikus, de már nem akkora újdonság, mint két éve. Most az előlap aljából és a tetejéből lecsíptek még egy kicsit, hogy mindent beborítsanak a pixelek, és pont ez is egy olyan változás, amihez hozzá kell szokni, és nem feltétlenül előnyös.

Tovább

Elrontottak valamit a Vodafone appján

2017. április 13., 07:55 Módosítva: 2017.04.13 19:14
116

Nagyon dühösek a Vodafone ügyfelei, akik a szolgáltató mobilos appját használnák, hogy ellenőrizzék az elhasznált megabájtokat és perceket, vagy esetleg sztrádamatricát vegyenek.

Több hete nem lehet belépni
Tovább

Két képernyős mobilt tesztel a Samsung

2017. április 12., 17:23 Módosítva: 2017.04.12 23:48
2

A Samsung többféle két képernyős mobilprototípussal is elő fog idén állni – írja dél-koreai sajtóértesülések alapján a Verge.

Tovább

Csúszhat az iPhone 8 bemutatása

2017. április 6., 12:09 Módosítva: 2017.04.06 17:06
6

Piaci információk szerint az Apple gyártási nehézségek miatt kénytelen lehet a szokásos szeptemberi helyett későbbre halasztani a legújabb csúcsmobilja, az iPhone 8 bejelentését – írja a DigiTimes a kínai Economic Daily News nyomán.

Tovább

20 milliárdot bukott az Amazon a gyermekeken

2017. április 5., 13:22 Módosítva: 2017.04.05 18:43
3

A kereskedőóriás Amazon úgy döntött, hogy 70 millió dollárt (kb. 20 milliárd forint) félretesz a jogosulatlan alkalmazáson belüli vásárlások által kárt szenvedett ügyfelek kárpótlására. Ezeket a vásárlásokat az Amazon alkalmazásboltjában gyermekek követték el, akik játék közben vettek dolgokat a freemium appokban.

Tovább

Óriási mutatványokat tud a Galaxy S8

2017. március 29., 17:00 Módosítva: 2017.04.07 16:04
2677
Látszólag csak egy hatalmas kijelző az egész, de a lenyűgöző fények egy most kezdődő forradalmat rejtenek. Ebben a tenyérnyi eszközben egy valódi számítógépet is találunk, amellett, hogy benne van a Samsung szokásos kiváló kamerája és telefonja is.

Senki ne nevezze okostelefonnak a Galaxy S8-at, mert nem az. A Samsung teljesen új korszakot indít el ezzel az eszközzel, és a működését sokkal pontosabban leírja a mobilszámítógép elnevezés. A telefonálás eddig is mellékes funkció volt, de a dél-koreai elektronikai gyártó most végre eljutott arra a szintre, hogy a zsebünkben lévő mobil eszköz minden szituációban helyt állhat, legyünk akár úton vagy az íróasztalunknál.

Gyors felzárkóztató, mit kell tudni a Galaxy S8-ról:

  • szemből egy hatalmas kijelző az egész,
  • nincs fő gomb, funkcióját a kijelző erős megnyomásával érjük el,
  • hátulra került az ujjlenyomatolvasó,
  • van beépített arcfelismerés és íriszolvasó
  • még mindig víz- és porálló (IP68),
  • Snapdragon 835 csip hajtja meg, 4 GB RAM-mal.

Hatalmas kijelzők

A Galaxy S8 két változatban érkezik, és a normál méretű modellnek 5,8 colos a kijelzője, de a mobil még így is kisebb, mint tavalyi S7 Edge, ami még csak 5,5 colos kijelzővel volt felszerelve. Ez úgy lehetséges, hogy az előlapról eltűnt fő gomb hűlt helyére is kinyúlt a kijelző. A nagyobb méretű Galaxy S8 Plus kijelzője 6,2 colos.

Tovább

Újra kapható lesz a Samsung Galaxy Note 7

2017. március 28., 14:39 Módosítva: 2017.03.28 19:15
141

Hétfőn közleményben számolt be arról a Samsung, hogy milyen terveik vannak a robbanásveszélyes akkumulátorok miatt visszahívott 2,5 millió darab Galaxy Note 7 okostelefonnal. A közleménynek már a címe is hangsúlyozza, hogy környezetbarát megfontolások vezérelték a jövőbeni újrahasznosítás most lefektetett elveit. Erre a lépésre többek között a Greenpeace kényszerítette a botrányba keveredett dél-koreai céget, amikor felszólították a Samsungot, hogy kezdjen valami értelmeset a rengeteg visszahívott telefonnal.

Tovább

Túltolta a HTC az extrákat

2017. március 28., 13:58 Módosítva: 2017.03.29 11:47
241

Csak a nagy mobil a jó mobil, ezt mondja mindenki, nekünk mégis elállt a lélegzetünk, amikor megláttuk a HTC idén debütáló Ultra U mobilját.

Well it's about time #htc #ultra #useless

Tóth Balázs (@bthtzsl) által megosztott bejegyzés,

A tajvani vállalat letért a riválisai által taposott útról. A többiek úgy próbálnak kijelzőméretet növelni, hogy eközben a mobil teljes mérete alig, vagy egyáltalán ne nőjön. Az Ultra U viszont bődületesen nagy, mert túl sok extra került az előlapra, teljesen indokolatlanul.

Tovább

Okostelefont dob piacra az Android társalapítója

2017. március 28., 11:11 Módosítva: 2017.05.31 18:03
13

Két nappal a Samsung S8 londoni bemutatója előtt dobott kis kavicsot az okostelefonos hírek tengerébe Andrew “Andy” Rubin, az Android egyik alapítója. Az 54 éves IT-guru, aki körül egy ideje csend van, hétfőn tett ki a Twitterére egy fotót, amin egy kézben tartott okostelefon látható, illetve annak a jobb fölső sarka.

Tovább

Átlátható díjcsomagokkal jön a Telekom

2017. március 24., 13:41 Módosítva: 2017.03.25 11:51
67

Megújította a tarifacsomagjait a Telekom, pontosabban szólva a távközlési cég lehetővé tette az ügyfeleinek, hogy maguk állítsák össze az igényeiknek megfelelő csomagot. 

Tovább

Duplán villant a DooGee Shoot 2

2017. március 22., 07:16 Módosítva: 2017.03.22 07:31
21

Tavaly év eleje óta a dupla kamera a sláger, és a két szenzort mindenki máshogyan használja. A Huawei monokróm felvételekre, az LG széles látószögűre, az Apple közeli felvételekhez. Erre jött a DooGee, és fityiszt mutatott a többieknek azzal, hogy ezt a sokféle megközelítést egyetlen mobilban kombinálta.

Tovább

Vörösre vált az iPhone

2017. március 21., 14:58 Módosítva: 2017.03.22 11:52
49

Új termékeket jelentett be kedden az Apple, köztük egy új 9,7 hüvelykes iPadet, az iPhone 7 RED modelljét, ráadásul megduplázta az SE belső tárhelyét is. A cég a szokásos módon járt el, néhány órával a bejelentések előtt megjelent a jól ismert felirat a honlapon, hogy hamarosan új termékeket mutatnak be, addig a leendő vásárlók türelmét kérik.

Ez a trükk régebben működött, mert ilyenkor az összes szaklap megírta, hogy valamire készül az Apple, a rajongók pedig emiatt tűkön ülve, folyamatosan frissítve várták a fejleményeket. Most már nem akkora az izgalom, mint egykor.

Tovább

Így vettem 1 GB mobilnetet 116 forintért

2017. március 21., 05:45 Módosítva: 2017.03.22 08:36
116

A mobilszolgáltatóknál másként van beárazva az adatforgalom a mobiltelefonban használt csomagoknál, és a laptopban vagy tabletben használandó előfizetéseknél. A Telenornál is kétféle extra adatjegyet találunk, de ismét kiderült, hogy flottásként ezek is máshogyan működnek.

Tovább

Nagy dobásra készül a Google a mobilpiacon

2017. március 20., 10:52 Módosítva: 2017.03.21 08:23
11

Tényleg vágódeszka méretű telefont mutathat be hamarosan a Google. A Pixel 2 három változatáról eddig csak a kódnevek szivárogtak ki, de ha a Google tartja azt a szokását, hogy a kódnevekből következtetni lehet a telefonok méretére, akkor már ebből is sokat meg lehet tudni.

Nem hivatalos koncepció az új Google Pixel mobilokról
Nem hivatalos koncepció az új Google Pixel mobilokról
Fotó: Benjamin Geskin

A három kódnév a „muskie”, a „walleye” és a „taimen”. A halak közül az első a magyar Wikipédia szerint a muskellunge nevű csukaféle, a második az északi süllő, a harmadik pedig a tajmen nevű lazacféle. Ha a halak átlagos méreteit nézzük, az elnevezések alapján lesz egy mostanában elterjedt méretűnek mondható, talán 5 hüvelykes változat, lesz annál egy kicsit nagyobb, 5,5 vagy 5,7 hüvelykes, de a tajmen óriási hal, akár 100 kilósra is megnőhet, ami azt jelentheti, hogy

  • vagy egy óriási telefon,
  • vagy egy átlagos méretű tablet

is lesz a három készülék között.

Ugyanakkor volt már, hogy a nagy kódnév nem fizikailag nagy terméket, hanem jelentős újítást jelentett, például a Pixel Chromebookot 2013-ban, ami egy ultrakönnyű netbook volt, nem nehézsúlyú valami.

Újabb nap, újabb S8-szivárogtatás

2017. március 20., 09:15 Módosítva: 2017.04.07 16:04
12

Most a Samsung mobiljának színeiről kaphatunk információt.

Tovább

Visszavonták a WhatsApp átalakítását

2017. március 16., 17:31 Módosítva: 2017.04.03 08:23
4

Pár hete megjelent a WhatsApp csevegőkliensben ugyanaz a sztorimesélő felület, amit a Facebook már a Messengerbe és az Instagramba is - khm - átemelt a rivális Snapchattől, de a felhasználók őrjöngeni kezdtek, és az áruházakban sokan lepontozták az appot.

Tovább

Ennél hülyébb helyeken még nem látott Androidot

2017. március 14., 13:08 Módosítva: 2017.03.14 19:19
18

Akik mindig is arra vártak, hogy az iPhone vastagabb, nagyobb, nehezebb és bonyolultabb legyen, azok most mind fellélegezhetnek, mert az Eye Smart nevű tok teljesíti minden kívánságukat. Ez nem csupán egy tok,

egy Androidot futtató mobil van a hátlapon.

Igen, jól olvasták, nem fogjuk leírni még egyszer.

Tovább

Olcsó legyen a mobilnet, vagy jó?

2017. március 13., 17:27 Módosítva: 2017.03.14 13:06
356

Klasszikus ajánlat a vállalatoknál, hogy jó, gyors és olcsó kiszolgálást tudnak adni, és az ügyfél a három opcióból kettőt választhat. Nagyon úgy tűnik, hogy így van ez a mobilszolgáltatóknál is, még ha ezt persze nem is mondják ki. A nemzetközi kutatásokból viszont kiolvasható, hogy a magyaroknak melyik két opció jutott.

A magyar szolgáltatást drágának hozzák ki tanulmányok, de ezek a vizsgálatok nem igazán térnek ki arra, hogy egészen pontosan mi is az, amit a vevő megkap. A tarifákról szóló korábbi cikkünkre sok levelet kaptunk külföldön élő magyaroktól, amelyek igencsak árnyalták a képet. Többnyire azt írták, hogy náluk az olcsó tarifához pocsék szolgáltatás jár.

Az irodaház földszintjén egyáltalán nincs térerő, telefonálni sem tudok

- írta egy ismerős Drezdából, aki az O2 Telefónica szolgáltatását használja. Ezt a német szolgáltatót többen megnevezték, hogy nem túl jó a lefedettsége, az elemzésekben viszont pont náluk a legolcsóbb a mobilnet. Londonból pedig még mindig azt halljuk, hogy pocsék a hálózat, úgy általában. Azt is sokan mondják, hogy az idelátogató külföldi ismerősöket meglepi a magyar mobilhálózat minősége.

Tovább