Netezünk vígan, aztán egyszer csak megáll

2017. június 29., 16:55 Módosítva: 2017.09.05 11:21
78

Vajon megint azzal kell szembesülni, hogy ami ingyenes, annak olyan is a minősége? Berlini tesztünkre rengeteg levelet kaptuk a külföldön élő olvasóinktól, és az Európát bejáró indexes kollégák is jelentettek a tapasztalataikról.

Tovább

Fényes hátlappal újít a Honor 9

2017. június 27., 21:08 Módosítva: 2017.09.05 11:21
2

A Honor márka reklámszlogenjében az áll, hogy bátornak kell lenni, és a cég támogat is néhány extrémsportoló csapatot, de az igazán nagy bátorság ahhoz kell, hogy George Zhao cégvezér Berlinben a színpadra álljon, a nemzetközi sajtó előtt, és több mint húsz percen át a hátlapon megcsillanó fényről beszéljen.

Tovább

Ez neked roaming???

2017. június 26., 10:20 Módosítva: 2017.06.27 10:59
457

Dübörög a digitális jólét, már a kerítés is megabitekből van, de a határ túloldalán azért akadnak még furcsa dolgok. Hiába intézte el az Európai Unió, hogy az egész területén úgy tudjunk mobilnetezni, mintha otthon, a négy fal között csinálnánk, Berlinben néha csak pislogtam a homokórázó böngészőre.

Tovább

Rátettük a kezünket a OnePlus 5-re

2017. június 22., 10:32 Módosítva: 2017.06.23 06:18
243
Elutaztunk Berlinbe, hogy a kevés európai bemutató egyik helyszínén megnézzük, hogyan rajonganak az emberek a kínai OnePlus mobilokért. Elmondhatjuk, hogy nagyon: több százan álltak sorba a bolt előtt. Az új modell nagyon jól sikerült, végre szuper a kamerája is, és megmaradt rajta a puritán és könnyen kiismerhető Android, kevés egyedi extrával.

Kedd éjjel hivatalosan is bemutatták a OnePlus 5 mobilt, és szerda reggel 9-kor már elkezdett kígyózni a sor a berlini Budapester straße 44. alatt található Bikini House bevásárlóközpontban. A kínai márka legelvetemültebb rajongói képesek voltak 9 órán át, egészen este hatig a bolt bejárata előtt szobrozni, hogy a németek közt elsőként vehessék meg a megfizethető árú szupermobilt.

Tovább

Megérkezett a OnePlus 5 csúcsmobil

2017. június 21., 10:12 Módosítva: 2017.06.22 09:06
41

Sorozatos pletykák és szivárgások után a OnePlus végre hivatalosan is bejelentette a sokak által várt új csúcsmobilját, a OnePlus 5-öt – írja a 9To5Google.

Ahogy már a korábban kiadott képekből is látszott, a mobil dizájnjában sok hasonlóságot mutat az iPhone 7 Plusszal, bár apróbb különbségek azért vannak, például a laposabb oldalak és a hangsúlyosabban kerekített hátlap. A lényeg viszont úgyis az, ami belülre került.

Tovább

Megfizethető lett a minőség a Motorolánál

2017. június 20., 23:33 Módosítva: 2017.07.12 14:24
700

Normális áron is találunk jó minőségű okostelefont, a napokban boltokba kerülő Moto G5 és G5 Plus például nagyon rendben van. Mindkét készülék elég stabil alapokra épül, a letisztult Android kevésbé hozza zavarba a kezdő felhasználókat, és találunk prémium mobilokra jellemző extrákat. A gyors ujjlenyomat-olvasó, a viszonylag jól fotózó kamera és a fémház elfeledteti velünk, hogy árban bőven százezer forint alatt járunk – a G5 ára most 55 ezer forinttól, a G5 Plus nagyjából nyolcvanezertől indul a hazai boltokban.

Tovább

Nyomás alatt erősödött a HTC

2017. június 18., 19:09 Módosítva: 2017.09.08 09:23
68
Meglátogattuk Tajvanban azt a gyárat, ahol sok száz robot rakja össze a HTC okostelefonjait, hogy azok a lehető legjobb minőségben kerüljenek a kezeink közé. A mobilgyártónak az elmúlt években sok nehézséggel kellett szembenéznie, csökkentek az eladásai és a nyeresége is, nem tudott feltörni a legnagyobbak közé. Innovációval próbálnak visszatérni, és unalmasnak látják, hogy a mobilok minden évben csak nagyobbak és gyorsabbak lesznek.

Tajpej központjából autóval nagyjából egy órányira van Taojüan városa, ahol a HTC gyára is megtalálható sok más üzem mellett. Külön városként van nyilvántartva, de ezek mind a Tajpej-Taojüan-Keelung nevű terület részei, ahol nagyjából 9,2 millió ember él, a tajvani népességnek több mint egyharmada. A városok közti összeköttetés olyan szoros, hogy igazából kényelmesebb lett volna a Tajpej alatt átszáguldó szupergyors vonattal utazni, az ugyanis húsz perc alatt megteszi ugyanezt a távot.

A HTC üzeme megtévesztő, és ha a pesti Váci úton látnánk ugyanezt az épületet, akkor menő irodaháznak gondolnánk. A szigorúan ellenőrzött kapunál azért már sejteni lehet, hogy odabent nem csak papírmunka folyik. Ahhoz viszont el kell jutni a bejáratig, hogy a tenyérnyi logóból végre kiderüljön, melyik cég központja ez.

Odabent rögtön elkérnek minden fényképezőgépet, mielőtt belépnénk a gyártócsarnokba, mert tilos fotózni. Köpeny és védősapka felhúzása után a harmadik emeleten kezdünk, ahol több száz robotkar forgolódik szorgosan, és alig látni embereket. Megbabonázó a robotok összehangolt mozgása, ahogy egyik helyről a másikra rakják át a szerelendő egységeket. Az ott elhelyezett zöld és piros színű nyomógombok egyértelművé teszik, hogy ezekben a blokkokban korábban emberek dolgoztak, hiszen egy robotkarnak nyilvánvalóan nem kell mechanikus gombokat nyomkodnia.

Tovább

Ledéren villant az Alcatel A5

2017. június 17., 16:30 Módosítva: 2017.06.18 13:32
33

Nyakunkon a nyár, és ezzel egy csapásra megváltoznak a tinédzserek mobilokkal kapcsolatos elvárásai, hiszen mostantól az idejük 100 százalékát iskolán kívül töltik. A balatoni és/vagy medencés partik résztvevői nyilvánvalóan arra vágynak, hogy a mobil

  • legyen vízálló,
  • éjjel-nappal működjön aksiról,
  • nehezen törjön szét.

Nekem ilyesmik jutottak eszembe, de biztosan arról van szó, hogy már tök öreg vagyok a bulizáshoz. Az Alcatelnek ugyanis egészen más jutott az eszébe. A patinás francia márkanevet használó kínai gyártó azt találta ki, hogy a fiatalos mobil

  • legyen olcsó,
  • a szemünkbe tudjon villantani,
  • és villogjon a hátlapja.
2017-06-16 09 31 12 done.gif

Hát jó, akkor villogjon. Ezzel az újítással az idei nyárra bedobott A5 mobil az utcadiszkózást járatja csúcsra, azaz a mobil pöttöm hangszórójából kiáramló hangrezgéseket hasonló minőségű fényjelenségek kísérik. 

Tovább

Világbajnok kamerával jött a HTC U11

2017. június 14., 16:17 Módosítva: 2017.06.15 09:35
38

Ahogy az autógyártók különleges életérzést próbálnak kelteni bennünk a zoomorf lámpatestekkel és más látványelemekkel, úgy küzdenek a mára éretté vált mobilipar szereplői, hogy a tök ugyanolyan alkatrészekből összeállított, sablonos formájú telefonok pár egyedi részletével felkeltsék a vevők érdeklődését.

Mindig az a kérdés, hogy a parasztvakítást milyen arányban vegyítik hasznos újításokkal.

Mindkét kategóriával bőven találkoztunk az idén megjelent mobilokban, és ezalól a HTC U11 sem kivétel.

Tovább

Megérkezett a Blackberry KeyOne

2017. június 14., 11:41 Módosítva: 2017.06.15 07:39
301

Szerdától kapható hazánkban a Blackberry KeyOne okostelefon, amit hosszú hónapok óta várnak a márka rajongói. A barcelonai mobilkongresszuson tavasszal bemutatott készüléket a kínai TCL gyártja, akit idehaza elsősorban az Alcatel márkanéven piacra dobott mobiljairól ismerhetünk, míg a kanadai Blackberry a mutatós logóján kívül a spéci billentyűzetet, szoftvereket, valamint a a biztonságos gyártás ismereteit adja a nemzetközi koprodukcióhoz.

Tovább

Lesz néhány menő újítás az iOS 11-ben

2017. június 9., 22:21 Módosítva: 2017.06.27 13:05
3
Az Apple a nemrég megrendezett WWDC konferencián bemutatta az iOS 11 újításait. Ezekből válogattuk ki a legjobbakat.

Az egyik legfontosabb változást az jelenti, hogy az iPadeken megjelenik egy újfajta, személyre szabható dokkoló, amely nagyon hasonlít a MacOS dokkolójára. Ezen lehet majd elhelyezni a leggyakrabban használt appok indítóikonját. A Control Center is megújul, a mostani kétoldalas menü helyett egy kijelzőre kerül minden vezérlőeszköz. Állítólag a hang- és fényerőt állító csúszkákat is könnyebb lesz használni.

Tovább

Az első hivatalos kép a OnePlus 5-ről

2017. június 9., 16:33 Módosítva: 2017.06.10 15:55
20

A OnePlus alig pár napja jelentette be, hogy június 20-án érkezik a legújabb csúcsmobiljuk, a kínai cég már ki is adott egy hivatalos képet a OnePlus 5-ről. Ennek alighanem az az oka, hogy több kiszivárgó kép alapján az internetezők az iPhone 7 Plus dizájnjának másolásával vádolták meg a céget, így kiadtak egy olyan fotót, ahol szerintük látszik a markáns különbség – jegyzi meg az Engadget.

Mint ahogy azt is megjegyzi a lap, hogy bár abból a szemszögből, amelyből a hivatalos kép készült, valóban vannak eltérések, azért a hasonlóság még így is szembetűnő – na nem mintha olyan iszonyatosan nagy mozgástere lenne manapság a mobilgyártóknak formaterv terén. A kínai csúcsmobil úgyis a brutális teljesítményért elkért aránylat baráti árral akarja majd megkülönböztetni magát, ahogy a cég korábbi készülékei is.

Azt már maga a cég is elárulta, hogy a OnePlus 5 Snapdragon 835-ös csipet kapott, és a napokban az is kiszivárgott, hogy ehhez meglehetősen baráti méretű, 8GB RAM társult. Ami még biztos a képek alapján is, hogy vízszintesen elhelyezett dupla kamera került a hátlapra.

Na és mennyire hasonlít az iPhone-ra?

Dupla kamerát kaphat a Samsung Note 8

2017. június 8., 11:23 Módosítva: 2017.06.08 13:14
2

A hírek szerint dupla hátlapi kamerát fog kapni a Samsung ősszel várható legújabb csúcsmobilja, a Galaxy Note 8 – írja a ZDNet egy dél-koreai médiajelentés alapján, amely a névtelen samsungos forrásra hivatkozik. Ha ez az információ igaznak bizonyul, a Note 8 lesz a Samsung első dupla kamerás mobilja.

Tovább

A világon az elsők között próbálhattuk ki az év legizgalmasabb mobilját: Zenfone AR

2017. június 3., 14:35 Módosítva: 2017.06.13 16:08
191

A januárban bemutatott Zenfone AR csak júliusban kerül a boltokba, de nekünk már sikerült szerezni egyet az Asustól, hogy a világon elsők közt írhassunk róla részletes saját tesztet. Maga a mobil is világelső, mégpedig abban, hogy a kiterjesztett valóságot (AR) kezelő Tango platform mellett a virtuális valóságot (VR) megjelenítő Google Daydream platformot is támogatja. Ez most a két legforróbb technológia, szóval igazán nem túlzás azt állítani, hogy

2017 egyik legizgalmasabb mobilját próbáltuk ki.
Tovább

PC-n és tableten is kicsöngenek a T-Mobile hívószámai

2017. május 25., 22:05 Módosítva: 2017.05.26 16:18
88

Kezdjük a rossz hírrel, és talán már a névből kitalálta, hogy nem hazai innovációról van szó, hiszen a T-Mobile nevet itthon rég lecserélték Telekomra. Ezt a szolgáltatást az Egyesült Államokban vezette be Digits néven a T-Mobile USA, és nagyjából úgy működik, mint a Google Voice.

A telefonszám nem SIM-kártyához kötődik, hanem felhasználói fiókhoz.

Merész húzás ez egy mobilszolgáltatótól, és sokkal innovatívabb, mint bármelyik díjcsomag, amit a mobilszolgáltatók az elmúlt évtizedekben kitaláltak.

Tovább

Félre a kamu nosztalgiával, az új Nokia 3310 szar mobil

2017. május 24., 14:49 Módosítva: 2020.05.24 12:47
813

Önsanyargatásra hajlamos? Szereti a körülményesen használható műszaki cikkeket? Pont van egy húszezrese, és ha nem tudja tüstént elkölteni, akkor elégeti? Ebben az esetben ne habozzon, rendelje meg nyugodtan a Nokia 3310 mobilt! Minden más esetben olvasson tovább.

Kipróbáltuk a 3310-est. 
Tovább

Szivárognak a pletykák a csúcskategóriás Nokiáról

2017. május 22., 14:34 Módosítva: 2017.05.23 12:17
67

Az első androidos Nokia még nem is elérhető minden piacon, a gyártó HMD Global máris a következő két modellen dolgozik, a Nokia 8 és 9-en. Ezek közül a Nokia 8 lenne az eddigi legjobb készülékük, a HMD első igazi kísérlete arra, hogy az iPhone-nal és a legjobb androidos készülékekkel megmérkőzzön.

nokia-9-boutons-capteur-empreintes-1000x562
Fotó: FrAndroid
Tovább

Júniusban jön a Nokia 3310

2017. május 19., 14:56 Módosítva: 2017.05.20 10:39
102

Júniusban kerül a magyar boltokba a felújított Nokia 3310 butatelefon, és a finn márka új androidos okostelefonjai. A mobilok gyártója, a HMD Global a középkategóriát veszi célba a készülékeivel, és azt ígéri, hogy telefonjaiban megtaláljuk a Nokia klasszikus tulajdonságait - ez majd a későbbi tesztjeinkből kiderül, hogy valóban így van-e.

A Nokia okostelefonjaiban a Google Asszisztens is megtalálható, és az Android Nougat operációs rendszer havonta kap majd biztonsági frissítéseket.

Tovább

Jackdugó nélkül, profi kamerával jöhet a OnePlus 5

2017. május 19., 11:28 Módosítva: 2017.05.19 16:06
32

Kikerült pár új kép a netre az egyik legjobban várt okostelefonról, a OnePlus 5-ről. Nagy változtatásokra készül a megfizethető árú csúcsmobiljairól ismert kínai gyártó, legalábbis a képek arról árulkodnak, hogy a Moto Z, iPhone 7 és HTC U mobilok után ők is megszabadulnak a jackdugótól. 

Tovább

A legjobb profi mobilkamera mozdulatlan témákhoz

2017. május 18., 22:26 Módosítva: 2017.05.19 12:26
152
Profi kamerával érkezett a Huawei P10 telefonja, és a szokásos telefonteszteket vezető Balage rögtön le is passzolta a feladatot a fotórovatnak.

Ebből is látszik, hogy a profi szótól mindenkinek fura tévképzetei támadnak, és valami olyasmit kezdenek a háttérben sejteni, ami meghaladja a halandó emberek képességeit. A P10 ráadásul rálicitál erre, és a Leica-partnerségre hivatkozva Igazán Profi végeredményt ígér a telefonnal, ami inkább hangzatos marketingduma, mint valódi igazság. De az tény, hogy a Huawei P10-nek tényleg nagyon jó kamerája van.

Tovább

Világelső a HTC U11 kamerája

2017. május 17., 14:49 Módosítva: 2017.05.18 08:04
10

A világon elsőként kilencven pontot kapott a DxOMark vizsgálatán a HTC 2017-es csúcsmobilja, a tajvani vállalat huszadik születésnapján bemutatott U11 okostelefon kamerája. Ezzel egy pont különbséggel elverte az eddigi csúcstartó Google Pixelt, amit egyébként szintén a HTC gyárt. Ennek fényében várható volt, hogy az U11 is előkelő helyen végez.

Tovább

Izomerővel működik a HTC U11 csúcsmobil

2017. május 16., 09:41 Módosítva: 2017.05.16 23:10
177

A május 15-én kereken húszéves korba lépő HTC egy meglepetés bejelentéssel ünnepelte meg a születésnapját. Az U11 néven bemutatkozó csúcsmobilban sok egyedi újítást találunk.

Ez a világ első készüléke, amit préseléssel vezérelhetünk.

Most ne egy korai szüreti bálozást képzeljen maga elé, hanem inkább a jó öreg rugós kézerősítőt:

hand-grip
Tovább

Akadozott a Telekom hálózata

2017. május 15., 12:43 Módosítva: 2017.05.15 18:32
51

A Telekom hálózatában hétfőn volt valami rendszerhiba, többen azt tapasztalták, hogy nagyon lassú a mobilnet és nehéz telefonálni.

Ez a többi szolgáltató ügyfeleit is érintette, ha telekomos számokat próbáltak felhívni.
Tovább

Ténylegesen korlátlan mobilnettel állt elő a Telenor

2017. május 15., 10:54 Módosítva: 2017.07.31 22:11
1841

Érdekes kísérletbe vágott bele hétfőn a Telenor a teljesen korlátlan adatforgalmat kínáló, hűségszerződés nélküli Hello Data csomagokkal. Ezek nagyon előre mutató tarifák, amelyek felforgathatják a hazai piacot, hiszen a távközlési cég sok kellemetlen korlátot eltörölt, amelyek a riválisoknál továbbra is megvannak. De azért ebben is bőven lesznek kihívások, mert az árak magasabbak az átlagos költésnél. 

Tovább

Minden, amit az ingyenes roamingról tudni akart

2017. május 15., 07:08 Módosítva: 2017.06.14 16:19
1378
Hallom, egységes lesz a roaming az EU-ban. Akkor tényleg nem lesz egy vagyon a telefonszámlám?
Az attól függ. A június 15-től életbe lépő szabályok csak azt garantálják, hogy ugyanannyit kell fizetnie, ha egy EU-s országból telefonál, vagy internetezik, mintha otthonról tenné ezt.

Külföldön járva eddig mindig vettem egy helyi szolgáltatónál egy SIM-kártyát. Ezután is kell majd vennem?

Nem, és végre dobhatjuk a roaming jegyként kínált hazug, rabló konstrukciókat, amelyek külföldön több ezer forintért kínáltak napi 50 (!) megabájt adatforgalmat. Ha pár hetet tölt külföldön, valószínűleg jobban jár a hazai előfizetésével.
Az otthoni csomagommal korlátlanul beszélhetek, és akármennyi sms-t küldhetek. Akkor ezt most a külföldi nyaralás közben is megtehetem majd?
Igen. Mint mondtuk, mindenki azt a díjat fizeti mindenre, amit a díjcsomagja alapból tartalmaz, mint eddig itthon. Az uniós kedvezmény alól kivételt képeznek a bónuszok és a kedvezmények, tehát ha egy csoport tagjai a hazai hálózaton ingyen hívhatják egymást, az külföldön nem érvényes. A határ túloldalán a rendes hazai percdíjat kell kifizetniük.
Hurrá! Akkor a Berlinbe költözött haverokat is olcsón hívhatom külföldön tartózkodva?
Igen, még olcsóbban is, mint otthonról, mert a roaming percdíja kedvezőbb, mint hazai hálózatról indított nemzetközi hívásé. A szolgáltatók a hálózaton kívüli hívásokra vonatkozó díjat számíthatják fel az ilyen hívásokért. Ez persze csak az 1-es roaming díjzónában lévő országokra érvényes.
Ha eddig külföldön voltam, és felhívott anyukám, hogy a macska a kertben bulizik, és leverte a muskátlit, az nekem is pénzbe került. Ez marad?
Nem, ezentúl ez nem kerül plusz pénzbe, nyugodtan garázdálkodhat a cica.
Minden EU-országra vonatkozik ez az egész?
Igen, mind a 28-ra: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia mind bevezeti. És hamarosan csatakozik majd Izland, Liechtenstein, és Norvégia is.
Feltöltőkártyás csomaggal is lehet külföldön netezni?
Igen, azokra is érvényes a szabályozás. Ezeket a hozzáféréseket azonban nagyon eltérően kezelik a mobilcégek. A Telekomnál a legtöbb esetben az adat nem a Domino csomag része, hanem opció, és ezekben az esetekben nem adnak ingyen uniós roamingot, továbbra is napijegyet kell venni. Ez alól a Surf csomag kivétel. A Vodafone feltöltős adatopcióit úgy használhatjuk külföldön, mint otthon. A Telenor eltérő adatforgalmi keretet alkalmaz a hazai és a külföldi használat esetére.
Van egy céges előfizetésem is, flottában, azzal most mi lesz?
Minden előfizetőre érvényes a szabályozás, de a céges flották kezelése egy kicsit bonyolultabb. A szolgáltatók csak indokolt esetben módosíthatják egyoldalúan ezeket a szerződéseket. Ezeket nem lehet egységesen kezelni, mindet egyedileg vizsgálják meg, hogy a lehető legkedvezőbb legyen a változás.
Tovább

Érzelmeket is átvisz a 4G hangszolgáltatás

2017. május 11., 14:05 Módosítva: 2017.05.11 16:12
23

- Halló, itt  Tremmel  János. Halló! Halló!
- Itt Tóth Balázs, az Indextől,  hall engem? És most?

Ennél találóbban nem is kezdődhetett volna a csütörtök reggeli beszélgetésem a Telekom mobilhálózatokért felelős igazgatójával, akit éppen a telefonhívások legújabb generációjáról faggattam. Ennek a szolgáltatásnak a neve 4G Hang, és azt oldja meg, hogy a telefonhívások kiváló minőségben, a negyedik generációs adathálózaton legyenek lebonyolítva.

A jobb minőség eredményeként a beszélgetőpartnerek jobban hallják egymás hangszínét, hanglejtését, több érzelem átadható a telefonálás során. 

„Kevesen tudják, hogy a 2G és 3G hálózatokban egymással párhuzamosan működik a kizárólag hangszolgáltatását nyújtó rendszer, valamint az adathálózat” - mondta Tremmel János. A 4G szabványosításakor ezt el akarták kerülni, ott csak adathálózatot építenek ki  szolgáltatók. Mostanáig azonban a telefonhívásokat nem tudtuk 4G-n lebonyolítani, így még ha 4G-n is interneteztünk, a telefonhívások idejére a mobilunk mindig visszakapcsolt 2G-re vagy 3G-re.

Tovább

A Vodafone pár száz ügyfelet kikapcsolt

2017. május 11., 11:49 Módosítva: 2017.05.11 19:22
154

Pár száz mobilozó hiába próbálta telefonálni csütörtökön, a készüléken ugyanis egy rejtélyes hibaüzenet jelent meg:

Nincs regisztrálva a hálózaton

Olvasóink jelezték nekünk a hibát, hozzátéve, hogy hívásátirányításra sincs semmilyen lehetőségük, így valóban nem tudják fogadni a bejövő hívásokat, és telefonhívást se tudnak kezdeményezni.

Tovább

Az LG feltette a mobilos jövőjét egyetlen kijelzőre

2017. május 5., 00:00 Módosítva: 2017.05.06 09:23
163

Szorult helyzetbe került az LG, mert egy elbukott kísérlet után kell sikerre vinni a G6-ot, az idei legfontosabb mobilját. Ez pedig elég nehéz feladat lesz, mert ma már nehéz bebizonyítani egy okostelefonról, hogy felfér csúcskategória dobogójára.

A Samsung Galaxy S8 lélegzetelállító dizájnnal, virtuális valósággal és pc-szerű működéssel hódít, a Sony Xperia XZ Premium egyedülálló 4K kijelzővel és szupergyors kamerával rukkolt elő. Eközben alulról - vagy ha úgy nézzük, Kína felől - is nagy a nyomás. A Huawei Mate 9 stabilitással és erős funkciókkal, a OnePlus 3T megfizethető bivalyerővel veszi célba a vevőket.

Az LG G6 meg olyan átlagos lett, hogy csak na.

Szöulban visszavettek a nagyra törő tervekből, és a G5 moduláris felépítése helyett a lehető legszokványosabb kompakt formát vették elő. Ez nem is olyan nagy baj, látva a G5 bukását, és egy unalmasan egyszerű, letisztult mobil is lehet szép. A G6 az. A Samsung Note 7 ügyéből is tanultak: az LG többször elmondta, hogy ők rendesen ellenőrzik a gyártást, nem adnak ki lángra kapó mobilt.

Tovább

Mindent tud a Telenor mobilos bankkártyája

2017. május 3., 13:52 Módosítva: 2017.05.04 09:40
178

Igencsak feltuningolta a Telenor a Wallet nevű mobiltárcás alkalmazását, és ennek hála távoli és érintéses fizetésre egyaránt alkalmassá vált. A mobilra telepíthető bankkártyát az érintéssel működő több mint 83 ezer hazai (és jóval több külföldi) POS-terminálon lehet fizetésre használni, és persze továbbra is tudunk parkolni, pályamatricát venni, számlát befizetni, lottózni, belépőjegyet vagy pizzát venni a Walletben, most már akár a kártyán lévő összeg terhére is.   

Tovább

Ötödével több mobilt adott el a Huawei

2017. május 3., 10:48 Módosítva: 2017.05.03 11:48
1

A Huawei az idei első negyedévben 21,6 százalékkal több mobilt adott el, mint tavaly ugyanekkor. A kínai cég összesen 34,55 millió okostelefont szállított le, világpiaci részesedése ezzel 9,8 százalékra nőtt, vagyis megerősítette pozícióját a világ harmadik legnagyobb mobilgyártójaként.

Tovább