Lehet-e azzal hatalmas pénzt keresni, hogy valaki videojátékozik?

2021. október 27., 18:17 Módosítva: 2021.10.27 21:32
32
A Twitch 2011-ben jött létre a Justin.tv aloldalaként. Mára az internet egyik legtöbbet látogatott weboldala. Az Amazon által 2014 őszén felvásárolt Twitchet azzal a céllal hozták létre, hogy a platformon videojátékos közvetítéseket lehessen nézni. A streamerek azonban nem csak ezzel foglalkoznak, vannak, akik beszélgetős műsorokat közvetítenek, és persze még mindig akadnak bikinis-fürdőkádas streamek is; elég a hírhedt és többször letiltott Amouranth-ra gondolni.

Október elején megrázta a közvéleményt, hogy feltörték a Twitchet. Egy névtelen felhasználó a 4chan egyik fórumára pakolt ki egy 125 gigás torrentfájlt, amely nemcsak a streamingplatform, hanem egy vadonatúj, a Steam vetélytársának szánt, Amazon Games Studios-féle online bolt forráskódjait is tartalmazta.

Emellett kiszivárgott egy toplista is, amelyen a legnagyobb streamerek neve sorakozik, és kiderül belőle, hogy 2019 augusztusa és 2021 októbere között a Twitch tartalomszolgáltatói nagyjából mennyi pénzt kerestek.

chrome-capture (6)
Fotó: xQc Gaming / YouTube

A bárki által lekérdezhető összegek az előfizetésekből (minimum havi 4,99 dollár, magasabb fokozatokban 9,99 és 24,99 dollár is lehet) és a biteknek nevezett virtuális javakból jönnek össze. Ez utóbbiakat a nézők arra használhatják, hogy a chatben kimutassák a streamer felé támogatásukat vagy hangsúlyosabbá tegyék üzenetüket. A biteket a legtöbben egyszerűen megvásárolják. Ha valaki száz bitet vesz 1,4 dollárért, abból a streamer egész pontosan egy dollárt kap. De vajon végeredményben mennyit tesznek zsebre a befutott streamerek, és meg lehet-e élni ebből az egészből?

Tovább

Kiderült, hogy néz majd ki a felújított GTA-trilógia

2021. október 26., 17:34 Módosítva: 2021.10.27 07:41
34

Rövid előzetest és megjelenési dátumot kapott a Rockstar Games által október elején bejelentett Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition című játék, amelyben a ma már klasszikusnak számító GTA III, Vice City és San Andreas felújított változatát kapják meg a vásárlók.

A digitális megjelenés dátuma november 11. Nintendo Switchre, PS4-re és PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, illetve PC-re a Rockstar Games Launcheren keresztül. Egy hónappal később, december 7-én a játékok fizikai hordozón is megjelennek. Az Android- és iOS-verziókra 2022 első feléig várni kell, a mobilos portokról egyelőre nincs több infó. Akinek Xbox Game Pass-előfizetése van, az november 11-től játszhat a San Andreas  felújított változatával, aki pedig PlayStation Now-előfizető, az december 7-től kapja meg a GTA III huszadik évfordulós kiadását.

Tovább

PC-re költözik a God of War, és nem is kell már sokat várni rá

2021. október 25., 06:05 Módosítva: 2021.10.26 07:21
Márciusban érkeztek az első hírek azzal kapcsolatban, hogy a 2018-ban megjelent, PlayStation-exkluzív God of War új platformra jöhet, és PC-n is elérhetővé válhat. A Santa Monica Studio kommunikációs menedzsere, Grace Orlady a PlayStation.com blogján tette hivatalossá, hogy a skandináv mitológia világában kalandozó Kratos és cserfes fia, Atreus tényleg PC-re költöznek.

A 2018-as God of War újító alkotás volt, abból a szempontból mindenképp, hogy a legendás spártai harcost, a vérengzéseiről ismertté vált Kratost mogorva családapaként hozta vissza a monitorokra. A háború istene, aki korábban Zeusszal is éktelenül nagy csatát vívott, Atreus nevű fiúgyermekével ismét magára haragított pár mitikus figurát: ezúttal Baldurt, Módit és Magnit, Freyát és végül magát a mennydörgés istenét, Thort is.

God of War – Announce Trailer
God of War – Announce Trailer
Fotó: PlayStation / YouTube

A Santa Monica Studio által fejlesztett akció-kalandjáték 2018 áprilisában jelent meg PlayStation 4-re, mely a God of War-széria nyolcadik felvonása. A játékosoknak sokat kellett várniuk erre a részre, hiszen az előzmény, a God of War III 2010-ben jelent meg. A játék 2020-ban PS5-ös verziót kapott, és úton van a folytatása, a Ragnarök is. Legalább ennyire jó hír, hogy a legutóbbi God of War hamarosan PC-n is tiszteletét teszi, így a számos „Az Év Játéka” díjjal rendelkező cím még több gamerhez juthat el.

Tovább

Vagány kalandornak áll Tom Holland az Uncharted első előzetesében

2021. október 22., 09:20 Módosítva: 2021.10.22 15:18
6
Az Uncharted első része még 2007-ben jelent meg PlayStation 3-ra, melyben egy Nathan Drake nevű vagány kincsvadász bőrébe bújhattak a játékosok. A változatos helyszíneken játszódó, nagyszerű karaktereket és történetet felsorakoztató Uncharted-játéksorozat méltó kihívója lett a hasonló kategóriában mozgó Tomb Raidernek, ráadásul még több lövöldözés volt benne.

Jó pár évvel ezelőtt, 2008-ban indult el az Uncharted-film fejlesztése, mellyel kapcsolatban számos készítő, mint például David O. Russell, Seth Gordon, Dan Trachtengerg és Travis Knight neve is felmerült. A főszerepre, az Indiana Jones nyomában lépkedő Nathan eljátszására pedig Chris Pratt mellett Mark Wahlberg is szóba került. A játékok rajongói egyre lelkesebbek lettek a produkció kapcsán, de aztán a hír, miszerint az Uncharted-film egy előzménysztori lesz a fiatal Nathan Drake-kel, sokak kedvét lelohasztotta.

A Sonynál úgy tűnik, nagyon kedvelik Tom Hollandet, a brit színész játssza jelenleg a Marvel egyik legismertebb szuperhősét, Pókembert is, és az Unchartedben ugyancsak ő csípte meg a főszerepet. A filmet a Zombieland és az első Venom rendezője, Ruben Fleischer jegyzi. Nathan Drake mentorát, az egyelőre bajusz nélküli Sullyt pedig Mark Wahlberg alakítja, míg főgonoszként a mindig markáns Antonio Banderas látható.

Tovább

A Disney új Star Wars-bejelentésre készülhet

2021. október 21., 05:35 Módosítva: 2021.10.27 13:00
8
2012-től, miután a Disney megvásárolta George Lucastól a Star Wars-franchise-t, nem csak a filmek, hanem a videójátékok terén is új időszámítás kezdődött. Többek között a sokak által kedvelt Force Unleashed első és második felvonása is kikerült a kánonból. A gamereknek azért nem kellett csüggedniük, több olyan címet is kaptak a közelmúltban, ami felért ahhoz a színvonalhoz, amit egy, a messzi-messzi galaxisban játszódó játéktól elvár az ember.

Két éve jelent meg a három epizódból álló Vader Immortal, mely a VR-játékosoknak adott maradandó élményt, és ugyancsak 2019-ben került polcokra a Star Wars Jedi: Fallen Order is. Ez utóbbi történetben egy Cal Kestis (Cameron Monaghan) nevű jedi padawan bőrébe bújhattunk. A PC-re, Xboxra és PlayStation konzolokra kiadott kaland öt évvel A Sith-ek bosszúja után játszódott és azt élhettük át egészen közelről, ahogy a főszereplőt a kegyetlen és rettenetesen félelmetes inkvizítorok végigkergették a galaxison. A játék végén még az ereje teljében lévő Darth Vaderrel is összeakadtunk, aki ellen Cal kevésnek bizonyult, és menekülni kényszerült a nagyúr elől.

Bár később kaptunk egy űrhajó-szimulátort is, a Star Wars: Squadronst, a legtöbben arra számítanak, hogy a Disney hamarosan bejelenti a Fallen Order 2-t. Az iparági pletykák már korábban is arról szóltak, hogy a színfalak mögött javában fejleszthetik Cal Kestis következő kalandját. A nagy bejelentést pedig decemberben teheti meg a Disney.

Tovább

Videójáték készülhet a Squid Game alapján

2021. október 20., 05:57 Módosítva: 2021.10.20 14:24
22
A Netflix új koreai sikersorozata, a Squid Game szeptember 17-én került képernyőre, és egy hónap alatt 142 millió néző adott neki esélyt. A produkció ezzel a streaming-szolgáltató legsikeresebb szériája lett, még a Bridgertont is jócskán megelőzte. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szórakoztatóipari nagyhatalom franchise-zá bővítené a Squid Game-et, ennek egyik első lépése pedig egy videójáték lehet.

A Squid Game története egy Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) nevű szerencsejátékfüggő sofőrről szól, aki anyjával él együtt, és attól szenved, hogy lányát képtelen anyagilag támogatni. A produkció főszereplőjét akkor invitálja játékra egy különös idegen, amikor Gi-hunnak éppen rendkívül rossz napja van. Ennek végeredménye pedig nem más, mint hogy csatlakozhat egy olyan játéksorozathoz, melynek győztese hatalmas pénzt zsebelhet be. A 456 eladósodott, és jobb sorsra vágyó résztvevő egyetlen dologról nem tud csupán:

aki itt kiesik, az meghal.

Képernyőfotó 2021-10-18 - 18.44.31 copy
Fotó: Netflix

A videójátékos adaptáció ötlete tulajdonképpen kézenfekvő, hiszen ebben az iparágban a „battle royale” műfaja a mai napig rendkívül sikeres. A Fortnite-ot vagy éppen a PlayerUnknown's Battlegroundsot (PUBg) senkinek sem kell bemutatni, ezekben a játékokban a Squid Game-hez hasonlóan százas nagyságrendben néznek egymással farkasszemet az emberek, aki pedig utoljára talpon marad, az visz a végén mindent.

Tovább

Egy éve könyörögnek a játékosok azért, ami most jön a Call of Dutyba

2021. október 19., 17:40 Módosítva: 2021.10.20 07:54
102

Hamarosan megérkezik az FPS-játéksorozat legújabb tagjába, a Vanguardba és az ingyenesen játszható Warzone-ba az Activision kiadó csalásellenes rendszere, a Ricochet anticheat.

A játékosok közel egy éve könyörögnek az Activisionnek, hogy csináljon valamit, mivel a csalók miatt élvezhetetlen Warzone a tisztességes játékosok számára. Az IGN cikkében emlékeztet, nemcsak az ingyenes battle royale játékban, hanem az új, még meg sem jelent rész nyilvános bétatesztjében is megjelentek a csalók, amit, úgy tűnik, a kiadó is tarthatatlannak talált már.

Tovább

Eddig halálra dolgoztatták a játékfejlesztőket, most végre változás jöhet

2021. október 19., 14:46 Módosítva: 2021.10.19 21:47
43
A videojáték-ipar egyik legnagyobb problémáját jelenti az, hogy az egyes stúdióknál a mai napig bevett szokás, hogy hetente akár nyolcvanórás munkára kényszerítik a fejlesztőket. Kevesen szoktak belegondolni abba, hogy ez a legnagyobb, közönségkedvenc cégeknél is előfordulat. Ilyenkor hiába Az év játéka-díjak és a pozitív visszhang, a számítógép előtt robotoló emberek élete és egészsége mehet tönkre a túlfeszített körülmények között.

A Bioshock alkotója, Ken Levine azért nem vállalt több részt a játéksorozat Infinite című felvonása után, mert az élete romokban hevert a munkafolyamatot követően. Hasonló hírek érkeztek a The Last of Us Part II kapcsán is, amelynek hiába halasztották el a megjelenését, a stúdiónál így is durva hajtást követeltek meg a fejlesztőcsapattól. Az ilyen balhék az elmúlt években egyre gyakrabban robbantak ki, a Call of Duty: Black Ops Cold War készítése alatt a közreműködők háromhetente kaptak egy szabadnapot, de a lengyel székhelyű és a The Witcher-trilógiát, valamint a Cyberpunk 2077-et is leszállító CD Projekttel kapcsolatban is kiderült, hogy a készítőknek cruncholniuk kellett.

Marvel's Guardians of the Galaxy trailer
Marvel's Guardians of the Galaxy trailer
Fotó: PlayStation / Youtube

De mi is az a crunch? A játékiparban azt hívják cruncholásnak, amikor egy cég kihasználja a fejlesztők szeretetét és passzióját a videojátékok iránt, és túlóráztatással érik el, hogy ne csússzon egy új cím megjelenése.

A probléma igencsak elfajult, és egyes beszámolók szerint azok, akik vállalták az embertelen munkát, nagyon gyakran rosszallóan néztek kollégáikra, akik hat-hét óra körül, munkaidejük lejártával fogták magukat és hazamentek. Most úgy tűnik, hogy változás állhat be, több fejlesztőcég ugyanis nemrég négynapos munkahétre állt át.

Tovább

Hatalmas tiltakozást váltott ki egy új háborús videójáték

2021. október 17., 05:53 Módosítva: 2021.10.18 07:07
66
Nyolc évig húzódott el a 2003-ban indult fegyveres konfliktus, az iraki háború, melyben az USA által küldött katonai koalíció Szaddám Huszein uralmát is megdöntötte. A megszállás komoly áldozatokkal járt, több százezer iraki halhatott meg közben, és bár az amerikai csapatokat 2011-ben kivonták az országból, maradtak még itt állomásozó egységek. Six Days in Fallujah címmel idén év végén jelenik meg egy katonai FPS, amely az iraki háború egyik legkeményebb ütközetét dolgozza fel, de lehet, hogy a világ még nem áll rá készen.

A CNN cikkében egy Najla Bassim Abdulelah nevű nőt idéz, akinek a gyerekkorát tönkretette a háború, és annak ellenére, hogy most már nyugodtabb körülmények között él a Georgia állambeli Atlantában, mégis borzasztónak találja, hogy pont a második fallúdzsai csatából akarnak emberek profitot kisajtolni azzal, hogy háborús szimulátort készítenek egy nemrég történt tragédia alapján.

Undorítónak tartom, hogy valaki ebből fog profitálni, miközben én és más, hozzám hasonló emberek rettenetesen megszenvedték a háborút. Most pedig azt kell majd néznünk, hogy mások jót szórakoznak ezen, miközben a játékkal játszanak. Embertelennek tartom az egészet

– nyilatkozta az iraki háború túlélője.

Six Days in Fallujah Trailer
Six Days in Fallujah Trailer
Fotó: IGN / Youtube

A Six Days in Fallujah című játékot eredetileg az Atomic Games fejlesztette, és a japán Konami adta volna ki 2010-ben. A tokiói székhelyű óriáscég azonban kihátrált a projekt mögül, miután sokan offenzívnek tartották, hogy mindössze néhány év elteltével máris hozzányúlnának egy olyan tragédiához, amely rengeteg emberéletet érintett. 2021 februárjában jöttek az első hírek arról, hogy a Highwire Games, valamint az Atomic Games egykori igazgatója által alapított Victura kiadó összefogtak, hogy feltámasszák a játékot, mely idén év végén jelenik meg.

Tovább

Viszlát FIFA? Új nevet kaphat az EA Sports focis játéka

2021. október 15., 19:07 Módosítva: 2021.10.15 21:46
36
Az EA Sports még 2013-ban további kilenc esztendőre biztosította be azt, hogy minden évben többmilliós példányszámban eladott focis játéksorozata FIFA néven kerülhessen a polcokra. Ennek most úgy tűnik vége, a kiadó ugyanis elkezdett felkészülni a jövőre, és levédetett egy teljesen új nevet a franchise-nak.

A FIFA 22 a széria történelmének legerősebb kezdését produkálta, hiszen alig pár nap alatt 9 milliónál többen vásárolták meg maguknak, és már most 7,6 millió Ultimate Team-csapatot hoztak létre a lelkes játékosok. A siker ellenére azonban az Electronic Arts azt fontolgatja, hogy a jövőben megújítja a franchise-t, a FIFA-val kötött megállapodás ugyanis lejár. A kiadó már le is adta védjegykérelmét.

Az új cím, ami alatt tovább düböröghet a franchise, az EA Sports FC lehet.

A tervek szerint csupán a játéksorozat neve és logója változna meg, a játékmenet és a grafikai körítés változatlan maradna. Nagy kérdés, hogy a valóságban az EA Sports és a FIFA együttműködésének felbomlása mit hozhat magával, de úgy tűnik, hogy a játék licenceinek nagy részét nem veszélyeztetné a döntés.

Tovább

Világuralomra törne a Sony

2021. október 13., 06:10 Módosítva: 2021.10.13 12:52
47
A Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan nemrég arról beszélt, hogy nem teljesen elégedettek az óriáscégnél azzal, hogy mennyien játszanak a PlayStation-játékokkal. A szakember szerint ideális esetben az olyan sikercímeknek, mint a God of War vagy a Last of Us, annyi emberhez illene eljutniuk, mint egy új mozifilmnek vagy zenei slágernek.

A cégnél nagyon hisznek abban, hogy új generációs konzoljuk, a PlayStation 5 lehet a Sony eddigi legnagyobb számban értékesített és legkedveltebb játékgépe. Ryan szerint azonban, ahogy az a GamesIndustry.biz interjújából is kiderül, ennél jóval ambiciózusabb tervei vannak a szórakoztatóipari nagyhatalomnak.

Egy olyan világban szeretnék élni, ahol a PlayStation játékait nem néhány tízmillió, hanem inkább több száz millió ember élvezheti. A jelenlegi generáció esetében, ha egy PlayStation-sikercím megjelenik, legfeljebb húszmillió embert húz be a monitorok elé. Az új zenéket és filmeket bárki fogyaszthatja, végeláthatatlan számban. Úgy gondolom, azok a művészeti és szórakoztatóipari termékek, amelyeket a mi stúdióink készítenek, a szórakoztatóipar csúcsát képviselik

– nyilatkozta a szakember.

Jim Ryan elárulta, frusztrált amiatt, hogy a PlayStation-játékok plafonba ütköznek, mert megérdemelnék ezek a címek, hogy jóval több emberhez eljussanak.

Tovább

Hivatalos: magyar felirattal jön a God of War Ragnarök

2021. október 12., 06:37 Módosítva: 2021.10.12 10:14
1
A Sony legfontosabb címei egy ideje már magyar felirattal debütálnak, így volt ez 2018-ban is, amikor a Marvel’s Spider-Man mellett a számos Az év játéka-díjat bezsebelő God of War is megjelent PlayStation 4-re. A Santa Monica Studio rebootja, amely a kőkemény Kratost és fiát, Atreust az északi mítoszok világába kalauzolta, jövőre kap folytatást. Ebben a két főszereplő az istenek alkonyát, a Ragnarököt igyekszik megakadályozni.

Miután a jövő februárban érkező Horizon Forbidden West kapcsán bejelentésre került, hogy Aloy legújabb kalandjait anyanyelvünkön is élvezhetjük majd, szinte papírformának számít a hír, amely nemrég látott napvilágot a PlayStation Magyarország Facebook-oldalán.

Ebből derült ki, hogy a God of War Ragnarök is magyar felirattal jelenik meg.

A Horizon Zero Dawn második részéhez hasonlóan a God of War folytatása PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön is játszható lesz. A fantasyjáték az eredeti tervek szerint még idén a boltok polcaira került volna, ám a Kratost szinkronizáló Christopher Judge betegeskedése és műtéte miatt el kellett csúsztatni a megjelenést.

Tovább

Felújított kiadást kap a GTA-trilógia

2021. október 10., 18:21 Módosítva: 2021.10.12 06:45
276

Több hónapnyi pletyka és kiszivárogtatás után pénteken a Rockstar Games hivatalosan is bejelentette, érkezik a GTA-trilógia (III, Vice City, San Andreas) felújított változata. A játékok feljavított, HD grafikát és modernizált játékmenetet ígérnek. A fejlesztő közleménye szerint a játékok központi elemein nem változtattak, nem akarták, hogy a játékok elveszítsék a PS2-éra mára klasszikussá vált hangulatát.

A három játék a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition című kiadásban lesz elérhető, a PC-s Rockstar Games Launcher mellett érkezik PlayStationre, Xboxra, illetve Nintendo Switchre is még az idén. Jövő év elején pedig iOS-re és Androidra is megjelenik majd a felújított változat. Árról egyelőre nem tudni, azonban a bejelentést követően a Rockstar Games elkezdte eltávolítani a virtuális boltokból a GTA-trilógia tagjainak korábbi verzióit.

Tovább

Focis játék még nem kapott ilyen rossz értékeléseket

2021. október 9., 06:20 Módosítva: 2021.10.10 07:36
42
A Konami egyik legismertebb franchise-a volt a nemzetközileg Pro Evolution Soccer, Japánban pedig Winning Eleven néven emlegetett focis játékszéria. A szakma a PES-t tartotta az EA által kiadott FIFA-sorozat legnagyobb kihívójának, és annak ellenére, hogy a japánok játéka a licenszek tekintetében sokszor lemaradt a piacvezető sportjátéktól, megvolt a maga rajongói bázisa. Egészen 2021 szeptember 30-ig, amikor az eFootball 2022, a PES-sorozat utódja csúnyán beleállt a földbe.

A PES-t a többség mindig azért szerette, mert annak ellenére, hogy kevésbé volt látványos a grafikája, mint a FIFA-nak, játékmenet tekintetében egy sokkal valósághűbb élményt adott, mint az EA sportjátéka. A Konami által kiadott franchise-nak viszont jóval kisebb rajongói bázisa volt, mint a FIFA-nak, így történhetett meg, hogy az eFootball PES 2020 megjelenése után nem érkezett teljes értékű felvonás, mindössze egy fizetős frissítés.

eFootball trailer
eFootball trailer
Fotó: eFootball / Youtube

A Konami azzal magyarázta a döntést, hogy a fejlesztőcsapat már a következő, új generációs eFootball 2022-n dolgozik, mely alatt a Fox Engine helyett az Unreal Engine 4 ketyeg majd. A játék szeptember 30-án, egy nappal a FIFA 22 előtt jött ki, ám a végeredményben nem volt köszönet. Focis játék még nem kapott olyan rossz értékeléseket, mint az eFootball 2022.

Tovább

Kitör a forradalom az új Far Cry-ban

2021. október 8., 21:30 Módosítva: 2021.10.09 10:36
3
2018-ban a Far Cry 5-ben a gamerek a valóságban nem létező, amerikai Hope Countyt fedezhették fel, ahol egy őrült családból álló szekta jelentett egyre nagyobb fenyegetést. A játékot a vallási fanatizmus, és a 9/11 inspirálta, így izgalmas témákat dolgozott fel, eszement karakterekkel a középpontban. Három évet kellett rá várni, de 2021 október 7-én polcokra került a Far Cry 6, melyben a Karib-térségbe vehetjük az irányt, ahol Yara népét egy agresszív diktátor sanyargatja.

A Far Cry 5 nagy siker lett, a megjelenését követő egy hétben 310 millió dollárt hozott be a pénztáraknál. Később, a Far Cry New Dawn című posztapokaliptikus spin-off, mely 2019-ben jött ki, már nem aratott akkorát és a szakújságok sem szerették túlzottan, mégis szépen színesítette az eddig is változatos franchise-t. A Far Cry magját mindig is a felfedezés és a gyönyörű tájak jelentették a pörgős akció mellett, a játékosok a sorozatban trópusi szigeteket, és a Himaláját is bejárhatták, de az őskorba is tehettek egy veszélyes kirándulást.

Far Cry 6 trailer
Far Cry 6 trailer
Fotó: IGN / Youtube

Az október 7-én PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, és Stadiára is megjelent új Far Cry szám szerint a hatodik rész, mégis sok tekintetben egészen újat hoz az asztalhoz. Ezúttal egy Dani Rojas nevű férfi vagy nő bőrébe bújhatunk, aki hatalmasat csalódik a rezsimben, és eldönti, hogy csatlakozik a lázadó gerillákhoz, akik a Yara népét sanyargató Antón Castillo rémuralmát igyekeznek megdönteni. A Far Cry 6 főgonoszát a tévésorozatok rajongói jól ismerhetik, Castillót, más néven El Presidentét ugyanis arról a Giancarlo Espositóról mintázták, aki a Breaking Badben és a The Mandalorian című Star Wars-szériában is zseniálisan játszott. A karakter hangját is természetesen a színész kölcsönzi. A játék trailere alapján legalább olyan ikonikus főgonosz születésének lehetünk a szemtanúi, mint a Far Cry 3-ban Vaas Montenegro, vagy a 4-ben Pagan Min voltak.

Tovább

Ez a játék olyan, mintha egy elbűvölő Pixar-filmet irányítanánk

2021. október 7., 15:52 Módosítva: 2021.10.07 17:47
Az Ember Lab nevű független stúdiót egy testvérpár alapította azzal a céllal, hogy olyan történeteket meséljenek el, amelyek a végletekig inspirálók. A cég elsősorban reklámoknál működött közre 2009 óta, a karakterfejlesztés volt az Ember Lab szakterülete, dolgoztak többek közt a Coca-Colának és az MLB-nek is, a Legend of Zeldához kapcsolódó rajongói filmjük pedig nagyot durrant. Az Ember Lab 2021 szeptemberében szintet lépett, Kena: Bridge of Spirits címmel egy csodálatos, a Pixar-filmek vizualitását idéző misztikus kalandjátékot adtak ki.

Annak, amikor egy testvérpár összefog, hogy meghódítsa a szórakoztatóipart, sokszor van jó vége; kézenfekvő a Coen testvérekre gondolni, akik egyedi hangvételű filmjeikkel nyűgözték le a nézőket. Elég ezek közül A félszemű című westernt vagy a Nem vénnek való vidéket megemlíteni. A Russo testvérekhez fűződnek olyan, mérföldkőnek számító szuperhősös filmek, mint az Amerika Kapitány: A tél katonája, a Bosszúállók 3–4, vagyis a Végtelen háború és a Végjáték. A Duffer testvérek a tévéiparban alkottak nagyot a Stranger Things című misztikus sorozattal.

Itt az ideje, hogy A gamerek megjegyezzék a Grier fivérek nevét, akik közül Mike a szeptember 21-én megjelent Kena: Bridge of Spirits című misztikus kalandjáték direktora, Josh pedig az írója volt.

2021-10-03 16 30 21-Window.png
Fotó: PlayStation / YouTube

A Kena: Bridge of Spirits eddig az év meglepetése, éppen ezért olyan fájó, hogy kevés szó esik róla. Az ősz egyik rejtett gyöngyszeméről van szó, amely nem kapott túl sok promót, mégis kultuszjáték lehet belőle. A történet egy Kena nevű fiatal lányról szól, aki egy rejtélyes és gonosz szellemek által sanyargatott falvat, illetve a települést övező csodálatos környezetet fedezi fel. A Kena ránézésre olyan, mintha egy Pixar-filmbe csöppennénk, az animáció és maga a vizualitás, amelyet képernyőre tűzött az Ember Lab, egész egyszerűen szemet gyönyörködtető.

Tovább

Komor hangvételű folytatást kap a Pókember

2021. október 6., 05:57 Módosítva: 2021.10.07 06:06
23
Az Insomniac Games fejlesztésében készült és a Sony Interactive Entertainment által kiadott Marvel’s Spider-Man hatalmasat tarolt 2018-ban. A külső nézetes kalandjátékban a már tapasztalt hálószövő bőrébe bújhattunk, és lengedezhettük körbe az állandóan nyüzsgő New York városát. A nagyszerű történetvezetés, a mentor-tanítvány kapcsolat és a megannyi jól ismert főgonosszal vívott csaták miatt a PlayStation 4-re megjelent alkotást a legjobb szuperhősös játékok közé sorolják. 2023-ban jön PlayStation 5-re a folytatás, amely az eddigiektől eltérő hangulattal jelentkezik.

A Pókember-rajongóknak három évet kellett arra várniuk, hogy az első felvonás után az Insomniac Games megerősítse, hogy fejlesztés alatt áll a folytatás. A gamereknek azért nem kellett teljes egészében nélkülözniük ezt a világot, hiszen három sztorialapú DLC-t is kapott a Marvel’s Spider-Man, majd másfeledik részként tavaly novemberben PS4-re és PS5-re is kiadták a Spider-Man: Miles Moralest. Ebben egy harlemi srácot irányíthattunk, aki Peter Parkerhez hasonló képességeivel védte a várost, míg az eredeti Pókember elutazott.

A Marvel’s Spider-Man 2 nem csupán azért ígérkezik izgalmasnak, mert ezúttal Peter és Miles is szerephez jutnak az új kalandban, további ismert főgonoszok érkeznek, Venom biztosan és várhatóan Kraven, a vadász is.

Tovább

Hatalmas sikerrel rajtolt el az Amazon új online szerepjátéka

2021. október 4., 18:26 Módosítva: 2021.10.05 12:56
Szeptember 28-án jelent meg a New World című MMO-szerepjáték, amelyet még 2016-ban jelentettek be a TwitchConon. Az Amazon Games ekkor három, PC-re szánt videójátékot kezdett el fejleszteni, ám ezek közül a Breakaway és a Crucible is kaszát kapott. A New World pozitív fogadtatását remélhette az óriáscég, a befektetett energia pedig meg is térült: a játék hatalmas sikerrel rajtolt el a Steamen.

A New Worlddel jelenleg 662 ezernél is többen játszanak a Steamen, az eddigi csúcs pedig 758 ezer volt, ami pár százezerrel marad el a Counter-Strike: Global Offensive rekordjától a SteamDB adatai alapján. Ha mindez nem lenne eléggé impresszív, a Twitchen előfordult, hogy közel 1 millió ember nézte egyszerre a játékkal kapcsolatos streameket, ami ugyancsak elképesztő eredménynek számít. A New World sikeréhez olyan közismert streamerek is hozzájárultak, mint Shroud és Fextralife, akik ugyancsak belevetették magukat a XVII. századi fiktív sziget kolonizálásába.

New World-trailer
New World-trailer
Fotó: Play New World / YouTube

Az indulás sok játékos számára jelentett rázós élményt, akik egyszerűen nem tudtak csatlakozni a telített szerverekre. Az Amazon Games egy közleményben elismerte, hogy sokat kell várni arra, hogy valaki játékba kerüljön, de a csapat arra koncentrál, hogy a problémát megoldja, és mindenki a lehető leggyorsabban kezdhessen a New Worlddel játszani.

Tovább

Kratos szinkronhangjának műtéte miatt csúszik a God of War: Ragnarok

2021. október 3., 10:31 Módosítva: 2021.10.03 17:39
17

A PlayStation Showcase-en mutatkozott be a 2018-as God of War folytatása, a Ragnarokról előzetest is mutatott a Santa Monica Studio, és Thort is láthattuk már. Illetve közölte a Sony a játék megjelenésének dátumát is, s kiderült, az eredetileg 2021-re várt játék 2022-re tolódik.

Ennek oka a 2018-as God of Warban a főszereplő Kratost megszólaltató színész, Douglas Christopher Judge műtéte, állítja maga Judge. A Csillagkapu Teal’cját játszó férfinál félő volt, hogy nem tud többet lábra állni, ha nem vállalja a műtétet, melynek során operálták a hátát és a térdét, illetve a csípőjét. A színész Twitteren azt írta, a Santa Monica Studiónál megvárták, amíg felépül, és végez a rehabilitáción, ezért nem tudták tartani a játék elkészítésének eredetileg tervezett időkorlátját, és csúszott át 2021-ről 2022-re a megjelenés.

Tovább

Teli lesz újdonságokkal a FIFA 22

2021. október 1., 11:21 Módosítva: 2021.10.01 20:02
221
A drágább és több extrát tartalmazó Ultimate Edition előrendelői már szeptember 27 óta nyüstölhetik a FIFA 22-t, mely október 1-jén a széles publikumnak is elérhetővé válik. Az EA sportjátéka nagy vetélytársával, az ingyenes modellel próbálkozó eFootball-lal szemben ismét teljes árú felvonással jelentkezik. A FIFA 22 az ígéretek szerint ezúttal tényleg kívül-belül megújul.

Az Ultimate Edition előrendelői mellett az EA Play-tagok a szokásoknak megfelelően ezúttal is kaptak egy 10 órás trial verziót az új FIFA-ból, így jó páran akadnak már, akik javában rúghatják a bőrt. A rendelésnél oda kell figyelni, mert amennyiben valaki Xbox One-ra vagy PS4-re a népszerű sportjáték Standard Editionjét veszi meg, az nem tud ingyenesen a legújabb generáció, az Xbox Series X/S- és a PS5-verziókra frissíteni. Ez nagy különbség lesz a FIFA 21-hez képest.

A FIFA 21 után a 22 borítóján is a PSG sztárja, Kylian Mbappé lesz látható, akinek csapattársa, az argentin fenomén, Lionel Messi lesz a játék legkiválóbb focistája a maga 93-as értékelésével. Őt követi 92-vel a Bayern München csatára, Robert Lewandowski, majd jön Cristiano Ronaldo 91-gyel. A 91-es összpontszámot birtoklók egyébként népes tábort alkotnak, ide fog tartozni De Bruyne, Mbappé, Neymar és Oblak is. A top 10-ben benne lesz Harry Kane a Tottenhamből, a Chelsea középpályása, Kanté, valamint a német kapus, Neuer, ők mindannyian 90-esek lesznek.

Tovább

Két jól ismert hős is megújul az Overwatch 2-ben

2021. október 1., 05:59 Módosítva: 2021.10.01 08:55
A Blizzard hőslövöldéje, az Overwatch második részét 2019-ben jelentették be, mely azóta is készül. A fejlesztés nem halad zökkenőmentesen, a készítőgárdából az Overwatch írója, Michael Chu után 2021 tavaszán a játék legismertebb arca, és vezető dizájnere, a Blizzard-veterán Jeff Kaplan is távozott. Az Overwatch 2 a legjobb esetben is a jövő évben debütálhat legkorábban, de legalább hírekből nincs hiány: most épp két hős, Sombra és Bastion átdolgozásának részleteiről hullt le a lepel.

Az Overwatch 2-re különálló játékként, az első rész folytatásaként is lehet tekinteni, de sokak szerint inkább egy sztori kiegészítőként kellene hivatkozni a Blizzardtól érkező újdonságra. A multiplayer rész az eredeti játékkal megosztott lesz, így az Overwatch és az Overwatch 2 felhasználói a PvP játékmódban mindenféle fennakadás nélkül mérkőzhetnek meg egymással. Az Overwatch 2-ben azonban jelen lesz egy PvE mód is, amiben az ellenfél által irányított ellenség áll az utunkba, és a legfőbb hangsúly a történeten lesz.

Ebben a Pve módban derül majd fény arra, hogy mi történt azután, hogy Winston, a tudósmajom összehívta a világban szétszéledt Overwatch ügynökeit.

A várhatóan 2022-ben érkező Overwatch 2-ben két jól ismert hős is jócskán megújul, ennek részletei nemrég derültek ki.

Tovább

Tízéves lett a világ legnehezebb játéka, a Dark Souls

2021. szeptember 30., 06:17 Módosítva: 2021.10.01 06:39
14
A FromSoftware nagy klasszikusát, a Dark Souls című akció-RPG-t senkinek sem kell bemutatni. Ez az a játék, amelyről mindenki tudja, hogy brutálisan nehéz, és egy egész műfajnak ágyazott meg. 2011 szeptemberében, tíz évvel ezelőtt került a polcokra a játék, mely számos gamernek olyan élményt nyújtott, mint egy, a pokolba tett kirándulás.

A Dark Souls miatt vélhetően sok kontroller tört össze, a játék ugyanis a legelső pályától kezdve, kegyelmet nem ismerve darálta be a jóhiszemű gamereket, és biztosan voltak olyanok tíz évvel ezelőtt, akik úgy ültek le egy kis szörnygyilkolásra, hogy nem olvastak utána a FromSoftware akkori újdonságának. Pedig a játék a 2009-ben megjelent Demon's Soulsból nőtte ki magát, ami ugyancsak nem volt egy könnyed kaland, de erről a PlayStation 5-tulajdonosok is be tudnak számolni, hiszen 2020-ban remake-et kapott a Souls-sorozat legelső, addig kevésbé ismert darabja.

chrome-capture (13)
Fotó: Bandai Namco Entertainment America / YouTube

A 10 éves jubileumát ünneplő Dark Souls műfajteremtő cím lett, hiszen a 2014-ben kiadott Dark Souls II, valamint a picit könnyebb, de még mindig sokakat megizzasztó, 2016-os Dark Souls III is ugyanazt a receptet követte. Adott egy karakter, akit az elején testre kell szabnunk, kiválasztanunk a kasztját, ami lehet akár lovag, mágus, tolvaj, harcos vagy bandita is többek közt. Aztán nekivágunk a nagy kalandnak, hogy egy börtöncellából, temetőből vagy éppenséggel egy hideg, sötét barlangból kitörve fedezzük fel a szemünk elé táruló világot.

Tovább

Guinness-rekordot döntött a Fortnite legnagyobb vetélytársa

2021. szeptember 28., 15:57 Módosítva: 2021.09.28 23:19
4
Tavaly augusztusban a semmiből robbant be PC-n és PlayStation 4-en a Fall Guys, mely a kazuár játékosok új kedvence lett. A multiplayer mókában botladozó drazséfigurákat kellett irányítani, és mindenki mást megelőzni a különböző akadálypályákon. A Fall Guys fejlesztőcsapata nemrég adta hírül, hogy a Fortnite hegemóniáját veszélyeztető játék akkora siker lett, hogy még a Guinness Rekordok Könyvébe is beírta magát.

A Fall Guys a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend, tavaly augusztus végére a Steamen több mint 7 millió példány kelt el a játékból. Miután pedig a PlayStation előfizetéses szolgáltatásán, a havonta más és más ingyenes játékokat, online multiplayert és egyéb extrákat kínáló PlayStation Pluson is azonnal elérhetővé vált, itt is rekordot döntöttek az ügyetlen drazséfigurák. Nem is akármilyet, hanem Guinness-rekordot.

A Mediatonic csapata nemrég adta hírül, hogy Playstation Pluson minden idők legtöbbször letöltött játéka lett a Fall Guys, ezzel pedig beírta magát a játék a Guinness-rekordok Könyvébe.

A készítők a pontos adatokat nem tették közzé, így ebben a tekintetben csak találgatni lehet. A játék a mai napig dübörög, jelenleg az ötödik szezonjánál tart, és a folyamatosan érkező új tartalmak miatt még mindig komoly érdeklődés övezi.

Tovább

Ősszel indul a Battlefield Mobile bétája

2021. szeptember 27., 11:01 Módosítva: 2021.09.27 14:05
8

Mobilra költözik a Battlefield-franchise is, idén ősztől indul Androidon a béta. Első körben a Fülöp-szigetek és Indonézia kapja meg a játékot, melynek a Google Play alkalmazásboltban már elérhető az adatlapja.

Idén áprilisban jelentette be az EA, hogy egy önálló mobiljátékon dolgoznak, mely a népszerű Battlefield-franchise elemeit dolgozza majd össze. A teljes verzió megjelenése 2022-re van betervezve, pontos dátum egyelőre nincsen. A fejlesztő azonban pár részletet közölt, illetve azt is megmondták, hogy ősztől elérhető lesz a béta, először a Távol-Keleten.

Tovább

Ismét őrült kalandokba keveredik a csábos boszorkány

2021. szeptember 27., 06:54 Módosítva: 2021.09.27 12:47
A Nintendo nagyszabású előadással jelentkezett, a Direct során 40 percen keresztül mutogattak különböző újdonságokat a kíváncsi nézőközönségnek. Volt is mit csodálni, négy év hallgatás után végre friss információk érkeztek a Bayonetta 3-ról, új előzetest kapott a Metroid Dread, és lelepleztek egy masszív kiegészítőt, ami a legutóbbi Monster Hunterhez jön.

A Playstationön és az Xboxon túl is van élet, ha a konzolháborúról van szó, ezt bizonyította újfent a nemrég megrendezésre került Nintendo Direct. Az eseményen végre hosszabb játékmenet videót kaptunk a Bayonetta 3-ról, melyet még a 2017-ben megrendezett The Game Awardson jelentettek be, a PlatinumGames által fejlesztett hack & slash címről azonban azóta se lehetett semmi újat hallani. Sokan még azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán zajlik-e a készítése.

A Bayonetta első része 2010-ben jelent meg világszerte, Xbox 360-ra és Playstation 3-ra, melyben egy csábos boszorkány felett vehettük át az irányítást. A játék nagyszerű fogadtatást kapott, és 1,35 millió példány kelt el belőle, 2020-ban felújított verzió is készült belőle, amit Playstation 4-re és Xbox One-ra adtak ki. A Bayonettát az a Hideki Kamiya készítette, aki a Capcom munkatársaként a Devil May Cry-t is megalkotta, a két franchise közötti hasonlóságok pedig tagadhatatlanok. A második rész elkészítése rázós menet volt, miután a Sega kiugrott a projekt mögül, a Nintendo élesztette újjá a Bayonettát. A második rész már Nintendo-exkluzívként jelent meg, Wii U-ra és Switch-re.

Tovább

Amikor egy dobókocka dönt életről és halálról

2021. szeptember 24., 15:24 Módosítva: 2021.09.24 18:46
A Lost in Random szeptember 10-én jelent meg, az Electronic Arts azonban nem nagyon reklámozta ezt a külsőnézetes akció-kalandjátékot, pedig a közelmúlt egyik legegyedibb alkotásáról van szó. A svéd Zoink csapata által készített Lost in Random az idei Gamescomon az év indie játéka lett. De vajon mire ez a felhajtás?

Ez a szeptember különösen sűrű a videójátékos megjelenések kapcsán, a gamerek javában nyüstölhetnek olyan régóta várt alkotásokat, mint a Deathloop című FPS, melyben egy bérgyilkos került időhurokba, a Life Is Strange: True Colors, vagy épp a lenyűgöző, a Pixar-filmek stílusát megidéző Kena: Bridge of Spirits. Ráadásul ebben a hónapban, szeptember 23-án jelenik meg a Diablo II: Resurrected is, ami úgyszintén nagyon sok embert ültet majd le a monitorok elé.

chrome-capture (9)
Fotó: Youtube / PlayStation

A Zoink játéka, a Lost in Random elképzelhető, hogy elveszik a zajban és nem kapja meg mostanában azt a közfigyelmet, amit megérdemelne. Pedig a 2021-es év egyik legkülönlegesebb címéről van szó. A történet a sötét és tagadhatatlanul gótikus hangulatú Random királyságába kalauzol, melynek élén egy rendkívül ijesztő Királynő áll, aki rettegésben tartja népét. A Lost in Random egy szerencsétlenül járt testvérpár, Even és Odd meséje, akik közül utóbbi kislányt, amikor betölti a 12. életévét, az uralkodó elé viszik, hogy egy kockadobással dőljön el a sorsa.

Tovább

Idén már nem jelenik meg az egyik legjobb zombis videojáték folytatása

2021. szeptember 23., 15:04 Módosítva: 2021.09.23 17:31
60
A lengyel játékfejlesztői iparnak olyan felkapott alkotásokat köszönhetünk, mint a The Witcher-trilógia és az ellentmondásosra sikerült, de minden hibája ellenére szórakoztató Cyberpunk 2077. A CD Projekt mellett a Techland csapata is nagyon aktív, akikhez a cowboyos Call of Juarez mellett a Dead Island, és a 2015-ben kiadott Dying Light is fűződik.

A hat évvel ezelőtt PC-re, Playstation 4-re, Xbox One-ra és később Nintendo Switch-re is megjelent Dying Light teljesen új élményt adott a gamereknek. A posztapokaliptikus játéknak a Techland korábbi alkotása, a Dead Island alapozott meg, mely legfőképp a közelharcra építő, hack & slash kaland volt. A Dead Islandben látható mechanikákat felhasználva, a játékmenetet továbbfejlesztve rakta össze a fejlesztőcsapat a Dying Lightot, melyben egy jókora térképen bóklászva merülhettünk el a világvégében. A főhős és az őt irányító játékosok számára folyamatos feszültséget okozott, hogy az általunk tákolt fegyverek idővel elhasználódtak, de a nappalok és az éjszakák váltakozása is veszélyeket hordozott magában. Éjszakánként ugyanis az alapból veszélyes élőhalottak még nagyobb elánnal támadtak.

A Dying Light nagy újítása volt, hogy az FPS-nézetű akciójátékban adott volt a lehetőség, hogy ne csak horizontálisan, hanem vertikálisan is taktikázzunk. Az általunk irányított Kyle Crane ugyanis parkourozva közlekedett a romos épületek között, és nem volt olyan épület, amit a férfi ne tudott volna megmászni.

Tovább

Túl szexi volt, ezért változtattak a felújított Diablo II amazonjának külsején

2021. szeptember 22., 11:26 Módosítva: 2021.09.23 11:45
96
A Diablo II több mint húsz évvel ezelőtt, 2000-ben jelent meg, a horror-fantasy RPG-t a mai napig a valaha készült legjobb videójátékok közé sorolják. A nagy klasszikus szeptember 23-án, csütörtökön kap felújított kiadást. A Diablo II: Resurrected a hónap egyik legjobban várt címe, melynek debütálását az Activision Blizzard körül kipattant szexuális zaklatási botrány is beárnyékolja.

A Resurrected az első videójáték, amely megjelenik azóta, hogy Kalifornia állam idén júliusban beperelte az Activision Blizzardot. A céget a közelmúltban több vád is érte a borzasztó munkakörülmények miatt, de ahogy kiderült, a helyzet súlyosabb volt, mint bárki gondolta volna. A női munkatársak megalázása, valamint a toxikus állapotok oda vezettek, hogy a Blizzard Entertainment elnöke, J. Allen Brack lemondott, aki állítólag tisztában volt a videójátékos cégnél uralkodó közhangulattal, de nem tett semmit azért, hogy javítson rajta.

Habár a Diablo II remastered verzióján dolgozó Vicarious Visions egy New York-i székhelyű csapat, a Blizzard botránya Rob Gallerani dizájnrendező szerint rányomta a bélyegét a munkájukra. A stúdió törekedett arra, hogy megfeleljenek a rajongói elvárásoknak, és nehogy a felújított játék miatt támadások kereszttüzébe kerüljenek. A körülmények összjátékának eredménye, hogy az egyik játszható karakter, az amazon kinézetét teljesen megváltoztatták.

Tovább

Novemberben bárki kipróbálhatja, milyen érzés Sherlock Holmesnak lenni

2021. szeptember 21., 07:10 Módosítva: 2021.09.21 10:13
18
A Frogwares nevű fejlesztőcég 2002 óta készít Sherlock Holmes-videójátékokat. A mostanra nyolc részből álló szériában közös pont, hogy mindegyik felvonás sir Arthur Conan Doyle írásain alapszik, de vadonatúj történeteket mesél el. A novemberben érkező Sherlock Holmes: Chapter One ezúttal egy reboot lesz, és a fiatal detektív áll a középpontjában.

A Sherlock Holmes: Chapter One eredettörténet lesz, hiszen a 21 éves és még csak a szárnyait bontogató nyomozó édesanyja halálának tizedik évfordulójára utazik haza, a mediterrán Cordona szigetére, hogy lerója tiszteletét. A Frogwares korábbi játékaitól eltérően, ahol Sherlock és bajtársa, Watson fölött vehettük át az irányítást, miközben olyan kultikus figurák nyomába eredtünk, mint Arséne Lupin vagy Hasfelmetsző Jack, itt új partnert kapunk magunk mellé. Sherlock Holmest ezúttal régi jó barátja, Jon segíti majd útján.

Sherlock Holmes: Chapter One
Sherlock Holmes: Chapter One
Fotó: Youtube / IGN

Amellett, hogy a történet középpontjában ezúttal egy kezdő Sherlock Holmes áll, a játék nyílt világú lesz, így ránk lesz bízva, hogyan és milyen sorrendben fedezzük fel Cordona titkait. Ezekből nem lesz kevés, gyilkosságok és más bűntények is borzolják majd a szigetlakók kedélyét.

Tovább

Felér egy kiütéssel az új Rocky-videójáték

2021. szeptember 20., 10:27 Módosítva: 2021.09.21 07:16
8
A bokszjátékok rajongói mostanában nincsenek elkényeztetve. Az EA Sports által jegyzett Fight Night-sorozat ugyanis legutoljára 2011-ben jelentkezett új résszel, azóta a franchise gyakorlatilag halott. Éppen ezért kaphatták fel sokan a fejüket, amikor kiderült, hogy jön a Big Rumble Boxing: Creed Champions, amelyben akár az olasz csődör, Rocky bőrébe bújva is oszthatjuk a pofonokat.

A Big Rumble Boxing: Creed Champions egy pillanatra sem próbál a Fight Night helyébe lépni, ehelyett a 90-es években divatos, arcade bokszolós játékok stílusát idézi fel. Már a grafikán látszik, hogy egy könnyedebb hangulatú címről van szó, a karakterek és a pályák dizájnja ugyanis legfőképp a Fortnite meseszerű látványára emlékeztetnek. Nagy pluszt jelent azonban, hogy a fejlesztő Survios a Rocky világában helyezte el a játékot, ez a filmrajongókat állandó nosztalgiával tölti el.

chrome-capture (3)
Fotó: Big Rumble Boxing: Creed Champions

A Survios csapata az elmúlt években legfőképp VR-játékokat készített, hozzájuk fűződik a The Walking Dead Onslaught és persze az a Creed: Rise to Victory is, amely ugyancsak a Rocky-franchise-on alapult. Ebben a játékban Adonis Creed pályáját egyengethettük a kocsmai bunyóktól kezdve egészen a nagy téttel rendelkező meccsekig. Azok, akik hasonlóan filmes élményre vágynak, a Big Rumble Boxing: Creed Championsben nagyot fognak csalódni, melynek legnagyobb erőssége, hogy kooperatív módban, egymás ellen játszva egészen jó szórakozást nyújt.

Tovább