új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagy. Az Utazó cikkéből többek között az is kiderül, hogy egy átlagos naphoz képest 20-30-szoros növekedést hoz a szerelmesek ünnepe. És bár az égvilágon semmi értelme, de ezt most átlagoltam és ábrázoltam is egy grafikonon:

    voros

    Engem nem érdekel

  • Stormzy, a jelenleg egyik legnépszerűbb angol rapper azzal vádolja a rendőrséget, hogy saját lakásában törték rá az ajtót, mert azt hitték, hogy betörő.

    Twitterére ki is tett bizonyítékul a tönkretett ajtóról egy képet. A BBC szerint a rendőrség nem kommentálta az esetet.

    Stormzy-nak jövő pénteken jelenik meg az első albuma, de már jelölték Brit Awardra, a turnéjára pedig mindössze 4 nap alatt elfogyott az összes jegy.

  • Egy hete írtunk az Ismeretlen Okból Elkerített Dologról, ami két és fél hónapig állt egy Tímár utcai kordon mögé zárva. Ennek azonban vége, hétfőre megszűnt a korlátozás, bárki közelebbről is szemügyre veheti a Dolgot.

    Látszik, hogy a Kis Fehér Doboz már elég érettnek találtatott, hogy elvágják a köldökzsinórt, és Távoli Helyre szállítsák ahol Ismeretlen Kalandok várnak majd rá. Fantasztikus, ahogy könnyű kis teste helyén új élet sarjadt, öklömnyi fűcsomók formájában. És persze köszönet illeti a Csatornázási Műveket, akik a kábelekkel teli dobozaljat az alábbi precíz és természetbarát módszerrel dolgozták el: 

    Teletömték földdel. Viszlát Ismeretlen Kis Doboz, hiányozni fogsz!

    Hiába, néha búcsúzni kell.

  • Írtunk már arról, hogy mennyire drámai, lehetetlen és történelmi volt az idei Super Bowl, most az NFL összedobott egy ehhez méltó ultramagas felbontású videót is, amit igazából egy IMAX-moziban kellene nézni végtelenítve, úgy ütne igazán. Na jó, így se rossz. 

  • unnamed

    A Frankel Leó utcában lőtte ezt a képet egyik olvasónk.

    Egy másik olvasónk szerint a villamossínekre parkoló férfi csak receptért ugrott be egy helyi orvoshoz, aki nem mellesleg a tömeggel együtt tapsolta meg a több száz ember közlekedését megakasztó férfit.

  • Február elején jégtorlaszokat robbantottak a Tiszán a vízlépcső védelme érdekében. Mostanra pedig elérte Tiszalököt a zajlás, a jégtorlasz probléma nélkül, de félelmetes erővel haladt át a erőművön.

  • Óriási óvszerrazziát tartott ugyanis az indonéz rendőrség, hogy a fiatalok ne szexeljenek akárkivel csak úgy Valentin-napon.

    A rendőrök nem tököltek, simán bementek a nagyobb bevásárlóközpontokba, és lefoglaltak, amit csak tudtak, bár Makassar város polgármestere hangsúlyozta, hogy ő például nem ellenzi, hogy gumit áruljanak, de a

    "fiatalok gyakran félreértik a Valentin-napot, és alkalmi szexpartnereket keresnek, és ezzel ártanak a közerkölcsnek".  

    A hatóságoknak azzal is bajuk van, hogy a boltokban sokszor nem ellenőrzik, hány éveseknek adnak el óvszert.  A Valentin-nap ellen amúgy több indonéz városban is tüntettek a napokban, az ország egyes részein pedig be is tiltottak az egészet. 

  • Nyilván előfordul az emberrel, hogy Valentin-napon kell szakítania a barátjával/barátnőjével/mindkettővel: persze egy szakítást nehéz elkezdeni, de ha erre a linkre vagy a lenti képre kattint, végigzongorázhat egy csomó veszekedést és szakítós fordulatot, ráadásul haikukban!

    Mi más kellene még Valentin-napra, mint egy haiku szakításhoz?

  • A MOL Liga egy videóval és egy nyereményjátékkal népszerűsítené a jégkorongot és a magyar bajnokság rájátszását is, amely február 14-én kezdődik. Az alapszakasz legjobb nyolc csapata folytatja keddtől. 

    A rájátszás alkalmából nyereményjátékot indít a névadó. A játék lényege, hogy aki legalább 5000 forint értékű, MOL-kúton szerzett blokkal regisztrál a www.jatekamollal.hu oldalon, az a számos ajándék mellett a MOL Liga rájátszás mérkőzéseire is jegyet nyerhet. A legszerencsésebb játékos pedig egy páros jegyet nyer az áprilisi kijevi világbajnokságra, ahol a magyar jégkorong-válogatottnak szurkolhat élőben.

  • Valentin-napon emberek milliói mennek majd el randizni a társadalmi nyomás jegyében, ha pedig kemény adatokra akarják alapozni az esti romantikát, akkor jobb, ha tudják, milyen telefont érdemes előkapni a randi alatt, és meddig.

    Hál'istennek a Napi Csárt blog leközölte egy (sajnos meg nem nevezett) nemzetközi társkereső oldal felmérését arról, hogy mit gondolnak az emberek a randi közben telefonozásról. Ebből kiderül, hogy a legszexibb az, ha csak lenémítani vagy kikapcsolni vesszük elő a mobilt a randin, de a törött képernyős vagy simán régi a telefon biztos randigyilkos.

  • A pár napja Új-Zélandon partra sodródott több, mint 650 gömbölyűfejű delfin közül vasárnap soknak sikerült a dagállyal visszaúszni a nyílt vízbe, de 350 állatot sajnos nem tudtak megmenteni, így azok a parton lelték halálukat, írta az MTI. Az új-zélandi természetvédelmi minisztérium emiatt lezárta a Déli-sziget északi részén fekvő Farwell Spit tengerparti szakaszát,  mert attól tartanak, hogy a melegben gyorsan oszló állattetemek felrobbannak.

    A tetemek eltakarításán dolgozó szakember, Mike Ogle elmondta, hogy az elpusztult állatok elég csúnya látványt nyújtanak, a bomlás során felfújódó gyomruk felrobban, és ha az ember a tetem közelében áll, "nem túl kellemes, ha egy ilyen 'zsigerbombát' kap az arcába". Ha erős a gyomruk, ezen a videón megnézhetik, hogy néz ki ez egy bálnánál: 

    Bálna robbant egy férfire

    A robbanást elkerülendő lyukakat fúrtak a tetemek testébe, hogy elvezessék a termelődő gázokat, és a testeket a tengerpartról munkagépekkel az emberektől távol, egy elzárt területre, a dűnék közé szállítják, ahol több hónapba telik majd, amíg lebomlanak. 

  • Látott már pókot közelről? Nem élőben, a Spektrumon vagy a National Geographicban. Honnan jön neki a pókfonál? Na ugye. Lehetnének kicsit tudományosabbak a Marvel filmjei.

  • A jégkorong alapkelléke a bunyó, persze ettől még büntetés jár érte, de ezt senki sem bánja. Ez a bíró az amerikai profi bajnokságból (NHL) pedig egyenesen úgy küldte le verekedésért a két játékost, mintha ennél nagyobb dicsőség nem is létezne.

  • Reggel hívást kapott a rendőrség arról, hogy egy Berettyóújfalu külterületén lévő befagyott, belvizes szántóföldre tévedt egy őz. Az állat a jégről nem tudott kijönni, ott rekedt és segítségre volt szüksége, mivel teljesen kimerült és már csak feküdni tudott, olvasható a Police.hu-n.

    A járőrök a a vékony jégrétegről egy gumiabroncsra fektetve csúsztatták a szárazföldre az állatot. A hivatásos vadász az őzet megvizsgálta, és mivel nem esett baja, a berettyóújfalui rendőrökkel közösen szabadon engedték.

  • Az Időképp twitterén ez a csodálatos hőtérkép bizonyítja, hogy valami elkezdődött.

  • Dumbo 3

    Tim Burton rendezi meg a nagyfülű kiselefántról szóló Dumbo élőszereplős verzióját, amelyben Will Smithnek is fontos szerepe lesz - legalábbis egészen mostanáig így tudta mindenki. Most viszont azt írja a Deadline, hogy a Disney már nagyon elkezdené a forgatást, de Will Smith-szel sehogy sem sikerült megegyezni sem a fizetésről, sem az időbeosztásról, úgyhogy ezzel véget is ért Dumbo és a Men In Black sztárjának bájos története. Smith inkább a Bad Boys for Life című film, a Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? sokadik részének forgatásába kezd bele a Fehér pokol rendezőjével, Joe Carnahannel és Bad Boys-beli társával, Martin Lawrence-szel.

  • Salgótarjánban a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el, mert a szélcsend miatt a levegő szennyezettsége ismét meghaladja a küszöbértéket. Magyarán: már csak az apokalipszis lovasai hiányoznak a hegytetőről.

  • Nem reprezentatív kutatásunk szerint az olvasóink meghatározó hányada úgy véli, a Valentin-nap egy hülyeség. Ha Önnek is kezd elege lenni abból, hogy ma mindenhonnan a szerelmes hírek ömlenek, van egy javaslatunk,

    tartsa helyette a Nemzetközi Könyvajándék Napot!

    Az International Bookgiving Day célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz. Ehhez nem kell mást tenni, mint

    • könyvet ajándékozni egy ismerős vagy rokon gyereknek
    • könyvet hagyni olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak ( pl. gyerekorvosi rendelő, játszósarok)
    • vagy könyvet ajándékozni a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, ami könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.

    Mert a könyv a legszebb ajándék!

  • Három kiselejtezett, függőlegesen felállított autóbuszból létrehozott installációt állítottak ki Drezda történelmi központjában, a Neumarkton, a Frauenkirche mellett. A "szobor" egy német anyától és szír apától Damaszkuszban született, kettős állampolgárságú szobrász- és akcióművész, a 32 éves Manaf Halbouni alkotása. Az installációt egy olyan fotó inspirálta (lásd lejjebb), ami 2015-ben járta be a világsajtót, és ami egy aleppói útkereszteződésben függőlegesen felállított autóbuszroncsokat ábrázolt.

    Az Artportal azt írja az aleppói buszokról és a drezdai emlékműről: "A furcsa konstrukció feladata az volt, hogy eltakarja a kilátást az orvlövészek elől, és így némileg biztonságosabbá tegye az ott élők mindennapjait. Halbouni úgy gondolta, hogy egy hasonló építmény – egy »mai Szabadság-szobor« – egy másfajta környezetben is alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet a háborúk okozta sebekre, a harci övezetekben élő civil lakosság szenvedéseire – és érthetővé tegye, mi kényszeríti az ott élőket menekülésre". Bővebben az Artportal cikkében lehet olvasni a buszokról.

  • Persze mondanom sem kell, hogy nem igazi vár. Még csak nem is olyan kortárs vár, amit szimpatikusan gyermeklelkű várurak szoktak építeni maguknak otthonul. Hanem egy ilyen izé.

    6?c=67576760 6&h=650
    Fotó: Irodatérkép

    Elvileg téglaépítésű, de ha azt mondanák papírból épült, vagy cukorból, azt is elhinném, annyira mesebeli az egész.  Belül a képek szerint egy hatalmas játszóház van.

    Még több kép a hirdetésben.

  • A 90 éves Szakál Józsefet ünnepli a Bors abból az alkalomból, hogy 1947 óta vezet, de sosem volt balesete. Az Óbudán élő idős férfi teherautó-sofőrként dolgozott, 1962-ben már 500 ezer(!) balesetmentes kilométer volt a háta mögött.

    Általában gépeket, alkatrészeket szállítottam, tíz plusz tíztonnás teherautókkal. Tátra, Csepel, Federal, mindegy volt. Róttam az utakat, úgy hárommillió kilométert biztosan levezettem

    - mesélte a lapnak József, akinek a kedvenc autója egy 850-es Fiat volt, amit mindig saját maga javított. Jó régen eladta már, és a jogosítványát sem hosszabbította meg, de azért még így is néha autóba ül.

    A minap telefonált unokám, hogy haza kellene vinni a kocsit, mert túl sokat ivott. No, egy percig sem tétlenkedtem. Egyből odasiettem, és beugrottam a volán mögé. Szerencsére nem buktam le.

  • 17 dollárért bárki vehet magának a Kongresszusi Könyvtár online boltjában egy gyönyörű posztert Donald Trumpról, amihez egy ékesszóló idézet és aláírás is jár. Pontosabban vehetett, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok nemzeti könyvtára elírta a poszteren lévő idézetet, és kénytelen volt törölni a terméket a kínálatából:

    Nem látványos az elírás, mindössze az első mondatban kellett volna a "to" helyett "too"-t írni. Ettől függetlenül a Twitter felrobbant, a felhasználók szerint ez nemcsak, hogy tökéletesen jelképezi Trump kampányának esszenciáját, de egyben ideális ajándék az írástudatlan barátok számára.

  • 2012-től kezdve folyamatosan támadta Donald Trump az akkor még elnök Barack Obamát, amiért az elég sok hétvégén golfozással töltötte az időt, és nem az ország ügyeit intézte. A New York Times cikkében össze is szedték a Twitter-üzeneteket, amikben ezt kritizálta a friss elnök.

    Erre a január 20-án beiktatott Trump az első négy elnöki hétvégéjéből kettőt is a saját tulajdonában levő dél-floridai golfklubban töltött.

    Egy mentsége van: most hétvégén a japán miniszterelnökkel, Abe Sinzóval játszott és tárgyalt.

  • A tavaly elhunyt Prince közismert volt arról, hogy a zenéi nagy részét egyszerűen letiltatta az internetről. Most azonban a Warner bejelentette, hogy a zenész korai katalógusa elérhető minden nagyobb streamingszolgáltatónál, mint a Spotify, a Google Play vagy az Apple Music. Egyedül Tidalen volt hallható a legutóbbi két albuma.

    Youtube-ra egyelőre még várni kell, addig maximum ilyen videók közül lehet válogatni.