Egy az egyben felépítik a Földet a Minecraftban

2020. április 6., 10:31 Módosítva: 2020.04.06 22:02
273

Több ezer Minecraft-játékos elhatározta, hogy felépíti a Földet a játékban, mert mostanában elég nehéz világot látni. Óriásinak tűnhet a Föld felszínének 510 millió négyzetkilométere, nem tudnánk egy emberélet alatt minden kis szegletét bejárni, de a játék pályája ennél is nagyobb, négymilliárd négyzetkilométeren terül el.

Elméletileg beleférne a Minecraftba a teljes Föld, ám ezt a magasságbeli korlátozások mostanáig megakadályozták.  Ezen változtattak egy kiegészítővel, amely végtelen magasságot és mélységet engedélyez a pályán.

Már csak egy újabb kiegészítőt, a terra 1-to-1 modot kellett hozzáadni, amely a Google Térkép és más adatbázisok földrajzi információi alapján állítja elő a Föld méretarányos másolatát.

A projektben igyekeztek a növényzetet, az utakat és az éghajlati jellegzetességeket is átültetni a játékba, amennyire csak lehetséges, de így is szükség van építőkre, mert az a cél, hogy az ember által készített struktúrák is felkerüljenek a játék térképére. Minden egyes épületet felhúznának.

Már hatvanezer ember csatlakozott a projekt Discord csatornájához, a Redditen létrehozott csoport hatezer tagot számlál, és egy ekkora közösségnél már komoly nehézséget jelent a szervezés, hogy mindenki a közös munkára fókuszáljon. Egyelőre nem lehet megmondani, mikorra készülhet el a Föld másolata, és még az is elképzelhető, hogy ez a munka soha nem ér véget, mert megváltozik a bolygó, mire a cél közelébe érnek.

(Vice)

Két képernyős laptoppal és új generációs belsőségekkel jön az Asus

2020. április 2., 09:44 Módosítva: 2020.04.02 15:27
17

Sok eseményt elmosott a koronavírus a videójátékok világában (például GDC, E3), így sok nagy bejelentés online felületre kényszerült. Ilyen volt az új Xbox és PlayStation részletes bemutatása, és és most az idei Asus gémer laptopok, a ROG széria ismertetése is.

Egy átlagos vásárló számára valószínűleg nem jelent sok újdonságot az idei kollekció koncepciója: minden legyen kompaktabb és erősebb, mint a korábbi verziója. Akit azonban érdekelnek a részletek, az sok izgalmas dolgot tudhat meg az új gépekről.

Tovább

Az új Half-Life nem vak, hanem bátor

2020. március 27., 21:21 Módosítva: 2020.03.28 11:20
99

Nagyjából 6-7 éves lehettem, amikor először játszottam a Half-Life-fal, és annyira ijesztő volt, hogy egy óra után abba is hagytam (ebből persze nagyjából 58 és fél perc a bevezető vonatozás volt). Az Alyx alcímű új rész megjelenése előtt újra nekiestem az ősklasszikusnak, hátha két évtizeddel később jobban bírom már - és így lett. 

Amikor 1998-ban az első játék kijött, mindenki jogosan dobta el az agyát tőle, a fejlesztő Valve jól megfeszegette a határokat. Ugyanez igaz a második részre is 2004-ből. Mai fejjel a határtalan nosztalgiát már nem annyira értem - az én korosztályom már olyan játékokkal nőtt fel, amik tanultak a Half-Life-okból, számunkra már teljesen hétköznapi, ami a 2000-es évek elején forradalminak számított.

szóval Megértem a rajongást, de ha valakit nem köt nosztalgikus élmény a két klasszikus játékhoz, ne csodálkozzunk, ha nem dob egy hátast Gordon Freeman puszta nevének hallatán

De azt meg kell hagyni, az első két Half-Life ma is derekasan megállja a helyét, ami 15-20 éves játékoktól egészen elképesztő teljesítmény.

Tovább

A Nintendo váratlanul bejelentett egy csomó új játékot

2020. március 26., 16:49 Módosítva: 2020.03.26 21:23
2

A Nintendo valószínűleg egyedül érezte magát a Microsoft és a Sony nagy bejelentései után, ezért csütörtökön feldobott a YouTube-ra egy Nintendo Direct Minit. A japán cég már évek óta ezt a formátumot (valamint a hosszabb, sima Directeket) használja, ha valamit meg akar osztani a rajongókkal.

Tovább

Széttépett démonokkal ül tort az erőszak, de még mindig nem bánjuk

2020. március 25., 18:45 Módosítva: 2020.03.26 15:56
133

Against all the evil that Hell can conjure,

all the wickedness that mankind can produce,

we will send unto them... only you.

Rip and tear, until it is done.

– mondja Novik király a Doom Eternal nyitójelenetében, és ez már olvasva is bőven elég ahhoz, hogy libabőrös legyen tőle az egyszeri gémer. Hát még hallva. A gonoszra, a pokolra, a gyilkolásra és a végtelen mennyiségű pusztításra utaló két mondat már a játék elején tökéletesen összefoglalja, hogy miről szól a legújabb Doom, és egyben azt is garantálja, hogy a legendás széria alapvetően továbbra is azt nyújtja, mint 1993-ban.

Kicsit jobban kibontva meg annál sokkal, sokkal többet, a Doom Eternal ugyanis remekül építkezett a 2016-os reboot (folytatás? remake?) által lefektetett alapokra. A végeredmény egy folyamatos adrenalinlöket által hajtott káosz, ami helyenként piszok nehéz, de ennek ellenére – vagy éppen emiatt – nagyon nehéz letenni, ha már benne van az ember.

Tovább

Járványkezeléssel bővül a hírhedt Plague Inc. játék

2020. március 25., 14:43 Módosítva: 2020.03.25 16:00

A koronavírus-járvány kitörésének kezdetén újra felkapott lett a pár éve kiadott Plague Inc. nevű világjárvány-szimulátor, amelyben egy képzeletbeli pusztító vírust kell minél szélesebb körben elterjeszteni. Most ezt fejlesztik tovább egy olyan móddal, amelyben a járványt kell megakadályozni.

Tovább

Lassítják a játékok letöltését, hogy ne álljon le az egész net

2020. március 25., 14:13 Módosítva: 2020.03.25 18:41
10

Karanténban otthon maradva természetes, hogy sokan videójátékokkal múlatják az időt - a Steam platformon például a minap 20 millió ember játszott egyszerre, ami soha nem látott rekord. Egy másik elemzés szerint 400 százalékkal nőtt a videójátékok által generált adatforgalom. Mindez jelentősen megnöveli az internetes infrastruktúra terhelését, ezért az iparág legnagyobb szereplői úgy igyekeznek szabályozni a letöltések sebességét, hogy emiatt ne lassuljon le minden más online tevékenység.

Tovább

A Death Stranding ihlette egy kínai apuka babahordozóját

2020. március 24., 13:10 Módosítva: 2020.03.25 00:15
81

A valóságban megépítette egy sanghaji apa Kodzsima Hideo játékának, a Death Strandingnak egyik kulcsfontosságú eszközét, a főhős, Sam Porter Bridges futurisztikus csecsemőhordozó kapszuláját. Cao Junjie saját gyermeke számára tervezte és rakta össze a gyerekhordozó eszközt, aminek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben megóvja a pár hónapos gyereket a potenciális  vírusfertőzéstől.

Tovább

Lengyelországban Minecrafttal tartják karanténban a gyerekeket

2020. március 23., 12:55 Módosítva: 2020.03.23 20:24
72

Minecrafttal és mindenféle digitális programmal tartaná otthon a lengyel digitalizációs minisztérium a fiatalokat – írja a Mashable. Létre is hoztak egy weboldalt, ahol versenyeket hirdetnek, szervereket jelentenek be, game jameket szerveznek, webináriumokat tartanak, és sok más módon igyekeznek lefoglalni a lengyel ifjúságot.

Tovább

Ilyen az, amikor valaki képes javítani a tökéletesen

2020. március 22., 21:16 Módosítva: 2020.03.23 14:43
185

Minden, amit az Ori and the Will of the Wispsről tudni kell: ez a játék szinte tökéletes, eszméletlenül gyönyörű, a zenéje csodálatos, a története magával ragadó, a játékmenete kihívásokkal teli és hibátlan. Mindenki dobja el, amit csinál, és ragadjon kontrollert.

Értékelés: 5/7, Év játéka, filmje, albuma.

Tovább

Unatkozik az otthoni karanténban? Építsen kolóniát egy idegen bolygón!

2020. március 20., 23:25 Módosítva: 2020.03.22 06:22
37

Tavaly ilyenkor a legtöbb ember álmában sem gondolta volna, hogy idén tavasszal a jó idő ellenére a szabadidejét, sőt, minden más idejét is a lakásában fogja majd tölteni. Aztán jött az egyre súlyosbodó koronavírus-járvány, és az elmúlt szűk egy hétben Magyarországon is több millióan ragadtak az otthonukban. Dolgozni persze így is tud az ember – jó esetben legalábbis, hiszen egy rakás ágazatban szinte teljesen leállt a munka –, ezen felül azonban még mindig egy csomó szabadideje marad, amit el kell töltenie valahogy. A négy fal között. Úgy, hogy közben lehetőleg nem megy a vele együtt élők agyára.

A kialakult helyzet okozta stresszt és szorongást a leghatékonyabban olyan tevékenységekkel lehet csökkenteni, amik békeidőben is beváltak már erre a célra, de most olyan tevékenységek felfedezésére is van lehetőségünk, amikre eddig nem is nagyon gondoltunk. Ez tényleg bármi lehet a jógázástól a főzésig, de most van itt a tökéletes alkalom arra is, hogy

elmerüljünk a videójátékok világában – ha még sosem tettük, akkor azért, ha meg rég gémerek vagyunk, akkor azért.

A videójátékok nemcsak azért jók, mert hosszú időre le tudják kötni az embert, hanem azért is, mert közösségi tevékenységnek is kiválóak, és mert egy csomó olyan van köztük, amiket azok is azonnal meg fognak érteni, akik életükben nem fogtak még kontrollert.

Tovább

Ingyenes játékok és leértékelések koronakarantén idejére

2020. március 20., 17:11 Módosítva: 2020.03.21 21:09
61

Mindenki tudja, mi a helyzet: sokan otthon ragadtak önkéntes, vagy kötelező karantén miatt, több szabadidőnk van, kiolvastuk a Netflixet, végignéztük a Spotifyt, megfőztük az összes liszt-cukor-vécépapír alapú receptet a felnőtt színezőből.

Itt az idő játszani, de sokaknak komoly anyagi teherrel jár ez a járvány, úgyhogy nem tudják rávetni magukat a legújabb videójátékos megjelenésekre. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a március 19-én még futó akciókat és leárazásokat szerte a játékvilágból, hogy mindenki megtalálja az új kedvenc játékát, és ne menjen rá a gatyája se.

Tovább

A PlayStation 5 célja, hogy bevigyen a Mátrixba

2020. március 18., 20:15 Módosítva: 2020.03.19 12:59
383

A Microsoft megnyerte a bejelentős versenyt, és hétfőn részletesen leírták, mi hajtja majd az Xbox Series X-et. A labda szerdáig a Sony térfelén volt, és nem volt egyértelmű, hogy jól járnak-e azzal, hogy pár nappal a versenytárs után jelentik be a PlayStation 5 részleteit, vagy nem.

Eredetileg a nyárra elhalasztott GDC konferencián akarták megtenni a bejelentést, de minden prezentáló a netre kényszerült, így a fő rendszermérnök, Mark Cerny egy YouTube élő stream során számolt be a konzolról.

Tovább

Jön a Teamfight Tactics mobilos változata

2020. március 18., 09:55 Módosítva: 2020.03.18 11:24
6

Tavaly októberben jelentette be a League of Legendset fejlesztő Riot Games, hogy mobilra is kiadják majd a rettentően népszerű auto battlerjüket, a Teamfight Tacticset. A pontos megjelenésről eddig csak találgatni lehetett, kedden viszont kiderült, hogy a játék március 19-én, vagyis most csütörtökön válik majd elérhetővé a Play Áruházban és az App Store-ban – derült ki a Riot közleményéből.

Tovább

A World of Warcraft hírhedt járványa is segít a koronavírus elleni harcban

2020. március 17., 13:11 Módosítva: 2020.03.18 09:39
1002

Idén szeptemberben már 15 éve lesz annak, hogy a World of Warcraft virtuális világán, Azerothon végigsöpört egy járvány, ami egy hétig pusztította számolatlanul a játékosok karaktereit. Ugyan a Corrupted Blood incidens senkire nem jelentett valós veszélyt, azóta sok járványkutató foglalkozott vele, köztük két olyan szakember is, akik hobbiként aktívan játszottak a WoW-val a virtuális járvány idején. Eric Lofgren és Nina Fefferman 2007-ben megjelent tanulmányukban a játékban történteket eszközként fogták fel a jövő járványainak modellezéséhez, most pedig mindketten hasznosítják is ezt a tudásukat a koronavírus-járvány megfékezése során – írja a PC Gamer.

Tovább

Majdnem olyan lesz az új Xbox, mintha a PC-nket fejlesztenénk

2020. március 16., 23:06 Módosítva: 2020.03.18 16:54
40

Nagy vonalakban eddig is tudtuk, mi kerül a Microsoft következő generációs konzoljába, de hétfőn pontosítottak néhány részletet az Xbox Series X-ről. Azt már eddig is tudtuk, hogy egy AMD Zen2-es processzor kerül majd a konzolba, de most az is kiderült, hogy 8 magos lesz, 3,8 GHz-es órajellel.

16 GB GDDR6 memória kerül a Series X-be, valamint egy 1 TB-os NVME SSD, ami mellé a Seagate-tel közösen kifejlesztettek egy 1 terás bővítőkártyát, az Xbox Series X Storage Expansion Cardot, amiből többet is betolhatunk a konzol hátulján található foglalatokba, ezzel bővítve a tárhelyet. Elvileg ezek e kártyák teljes mértékben utánozni tudják majd az SSD teljesítményét. Természetesen USB-n át is lehet majd más merevlemezeket is csatlakoztatni, amire elmenthetjük a játékainkat, de hogy játszani is tudjunk velük, ahhoz telepítenünk kell majd a játékokat vagy az SSD-re, vagy egy bővítőkártyára.

Tovább

Így segítheti a koronavírus elleni küzdelmet, ha jó PC-je van

2020. március 15., 11:52 Módosítva: 2020.03.16 05:33
1314

Twitteren szólította fel az Nvidia nevű, főként grafikus processzorokat gyártó vállalat a PC-játékosokat, hogy fogjanak össze közösen a koronavírus elleni küzdelemben, írja a gamesradar.

Tovább

Ebben az álomban tutira érdemes elveszni

2020. március 15., 06:47 Módosítva: 2020.03.15 15:44
2

Az egyik pillanatban egy kalapácsos plüssfigurával csapkodok agyon ugráló, kék, rendőrsapkás fejeket, nem sokkal később futurisztikus környezetben röpködök egy robottal, pár perc múlva pedig egy, a legendás Neverhoodra hasonlító point-and-click kaland közepébe csöppenve próbálok leállítani egy őrülten száguldó vonatot. Ez a leírás szólhatna akár arról is, hogy valami nagyon vad álmom volt, vagy hogy fél óra alatt megpróbáltam játszani az összes elfeledett indie játékkal a Steam-könyvtáramban, de ennél sokkal izgalmasabb a történet, mert

mindezt egyetlen játékban, ráadásul annak is csupán egy porszemnyi részében éltem át.

Már ha egyáltalán játéknak lehet nevezni a Little Big Planettel híressé vált brit stúdió, a Media Molecule alkotását. A Dreams nagyon leegyszerűsítve olyan, mintha valaki a kétezres évek elején rettentően népszerű flashjátékos oldalakat összegyúrta volna egy jelentősen felturbózott RPG Makerrel, vagy megcsinálta volna a Happy Wheels sokkal bonyolultabb, 3D-s verzióját.

Ettől joggal dobban meg azonnal minden ember szíve, aki gyerekkorában egy videójáték befejezése után párás szemekkel gondolt arra, hogy egy szép napon ő is létrehoz majd valami ilyesmit. Ők örülhetnek is, a Dreamsben tényleg lehet játékfejlesztő az emberből, ha úgy akarja. Meg filmes, meg zeneszerző, meg még egy sor más dolog, de ehhez – egyebek mellett – rengeteg türelemre lesz szükség.

Tovább

Tényleg elmarad az E3, és ennek a kisemberek isszák meg a levét

2020. március 14., 06:55 Módosítva: 2020.03.14 12:24
69

A koronavírus-járvány miatt elmarad a 2020-as E3 – jelentette be honlapján az Entertainment Software Association (ESA). Sorra mondják le, vagy halasztják el a hasonló eseményeket, így gyakorlatilag csak idő kérdése volt, mikor közli a döntést a legfontosabb videojátékos esemény szervezője.

A Los Angeles-i gémershow az utóbbi években kétütemű lett: maga a kiállítás csak a második fázis, előtte a nagy kiadók, a Microsoft, az EA, a Sony, a Nintendo és a többiek külön prezentációkat tartanak. Azért tartják ezeket mind az E3 hetén, mert azokban a napokban még a mainstream sajtó is a játékvilágot figyeli.

Tovább

A Pokemon Go is reagál a járványra

2020. március 13., 09:43 Módosítva: 2020.03.13 14:38
338

Ami nem konkrétan a koronavírusról szóló hír, azok nagyjából már csak a videójátékokkal kapcsolatos hírek, de igazából azok is koronavírusos hírek. Itt van például a Pokemon Go esete. A mobilos játék lényege, hogy a játékosnak ki kell mennie az utcára, a fejlesztő Niantic azonban ideiglenesen átállítja a rendszereit, hogy mégse kelljen annyit az utcára menni.

Világjárvány van, kerülni kell a társas érintkezést. 

Tovább

Itt a Super Mario témájú legókészlet

2020. március 13., 09:09 Módosítva: 2020.03.14 10:42
171

A Nintendo rajongói előkészíthetik a pénztárcájukat, mert érkezik az első videojáték által inspirált legókészlet, amelyben Super Mariót kell végigvinni az asztalon megépített pályákon. A célcsoport a fiatalabb korosztály, az építőelemek nagy méretűek, de ez biztosan nem tántorítja el a felnőtt érdeklődőket sem.

Tovább

A gulágról jöttem, mesterségem címere: halálosztó

2020. március 12., 23:25 Módosítva: 2020.03.13 15:06
61

Tavaly év elején szó szerint a semmiből jelent meg, és lett hatalmas siker az Apex Legends című videójáték. A kezdeti lelkesedés azonban hamar alább hagyott, a szép kilátásokkal indult játéknak pedig nem sikerült letaszítania a Fortnite-ot a battle royale játékok trónjáról. Az Apex Legends azért nem tűnt el a süllyesztőben, sőt, a fejlesztő Respawn a tavalyi E3 óta eléggé felpörgette az új tartalmak kiadását is, így a játék jövője továbbra is biztosítottnak tűnik.

Valami ilyesmit akarhatott az Activision Blizzard is, amikor kitalálta, hogy a Black Ops 4 után megint megpróbálkozik egy Call of Duty-alapokra felhúzott battle royale-lal – persze nyilván a lejtmenet nélkül –, a projektet azonban nem sokáig sikerült titokban tartani. A folyamatos szivárgások ellenére a cég hivatalosan sokáig nem mondott semmit, hétfőn azonban végül kiderült, hogy egy önállóan is játszható, teljesen ingyenes játékról van szó.

A Call of Duty-széria őrületes népszerűsége alapján borítékolható volt a siker, a Warzone pedig nem is maradt szégyenben, de ezt a hátszél mellett annak is köszönheti, hogy igazából tényleg marha jó vele játszani.

Tovább

Feltuningolva tér vissza a Command & Conquer

2020. március 11., 11:46 Módosítva: 2020.03.11 17:54
33

A valós idejű stratégiai játékok rajongói nyár elején újra dönthetnek, hogy a GDI vagy NOD csapatai élén vágnak bele a világ meghódításába, és ezúttal 4K felbontásban gyűjtögethetik a sugárzó tibérium ásványt, a fiktív világ legfontosabb alapanyagát. A grafikus tuning mellett az interfészt és az irányítást is feljavítják, és alapból támogatott lesz a többjátékos mód.

Tovább

Nyáron érkezik pécére az aktuális konzolgeneráció egyik legjobb játéka

2020. március 10., 17:08 Módosítva: 2020.03.11 10:28
29

Pletykaszinten jó ideje keringett már az, hogy három év után pécére is megjelenik a Guerilla Games nagy sikerű játéka, az eddig PS4-exkluzív Horizon Zero Dawn, nemrég pedig véletlenül az Amazon kínálatába is felkerült egy rövid időre. Most Hermen Hulst, a Sony belsős stúdióit összefogó Worldwide Studios vezére vetett véget a találgatásoknak azzal, hogy bejelentette, nyáron tényleg érkezik a játék pécés portja – írja a PlayStation blogja.

Tovább

A Playstation 5 erősebb lehet az új Xboxnál

2020. március 10., 11:53 Módosítva: 2020.03.10 22:31
27

A többi nagy technológiai céghez hasonlóan mostanában a Sony is csak olyasmikről tesz bejelentést, hogy milyen rendezvényen nem fognak megjelenni a koronavírus miatt, pedig a játékosok nagyon várják már, hogy kiderüljenek a részletek a PlayStation 5 konzolról. Néhány lényeges adat kiszivárgott, ezek alapján a PS5 legalább olyan erős, ha nem erősebb lesz, mint az új Xbox Series X konzol.

Tovább

Bemutatták az ingyenes Call of Duty: Warzone-t

2020. március 9., 22:20 Módosítva: 2020.03.10 09:43
28

Több hónapnyi beharangozás és szivárogtatások után bemutatták a Call of Duty-sorozat legújabb, Warzone című részét. A cross-platform videójátékot március 10-étől bárki ingyen elérheti majd Playstation 4-en, Xbox One-on és pécén is – írja a Polygon.

Tovább

Kilépett az egyik legnagyobb játékkiadó a Geforce Now szolgáltatásból

2020. március 9., 12:11 Módosítva: 2020.03.09 15:37
1

Forranak az események az Nvidia Geforce Now felhőszolgáltatás körül, és most a 2K Games döntött úgy, hogy nem kívánja elérhetővé tenni a játékait a platformon. Ezzel a játékosok egyelőre búcsút mondhatnak a BioShock, Borderlands, NBA és Civilization sorozatoknak a platformon, amely drága és erős gamer számítógép nélkül is lehetővé teszi a videojátékok futtatását.

A felhasználónak csupán egy appot kell letöltenie, hogy a megfelelő kontroller birtokában akár mobiltelefonon vagy tableten is játszani tudjon a kedvenc pc-s játékaival.

Tovább

116 év börtönre ítéltek egy volt profi Counter-Strike-játékost

2020. március 5., 10:49 Módosítva: 2020.03.06 11:11
526

Brazíliában csalás miatt 116 év börtönre ítélték Shayne „shAy” Victoriót, korábbi profi counter-strike-ost – írja a Kotaku. A játékos 2013 és 2017 között saját online boltot tartott fenn, ahonnan a vád szerint 118 vásárló sosem kapta meg, amiért fizetett. Victorio az Instagramon üzent rajongóinak, leírva, hogy nem fogják letartóztatni, és még nem él törvényen kívüliként. Mindenki tudja, hol tartózkodik, hiszen rendszeresen streamel, és az országban jól ismerik CS-es körökben. Elmondása szerint a volt férje a hibás a teljesítetlen rendelésekért, és azokért a férfi elvileg vállalta is a felelősséget.

Tovább

Kifejezetten játékosoknak szánt telefont mutatott be a Xiaomi

2020. március 5., 09:51 Módosítva: 2020.03.05 15:53
23

Új gamer telefont mutatott be a Xiaomi, az 5G képes Black Shark 3 Pro kifejezetten azoknak szól, akik szeretnek a telefonon játszani, és ez alatt nem a Candy Crush és társait értik. A 90Hz képernyőfrissítés mellett rendkívül érzékeny a kijelző is, és a játékélményt két fizikai gomb is segíti, ami a telefon oldalán emelkedik ki használat közben, aztán pedig észrevétlenül visszasüllyed a házba. Az ígéretek szerint ezt a műveletet minimum 300 ezer alkalommal gond nélkül megteszi, és több mint egymilliónyi nyomkodást bír majd. 

Tovább

Tamagochit kapott a Call of Duty

2020. március 4., 12:24 Módosítva: 2020.03.04 15:32
36

Egy igazi sajtóközleményre hajazó virtuális közleményben jelentette be a fejlesztő a Call of Duty  - Modern Warfare játékban, hogy piacra dobták a Tomogunchit, ami a fizikai tamagochi virtuális mása, hogy két gyilkolászás között ki lehessen kapcsolni. 

Tovább