Máris elindult a Fidesz pozitív kampánya

Zajlik a választási kampány

Index
2018.02.27. 08:25

Választási kampány eddig (2256. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Soproni Tamás, a Momentum kampányfőnöke a Magyar Időknek nyilatkozott. A fontosabb kijelentések:

    • „A Márki-Zay Péterhez hasonlóan hiteles, helyi szinten beágyazott jelöltek javára, akiknek valóban van esélyük arra, hogy megverjék a kormánypártok delegáltjait, bármikor készen állunk visszalépni.”
    • A Jobbikkal kapcsolatban komoly fenntartásaink vannak, de egy-egy jelöltjük javára elképzelhetőnek tartjuk a saját indulónk visszaléptetését.”
    • A zuglói szocialista Tóth Csaba javára viszont soha nem lépnénk vissza.”
    • Semelyik párttal nem képzelhető el a közös lista. (Ez már technikailag nem is lehetséges.)
  • A megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester a Magyar Nemzetnek adott interjút. A független jelölt azt mondta:

    • "Én Lázár Jánost a város ugyanolyan állampolgárának tekintem, mint a többi negyvennégyezer lakót, beleértve a közmunkásokat is. Nyilván tudom, hogy fontos kormányzati pozíciója van, és természetesen ennek megfelelő tisztelettel fogok viselkedni vele."
    • Nem tart a pénzcsapok elzárástól. "Megkérdeztem a jegyző asszonyt, és úgy láttam, hogy a város költségvetésében nincsen olyan tétel, amely az állam kegyétől vagy személyes döntésektől függene. Ez tehát normatív, jogszabályokon alapuló támogatás."
    • Szívesen szerepet vállal az országgyűlési kampányban. "Nagyon szívesen fogom támogatni mindenütt a korrupció és a megfélemlítés lebontását."
    • "Az állampolgárok óriási többsége a jogállam, a demokrácia, a piacgazdaság és az európai értékek mellett áll. Amennyiben a pártok bármilyen formában együtt tudnak működni abban, hogyan győzzék le minden körzetben a fideszes jelöltet, akkor mi – tisztességes, becsületes emberek – vallástól és származástól függetlenül le fogjuk tudni váltani országosan is a korrupciót és a megfélemlítést."
    • "Szerintem óriási előrelépés lenne, ha Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet és a párt sokszor a nyilvánosság előtt bűncselekményekkel gyanúsított vezetőit sikerülne eltávolítani. Amennyiben a Fidesz megtisztul – és én személy szerint még abban is reménykedem, hogy egyszer a KDNP is megszabadul a Fidesz gyámsága alól –, akkor én nagyon szívesen támogatnám ismét ezeket a pártokat."