Varsóból már elindultak a Békemenetre

Már nincs négy hét a választásokig

Index
2018.03.13. 20:53

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem lehet elég korán elindulni a Békemenetre. Varsó központi pályaudvaráról már kedd este elindult az a csoport, akik a magyar kormánnyal szimpatizálva, a Gazeta Polska hetilap klubjának szervezésében Budapestre jönnek, hogy részt vegyenek az 1848-49-es szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségeken.

  • Az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje valószínűleg éppen nagyon ráér Bécsből hazafelé jövet, erre enged legalábbis következtetni az a nemrég feltöltött videó, melyben Karácsony Gergely arról beszél, hogy a Fidesz-kormánnyal kapcsolatos hírek olvasása közben nehéz eldönteni, hogy ez egy rémálom-e, vagy a valóság.

    A politikusnak ez amúgy Kósa Lajos kedd hajnalban kirobbant botránya miatt jutott eszébe, amivel kapcsolatban annyit mondott, hogy ha ez valóban így történt, akkor ez az elmúlt harminc év legzűrösebb ügye, akkor pedig

    Kósa Lajosnak nem csak a magyar kormányban, nem csak a magyar közéletben, de a szabadlábon lévő állampolgárok között sincs helye.

  • Éppen egy hét telt el azóta, hogy Kispest MSZP-s polgármestere leragasztatta a Soros-plakátokat arra hivatkozva, hogy a helyi jogszabályok tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezését.

    A leragasztással szemben éltek már kifogással, de Budapest 8-as országgyűlési választókerületi bizottsága elutasította azt, kedden azonban megérkezett a Nemzeti Választási Bizottság határozata, ami mégis helyt adott neki, és a határozatot megváltoztatva megállapította a jogsértést.

    A nem jogerős döntés értelmében az önkormányzatot és Gajda Péter MSZP-s polgármestert eltiltották a további jogsértéstől, valamint előbbire 1 millió 35 ezer forint bírságot szabott ki.

    A 8:6 arányban elfogadott határozatban arra hivatkoztak, hogy egy önkormányzati rendelet nem vonatkozhat a választási kampányra, és a plakát leragasztása sérti a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőséget, emellett pedig arra is emlékeztettek, hogy kampányidőszakban tilos a választási plakátok leragasztása, és nem szabályozható, korlátozható a kihelyezésük sem.

    Az NVB határozata nem jogerős, jogorvoslatért a Kúriához lehet fordulni.

  • Délelőtt a békési piacon tettek elé egy müezzin hangját utánozó órát, délután pedig Orosházán is hasonló jelenségbe futott bele a Jobbik elnöke, csak ott még több energiát öltek bele a dologba.

    Ahogy elkezdődött az esemény, két fejkendős, csadorra hasonlító ruhába öltözött ember érkezett a helyszínre, akik Vonától kb. 15 méterre felállítottak egy kisebb, "Imaszőnyeg kapható" feliratú paravánt, emellett pedig egy magnót is be akartak kapcsolni.

    Itt léptek közbe a rendőrök, és igazoltatták, majd elvezették a két embert.

  • Nemrég a Jobbikról adtak ki univerzális közleményt, most Szél Bernadett volt a soros:

    "Szél Bernadett egy újabb kiábrándító baloldali politikus, aki az LMP-ből is csak egy újabb kiábrándító baloldali pártot csinált. Üres ígéretekkel kampányolnak, miközben az elmúlt években ők is sorra leszavazták a kormány családokat segítő intézkedéseit. Reménytelen helyzetükben azzal a Gyurcsánnyal és szocialistákkal fognának össze, akik korábban adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották a családokat. Az LMP most is valójában csak azzal van elfoglalva, hogy az üresen álló magánlakásokat összeírják a migránsok elhelyezése miatt."

  • Orbán Viktor kedden Nyíregyházára látogatott el kampánykörútján, ahol egy padra állva mondta el rögtönzött beszédét, amiben volt minden, mint a búcsúban.

    A fontosabbak:

    • kétfajta ország van, az egyiket már elfoglalták, vagy el fogják foglalni népvándorlással, a többi pedig az, amik nem hagyják magukat
    • Magyarország természetesen az utóbbi csoportba tartozik, ezt az állapotot pedig csak a polgári, nemzeti és keresztény erők tudják fenntartani
    • amúgy nem is csak a népvándorlás, hanem Brüsszel, meg a nagy európai országok is fenyegetnek minket, amitől szintén ők tudnak megvédeni
    • a migráció nemcsak a kultúrát veszélyezteti (persze nekik azért szívkérdés), hanem pénzkérdés is, nem lehet ugyanis megígérni, hogy egyszerre legyen nyugdíjemelés, csok-program, gyerekek után járó adókedvezmény, meg évente 9 millió forint migránsoként
    • a választás tétje az, hogy megvédjék amit elértek, és megtartsák Magyarországot magyar országnak

    *áhítatos taps*

    *függöny*

  • Úgyhogy írtak egy levelet Csizmadia Lászlónak, a CÖF-CÖKA kuratóriumi elnökének, amiben először is kijelentették, nagyra értékelik erőfeszítéseiket, amellyel a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságát szorgalmazták, de most már azért jó lenne, ha ők is megfelelnének ezeknek az elvárásoknak.

    Emiatt arra kérték a szervezetet, hogy hozza nyilvánosságra a honlapján, hogy kap-e vagy kapott-e valaha külföldi támogatást, illetve mutassa be, miből finanszírozza az ellenzék lejáratására indított kampányait, a fórumokat és kiadványokat, illetve arra is kíváncsi a párt, hogy "ki támogatja őket a fideszes propaganada terjesztésében".

    Azt már tudni lehet, hogy az MVM támogatta a CÖF-öt, méghozzá félmilliárd forinttal, a kormány szerint azonban ez nem közpénz, hanem saját vállalkozói pénzforrás. A Liberálisok ennek kapcsán kíváncsiak arra is, hogy van-e még más forrása a szervezetnek, valamint, hogy végeznek-e bármilyen, valóban közhasznú tevékenységet.

    A Liberálisok szerint április 8-a után véget kell vetni a pártpropagandát folytató szervezetek állami támogatásának. Elfogadhatatlan, hogy magukat civilnek hazudó szervezetek adóforintok százmillióit költik a közvélemény félrevezetésére.

    - zárták le a közleményt végül.

  • Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az osztrák szocdemek elnökével, Christian Kernnel találkozott kedden, a megbeszélést követő sajtótájékoztatón pedig beszélt egy kicsit az elkövetkező választás jelentőségéről, illetve arról, hogy mennyire károsnak tartja az Orbán-kormány tevékenységét, eközben hangzott el az, hogy

    az orbánizmus egy betegség Európában, egyre több tagállamot fertőz meg, már Ausztriában is bizonyos jeleit fel lehet fedezni, és ez nemcsak az egyes nemzetállamoknak, hanem Európa egészének is egy rendkívül káros folyamat.

     Az SPÖ élőben is közvetítette egyébként a sajtótájékoztatót a Facebook-oldalán, 10:34-nél hangzik el a videón.

    Kern és Karácsony egyetértettek abban, hogy az április 8-i választások nem csak Magyarország számára bírnak jelentőséggel, valamint abban is, hogy a jogállam, a demokrácia, az európai szolidaritás olyan értékek, amelyekről nem lehet vitatkozni.

  • Néhány napja elindult ugyanis a szavazz.info.hu, ahol egyrészt tömör választ kaphatunk arra, hogy 

    • miért,
    • kire
    • és hogyan szavazzunk,

    másrészt pedig elolvashatjuk a programmal rendelkező pártok véleményét a legfontosabb kérdésekben. Ezt csak azért kell kiemelni, mert számos párt, köztük a Fidesz-KDNP honlapján sem található program, ami valahol elég szomorú.

    A kezdeményezők közleménye szerint a cél elsősorban az, hogy az emberek elmenjenek szavazni, de ezen kívül fontosnak tartják a tudatos és felelősségteljes szavazásra való buzdítást, a megbízható forrásból való tájékozódás elősegítését, és azt, hogy az emberek végre merjenek beszélni a politikáról úgy, hogy elfogadják egymás nézeteit.

    Az ötlet amúgy onnan jött, hogy Angliában az ilyesmi alapvetésnek számít, nálunk azonban mindig elsorvadtak valami miatt az ilyen kezdeményezések, egyelőre pedig úgy tűnik, hogy jól haladnak, főleg mert külön kiemelték, hogy függetlenségük megtartása végett nem fogadnak el pénzt sem pártoktól, sem más politikai szervezetektől.

  • Semjén vadászata, Kósa számlaügye - sorra jelennek meg kormánypárti politikusokat kellemetlen helyzetbe hozó ügyek Simicska Lajos médiájában. A Fideszben úgy látják, Simicska machinációja áll az egész mögött, és még durvább támadásokra számítanak.

  • A politikus videómonológban tett vallomást. Az továbbra sem derül ki, Kósa miért ment bele az egészbe.

  • A magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságért, az összetartozásért, a biztonságért. Március 15-e ma is azt üzeni számunkra, hogy a magyarok maguk akarnak dönteni a jövőjükről, vagyis mindarról, ami a gyerekeik és unokáik sorsát meghatározza - mondta ünnepi beszédében Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztérium nemzeti ünnepünk alkalmából tartott ünnepségén március 13-án kedden, Budapesten. 

    A márciusi ifjak felismerték, hogy függetlenség és szabadság nélkül Magyarországnak nincs jövője, és elég bátrak is voltak ahhoz, hogy ezért megküzdjenek. Tudták, hogy az egyén biztonsága és a nemzet szabadsága egymástól elválaszthatatlan - hangsúlyozta Kontrát Károly. A miniszterhelyettes beszédében kiemelte: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték. Egy olyan kincs, amelyért nemcsak harcolni kell, de meg is kell tudni őrizni, mert törékeny. Kiállni a biztonságunkért és a nemzetért, ma következetes, nehéz és összetartó munkát jelent. 

    Kontrát Károly beszédében hangsúlyozta, hogy nem szabad hagyni, hogy helyettünk mások döntsenek az ország sorsáról, hiszen ma is teljesen világos és egyértelmű, hogy mit kíván a magyar nemzet. Magyarország ma büszke, erős, európai ország. Meg kell őriznünk a hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük és nemzeti ünnepünkön emlékeznünk kell hőseinkre, az ő bátor kiállásukra, mely örök példa előttünk - tette hozzá. 

  • Czunyiné Bertalan Judit a 4000. követő alkalmából osztotta meg Demjén Ferenc dalát, a Föld könnyeit. Amivel 2006-ban hiába próbálkoztak, elvesztették a választásokat.

  • A párt az alábbi közleményt küldte:

    "Tönkretették a DK plakátjait - feljelentést teszünk

    A VII. kerületi Rottenbiller utcában ismeretlen tettesek szisztematikusan letépték és tönkretették a Demokratikus Koalíció jelöltjének plakátjait. A legesélyesebb ellenzéki jelölt, Oláh Lajos munkatársai vették észre, hogy a teljes utcában megsemmisítették a szabályosan kitett hirdetéseket. A tönkretett plakátokat a rendőrség vette észre és gyűjtött be, a tetteseket még nem sikerült elfogni. Ezért a DK feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen. Mivel ez a rongálás a Fideszen kívül senkinek sem érdeke, meg kell, hogy állapítsuk, hogy Orbán aggódik amiatt, hogy Oláh Lajos Budapest VI-VII. kerületében újra legyőzheti a Fideszt. Erre minden oka meg is van."

  • A XIV. kerületi szocik azt írták, szervezetten,  a kerület több pontján egyidejűleg rongálják és tüntetik el plakátjaikat, ezért feljelentést tesznek. Ők már egyébként sejtik, ki lehet a tettes: a Fidesz.

  • No comment.

  • Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje a Facebookon okolja a Jobbikot az összefogás elmaradásáért.

  • A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az MNB elnökével szemben, közölte a párt. Azt írták, egy 430 milliós villában lakik Matolcsy György, a lakrészt, amit használ, a fia tulajdonában álló cégtől bérli, és az ügyet firtató újságírónak a Nemzeti Bank azt a hivatalos választ adta, hogy "az MNB elnökének ingatlanhasználatával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak".

    Ez azonban hazugság, mondja a DK, szerintük az állami vezetők nyilvános vagyonnyilatkozatában nem csak az ingatlantulajdont, de annak bérletét, tartós használatát vagy haszonélvezetét is föl kell tüntetni. 

  • A Farkas Flórián vezette Fidesz-közeli szervezet az alábbi közleményt adta ki:

    "A hazai cigányság megtapasztalta, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány felzárkózási és integrációs programjai valódi elkötelezettséget mutatnak arra nézve, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életében valódi pozitív fordulat álljon be. A kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz a hátrányos helyzetben lévők, így különösen a hazai cigányság társadalmi felzárkózása érdekében. A Fidesz-KDNP pártszövetség jövőképének középpontjában a felemelkedő nemzetünk áll, amelyben a sorsközösséget az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket egyaránt vállaló cigányság is szervesen beletartozik.

    A Soros-terv részeként különböző migrációt segítő szervezetek igyekeznek az ellenzéket segíteni, akik számára a hazánk, a kereszténységünk, az Isten, a nemzet és a család nem érték - közös múltunk és kultúránk lerombolását tűzték ki célul maguk elé. 

    Március 15-én a Lungo Drom csatlakozik a Békemenethez. Képviselőink a Békemenet szellemében elkötelezettségüket kívánják kifejezni a magyar kormány társadalmi felzárkózásért tett erőfeszítései, értékeink, kultúránk megvédése és a békés társadalmi együttélés mellett. 

    Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve, nem feledhetjük, hogy a forradalom egyik alapköve a nemzeti identitás volt. 

    A Lungo Drom fontosnak tartja, hogy részt vegyen a Békemeneten, hazánk, illetve nemzeti függetlenségünk melletti kiállást képviselve.

    Törekvéseink már túlmutatnak a határainkon, kiállásunk példa lehet a hozzánk hasonló értékrendet képviselő, a szervezett migráció ellen küzdő nemzetállamok számára. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk saját szuverenitásunk megőrzésére, kiállunk a hazánkért, a szabadságunkért!

  • Mit jelez nekünk, ha 8 év kormányzás után a kormány egyik nagymenője egy ilyen képet rak ki Facebookra a saját körzetéről? Hogy most aztán tényleg megjavítjuk, ha ránk szavaztok?

  • Most épp a Jobbikról adták ki a bármikor aktuális, univerzális közleményt:

    "Az a Jobbik beszél, amit kilóra felvásárolt Simicska Lajos milliárdos, a Soros-paktumban a hatalomért és a pénzért pedig összeborul azokkal, akik bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot, le akarják bontani a kerítést, és végre akarják hajtani a kvótát. Mindenki látja, hogy a Jobbikra sem lehet számítani Magyarország védelmében, hiszen Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt akadályozták meg a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást is. Ha április 8-án elhibázzuk, akkor a gazdasági teljesítményt nem a magyar emberekre, családtámogatásokra, nyugdíjemelésre és fejlesztésekre, hanem a migránsokra kell majd költeni."

  • A Munkáspárt stabil Magyarországot akar. Ehhez adni kell az embereknek, meg kell akadályozni a migránsok betelepítését és meg kell védeni az ország

    függetlenségét

    - jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke kedden Szekszárdon.

    A Munkáspárt 57 egyéni jelöltjével és országos listájával e cél eléréséhez kíván hozzájárulni. Választási lehetőséget kínál azoknak, akik elégedetlenek a kormánnyal. De alternatívát nyújt azoknak is, akik szerint a zűrzavaros ellenzéki pártok csak káoszba taszítanák az országot, mondta.

    És akkor a Wikipédiáról idemásoljuk a függetlenséget fontosnak tartó Thürmer szakmai életrajzának részletét.

    "1980 és 1982 között a moszkvai magyar nagykövetségen teljesített külszolgálatot. 1982-től az MSZMP KB Külügyi Osztályánál dolgozott, majd 1988-ban a párt főtitkárságának külpolitikai tanácsadója lett."

  • A kormányközeli lap azt írta, feljelentést tett egy XVI. kerületi állampolgár, miután a választási iroda tájékoztatása alapján bebizonyosodott, hogy négy olyan párt listáján is szerepel a neve, amelyeknek ő nem írt alá ajánlást.

    A hamisítás gyanújába keveredett négy párt és jelölt között megtalálható az Együtt – Korszakváltók Pártjának helyi jelöltje, Vajda Zoltán is, a XVI.kerületi Fidesz a Választási Bizottsághoz fordul az Együtt – Korszakváltók Párt ajánlóíveinek újraellenőrzése érdekében, írja a lap.

  • Berkecz Balázs, az Együtt politikusa írt erről a blogbejegyzésében. Mi azért hozzátennénk, hogy semmi biztosat nem tudunk az ügyről, azt sem, hogy Kósa rendelkezett-e a pénzzel, ő azt mondja, nem.

    Berkecz azt írta:  "A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”. 

    Mint emlékezetes - folytatja a blogbejegyzés - a 2015-ös magyarországi brókerbotrány 2015. február 23-án indult a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel, majd március 6-án folytatódott a Hungária Értékpapír Zrt.-vel, amelynek szintén részlegesen felfüggesztették működését feltárt szabálytalanságok miatt. Március 10-én a Quaestor Csoporthoz tartozó QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének részleges felfüggesztésére került sor. Különösen izgalmas, hogy a Kósa Lajost megbízó okirat módosításainak egy része pont erre az időszakra esett."

  • Mind a ketten kommenteltek egyet a "Több Technót a Parlamentbe" című, a választás estéjére meghirdetett Facebook-esemény alá. Sajnos  beágyazni nem lehet, de Gyurcsány azt írta

    Egyetértek. Nem ártana már az országnak egy stílusváltás:)

    Juhász pedig azt, hogy 

    Már korábban, éveken át tanulmányoztam azt a világot, ahol a GDP 20%-át a techno adta, és bejött. Igaz, hogy a maradék 80% goából származott. Veletek vagyok a mindennapokban is!

    Utóbbi bejegyzéshez kép is van, kattintson, aki akar.

  • A nemrég megválasztott Márki-Zay Péter szerelte fel a városházára, az állt rajta, hogy Orbán Viktor és Soros György hány migránst telepített Magyarországra (sokat/nullát). Egy állampolgár a választási bizottságnál panaszt tett arra hivatkozva, hogy a választási törvényt sérti az önkormányzaton belül elhelyezett plakát.

    Minderről a Vásárhely24 számolt be.

  • Választási dallal jelentkezett a Baszódjál meg KDNP-vel elhíresült Apa zenél. A címe "ne maradj otthon". Az üzenet röviden: Menj választani, még akkor is, ha minden párt szar. A poszt címe is innen van, az orosz trollokra utalva.

  • Persze csak kampányilag. Íme a videó.

  • Egy óra múlva Stefka István már Semjén rénszarvas-vadászatára utaló kérdés kapcsán kirohan a "bolsi újságírás" ellen, leszögezi, hogy "a vadászat szent dolog", és különben is, Rákosi meg Kádár kiirtotta a magyar lóállományt.

    Szerencsére Fricz Tamás észbe kap, és lezárja az egész eseményt.