Czeglédy szabadlábon, lelepleztek egy kamupártot, visszaléptek a Fidesz javára

Márki-Zay teljes összefogásra buzdított, Vona megint az LMP-nek udvarolt

joobs
2018.03.02. 06:08

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában megismételte, amit nekünk is elmondott: az LMP és a Momentum, azaz "a huszonegyedik századi pártok irányába" akarnak nyitni, de ez a nyitás nem a választási együttműködésben nyilvánulna meg, hanem már a választás utánra szólna. És bár "sokakkal beszéltek már", konkrét tárgyalás még nem történt. Dúró Dóra egyébként néhány napja azt mondta, hogy nincsenek tárgyalások, és még azt is kétségbe vonta, hogy az LMP egyáltalán bejut-e a parlamentbe.

    Az országos listát magyarázva Vona azt is elárulta, hiába kap Janiczak Dávid ózdi polgármester biztos befutó helyet, szerepeltetése szimbolikus, mert ő inkább városvezetői munkáját akarja folytatni. Egyébként hasonlóan szimbolikus Toroczkai László ásotthalmi polgármester 64. helye is az országos listán; hogy ő miért pont a (parlamenti mandátumra esélytelen) 64. helyet kapta, az legyen a reggel feladványa!

  • Amikor nem elég a Kubatov-lista

    Több fideszes vezetésű önkormányzattól is jelezték nekünk, hogy a hivatal besegít a fideszes aláírásgyűjtésben. Az erről szóló cikket itt olvashatja.

  • Miközben az ellenzéknek szűkmarkúan méri a megjelenési lehetőséget az állami hírügynökség, az MTI igen bőkezű a teljesen obskúrus szervezetekkel. Péntek reggel például a „Demokratikus Nemzeti Néppárt” közleményét hozta le, melyben a párt bejelenti, hogy

    1. meg kell védeni Magyarországot a balliberális, nemzetáruló pártok (Jobbik, MSZP, LMP, DK) kormányra kerülésétől, ami Magyarország pusztulásához vezetne
    2. ezért nem szabad megosztani a jobboldali, nemzeti érzelmű szavazatokat
    3. viszont a DNNP a Fidesz közpénz-felhasználási módszerivel sem ért egyet
    4. így azután a párt nem köt választási szövetséget a Fidesszel, hanem „a pártpolitikán felülemelkedve” inkább visszalép
    5. és inkább gőzerővel készül az önkormányzati választásra
  • A hódmezővásárhelyi választás megmutatta, hogy a kormányváltásnak egy módja van, ha az ellenzék az MSZP-től a Jobbik-ig összefog, mondta Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

    • Azt mondta, hogy meglepő számokkal találkozott polgármesterségének első hetében, a város adóssága közel 5 milliárd forint. Így idén nem fogják tudni korábbi ígéretét megtartani és az építményadót csökkenteni.
    • Az OLAF-jelentést csak akkor tudják majd kitenni, ha a fideszes többségű közgyűlés megszavazza. Nem zárná ki, hogy szükség lesz rá, hogy feljelentést tegyen.
    • Az április 8-ai választás kapcsán a helyi MSZP-vel és Jobbikkal felvette a kapcsolatot, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal az egyéni mandátumért folytatott küzdelemben.
  • Czeglédy Csaba, miután mentelmi joga miatt megszüntette az ügyészség az előzetes letartóztatását, egyenesen a Hír TV Egyenesen című műsorába ment Kálmán Olgához.

    Czeglédyt - aki az MSZP-nek és a DK-nak is ügyvédkedett már - ugye több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Az előzetesből pedig úgy tudott kijönni, hogy a börtönből összegyűjtötte a képviselő-jelöltséghez szükséges aláírásokat, jelöltként mentelmi jogot kapott.

    Most a következőket állította:

    • nem azért gyűjtött aláírásokat, hogy kijöhessen az előzetesből
    • arra akarták rávenni, hogy Gyurcsányról mondjon valami terhelőt, Zuschlag 2-t akartak belőle csinálni.
    • de neki igazából kormánypárti politikusokról vannak terhelő információi, lesz még mondanivalója
    • sokat tud, ezért ha megszökne, az a Fidesznek lenne a legjobb, de nem fog megszökni

    (via: hvg)

  • Az Illiberal Memes elemzői oldal foglalt össze mindent, amit a kormány kampányáról tudni kell, tudni illik:

  • Orbán a migránsoktól félti a nyugat-európai szinten is ígéretes jövő előtt álló Miskolcot

  • A megfejtés: 15 új munkahelynek, amit egy szekszárdi cég hozott létre. A siker megünneplésére Szabó Sándor tulajdonos, Ács Rezső polgármester és Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár és az április 8-án csatasorba álló Horváth István fideszes képviselő állt össze egy képpé.

  • A performance-szal egybekötött helyszíni sajtótájékoztató.

    A jobbikos Sneider Tamás a Parlament épületével szemben vágott ketté egy fatuskót, majd bejelentette, hogy a párt a tűzifa áfáját a mostani 27 százalékról 5 százalékra fogja csökkenteni, mármint ha kormányra kerül.

  • Végzős gimnazistáknak – azaz potenciális első választóknak - szervezett filmvetítésen jelent meg a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje Budafok-Tétényben. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Örök tél című – egyébként kritikusunk szerint igen jól sikerült - gulágfilm kapcsán főleg Trianonról beszélt a diákoknak, és megemlítette, a rendezvény „nekik” köszönhető, mint ahogy az is, hogy a főszereplő Csányi Sándor személyesen jelent meg a film vetítésén. A filmhez kapcsolódó beszélgetést is Németh Zsolt vezette, és a szovjet munkatáborokhoz csak nagyon-nagyon áttételesen kapcsolódó Trianonról meg a határon túli magyarokról kérdezgetett.

    (444.hu)

  • A Soros-ügyben a kormánnyal többször is ellentmondásba került, a sorosozást – a valóságnak megfelelően - puszta retorikai elemnek minősítő uniós biztos a zoom.hu-nak elárulta, hogy „örömmel vette”, hogy

    azok az emberek, akik korábban hazaárulóként tekintettek rám, ma már osztják a véleményemet

    És amikor az Orbán által a Bizottságba delegált biztos a hódmezővásárhelyi fidesz-fiaskót követően találkozott azokkal a hangokkal, melyek a sorosozás visszafogását tartanák üdvözítőnek, akkor

    azt gondoltam, hogy „Na, ugye”.

    Egyébként Navracsics elégtétele már a délelőtti nyilatkozat pillanatában okafogyottá vált, mivel a vegytiszta negativitáshoz igen hamar visszatalált a Fidesz, Dömötör Csaba államtitkár szerdán leszögezte, hogy sorosozás van, volt és lesz is.

  • Oké, Salacz László csak a a IV. Kolbásztöltő Fesztivál királynője mellett pózolt, de akkor is, egy királynő az királynő.

  • Az EMMI kulturális ügyekért felelős államtitkár írta ki Facebook-oldalára, hogy napok óta próbálkozik valaki a fiók feltörésével egy Samsung S6 Edge típusú, T-Home előfizetésű készülékről, valahonnan Baranya megye területéről. 

    Éberség!

  • Gyurcsány Ferenc csütörtökön mutatta be pártja oktatási programját, ami 12 pontból áll. Ezek között szerepel:

    • 15 százalékos átlagos béremelést a pedagógusoknak, ebből a pályakezdő tanárok alapbére nem kevesebb, mint 30 százalékkal emelkedne. A kiemelkedő teljesítményű tanárok illetve a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekkel foglalkozó pedagógusok alapbérét további húsz százalékkal növelnék
    • a pedagógusokat támogató logopédusok, iskolapszichológusok és pedagógiai asszisztensek számának növelése
    • a kötelező hit és erkölcstanoktatás eltörlése, az egyházi iskolák kiemelt finanszírozásának megszüntetése
    • a kötelező óraszám maximalizálása az alsó tagozatban heti 25, a felsőben heti 30 órában
    • ezen kívül egy esetleges harmadik Gyurcsány-kormány minden gyereket és minden pedagógust tabletekkel látna el, minden tantermet digitális táblákkal szerelne fel

    Gyurcsány nem lenne Gyurcsány, ha a szakpolitika mellet ne szakítana időt egy kis piszkálódásra: ezúttal az ENSZ migrációs csomagja miatt kampányt indító kormányból Szijjártó Péternek szúrt oda:

    Nem tudom, hogy Szijjártó Péternek elment-e a józan esze vagy soha nem is volt.

  • Több mint egy hónap van hátra az április 8-i választásig, de nagyon kemény adok-kapok megy a politikában, most épp a Fidesz tett fel egy komoly kérdést Karácsony Gergelynek: 

    "A nap kérdése Karácsony Gergelyhez: Soros embereként a határzár lebontásával kezdené vagy a migránsok közintézményekbe és laktanyákba telepítésével?"

    - írta a kormánypárt.

  • Találkozott azzal a hírrel, hogy "a metróban szemérmetlenül vizelő migráns fényképe sokkolja egész Párizst." Na erről, elég szépen kiderült, hogy kamu. Tekerjen ennek a cikkünknek a legaljára, mutatjuk a megoldást. 

    19546307 ad4306f103ad2a392aef414d34d10cbf wm
  • Mentelmi joga miatt megszüntette az ügyészség Czeglédy Csaba előzetesét - közölték közleményükben. 

    A főügyészség – miután hivatalosan igazolást nyert, hogy Czeglédy Csabát jogerősen képviselő-jelöltként nyilvántartásba vették – az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény valamint a Büntetőeljárásról szóló 1998. XIX. törvény mentelmi jogról szóló rendelkezései alapján, a nyomozás felfüggesztése mellett, megszüntette a gyanúsított vonatkozásában a legutóbb 2018. március 15. napjáig meghosszabbított előzetes letartóztatást - írták Czeglédyvel kapcsolatban, akit 5-20 évig tartó szabadságvesztés fenyegetett. 

    További részletek cikkünkben

  • A Momentum aktivistája rögzítette, hogy egy meg nem nevezett kamupárt embere odament a standjukhoz, és száz aláírást akart cserélni velük. A párt ebbe nem ment bele, mert mint mondta a párt aktivistája: "pont ezt a rendszert akarjuk leváltani". Cikkünk a témában.

  • A mai Kormányinfón azt állította, hogy az újságokból értesült arról, hanyadik helyre került a Fidesz listáján. Ezek szerint az újságíróknak jobb forrásai vannak a Fideszben, mint Lázárnak, vagy a minisztert egyáltalán nem érdekli a kérdés, ezért nem is foglalkozott vele, vagy esetleg ebben a nyilatkozatban nem bontotta ki az igazság minden elemét. 

  • Szél Bernadett szerint az a különbség a Fidesz és az LMP között, hogy míg az előbbi minden ötödik forintot ellop, addig utóbbi az oktatásra költené.

    Azt is mondta, hogy akik eltulajdonítottak forrásokat, azok kezdjenek spórolni, mert pártja vissza fogja kérni a pénzeket és az oktatásba fogja fektetni.

    Szél Bernadett az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének egyik kutatására hivatkozva azt mondta: a 35 év alatti érettségivel rendelkezők dupláját keresik, mint azok, akinek nincs vizsgájuk; a mesterszakos diplomával rendelkezők bére esetében pedig ötszörös eltérés van az érettségizettekéhez képest. A bérválságból is az oktatás jelenti a kiutat - vélekedett. (MTI) 

  • "A következő években mintegy 1 millió becsapott ember veszítheti el az otthonát, ha nem parancsolunk megálljt a Fidesz felelőtlen politikájának. Évről évre növekszik a súlyos helyzetbe kerültek száma, tavaly már 11 ezer család lakását árverezték el. A Orbánéktól nem várhatnak semmit a bajba jutott családok, hiszen Varga Mihály szerint nem is léteznek. Változás kell! Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely ezért megállapodást kötött a hitelesek szervezeteivel és az adóskamarával. A Változás Szövetsége vállalta, hogy kormányra kerülve leállítja a végrehajtásokat és új banki elszámoltatás vezet be" - jelentette be közleményben az MSZP.

  • Így azt sem, hogy hány plakát lesz kint az utcákon. 

  • Lázár szerint az egész Elios-sztori csak kampányshow, és bármikor meg lehet nézni Hódmezővásárhelyen, hogy milyen jó a közvilágítás. A kormányinfón elmesélt erről egy sztorit is: nemrég elment ultizni a városban, de túl sok vizet és bort ivott, így már nagyon kellett pisilnie a hazaúton, mégsem tette, mert tilos az utcán pisilni. Nem pontosan derült ki, hogy ez hogyan kapcsolódott a közvilágításhoz, de valószínűleg úgy, hogy hazafelé bandukolva, a vizelési ingerekkel vívott küzdelmes harc során is nagyon jól világítottak az utcai lámpák.  

  • Orbán Viktor kedves barátom, és Magyarország jelenlegi helyzetében nagyon jól végzi a dolgát 

    - ezt mondta Silvio Berlusconi az olasz jobbközép választási programjáról beszélve a RAI olasz közszolgálati televízióban. A jobbközép koalíció vezetője a RAI 3 televíziócsatorna Agorá című közéleti műsorában azzal kapcsolatban beszélt Orbán Viktorról, hogy a koalíciójához tartozó Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek vezetőjét szerdán Budapesten a magyar miniszterelnök fogadta. 

  • A DK szerint Orbán tevőlegesen közreműködött abban, hogy vejének cége 13 milliárd forint értékű, uniós forrásokból támogatott megbízást nyerhetett el. A DK szerint ezért már rég le kellett volna mondania Orbánnak, de nem reménykednek abban, hogy ez megteszi. De a DK majd gondoskodni fog arról, hogy "a kormány 38 nap múlva bekövetkező bukása után Orbán és családja se úszhassa meg a számadást a törvény előtt" - írja a párt egy közleményben.

  • "Ha április 8-án a szocialisták és Soros emberei kerülnek hatalomra, akkor a magyar családok helyett a migránsok lesznek az elsők és minden, a családokat és a gyermekeket segítő eddigi intézkedés veszélybe kerülne. A baloldal egyszer már eltörölte a családi adókedvezményt, az otthonteremtési programot, a hároméves gyest, adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta a családokat, most meg már a migránsokat is a magyar emberekkel tartatnák el" - közölte a kormánypárt. 

  • Elios-jelentést lobogtatva lépett oda az MSZP-s a kormányinfót tartó Lázárhoz

    Harangozó Tamás szocialista képviselő bement a terembe és két kérdést hozott az Elios-ügyben, átadta a kérdéseket egy papíron Lázárnak, kezet fogtak, majd kiment. Lázár kérte, hogy maradjon a teremben és várja meg a kérdéseire adott válaszokat, de ezt Harangozó már nem várta meg. Lázár kifogásolta, hogy miért megy el úgy, hogy a válaszokat meg sem várja. 

  • Lázár reméli, hogy később is legalább ennyire sokat foglalkozik majd a várossal a média. Egyben gratulált Márkai-Zay Péternek és jelezte neki, hogy készek a város érdekében vele együttműködni, mert nekik a "város az első". Megköszönte a Fidesz-szavazóknak, hogy elmentek szavazni és örült a nagy részvételnek, ami szerinte azt bizonyítja, hogy demokrácia van. Kitért az április 8-ai választásra és felmondta a szokásos panelt: nem pártokról szól szerinte ez a választás, hanem arról, hogy "meg tudjuk-e védeni közösen Magyarországot a bevándorlástól".