Megvan a nő, aki az 1300 milliárd forintos örökséggel megetette Kósa Lajost

Választási kampány március 20-án

Index
2018.03.20. 22:12

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor kormányfő nem építi, hanem elveszejti Magyarországot, és Érden tartott lakossági fórumán gazembernek nevezte a miniszterelnököt, írja az MTI. Gyurcsány legütősebb beszólásai:

    • A miniszterelnök gyermekkora helyett most éli ki háborús hajlamait, és szinte mindenkivel háborúzik. a nincs ellenség, csinál.
    • Legközelebb a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) lesz Orbán Viktor ellensége, mert "Gyurcsány alatt a nemzetközi ranglistákon előkelőbb helyen szerepelt a magyar foci, mint ő alatta".
    • Ráadásul biztos, hogy a miniszterelnök ebben is Soros György kezét látja majd, aki így akarja megbuktatni a magyar kormányt.
    • Orbán rendszerének összetartó ereje, hogy a bűnben óvják egymást a lebukástól, de lopni mindenkinek kötelező, mivel, ha mindenki bűnös, a bűn rejtve marad.

    Gyurcsány az oktatásra is kitért, ami szerinte sokkal kevésbé segítette a gyerekeket, hogy később helyt tudjanak állni az életben, mint bármikor korábban. Szerinte, ha a  demokratikus erők alakítanak kormányt, akkor már ősszel olyan új oktatási törvény alapján kezdhetik meg a tanulást a gyerekek, amely megadja mindegyikük számára a tanulás lehetőségét. Hozzátette, hogy többször használatos tankönyvek helyett tableteket szeretnének a gyerekek kezébe adni:

      Inkább tízezer tablet, mint egy stadion.

  • 2016-ban 763 előfizető mondta le a Délmagyarország, azonban tavaly érkezett Andy Vajna és 2017-ben ez a szám a 2,5-szeresére nőtt,írja az ÁtlátszóBővebben itt olvashat a témáról.
  • A Fidesz toronymagasan vezet. Erről bővebben itt lehet olvasni.

  • A 444 szúrta ki, hogy technikai okokra hivatkozva nem lesz ott Kósa Lajos az Erzsébetligeti Színházba meghirdetett lakossági fórumon, és az el is tűnt a Fidesz programlistájáról.

    Sajnos nem tudni, hogy a technikai okok a minisztert átverő hölgyre, az ötperces menekülésre vagy a szolgálati járművének meghúzására vonatkozik, vagy valami egészen másra.

    Ameddig ez kiderül, addig csodálja meg mindenki Szomszédsrác alkotását Kósa autós malőrjéről:

  • Mindenki érdeke, hogy minél többen és minél tudatosabban szavazzanak Magyarországon, amiben a civil szervezetek segíthetnek

     mondta Sebály Bernadett, a Civil Kollégium Alapítvány (CKA) munkatársa.

    A CKA a Részvétel Hete kezdeményezője, amihez idén több mint 50 civil szervezet és közösség csatlakozott 20 településen. A cél a civilek munkájára és a választáson való részvételre felhívni a figyelmet.

    A Részvétel Hete Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amit idén immáron 14-edszerre rendeznek meg. Lesznek programok Budapesten, Budakalászon, Debrecenben, Egerben, Etén, Gyálon, Karcagon, Kocséron, Komáromban, Mátészalkán, Miskolcon, Nagydoboson, Nyíregyházán, Őrben, Pécsen, Ráckevében, Szegeden, Szentendrén, Szigetszentmiklóson és Szolnokon. 

    A kezdeményezéshez csatlakozott többek között a XXI. Századi Roma Nők Egyesülete, Civil Kollégium Alapítvány, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, Magyar Európai Nők Fóruma (MENŐK) és a Transparency International is, írja sajtóközleményében a CKA.

  • A devizahitelesek kimentése nem sikersztori, állítja a Jobbik az egyik jelölt Facebook-oldalán. Hiszen akkor a forint erős volt a svájci frankkal szemben, a forintosításkor meg tessék, milyen nagy stócot kellett fölpakolni. Nade:

    Nekem nem rémlik, hogy voltak maláj ringgitben felvehető hitelek, az meg pláne, hogy forintosítás címén dél-afrikai randban kellett volna visszafizetni a hitelt. Akárhogy is zajlott a forintosítás, egyet kell értenünk a kép szövegével: ez így nem lenne igazságos!

    Tanulság: körültekintőbben válasszunk stockfotót.

  • Miután a Jobbik elutasította az LMP közeledését, Szél Bernadett lezártnak tekintette a tárgyalásokat, mert azt szerette volna, ha minden ellenzéki párt, így a Jobbik is együttműködik. A DK viszont úgy látja, hogy ennél sokkal jobb, ha azok a pártok működnek együtt, akik erre hajlandóak, ezért a DK továbbra is folytatná a tárgyalásokat.

    Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint a tárgyalások folytatására van is esély, ugyanis az LMP Hadházy Ákos társelnök szerint, ha kezdeményezni nem is fog, ha valaki megkeresi őket, akkor készek beszélgetni. A DK-s politikus ezért felajánlotta, hogy bármely, az LMP által kiválasztott helyszínen találkozhatnak.

    D MTZ20180120012
    Fotó: Máthé Zoltán / MTI

    Arra a kérdésre, hogy a DK támogatna-e jobbikos egyéni jelölteket, Molnár azt felelte, hogy lehetetlen olyan párttal együttműködni, amelyik ezt elutasítja. Szerinte, ha az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK képes koordináltan jelölteket állítani, akkor az is elegendő a kormányváltáshoz. Ugyanakkor hozzátette, hogy

    Nem a mi oldalunkon pattog a labda,

    hisz a DK már 61 körzetben visszaléptette vagy el sem indította a jelöltjeiket, az LMP pedig összesen csak egy körzetben lépett vissza.

  • Egymás után kétszer is leszedte a kecskeméti DAKK Zrt. a Momentum plakátjait, írja az MTI. A párt helyi jelöltje, Bodrozsán Alexandra március elején tett ki jogszerűen plakátokat a buszpályaudvar lámpaoszlopaira, amik néhány napon belül eltűntek. A választási bizottság szerint a plakátokat nem szabadott volna leszedni. A döntés birtokában Bodrozsánék újra plakátoltak, de ezeket ismét eltávolította a buszpályaudvar.

    A Nemzeti Választási Bizottság keddi döntése szerint a cég szándékosan szedte le a momentumos plakátokat, miközben tudnia kellett volna, hogy jogszerűtlenül cselekszik. Ezért 276 ezer forint bírsággal sújtotta a céget.

  • A 12 évvel ezelőtti kampányban ezen a napon Hiller István levélben kérte az április 2-i nagygyűlése elhalasztására a Fideszt, mivel Gyurcsány Ferenc is erre a napra jelentett be - egy nappal korábban - egy nagygyűlést.

    "Bár két, párhuzamosan tartandó nagygyűlésnek jogilag nem volna akadálya, a közelmúlt történései, a miniszterelnöki szerepléseket megzavarni igyekvő, szervezett ellentüntetők, a síppal, kereplővel, lökdösődéssel és ordításokkal hangot adók nagyobb óvatosságra intenek minden józan és felelős politikai erőt" - fogalmaz az MSZP elnöke, hozzátéve, hogy az MSZP már február 21-én eljuttatta a területfoglalási kérelmét a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékeséhez.

    Rogán Antal erre azt közölte, hogy a Fidesz március 10-én adta be a helyfoglalását a Kossuth térre. "Március 10-e óta Lamperth Mónika belügyminiszternek és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek pontos tudomása van arról, hogy a Fidesz mire készül a Kossuth téren" - jegyezte meg. Hozzátette: a Fidesz nem lehetett tisztában az MSZP terveivel.

    Az időpontra vonatkozólag megjegyezte: ez a választások előtti utolsó hétvége, ebből logikusan következik, hogy minden párt, amelyik képes rá, és akar tömegrendezvényt tartani, nyilvánvalóan a kampánycsend előtti utolsó hét végét fogja felhasználni erre.

  • A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint jogsértő volt, hogy László Tamás, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje narancsot és tollat osztogatott egy iskola diákjainak. 

    A budapesti 12-es választókerületben nyilvántartásba vett jelölt és segítői narancsot és tollat osztogattak egy iskola előtt a diákoknak és szüleiknek. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nem találta bizonyítottnak a jogsértést, a fellebbezést elbíráló NVB azonban 10:7 arányban igen, ugyanis

    köznevelési intézményekben nem lehet kampányolni. 

    Az NVB határozatával szemben három napon belül lehet jogorvoslatot kérni a Kúriától. (MTI)

  • Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban Georg Spöttle, a kormány egyik kedvenc szakértője "Lesz-e még Európa?" címmel előadást tart a diákoknak március 28-án.

    Nem ez lesz egyébként az első alkalom. Spöttle már 2017-ben és 2016-ban is tartott előadást az iskolában. 

  • Folytatódik MIAMAKK rovatunk, azaz a "Mit írt az MTI a korábbi kampányokban?". 12 éve ezen a napon Gyurcsány miniszterelnökként a Kossuth Rádió reggeli hírműsorában adott hosszú interjút. Azt mondta, 

    • nem szabad megengedni, hogy az indulatok vezéreljék a politikát a választások előtt
    • Március 15-én az állami ünnepen kommandósok voltak a Múzeumkertben, erre azt mondta, nem volt a korábbi évektől eltérő biztosítás március 15-én
    • Az MSZP egy Orbán Viktor személyével foglalkozó reklámfilmet kezdett el vetíteni, a film arról szól, hogy az ellenzék vezére egy sor fontos döntésnél nem volt jelen a parlamentben, például a 13. havi nyugdíjénál.
    • Nem az a kérdés, hogy neki hogy tetszenek az 1700 négyzetméteres gigaplakátok az arcképvel, "hanem az, alkalmasak-e arra, hogy sokakhoz eljuttassák, milyennek gondoljuk az országot". Szerinte más pártok  szomorú és depressziós plakátjai a kampányban sokkal inkább "agyonnyomják az embereket".
  • Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon. Az 1673 lakosú faluban azért kell időközi voksolást tartani, mert a 2014-ben megválasztott Orosz Mihály Zoltán (független) polgármester vezette képviselő-testület december 19-én feloszlatta magát.

    A polgármesteri székért Orosz Mihály Zoltán és Nagy Imre Attiláné indul, mindketten függetlenként. A hat képviselői helyre tizenhatan jelentkeztek be, tizenöten függetlenként, egy ember a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség színeiben. A mintegy 1300 választásra jogosult reggel hat és este hét óra között adhatja le szavazatait a két szavazókör egyikében.

  • A 2006-os kampányban ezen a napon Orbán Viktor Mikola István kijelentéseit magyarázta. Orbán azt mondta, politikustársa "nem ígért ötmillió határon túli magyar embernek állampolgárságot, csak azt mondta, hogy szeretne nekik adni, de nem tud, mert ahhoz kétharmados törvényeket kellene módosítani és ahhoz ma nincs meg az egyetértés a szocialistákkal".

    Akkor lehet megváltoztatni a választási játékszabályokat, ha egyébként a parlamenti pártok ebben egyetértenek. Ilyen egyetértés ma nincs, az egész kérdés ezért nincs is napirenden

    - mondta Orbán.

  • Kapcsolódó

    Karácsonynak érdemi ajánlata van az Együtt és a Momentum számára

    Ezért tárgyalásra hívja őket az újabb visszalépésekről beszélni. Juhász Péter már jelezte, örömmel elmegy.

  • Az MSZP-Párbeszéd akarja napirendre venni a Nemzeti Választási Bizottságban a kamupártok ügyét. Ez kedden nem sikerült, mert a kormánypárti delegáltak ezt leszavazták. Úgy tudjuk, az ellenzékiek máskor újra megpróbálják majd.

  • Kapcsolódó

    Borzasztóan szerettek volna válaszolni a titkosszolgálati vezetők az ellenzéknek

    Kósa 1300 milliárdjáról, Márki-Zay Péter állítólagos lehallgatásáról tájékozódott volna a nemzetbiztonsági bizottság.

  • Nos, ők az MSZP-Párbeszéd aktivistái voltak, az akciót pedig Szilágyi László, a pártszövetség képviselőjelöltje zavarta meg brummogásával. Mindez a Semjén Zsolttal készült videóinterjúnk utolsó fél percében látható: 

    Semjénnek fogalma sincs, mennyibe került a helikopteres rénszarvasvadászata
  • Kapcsolódó

    Kunhalminak nagy napja van: jól megnőttek a győzelmi esélyei

    A Momentum és az LMP is visszalépett a javára. A kerületben megvalósult a teljes baloldali összefogás.

  • Az MSZP-Párbeszéd azonnali vizsgálat elrendelésére szólította fel a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB) a kamupártok hamis ajánlásai miatt. A pártok szerint az NVB-nek napirendre kell vennie az ajánlóívek országos összehasonlítását.

    Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten, az NVB és a Nemzeti Választási Iroda közös székháza előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, országos szintűvé vált a csalás, minden választókerületben minden aláírásgyűjtő ívet át kell vizsgálni. Kamupártok, bizniszpártok szerezték meg és használták fel gyanútlan magyar állampolgárok, valamint elhunytak adatait, tette hozzá.

    Ritkán mondunk ilyet, detényleg elég durva, ami megy, szinte nincs is olyan választókerület, ahol ne lenne nagyon sok gyanús jelöltajánlás. Itt van még egy érdekes írás az egész jelenségről.

  • Ő Sz. Gáborné, a csengeri nő, akinek elhitte Kósa Lajos, hogy van egy 1300 milliárd forintos öröksége, amit a segítségével szeretne elkölteni, befektetni. Kósa azt mondta, szélhámosság áldozata, de közben kiderült, hogy - feltehetően a sikeres együttműködésért cserébe - egy 800 milliós ajándékot azért kilátásba helyezett az édesanyjának. Aki nem strómanja senkinek sem.

    Forján Zsolt polgármester és a titokzatos csengeri hölgy, Sz. Gáborné
    Forján Zsolt polgármester és a titokzatos csengeri hölgy, Sz. Gáborné
    Fotó: Csenger város facebook oldala

    Lady Csengerről a 444 találta a képet. Nem akarunk egy kép alapján ítélkezni, de csak megkérdezzük: elhinné, ha Sz. Gáborné 1300 milliárd forint elköltéséhez kérné az ön segítséget? 

    Elhinné?

  • A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Magyarországra delegált választási megfigyelőjéhez fordul a kamupártoknál felbukkant hamis ajánlások miatt és követeli, hogy a csalásban érintett fideszes jelöltek lépjenek vissza.

    Oláh Lajos, a párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő elmondta, a választási győzelem után valamennyi választókerületben vizsgálatot kezdeményeznek. Oláh közölte, újabb és újabb választókerületben derül ki, hogy még a csekély számú aláírást sem tudták csalás nélkül ezek a pártok összegyűjteni.

    Leginkább a Fidesz tűnik érdekeltnek abban, hogy a kamupártok jelölteket állítsanak, ugyanis ezek a jelöltek azokban a körzetekben tűntek fel, ahol reális esély van ellenzéki győzelemre, ahol a Fidesznek félnivalója van.

    Oláh szerint

    nem látszik megalapozatlannak az a feltételezés, hogy országos szervezettségű csalásrendszerrel van dolgunk, amely a kamupártok felhasználásával a Fidesz választási esélyeit hivatott javítani.

  • Szombathely20180320 02
    Fotó: Olvasói fotó

    Itt egy másik is, ahol jobban látszik:

  • EU-csúcs lesz a héten Brüsszelben, Orbán Viktor miniszterelnök egy előzetest fel is tett a Facebookra arról, hogy szerinte mi fog történni. Meg fognak lepődni: harcolni kell majd mindenkivel menekültügyben.

  • Kapcsolódó

    Netanjahu nyújthatott segítséget Orbánnak a sorosozáshoz

    A Jerusalem Posthoz került sorosozós felvétel ajándék a kormánynak, amely ki is kérte azt a jobboldali laptól.

  • Semjénnek fogalma sincs, mennyibe került a helikopteres rénszarvasvadászata
  • Elég sok minden kiderült már arról a svéd nőről, aki a köztévé Híradójában nyilatkozta, hogy a migránsok miatt költözött Magyarországra Svédországból. Először az, hogy többször is elítélték, többek között olyan bűncselekmények miatt, minthogy

    • egy svéd szomszédnőjével összeveszett, aztán elkezdett sms-eket írogatni másoknak, amelyben kurvának és pszichopatának állította be a szomszédját;
    • veszekedés közben kávét öntött a szomszédjára, a sértett ezt levideózta, de szemtanúk is vallottak az ügyben;
    • egyszer pszichológusnak,
    • máskor állatvédőnek adta ki magát;
    • egyszer pedig azt hazudta, hogy hivatalos személy. 

    Aztán már arról beszélt, hogy a nagy sajtóvisszhangot kiváltó szereplése óta Magyarországon sem érzi már biztonságban magát.

    Most a 24 írja, hogy Natalie Contessa af Sandeberg édesanyja egy a '70-es években hagyta el Magyarországot, majd egy menekültek számára fenntartott olasz gyűjtőtáborban ismerkedett meg orosz férjével. Kettőjük szerelméből született meg Sandberg, aki édesanyjával érkezett később Svédországba, ahol lakást, szociális segélyt, illetve oktatási támogatást is kaptak az államtól.

  • Kapcsolódó

    Az LMP befejezte a tárgyalásokat, de nem zár ki visszalépéseket

    Szél Bernadett sajnálja, hogy nem lesz széleskörű ellenzéki koordináció. De nem lesz, az ajtó szerinte bezárult.

  • Ez volt ugye a frappáns Comedy Central-os videó, ez meg a Vonára ráhúzott, "fideszes" verzió: