2024. június 17. 15:00 ÉLŐ
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Durvul a kampány: Tibi atya beleszállt Bödőcsékbe

Választási kampány március 23-án

Index
2018.03.23. 23:24

Választási kampány eddig (2308. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezt a posztot tette ki a fideszes Tessely Zoltán, Fejér megye 3-as választókerület jelöltje a Facebookra. Ide tartozik egyébként Felcsút is. Azt írja, olyan a hangulat, mint 2002-ben. Akkor vesztette el a Fidesz a választást az 1998-2002-es kormányzás után.

  Persze értem én, hogy arra próbál utalni, hogy akkor azt gondolták, nyernek, aztán mégsem nyertek, szóval most menjen el mindenki szavazni, nehogy megint ez legyen. De akkor is, nem furcsa, hogy gyakorlatilag azt mondják, hogy 

  kormányváltó hangulat van?

  hangulat
  Fotó: newsroom
 • Ez nem lakossági fórum, hanem támogatói fórum, márpedig az újságírók nem támogatók. Ezzel a magyarázattal dobták ki a 24.hu-t az 1,2 milliárdos offshore-os államtitkár, Szabó Zsolt elvileg nyilvános programjáról, egy politikai gyűlésről Vámospércsen, a művházban. Ismerjük el, elég kreatív. Lehet, hogy ezt a fordulatot még fogjuk hallani a kampányban.

  Íme a 24 videója:

 • Olvasónk küldte nekünk a találatot, igazából nem is tudunk mit hozzátenni a leveléhez, úgyhogy innen övé a szó:

  "A "Gyáli Mi Újság" eddig egy közepesen fos minőségű, de legalább indokolatlanul drágán gyártott (kb. legvastagabb fényes papír, full színes) helyi magazin volt, de most van:

  • Szűcs Lajos fideszes képviselőjelölt címlapon magyaráz unatkozó vállakozóknak
  • Szűcs Lajos kétoldalas interjúban, felszopó sorosozós kérdéssel - ilyen eddig ebben a lapban nem volt
  • Szűcs Lajos további két oldalon megbecsüli a nagyadózókat
  rovo1
  rovo2
 • Az NVB péntek délutáni döntései alapján: 

  • 6 millió 210 ezer forintra bírságolták  a TV2-t a Nemzeti Választási Bizottság, amiért a Mokka című reggeli műsorukba 2018. február 19. és március 20. között nem hívtak be ellenzéki képviselőt, pontosabban csak Fodor Gábort és Morvai Krisztinát szerepeltették, akik nem fideszesek, miközben a fideszesek folyamatosan kampányolhattak. A tévét eltiltották a további jogsértéstől. Az NVB egyébként úgy ítélte meg, hogy a fideszes kampányszöveget felmondó G. Fodor Gábor, a Századvég elnökhelyettese, Deák Dániel, a Figyelő politológusa, Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója, Speidl Bianka a Migrációkutató Intézet elemzője, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, Kiszelly Zoltán és Lánczi Tamás politológus "által több alkalommal - és eltérő témában is - kifejtett vélemények és álláspontok szakmai megnyilvánulásoknak tekinthetők", így ezt nem vizsgálták. A Mokka "a választási kampány ötven napjából harminc napban jogsértően szerkesztette műsorát és a kampányidőszakból hátra lévő tizenhat nap ehhez képest jóval kevesebb ahhoz, hogy a Médiaszolgáltató műsoraiban megfelelően érvényesítse a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget", írja a határozat.
  • A legelső külképviseleti szavazókör megnyitása előtt, vagyis április 7-én, közép-európai idő szerint 11 óráig léphetnek vissza az egyéni választókerületben induló jelöltek.
  • Nyilvántartásba vette az első külképviseleti megfigyelőket az április 8-ai országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság, nyolc főt, valamennyit a Momentum Mozgalom jelentette be. A választópolgárok 84 ország 118 külképviseletén adhatják le voksukat, vagyis ennyi külképviseletre jelenthetnek be megfigyelőt a pártok és független jelöltek. 2014-ben 91 külképviseleti megfigyelőt vett nyilvántartásba az NVB.
 • Az MTI számolt be a házelnök újpesti fórumáról, Kövér László úgy tűnik, elég dühös az ellenzékre, néhány gondolat az előadásából:

  • Ilyen gyenge, nívótlan és semmirekellő ellenzéke Magyarországnak 1990 óta nem volt, utoljára "a Károlyi-féle banda" volt, amelyik ekkora károkat okozott
  • Gyurcsány pártja egy neobolsevista szekta, és semmi máshoz nem értenek, csak a fenyegetőzéshez
  • A Jobbik azt kínálja értékként, hogy nem mondtak igazat 2010-ben, amikor a politikába beléptek. "Hol beleköpnek a holokauszt áldozatainak emlékművébe, hol Hanuka üdvözletet próbálnak küldeni" 
  • Az LMP még azt sem tudta eldönteni az elmúlt nyolc évben, hogy fiúk, vagy lányok. 
  • Az ellenzék Soros György zsebében van. Az a cél, hogy létrejöjjön egy olyan világ, amelyben világkormányzás zajlik. Az államként, nemzetként való felszámolásunk zajlik. 

  És ami a Fideszt illeti,

  • az első Orbán-kormány alatt volt az ország legjobb négy éve, a szocialisták-szabaddemokraták ez után elindították az országot a lejtőn, a devizahiteles csapda 1,3 millió embert sodort veszélybe, államszervezési és morális szempontból is az összeomlás szélén állt az ország. 
  • Innen jutott el Magyarország oda, hogy négy év erőfeszítéseinek köszönhetően elhárították a pénzügyi, gazdasági csődöt, visszafizették az IMF-hitelt, és megteremtették a felemelkedés lehetőségét.
  • Lehet mondani, nincs migráns hazánkban, de azért nincs, mert a Fidesz-KDNP kormányoz - jegyezte meg.
 • Bencsik János kispesti jobbikos jelölt tette fel a Facebookjára azt a levelet, amit vélhetően nem neki szánt Kubatov Gábor fideszes alelnök.

  Screen Shot 2018-03-23 at 20.17.40.png

  Az előzmény a következő: Bencsik levelet írt Földesi Gyula helyi fideszes képviselőjelöltnek, amelyben nyilvános vitára hívta őt. Földesi a vitát elutasította, és behozta a levelezésbe azt, hogy szerinte a Jobbik lebontaná a kerítést, Vona Allahot dicsőítette és hasonlók. Erre Bencsik válaszolt. Ekkor kapta a levelet attól a Kubatov Gábortól, aki elvileg nem is volt a címzettek között, valószínű Földesi rátette őt:

 • Ózd jobbikos polgármestere pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy megköveti azokat, akik a magánbeszélgetéseiről készített törvénytelen hangfelvételeken felismerhetők, és bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott.

  A héten nyilvánosságra került felvételeken Janiczak Dávid durva stílusban beszél nőkről. Emiatt Vámos Henrietta, a városi Fidesz-szervezet vezetője lemondásra szólította fel.

  A polgármester közölte: a Habony-média megint bevetette kedvenc fegyverét ellene, és olyan, nem közszereplő embereket is kitesz a nagy nyilvánosság előtti kellemetlenségnek, akik nem tehetnek arról, hogy szerepelnek az illegális felvételeken.

  Újra és úja bebizonyítják, hogy a hatalom megtartása érdekében pár embert sárba tiporni nekik semmiség, semmi sem számít, csak a politikai haszonszerzés - mondta Janiczak Dávid.

  Ezek a beszélgetések zárt körben hangoztak el. Ilyenkor az emberek többsége kimond dolgokat, néha olyan hangnemben, amelyet más körülmények között nem használna. Én is csak egy ember vagyok - közölte a polgármester.

 • A Fidesz az online térben is fokozza a kampányt: vezető politikusaik elektronikus levelekben keresik meg támogatóikat, emellett az interneten rövid reklámfilmeket is közzétesznek, ezekben a választás tétjét mutatják be - mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteken.

  A politikus a Youtube-ra feltöltött videójában közölte: ezekben a napokban "még magasabb fokozatba kapcsol" a Fidesz kampánya. 

  Túl vannak "minden idők legnagyobb békemenetén", valamint több mint százötven teltházas fórumot tartottak országjárásuk keretében, és ezt folytatják a következő időszakban - fűzte hozzá. Aztán elmondta a kampányszöveget miszerint Soros György jelöltjei arra készülnek, hogy lebontsák a kerítést, végrehajtsák a betelepítéseket és bevándorlóországgá tegyék Magyarországot.

 • A amerikai hetilap szerint a magyar kormányfő az európai nacionalisták példaképe.

  Kapcsolódó

  Orbán a Newsweek címlapján: Mr. Szélsőjobb

  Az amerikai magazin szerint Orbán lett az európai szélsőjobb példaképe.

 • Piliscsabán adták át az új épületet, az ovisok mondókában örültek az új helyüknek, és persze, hogy beszédet kellett mondania a térség fideszes képviselőjének, Csenger-Zalán Zsoltnak, és Rétvári Bence államtitkárnak. Úgy látszik, egyszerűen nem tudják elengedni ezt az óvodában kampányolós dolgot.

 • Én kevés vagyok ahhoz, hogy ezt felfogjam, mindenesetre a kiváló ritmusérzékkel 1988-ban Politikai Főiskolára beiratkozó, 1990 óta MSZP-s Korózs Lajos most komcsizással ment neki Tállai Andrásnak, ami persze nem jelenti azt, hogy Tállai nem az. Nem tudom, értik-e. Mutatjuk a Facebook-posztot, aztán megszavazhatják, mi az isten megy itt.

  És akkor a szavazás:

 • Úgyhogy a vitának sem lenne értelme, le is mondták a tervezett rendezvényt.

 • Az MSZP szerint a választókerületek több mint 10 százalékában választási csalásra utaló jelet lehet tapasztalni, ezért a szocialisták ismét felszólították a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), rendelje el az aláírásgyűjtő ívek vizsgálatát mind a 106 egyéni választókerületben.

  Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, a főváros 17-es, csepeli választókerületének MSZP-Párbeszéd-jelöltje pénteken Budapesten, az NVB és a Nemzeti Választási Iroda közös székháza előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: nem fordulhat elő, hogy olyan jelöltek szerepeljenek a szavazólapon, hogy tudni lehet róluk, választási csalást követtek el.

 • Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó, írja közleményében a Jobbik a 24.hu cikkére utalva.

  "Nem csak az ellenzéki szavazók, de a fideszesek is a várólisták hosszát és annak növekedését tartják a legsúlyosabb problémának. A kormánypárti szavazók nyolcvan százalékának lesújtó a véleménye arról a teljesítményről, amit az Orbán-kormány nyolc év alatt letett az asztalra. Ők is úgy látják, hogy amíg a miniszterelnök családja és barátai a milliárdosok ranglistáján lépkednek felfelé, addig a magyar egészségügy hátralép a nemzetközi összehasonlításokban", áll a közleményben, aminek a végén a Jobbik jó egészségügyet ígér kormányra kerülése esetén.

 • A Nemzeti Választási Bizottság elé kerültek az első ügyek, amelyekben a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóívek vissza nem vitele miatt kiszabott bírságok ellen nyújtottak be fellebbezéseket, írja az MTI.

  A pártok ugye csak a hivatalos íveken gyűjthettek ajánlásokat március 5-éig, és az íveket legkésőbb ezen a napon vissza kellett vinniük a választási irodákba. Akik nem vitték vissza, azoknak ívenként 10 ezres büntetés jár. 

  A helyi választási bizottságok bírságai másodfokon a Nemzeti Választási Bizottság elé kerülnek, az első ilyen ügyeket pénteken kezdte tárgyalni az NVB, de azokat a beadványok formai hibái miatt érdemi vizsgálat nélkül elutasították.

  Négy évvel ezelőtt 38 ezer ajánlóívet nem vittek vissza a jelöltek és jelölőszervezetek. Az idei adatokról és a kiszabott bírságokról a Nemzeti Választási Iroda egyelőre nem tudott tájékoztatást adni. 

 • A cége számlaadási ügye után most már láthatatlan jövedelme miatt is magyarázkodni kényszerülő Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos csomagot kap(ott) politikai ellenfelétől, a XVI. kerületben ellene induló DK-s szakszervezeti aktivista Nemes Gábortól. A DK szerint ugyanis Szatmáryék ragasztatták tele Nemes plakátjait Hazudtunk-matricákkal, amit ők lekapargattak, és a „vissza a feladónak” szellemében elküldik Szatmárynak.

 • Felfüggesztette a Hajdú-Bihar megyei 3-as választókerületben induló Lendvai Bátor Zsolt (Tenni Akarás Mozgalom) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A jelölt mentelmi jogának felfüggesztését a Nyíregyházi Járásbíróság kezdeményezte, mert ellene lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás van folyamatban, amelyet a képviselőjelöltség jogerőre emelkedésekor fel kellett függeszteni. (MTI)

 • Nagyszerű szombat esti programot ajánl a Jobbik Vilonyán, ahol Varga-Damm Andrea, jobbikos országgyűlési képviselő lesz a házigazdája Kató néni, azaz Ihos József humorista szórakoztató kabaréjának.

  Ihos Józseftől nem idegen a műfaj, 2014-ben még az MDF-et próbálta feltámasztani, de 2015-ben jobbikos lett, és akkor is egy hasonló rendezvényen lehetett látni, de ott még operett is volt. 

 • A befolyással üzérkedés miatt indult büntetőügyben is felfüggesztette Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) képviselőjelölt mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság, írja az MTI. Szepessytt március 5-én vették jogerősen nyilvántartásba jelöltként, így elvileg megilleti a mentelmi jog. Ezt azonban egy, a számvitel rendjének megsértése miatt folyó büntetőeljárásban már március 12-én felfüggesztette az NVB (a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal való elszámolás szabálytalanságai miatt emeltek vádat ellene).

  Most pénteken újabb ügyben bukta a mentelmi jogát: a Nyíregyházi Törvényszék most azért kezdeményezte a jelölt mentelmi jogának felfüggesztését, mert tavaly szeptemberben befolyással üzérkedés és hamis magánokirat felhasználása miatt négy év börtönbüntetésre ítélte. Ebben az ügyben a bíróság szerint Szepessy Zsolt pénzért csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak ígért segítséget a magyar állampolgárság megszerzésében, de végül egyetlen honosítási eljárást sem indított el; az az ügy most másodfokon van.

 • Miután az MSZP-s Tóth Bertalan szóvá tette, hogy 2013-2017 között minden magyar háztartás 70 000 forintot bukott az energiaszámláiban azon, hogy a rezsicsökkentés kisebb volt, mint a világpiaci árak csökkenése, a Fidesz közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy „azok támadják a rezsicsökkentést, akik kormányzásuk alatt csak rezsiemelést hajtottak végre.”

 • jogszerűtlenül bezáratott, majd fél évvel később újra kinyitó Auróra nevű szórakozóhely újra beszállt a politikacsinálásba. Szerveződj! címmel hívja össze azokat, akik kormányváltást szeretnének. Március 29-én este szeretnék összehozni a tenni akaró tömeget a futó és alakuló kezdeményezésekkel, aktivistákat toboroznak, egyszerű eszközöket adnak azoknak, akik készek cselekedni. Az eseményen ott lesz a Nyomtassteis, a Közös Ország Mozgalom és az Operation Dzsumandzsi is.

  Szervezzünk látványos akciókat és nagy elérésű mozgósító kampányokat, gyere el, ha csatlakoznál, hozd el az ötleteidet!

  - írják az esemény Facebook-oldalán.

 • A Fidesz felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy távolítsa el pártjából az egyik női beosztottját nemi erőszakkal fenyegető Janiczak Dávidot, amennyiben a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere a történtek után nem hajlandó önként távozni a közéletből. Novák Katalin, a kormánypárt alelnöke megdöbbentőnek nevezte, Janiczak Dávid milyen stílust enged meg magának, hogyan kezeli a nőket. Szerint az ilyen erőszakos, durva viselkedésnek – amiről a Pestisracok.hu számolt be –  nincs helye a magyar közéletben, ezért a Jobbik alelnöke nem tehet más, mint hogy távozik a közéletből. Amennyiben erre nem hajlandó, akkor Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kell felszólítani őt erre. (MTI)

 • Hogy halászni halászik-e a zavarosban, az már egy zavarbaejtően fogós kérdés, aminek az eldöntését én hagynám az ügyészségre, illetve egyéb ebben rutinos hatóságokra a választási szabályok és a köznevelési törvény megsértése miatt nemrég elmeszelt Simonka György. De az biztos, hogy a horgászat ügyét kezébe vette a dél-békési fideszes, a kulcsszó, mi más: turizmus!

 • Nem be-, hanem kivándorlóország ne legyünk. Beszélt a belső migrációról is, arról, hogy mi a baj Sopronban a sok kelet-magyarországival. Részleteket cikkünkben talál.

 • Le kell tartóztatni Szabó Zsoltot, az Orbán-kormány tolvaj államtitkárát! – ezzel a címmel adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció. A párt emlékeztet arra: „ekkora be nem vallott és külföldön tartott pénz töredékéért négy éve letartóztatta az MSZP-s Simon Gábort a Polt Péter vezette ügyészség. A DK szerint az ügyészségnek az akkori gyakorlat alapján azonnal intézkednie kell az őrizetbe vételről, Szabó Zsoltnak pedig be kell számolnia arról, hogy honnan van ez a pénz”. És persze arról is: „jutott-e belőle a maffia keresztapjának, Orbán Viktornak is?”

 • Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány a téli rezsicsökkentésként járó 12 ezer forintot nem adta oda időben a fogyasztóknak. Tóth Bertalan pénteken beszélt erről, és arról is: feljelentést tesz és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szabó Zsolt NFM-államtitkár ellen. A szocialista politikus szerint a rezsicsökkentés egyre inkább hasonlít egy kész átverés show-ra. 2013 és 2017 között az alacsony beszerzési árak miatt nagyobb mértékben lehetett volna csökkenteni az energiaárakat. Ebben az időszakban egy magyar családnak átlagosan hetvenezer forinttal kellett volna kevesebbet fizetnie a rezsiéért. (MTI)

 • Április 8-án mindannyiunknak el kell menni szavazni, és mindenkinek emlékezni kell arra, hogy csak egy erős LMP-vel lehet lezárni a múltat, az offshore-ozást és a sorozatos lopásokat – mondta Szél Bernadett pénteken. Az elmúlt nyolc évben senki nem dolgozott többet a múlt lezárásán, mint ők: az offshore elleni javaslataikat tizennégyszer adták be, az ügynöktörvényt és a lusztrációs indítványt pedig tizenhatszor. A Fidesz azonban mindig leszavazta ezeket, holott eredetileg ezek az ő ígéreteik voltak, mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje. (MTI)

 • A Liberálisok szerint saját munkatársai vezették meg a miniszterelnököt, aki úgy ment ki az EU-csúcsra, hogy „megy megvédeni Magyarország bevándorláspolitikáját”, ám az uniós tanácskozásnak nem is volt napirendjén a bevándorlás kérdése. Szent-Iványi István szerint csakis az történhetett, hogy Orbánt félrevezették, „arra gondolni sem merek, hogy a magyar miniszterelnök esetleg szerette volna megtéveszteni a magyar közvéleményt”. (MTI)

 • A Hvg.hu szúrta ki, hogy Tibi atya – aki Orbán március 15-ei beszéde után politizálni kezdettnekiment a Comedy Central videóinak, mondván a szomszédjait szidják. A másfél milliós követővel rendelkező oldal szerint a Kovács András Péter és Bödőcs Tibor humoristák által kitalált fiktív Emőke és Gábor figurái sztereotípak.

  tba

  Tibi atya szerint

  a szavazás mellett számos közérthető érv van, a Comedy Centralnak mégis a leghitványabbhoz kellett nyúlnia, amikor emberi korcsokként, alacsonyabb rendű szellemi kasztként ábrázol egyes embereket, akiken a szavazással lehet elégtételt venni. Nem mindegy, mivel mozgósítunk a szavazásra, de aki szerint igen, és mindenről a gáborok meg az emőkék tehetnek, az egy kurva szót se szóljon a kormány migránsozós, nemzethalállal riogató mozgósítására. Habony Árpád legalább vette a fáradságot, hogy az ellenségképet valódi fenyegetésről mintázza és aztán arról hazudozzon, ne a felettem lakóról.

  Ha valaki lemaradt volna a Comedy Central videóiról, itt meg itt megnézheti őket, aztán szavazhat.

  Kinek lehet igaza?

 • Ezen a Tállai András hejőpapi látogatásáról készült fotón minden rajta van abból, ahogy az Orbán-kormányt szép lassan felzabálja Kádár János, a NER-t a kommunizmus utolsó évei. A NAV-vezér államtitkár ezzel az egy kampányfotóval tönkre-, de legalábbis fölöslegessé tette a hátralévő bő két hét bármely kampányeseményét. Minden elemében hibátlan kompozíció, mintha egy közepesen tehetséges díszletes megtervezné egy 1981-ben játszódó film nagyjelenetét. M.Ű.V.É.S.Z.E.T!