Még éjszakára is jutott visszalépés, nem is akármilyen

Választási kampány április 4-én

Index
2018.04.04. 23:04

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Olyan megállapodás született, ami tényleg az utolsó szög lehet a NER koporsógából. A dolog jelentősége miatt szó szerint idézem az MTI-ben megjelent közleményt.

    A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért közleménye

    Budapest, 2018. április 4., szerda (OS) - A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) és szövetségesei az Együtt mellé álltak!

    Megszületett a végleges döntés. A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) az Együtt mellé állt a Fidesz leváltása és az ellenzéki győzelem érdekében. Ezért minden jelöltjét minden körzetben visszaléptette példamutatóan már a kampány kezdetére.

    Listán pedig a Juhász Péter vezette EGYÜTT mellett kampányol, velük kötött megállapodást a vállalkozói réteg érdekében, mert a VSZ programja és értékrendje az EGYÜTT-ére hasonlít legjobban. A mikro-, kis- és közép- valamint a családi vállalkozások érdeke is az, hogy a Vállalkozók Szövetsége partnerpártja bejusson a parlamentbe, így a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) tagjai és szimpatizánsai is az országos listán a 18. számú EGYÜTT pártot támogatják. Ez hazánk érdeke is. A Vállalkozók Szövetsége szakmai programja csak így érhet célba. A VSZ szakértői csak így, az EGYÜTT csapatával tudják az ország érdekében érvényesíteni a szövetség gazdasági elképzeléseit.

    A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) jelszava 11 éve: "CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET", immáron szó szerint.

  • Hanem arra biztatja a szavazókat nagyobb lélegzetű Facebook-posztjában Illésy István, hogy 

    egyéni szavazatunkat a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adjuk, az Orbán rezsim leváltása érdekében.

    Ő az orbannakmenniekell.hu oldalt ajánlja a poszt olvasóinak figyelmébe, de ha a taktikaiszavazas.hu-t ajánlotta volna, vagy a Márki-Zay Péter által javasolt jelöltet, netán a V18-ak ajánlását, mindegyikkel ugyanarra az eredményre jutnánk: a jobbikos Pintér Tamás a fideszes Galambos Dénes esélyes kihívója. A választókerületben az LMP egyéni jelöltje négy éve 4,38 százalékot kapott, a taktikaiszavazás.hu-n most Illésynek 5-7,5 százalékot becsülnek, a Pintér és Galambos közötti különbséget 3-8 százalékra mérik. Tehát Illesy kvázi visszalépése (figyelembe véve a szerdán publikált átszavazási hajlandóságokat is) akár azt is jelentheti, hogy az ellenzéki jelölt mandátumot szerez itt.

  • Maximum azon, hogy miket mond Szél Bernadett az oligarchákról és az ellenzéki együttműködésről. Riportunk az ötpárti pártvezéri vitáról.

    Kapcsolódó

    Amikor Szél Bernadett felhúzta az ellenzéki pártvezéreket

    Az oligarcházással is, és azzal is, hogy szerinte velük mindenki szívesen szóba áll, miközben ők eddig kimaradtak a visszaléptetéses megállapodásokból. A Fidesz és a Jobbik nélkül ötpárti pártvezéri vita sok más izgalmat nem is tartogatott.

  • Szombathelyen egy német nyelvet oktató, német nemzetiségi iskola nyílt napján azt ajánlották a leendő elsősök szüleinek, hogy iratkozzanak fel a nemzetiségi lista szavazói közé, és voksoljanak a német nemzetiségi listára – írja a Nyugat.hu. A német listát, mint az Index is megírta, történetesen egy Fidesz-tag vezeti.

    Kapcsolódó

    Élesedik egy új választási szabály, amely Orbán kezére játszik

    Egy kevésbé ismert, fideszesek által kitalált szabály is segítheti a Fideszt az új parlamentben. Úgy néz ki, kedvezményes mandátummal parlamenti képviselő lesz a német nemzetiség listavezetője, aki amúgy a Fidesz tagja. Előre közölte: nem akar ellenzéket játszani.

    A Nyugat.hu-nak a szombathelyi iskola vezetője azt mondta: az iskolában nemzetiségi nyelvoktatás folyik, és a felvétel egyik feltétele, hogy a tanuló a német nemzetiséghez tartozzon, amiről a szülőknek nyilatkozniuk is kell. Szerinte „a választási nemzetiségi listára feliratkozás egy másik dolog”, de elismerte: valóban propagálták ezt is a szülőknek.

  • Ami nem is meglepő, hiszen ő is jelöltként indul a választáson, méghozzá a baloldal talán legesélyesebb jelöltjeként, az újlipótvárosi-angyalföldi mandátumért. Lokálpatriótaság, bérlakások, egészségügy, nyugdíjasok és mindehhez gitárzene – tessék nézni, őrület!

  • Mesterházy Attila kampányolt mellette, mint a „legesélyesebb” nyírbátori jelölt mellett. Mondjuk ha az előzetes közvélemény-kutatási adatokat is olyan pontosan számolja Veres, mint egykori pénzügyminiszterként a költségvetési főbb számokat, akkor simán lehet, hogy ez jött ki neki.

  • "Egy dal arról, hogy hogyan várakoztam Gyurcsány Feri messenger üzenetére. Tudom, hogy ő írja, és ez boldoggá tesz :)))" - olvasható a Lil Frakk nevű user/előadó a  Soundcloud-on publikált számhoz. Lehetne sokkal több politikai zene a kampányban, csak úgy mondom.

    artworks-000328918281-nask6n-t500x500
  • Meg kellett hoznom egy fájdalmas, de egyben racionális döntést: visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, dr. Nemény András barátom javára.

    - idézi a Nyugat.hu az előzetesben ülő Czeglédy Csaba levelét. Czeglédy előzetesét épp ma hosszabbították meg a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban.

    "Az egyik álmom, hogy országgyűlési képviselőként, vagy polgármesterként még többet tudjak tenni a szombathelyiekért, és a Vas megyeiekért. Ez az álom még nem foszlott szét, azonban tény, hogy a jogállamiság lábbal tiprásával a Fidesz megakadályozta, hogy országgyűlési képviselőjelöltként érdemben részt vegyek a kampányban, megfosztva ezzel az itt élőket a választás lehetőségétől. Példa nélküli gaztett a rendszerváltás és a modern jogállamunk kialakulása óta, hogy a kormánypárt hatalmi eszközökkel kiüresíti egy ellenzéki jelölt és az őt támogatók választójogát." - írta.

    Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.  Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelöltként indult a 2018-as választásokon és így a jogerős nyilvántartásba vételt követően mentelmi jog illette meg. A Nemzeti Választási Bizottság a legfőbb ügyész indítványára felfüggesztette mentelmi jogát.

  • Polgármestert választanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobajon.

    A választásra jogosult 559 szavazó az egyaránt függetlenként induló Géczi Viktorra, Ivanics Imre Andrásra, Poczkodi Lászlóra és Szarka Renátára adhatja le voksát.

    Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi vezetője, Szögi Imre idén januárban nyugállományba vonult. (MTI)

  • Ez terjed a VII. kerületben. Tovább süllyed a kampány színvonala.

    bla

  • A HBO-n futó sorozathoz tartozó egyik oldalon jelent meg egy áthallásos videó, amiben a sorozat szereplői "kampányolnak" Miklósi Janka mellett. Részletek itt.

  • Papok, tanárok és a „proli réteg” nevei is szerepelnek azon a listán, amit a Fidesz készített valószínűleg még 2014-ben azért, hogy beszervezzék őket a kampányba, írja a Hír TV. Közzé is tették a listákat, amiken a Sopronban és környékén élőket listázta a Fidesz, annak alapján, ki mennyire lojális a párthoz, milyen kapcsolati rendszere van, és milyen haszonnal jár a beszervezése.

    A név mellett feltüntetik a róla alkotott véleményt, így többek között azt, hogy hány embert ismer, milyen a politikai beállítottsága, majd következik a módszer, amivel szóra bírható, meggyőzhető. Legvégül pedig ott vannak a kiszemelt „célpont” személyes adatai, elérhetőségei, írja a Hír TV. A részletek itt olvashatók.

  • Ezzel indokolta a Kétfarkú Kutya Párt, hogy miért nem lépnek vissza azokban a körzetekben, ahol ezzel növelhetnék az ellenzék esélyét a Fidesszel szemben. 

  • Kapcsolódó

    Három választókerületben már csak egy baloldali harcol a Fidesszel

    Egyre nehezebb követni a visszalépéseket, de most térképen megmutatjuk. Jól látszik, melyik választókerültek fontosak a baloldalnak, és hol reménykednek a győzelemben.

  • Tegnap kezdtek el terjedni az MSZP-s Kunhalmi Ágnesről meztelen rajzok. Mára egy csomó másik női jelölt is megkapta a maga verzióját. Ezek nem hivatalos pártplakátok, de mindenképp színesítik az amúgy nagyon alpári kampányt.

    kun
  • Kapcsolódó

    Medián: Kétharmada lesz a Fidesznek

    A HVG-ben jelent meg a legújabb mérésük, eszerint a DK és az LMP is bejut.

  • Azt írta rá, hogy Orbánnal nincs alku.

  • Lázár János a Görbe utca sarkán futott össze minisztertársával Hódmezővésárhelyen. A Miniszterelnökséget vezető miniszer egyéniben indul a Csongrád megyei várost is magába foglaló körzetben, hogy kiköszörülje a február végi csorbát, amikor a polgármester-választáson a Fidesz jelöltje elbukott az ellenzéki Márki-Zay Péterrel szemben. Most mindent bevet a győzelemért – a körzet jóval túlterjeszkedik Hódmezővásárhely határain, így nem lehet párhuzamot vonni –, még Balogh Zoltán emberminiszter is elment kampányolni Lázár mellett, aki saját szavai szerint nem tökéletes, ahogy senki sem, kivéve a názáreti Jézust, de ő nem indul. Az utcai fórumot Lázár a Facebook-oldalán tette közzé.

  • Hiába beszélt arról Juhász Péter, hogy Orosházán Bod Tamás maradhat állva, a helyi MSZP-Párbeszéd jelöltnek esze ágában sincs visszalépni. Ezt a közleményt kaptuk Füvesi Sándortól: 

    A célom az Orbán-kormány, a térségünkben pedig Simonka György leváltása. Erre öt párt támogatását is bírva, a Változás Szövetsége jelöltjeként nekem van a legtöbb esélyem. Minden további támogatást szívesen fogadok, április 8-án pedig győzni fogunk!

    Füvesi Sándor, országgyűlési képviselőjelölt, Békés megye 4. sz. választókerület

    jelölő szervezetek: MSZP-Párbeszéd

    támogató szervezetek: DK, Liberálisok, MoMa

  • Kapcsolódó

    Rossz hír Németh Szilárdnak: az LMP visszalép Csepelen Szabó Szabolcs javára

    Ezzel az Együtt jelöltje maradt az egyetlen balos ellenzéki a Fidesz alelnöke ellen.

  • Kapcsolódó

    Tucatnyi helyen lép vissza egymás javára a baloldal

    Megállapodott az MSZP-Párbeszéd, a DK és az Együtt. Együtt-jelölt marad állva Csepelen és Mátyásföldön. Az MSZP-Párbeszéd egyoldalúan visszalép az LMP javára a belvárosban. Hasonló gesztust várnak az LMP-től.

  • Csak sikerült beszélnie a Budapest 3. választókerületében induló Szabó Tímeának a fideszes Menczer Erzsébettel. A Párbeszéd társelnöke a Facebookon közvetítette azt, ami kijött ebből a találkozásból:

  • Eddig Putyin áltrailere volt a kedvencem, de most itt van az Oligarchos. Nézni nem tudom milyen lenne, de hogy milyen benne szerepelni, azt legalább 10 milliónyian tudjuk.

  • Ezután V. Naszályi Márta, az MSZP-Párbeszéd belvárosi jelöltje bejelentette, hogy egyoldalúan visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára. Arra kéri az LMP-t, hogy hasonló gesztusokkal viszonozzák ezt a lépést.

  • Juhász Péter, Együtt-elnök a következő visszalépéseket jelentette be:

    • Szabó Szabolcs, XXI. kerület - egyedül állhat szemben a fideszes Németh Szilárddal
    • Vajda Zoltán, XVI. kerület - egyedül állhat szemben a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben
    • Bod Tamás, Orosháza - egyedül állhat szemben a fideszes Simonka Györggyel
    • Visszalépő Együtt-jelöltek az MSZP-Párbeszéd javára: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszenmiklós) javára 
    • Visszalépő Együtt-jelöltek a DK javára: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi)
  • .

  • Visszalép az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, így már csak egy LMP-s, egy együttös és egy jobbikos jelölt között oszlanak meg a Németh Szilárd-ellenes szavazatok.

    Cikkünk itt:

    Kapcsolódó

    Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó visszalép Csepelen

    Így nagyot növekedtek Szabó Szabolcs Együtt-jelölt győzelmi esélyei Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen.

  • Úgy látszik, Fidesz-órát tartunk, ez a hatodik ilyen poszt sorozatban, de megint jött MTI-ben egy hír:

    „A Jobbik legutóbbi migránspárti nyilatkozata egyértelmű bizonyíték arra, hogy gyakorlatilag nincs különbség a Jobbik és a baloldal bevándorlással kapcsolatos álláspontja között"   mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten újságíróknak.

    A fideszes politikus kifejtette: Gyöngyösi Márton egy interjúban arról beszélt, hogy gyakorlatilag elfogadnák a kvótákat, és elfogadnák a külföldről diktált diktátumokat". Mint mondta: ez egy figyelmeztető jel, hogy nem lehet megbízni a Jobbikban. Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy Vona Gábor és a Jobbik a baloldallal együtt bontaná le a határzárat, elfogadnák a külső nyomást és végrehajtanák a kvótákat és a betelepítéseket"  összegzett.

  • Álhírnek nevezte az ötezer főnél kisebb települések polgármestereinek küldött levélben Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kormány a kistelepülési önkormányzatok megszüntetésére készülne - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

    Ismertetése szerint a levélben a kormányfő úgy fogalmazott: "Magyarország számára különösen fontosak apró falvaink és kistelepüléseink. Azért dolgozunk, hogy megtarthassák bölcsődéiket, óvodáikat és iskoláikat."

    "Személyesen is fontosnak tartom, hogy minden kistelepülés megőrizze az önállóságát. Ezt támogattam eddig is, és ezt fogom támogatni a jövőben is" - jelezte Orbán Viktor, a kistelepülések megerősítését az egész ország érdekének nevezve.

    Szeretném, ha falvaink meg tudnák tartani lakóikat. Ezért 2018 után meg kell hirdetnünk a Modern falvak programot, melynek célja a kistelepülések fejlesztése és megerősítése - állt a levélben Havasi Bertalan tájékoztatása szerint.

  • Amikor pár nappal ezelőtt láttam a Fidesz óriásplakátját, már akkor megfogalmazódott bennem, de most az eggyel lejjebbi bejegyzést nézve megint előjött a nagy kérdés: mi az, hogy 20 Fidesz? Kellett egy kis idő, míg leesett, hogy két ikszet várnak a szavazólapokon. Önök is így jártak?