Orbán személyesen hívja a szavazókat, Puzsér a Kétfarkúra, Böde a Fideszre szavaz

Választási kampány április 7-én

Index
2018.04.08. 01:36

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pedig már nagyon várta, hogy szavazhasson? Ha a kórház, ahol most fekszik, a szavazóköre területén belülre esik, jó hírünk van: semmi sincs veszve!

    22

    A szavazás napján a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni a mozgóurnát, egészen 15 óráig. Nem is kell önnek elvinnie, ha a mozgóurna iránti kérelmet saját kezűleg aláírja, azt bárki beviheti ön helyett a szavazóhelyiségbe, tőle nem fognak meghatalmazást kérni. A mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki önnek – a szavazókör területén belül – úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására visszaérkezzen.

    És miharabbi gyógyulást!

  • A miniszterelnök újabb fantasztikus videóval lepte meg Facebookjának követőit: szombat este a Müpába látogatott lányaival, és videóüzenetben köszöntötte fel az 50 éves Ákost. "Hajrá Ákos, hajrá magyarok!"

  • Pénteken már megdöbbentünk, hogy a TV2 Tények műsorvezetői után Fásy Ádám, Sasvári Sándor és Pataky Attila is feltűnt a Tények Facebookján Fidesz-szavazásra buzdító videóban, szombat este pedig az Origo kultúra rovatában hasít ez a cikk, amiben több színész és énekes újfent, még hosszabb terjedelemben mondja el, miért fog Orbán Viktorra és a Fideszre szavazni.

  • Az információt Torontóból olvasónktól, Ginától (aki a torontói konzulátuson szavazott a Budapest 1. számú szavazókörre) hogy valami nem stimmel az ottani szavazáson, érdemes odafigyelni. 

    "A szavazólapon láttam, hogy nincs kihúzva a szerdán visszalépett MSZP-Párbeszéd jelölt. Ezt jeleztem a helyi választási bizottságnak is. Először kicsit értetlenül álltak a helyzet előtt, az egyikük azt mondta, hogy folyamatosan figyelik a híreket" - írta Gina.

    Szólt a választási bizottság vezetőjének (Barbara), aki nem tudott a visszalépésről, de telefonján megnézett egy táblázatot, ami alapján megerősítette, hogy valóban visszalépett a jelölt, ezután kihúzták a nevet. Gina aggályosnak tartja, hogy olyan szavazólapot adtak ki, amin egy visszalépett képviselőjelölt neve is szerepel, úgy gondolja, ha nem lenne elég tájékozott, akkor elveszett volna a szavazata.

    Egy ellenzéki (jobbikos) megfigyelő volt jelen, akinek a szavazása leadása után elmondta újra a történteket. Kérte, hogy vegyék jegyzőkönyvbe az esetet, mire a vezető azt mondta, hogy nincs jegyzőkönyvük, és írjon egy panaszlevelet, amit ők eljuttatnak a Nemzeti Választási Irodának.

    Az NVB-nél vasárnap rákérdezünk erre az esetre, addig is, legyenek óvatosak a torontói szavazók.  

  • Megkezdődött az óceániai és ázsiai magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselők választása helyi idő szerint vasárnap reggel. Helyi idő szerint reggel 6-tól este 7 óráig várják a szavazókat. Az Amerikán kívüli első szavazókör Új-Zélandon, Wellingtonban nyílt meg, közép-európai idő szerint szombat este 8 órakor. Ezt követte közép-európai idő szerint 22 órakor az ausztrál kontinensen Canberra, Melbourne és Sydney. Négy szavazókörben összesen 574 szavazót várnak.

    Az első ázsiai szavazókör Japánban (Tokió) és Dél-Koreában (Szöul) nyílt meg, közép-európai idő szerint szombaton este 11-kor. 

    A következő órában (itteni idő szerint éjfélkor) nyílik meg a Kínai Népköztársaságban Csungking, Sanghaj, Hongkong és Peking szavazóköre. A kínai szavazókörökkel egy időben nyit ki Szingapúr szavazóköre is, valamint Manila (Fülöp-szigetek), Kuala Lumpur (Malajzia) és Ulánbátor (Mongólia) szavazóköre.

    Egy óra múlva, közép-európai idő szerint 1 órakor nyit a magyar külképviselet Thaiföldön (Bangkok), Vietnamban (Hanoi és Ho Si Minh-város), továbbá Indonéziában (Jakarta).

    Közép-európai idő szerint hajnali 2-kor nyitnak a szavazókörök Kazahsztánban (Asztana és Almati).

    Fél órával később nyit a külképviselet Indiában (Új-Delhi és Mumbai), újabb fél óra múlva pedig Oroszországban (Jekatyerinburg), Pakisztánban (Iszlámábád), Üzbegisztánban (Taskent).

    A felsorolt 25 külképviseleten összesen 1822 magyar választópolgár kíván szavazni.

    iroda (küvi) tagjai, a küvi vezetője azonban a Külügyminisztériumból érkezik. A külképviseleteken nem számolják össze a szavazatokat, hanem az urnákat legkésőbb csütörtök éjfélig Magyarországra szállítják a Nemzeti Választási Irodához, és ott számlálják meg a voksokat.  (MTI)

  • Kapcsolódó

    Vona: Ha a lopott vagyont nem tudjuk visszaszerezni, meg fognak bennünket buktatni

    Utolsó, mondhatni kampányzáró fórumát tartotta a Jobbik Vonával Dunaújvárosban.

  • Az amerikai D.C. United focicsapat magyar játékosa teljes pompájában, Gucci cipőben látogatott el a szavazóhelyiségbe, és erről fotót is küldött az Indexnek egy olvasónk:

  • Egy vidám olvasónktól, Kováts Imrétől kaptuk az alábbi fotót Santiagóból. A mosoly annak szól, hogy ők már szinte mindenkinél korábban túl vannak a szavazáson: 

  • Kapcsolódó

    Legfontosabb választása előtt áll Lázár János

    A februári vásárhelyi Fidesz-fiaskó után Lázárnak egyéniben magáért és a pártért is győznie kell. Utolsó fórumán, Makón jártunk.

  • Kapcsolódó

    Az ellenzéki jelölt esete a plakátjait leragasztó fiatalokkal

    Vajda Zoltán egészen szürreális videót készített a menekülő plakátragasztókról.

  • Külföldön lévő kollégánk, Szabolcs már javában szavazik, mert az időeltolódás miatt ott szombaton kell szavazni vasárnap helyett. A Facebookon számol be, hogy néz ki egy washingtoni szavazás: 

  • Biztos sokan nevettek a "Legyen Karácsony" fantázianevű flashmobon, de nem tudom, ki. Molnár Gyula és Karácsony Gergely karácsonyfát állított a Kossuth téren.

  • Több mint tíz éve él a svájci városban, március közepén megkapta a visszaigazolást, hogy felvették a regisztrációs jegyzékbe, azóta semmi nem történt. Idén egyébként több mint ötvenezer külföldön élő magyar jelezte, hogy szavazna külföldön.

  • Ilyen plátokra lehet bukkanni a második legnagyobb magyar város, London forgalmas utcáján, a Liverpool Streeten, írja olvasónk, Bálint.

  • Mármint délután egyig, nyilván ottani idő szerint délután egyig – számolt be olvasónk. Ez nagyjából egyharmados részvételt jelent. Megjegyezte azt is: „a követség egy nemzeti park közepén van, jó messze a várostól - a helyszínt anno nem az ügyintézést szem előtt tartva választották”.

    mac.gif
  • Szatmáry Kristóf körzetében „valakik” eltüntették a legesélyesebb ellenzéki jelöltek, Orbán ügyvédjének, Bajkai István a majdnem összellenzéki támogatottságú balos ellenfelével, a négy éve is győztes Oláh Lajossal másként próbálnak elbánni „valakik”: egy másik ellenzékit (a négy éve még Angyalföldön induló Moldován Lászlót) mondják a legesélyesebbnek. És persze terjesztenek néhány mocskolódó szórólapot is Oláhról, pedig hát nem is ő a „valóban esélyes” jelölt.

  • Azt, hogy simán nyer a Fidesz, és majdnem kétharmados parlamenti többségük lesz annak ellenére, hogy az emberek 48 százaléka kormányváltást akar.

    Kapcsolódó

    Medián: Hajszálon múlhat a Fidesz kétharmada

    Pedig az emberek 48%-a kormányváltást akar. A Fidesz-lista 44%-ot kaphat.

  • A tömegnek krétát osztanak, hogy rajzoljanak az úttestre a Közös Magyarországért kormánypártó karneválján. A Damjanich utcát el is leptek az aszfaltfirkák.

    Hess szavazni!

    Egyébként ennél több nem történik, az eddigi legizgalmasabb pillanat az volt, amikor a mikrofonba beszélő Papp Réka Kinga, az egyik műsorvezető mentőnek nézte a felvonulást kísérő rendőrautót.

    • Az m1-en bemutatják Orbán Viktor miniszterelnököt, amint kampányol.
    • Az m1-en szót ejtenek arról, hogy mit mondott Karácsony Gergely.
    • Az m1-en felolvassák a Fidesz közleményét arról, hogy Karácsony és az MSZP = Soros.
    • Az m1-en szót ejtenek arról, hogy mit mondott Vona Gábor.
    • Az m1-en felolvassák a Fidesz közleményét arról, hogy Vona = a régi értékek elhagyása, Brüsszel.
    • Az m1-en szót ejtenek arról, hogy mit mondott Szél Bernadett.
    • Az m1-en felolvassák a Fidesz közleményét arról, hogy Szél és az LMP = Soros.
  • Az LMP elnöke utcafórumot tartott szombat délután a Blaha Lujza téren. Két jelöltjük, Jakabfy Tamás - LMP Józsefváros, Ferencváros és Moldován László is vele tartott.

  • A a kínos számlaadási botrányba keveredett fideszes Szatmáry Kristóf elleni legesélyesebb ellenzéki jelölt a XVI. kerületben az Együtt-jelölt Vajda Zoltán, aki javára visszalépett a DK és a Momentum jelöltje is. Ezek után meglepő-e, hogy „valakik” olyan fénymásolt lappal ragasztják le Vajda plakátját, amelyen már nem is szerepel a „még választható jelöltek” között? A kerületben egyébként 2-3 százalék különbség van Szatmáry és Vajda között, a jobbikos és LMP-s pártszimpatizánsok átszavazásával akár el is bukhat a fideszes exállamtitkár.

  • Ha eddig nem lett volna még világos, hogy a fideszes és kormánypolitikusok előnyben részesítését még Alkotmánybíróságon is megvédeni próbáló közmédia hová pozicionálja magát Magyarországon: az m1 szombaton este leadja a Fidesz kedvenc házi riogatójának, Georg Spöttlének a Szenegálban forgatott filmjét. Igen, a 2002-ben vb-csoportgyőztes és negyeddöntős válogatottról arról, hogy MIGRÁNS. Legalábbis a beharangozójából azt csíptem el, hogy sokan jönnének Európába házasodni és állampolgárságot szerezni. 

    Ezt meg csak úgy ideteszem migránsügyileg ismét – a rendőrség adatai szerint ekkora az illegális migráció Magyarországon: márciusban 5 ember érkezett törvénytelenül az országban. Öt.

  • Körülbelül 300 ember gyűlt össze a Közös Ország Mozgalom kormányváltó karneválján. Karácsony Gergely is csatlakozott hozzájuk. A "tömeg" a tervek szerint a Szabadság térig fog vonulni.

    Az egész olyan mintha a tegnapi DJ Náksi bulinak lenne az afterpartyja. Üvölt az acid house, vagyunk pár százan és igazából senki sem tudja miért van itt és mit keres itt. 

  • Bár azért nem viszi túlzásba: Radics Péter a Facebookon azt írja, "a Fidesz nem jól, de jobban kormányozza az országot, mint korábban a szocialisták, és sokan úgy gondolják, ez elegendő. Az a biztos, ha marad a Fidesz. És vagyunk mi, tetterős fiatalok, akik tudjuk és hisszük, hogy lehetne ezt az országot sokkal jobban is, nagyobb szakértelemmel vezetni. 

    És vagyunk mi, tetterős fiatalok, akik tudjuk és hisszük, hogy lehetne ezt az országot sokkal jobban is, nagyobb szakértelemmel vezetni. Ezt a hitet próbáltam átadni az embereknek az elmúlt hetek során, bízom benne, hogy némi sikerrel tettem, mert a korszakváltás - ahogyan minden más is - hittel kezdődik."

  • A külgazdasági és külügyminiszter ezt szombaton mondta egy sajtótájékoztatón Dunakeszin.

    Az MTI szerint Szíjjártó azt is elmondta: a tét az, hogy meg tudják-e indítani a bevándorlók betelepítését. Ha ezt "lenyomják a torkunkon", akkor "még idén 10 ezer bevándorlót telepítenének Magyarországra", és ha ezt megtennék, akkor többé nem ismernénk rá a hazánkra.

  •  A miniszterelnök maga telefonált, a fenti videóban Sipos Lászlónénak, és kérte őt, hogy kétszer is szavazzon a Fideszre. Ez nem valami leleplező felvétel, maga Orbán Viktor rakta ki a Facebookra. Itt van egy másik videó, amiben arról beszél, hogy leegyszerűsödött a kampány.

  • "Sziasztok, helló! Tegye fel a kezét, aki annyira fáradt, hogy nem tud állni a lábán” – mondja Fekete-Győr András, mire egy csomó kéz a magasba lendül a Momentum kampányzáróján. "Ne hülyéskedjetek már, még egy csomó évet kell dolgozni, ne fáradjatok már el egy kampányocskától" - kezdi vigyorogva beszédét.

    Fekete-Győr azt mondta, az elmúlt 4 hétben a Momentumra kerestek rá második legtöbben a neten. Azt is mondta, hogy ennyi támogató, lelkesítő üzenetet a Nolimpia óta nem láttak. Sokan leírják, alábecsülik őket, de ezzel nem foglalkoznak.

    "Ezt a rendszert nem ígéretekkel, hanem tettekkel lehet legyőzni, hogy a Medgyessy-bizottság aktáit nyilvánosságra hozzuk, hogy telekocsi appot fejlesztünk a szavazóknak, hogy a Fideszből kikényszerítjük, hogy milliókat fizessen a szabálytalan plakátjai miatt", mondta.

    Az elmúlt időszakban csalódott voltam, hogy azt láttam, civakodtak az ellenzéki oldalon, mondta. Nekik az lenne a feladata, hogy 70 százaléknyi embert elvigyenek szavazni, és nem szabad, hogy a szavazók kiábránduljanak. Ezért választotta a Momentum azt, hogy egyoldalúan léptetnek vissza jelölteket, ahol úgy érzik, rajtuk múlik a kormányváltás. Ehhez nem kellett másokra sárt dobálni.

    Fekete-Győr elmondta, hogy a Momentumnak van A-terve, arra az esetre, ha holnap leváltják Orbánt. Van egy kormányprogram, aminek az a neve, hogy Indítsuk be Magyarországot. Szerintük ennél komplexebb program nem létezik ma.

    Ha a Fidesz "a nyakunkon marad", akkor a Momentum mindent ugyanúgy fog csinálni, mint eddig, nekik a parlamentbe jutás nem cél, hanem eszköz, mondta. "Ha Parlamentbe jutunk, nem lesz Orbán és köztünk a TEK, addig megyünk oda a fideszesekhez kamerával, tollakkal, amíg el nem mondják az igazságot a tízmillió embernek, akiknek mi leszünk a szeme és a füle."

    Szerintük Orbán álmodott Olimpiáról, álmodik arról, hogy bedarálja az igazságszolgáltatást és a független médiát. Olyat is álmodik, hogy még enerváltabbak lesznek az emberek.

    Neki, Orbán Viktornak üzenjük: olyan álomgyilkosságot fog látni, amilyet még soha.

    A következő 24 órában pedig dolgozni kell, rengeteg bizonytalan szavazónak kell elmondani, hogy van egy politikai közösség, amely a jövőbe tekint, meg akarja haladni a szekértábor-logikát, jó programmal rendelkezik. Azért dolgozunk, ne kelljen innen elmenni, érdemes legyen hazajönni, zárta beszédét Fekete-Győr.

    Soproni Tamás kampányfőnök arra kérte a jelenlévő tagoktól a beszéd végén, hogy induljanak most azonnal plakátolni.

    Itt meg lehet nézni a meglehetősen rövid kampányzáró beszédet:

  • Teszi fel ezt az elég fontosnak tűnő kérdést a Hírcsárda, majd meg is válaszolja, íme:

  • Az MTI-nek nyilatkozott Pálfy Ilona az NVI-től, ő azt mondta, hogy az irodához 112 466 levélszavazat érkezett vissza: postán 31 460, a külképviseleteken keresztül pedig 81 006. És az utóbbiak 14,8 százaléka érvénytelen volt.