Lázár János rácsodálkozott a Facebookon a durva hangnemre, és nagy vállalást tett

Választási kampány március 21-én

Index
2018.03.21. 23:53

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ellenzéki politikusok (vagy igazából bármilyen kormánykritikus véleménnyel bíró ember) évek óta egy perc műsoridőt sem kapnak az adófizetők pénzéből fenntartott köztévén, azonban a választások előtt a törvény előírja, hogy minden országos listát állító pártnak kötelező öt perc adásidőt biztosítaniuk. Legutóbb ez annyira jól sült el, hogy a Jobbik részéről Mirkóczki Ádám egy hatalmas monológgal porig rombolta a közmédia egyoldalú szerkesztési elveit, most pedig a Momentum következett Hajnal Miklóssal.

    A 444-en látható videón látható, hogy Hajnal először is azzal kezdi, hogy a párt létezése óta még egyszer sem kaptak meghívást a köztévébe, ezért ezt az időt arra használta ki, hogy ha már Orbán Viktor se vitára, se interjúra nem hajlandó senkivel a Fidesz holdudvarán kívül, akkor a Facebook-oldalukon feltett felhasználói kérdéseket fogja felolvasni, ha már évi 80 milliárd forintba kerül mindenkinek az MTVA fenntartása.

    Hajnal felsorolásában érinti a soha nyilvánosságra nem hozott ügynökaktákat, a stadionokat, Orbán diktátorokkal való barátkozását, végül pedig kérdésként kéri számon a Népszabadság bezáratását, a magánnyugdíjpénztár ügyét, az NVI-hez kivezényelt Fradi-szekuritiseket, Orbán Ráhelt, Tiborcz Istvánt, Andy Vajnát, Mészáros Lőrincet, a letelepedési kötvényeket, Paks 2-t, Kósa Lajos édesanyjának sertéstelepét, Lázár János kastélyát és sok más érzékeny témát a közelmúltból, amelyekkel megoldásával, kivizsgálásával vagy feltárásával azóta sem történt semmi.

    A végén még maradt Hajnalnak 30 másodperce, amire az ismét csak biodíszletként funkcionáló műsorvezető fel is hívta a figyelmet, de a politikus nem kívánt ezzel élni, és szimplán kisétált az adásból, ahogy a rapperek szoktak a színpadról, miután hozzávágták a földhöz a mikrofont.

    Frissítés: Az adást azóta felrakta a Momentum a Youtube-ra:

  • Lázár János szerda éjjel új videóval jelentkezett. Ezúttal nem Bécsből, hanem a kordbársony zakója és a bordós mellénye alapján otthon lehet, Hódmezővásárhelyen, ott szokta ezt az összeállítást hordani.

    Lázár egy laptop előtt ülve azt mondja a videóban, hogy csak nemrég kezdte használni a közösségi médiát, és hogy meglepte, milyen hévvel esnek egymásnak az emberek. De neki mint politikusnak tűrnie kell ezt akkor is, ha nem éppen szalonképes véleményekkel találkozik.

    Most azonban a választókörzetének polgáraihoz szólt. Arra kérte őket, tanúsítsanak egymás iránt megértést, türelmet és ne személyeskedjenek. És hogy ez a stílus erősödjön, azt kezdeményezte, ha valaki a 19 választókörzetéhez tartozó településről hozzá fordul, és megfogalmazza kérdéseit, akár erős kritikát, vagy támadást fogalmaz meg, ő arra 48 órán belül válaszolni fog.

    „Nem kell mindenben egyetértenünk, de az biztos, április 8-án lemegy a választás, április 9-én felkel a nap, és akkor is szót kell értenünk egymással, ha másra is szavazunk.”

  • Több olvasónk is írt, hogy Bakondi György nevében, fideszes email címről érkezett, és a Fidesz-KDNP-re való választásra buzdító levélben a migráció szörnyűségeivel fenyegetik.  

    D KOM20170113011

    Íme:

    Tisztelt Honfitársam!

    Európa mindennapjait immár három éve a migráció kérdése határozza meg. Több millióan érkeztek az elmúlt években a kontinensre a jobb megélhetés reményében és még ennél is többen kelhetnek útra a következő években. Egy NATO-elemzés szerint 2020-ig mintegy 60 millió afrikai fog útnak indulni, ami komoly kihívást jelent egész Európa számára.

    Magyarország a déli határzár megépítésével és a kötelező betelepítései kvóta elutasításával mindeddig ellenállt a bevándorlási hullámnak. De elég egyszer rosszul dönteni és a károk helyrehozhatatlanok lesznek.

    Az országgyűlési választáson, április 8-án arról fogunk határozni, hogy maradjon-e a kerítés. Arról döntünk, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak, vagy mi is bevándorlóországgá válunk.

    Ne kockáztassunk! Kérem, mindkét szavazatával támogassa a Fidesz-KDNP jelöltjét és a Fidesz-KDNP listáját!

    Üdvözlettel:

    Bakondi György"

    Elküldtük Bakondi Györgynek és a Fidesznek a  kérdéseinket, igazi levélről van szó, és hogy honnan van meg az olvasóink email címe, amint válaszolnak, újabb cikket írunk.

  • Isten bocsássa meg nekem, de ami megy a mostani kisgazdáknál, az nem méltó Torgyán József emlékéhez. Hogy mi történt? Levelet kaptunk a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési egyéni választókerület képviselő jelöltjeitől, hogy nem kívánnak azzal a jogukkal élni, hogy országgyűlési képviselő jelölti mandátumukról lemondjanak.

    Holott néhány napja még mi is megírtuk, hogy a "FKgP arra kéri szimpatizánsait, hogy mind listán, mind egyéniben a Jobbikra szavazzanak". Szerintük amúgy "valóban történt egy ilyen felkérés Balogh Károly a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt Országos Elnöke részéről az országgyűlési képviselő jelöltek felé". 

    De.

    A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt 13 jelöltje ezt a felkérést elutasította, így Baranya megye 3., Baranya megye 4., Békés megye 3., Békés megye 4., Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4., Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5., Győr-Moson-Sopron megye 5., Hajdú-Bihar megye 2., Tolna megye 2., Zala megye 2. OEVK-ban ott lesznek a párt jelöltjei szerintük. Sőt a párt nevében induló Színes Magyarország Párt tagjai Hajdú-Bihar megye 5., Jász-Nagykun-Szolnok 3. OEVK-ben jelöltjei sem lépnek vissza.

    A zt állítják, ők nem is tudtak a visszalépésről, csak telefonon közölték velük. Viszont „számunkra fontos a bizalom, a tisztaság. Nem hajolunk meg, egyetlen egy párt, pártvezető nyomására sem, nem vagyunk korrumpálhatóak, megvásárolhatóak, és megfenyegethetőek senki részéről sem."

    Egészséges Magyarországot!

    Bort Búzát Békességet!

    Nyíri László Ernő Hajdú-Bihar megye 2. sz OEVK országgyülési képviselöjelöltje.

  • Az MSZP-P miniszterelnök-jelölje szerint Dunaújvárosban a nevében valakik lakásokat keresnek, kifejezetten azzal a szöveggel, hogy oda bevándorlókat lehet majd betelepíteni. Karácsony szerint ez azt bizonyítja, hogy félnek a bukástól.

  • A választás közeledtével Dunát lehetne rekeszteni olyan fotókkal, amin valamit felavatnak, és átvágják a nemzeti színű szalagot. Ezt a szerdait sem hagyhatjuk ki, amin Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, Verseghi-Nagy Miklós (Fidesz-KDNP) polgármester, Bereznai Péter festőművész és Hóvári János, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) főigazgatója átvágja a nemzeti színű szalagot a Szentendrei Régi Művésztelep új vendégházának átadásán:

    avat
    Fotó: Kovács Attila, MTI

    Az új épületben négy, egyenként 34 négyzetméteres lakrész várja ezentúl az alkotni és pihenni vágyó művészeket - írja hozzá az MTI.

    De ha már itt tartunk, ne feledkezzünk meg a másik mai kedvencről, a 3 milliárdból épült, sárrétudvardi sertéstelep avatójáról sem. Vagy a másik mai érdekes, amin Botka László egy amerikai trikolórt ábrázoló szalagot vág át: 

  • Simicskó István honvédelmi miniszter szerint az áprilisi parlamenti választásnak a bevándorlás miatt Sokkal NAGYOBB A TÉTJE,

    MINT EDDIG BÁRMIKOR:

    most gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk.

    A választások tétje, hogy megmarad-e Magyarország az erőltetett bevándorlás elleni küzdelem bástyájának.

    A visegrádi országokkal összefogva Magyarország példát mutatott Európának biztonsági kérdésekben, határvédelemben, az európai keresztény értékek védelmében - tette hozzá Simicskó István az MTI szerint.

    A miniszter kiemelte: amennyiben lebontják a kerítést és Magyarország illegális bevándorlókat fogad be, mert olyan erők kerülnek hatalomra, amelyek a bevándorlást támogatják, "elveszíthetjük mindazt, amit eddig felépítettünk". Fel kell tenni a kérdést, hogy amennyiben Karácsony Gergelyék nyernének a választásokon az ördöggel összefogva, vajon hova vezetnék az országot, a pokolra? 

  • 2006-ban még mást gondoltak politikusaink az oroszokról, ezen a napon például az alábbi MTI-hírt olvashattuk: "Eddig csak Magyarország biztosította támogatásáról az orosz-török Kék Áramlat gázvezeték meghosszabbításának gondolatát a Balkánon át Közép-Európába, míg a többi potenciális résztvevő, Bulgária, Románia és Ausztria továbbra is a Nabucco vezetéket pártolja, amelyen iráni és azeri gázt importálnának az orosz helyett - írta a Kommerszant című lap keddi számának Olaj és gáz című mellékletében."

    "Amíg Putyin javaslatait törökországi és görögországi vizitje során vendéglátói nem támogatták egyértelműen, addig Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök megállapodást jelentett be arról, hogy a felek megkezdik egy vezetékterv kidolgozását Törökországból."

  • Kapcsolódó

    Szabadon engedték az Összefogás Párt emberölési kísérlettel vádolt jelöltjét

    K. Gy.-t különös kegyetlenséggel akarta megölni élettársát 2015-ben, mentelmi jogot kapott.

  • A Fidesz rendszerszerűvé tette a lopást, ha egy ország vezetője tolvaj, és az emberek ezt hagyják, akkor nagy a baj, mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Békéscsabán, lakossági fórumon az MTI szerint.

    Ha egy ország vezetése korrupt, az azt üzeni, nem érdemes becsületesnek lenni, mondta, de nem állítja, hogy minden fideszes lop és korrupt, de azt igen, hogy szemet hunynak a rendszerszerű lopás felett, "eltűrik, hogy becstelenség uralkodik felettük".   

    A politikus szerint egyre erősödik az emberek elégedetlenségének a hangja, egyre többen akarnak változást, vélhetően magasabb lesz a részvétel a választáson a 2014-esnél. Szerinte 40-50 egyéni képviselői helyet el tudnak venni a Fidesztől, és ezzel "kisebbségbe szorítják". Az LMP-vel való együttműködésről szólva azt mondta, ha az ökopárt nem hajlandó engedni álláspontjából a tárgyalásokon, az 15-20 képviselői helybe kerülhet, amin a kormányváltás múlhat.

  • Kapcsolódó

    Az MSZP a választások után menesztené Poltot

    Nem lehet felmentést adni Polt Péternek a Fidesz által elkövetett bűncselekmények eltussolásában, írja Molnár Gyula.

  • Elsőfokon sajtó-helyreigazítási pert vesztett a Bors a Fővárosi Törvényszéken Vona Gábor ellen, mert a Terry Black ellen indított perről azt írták, hogy a Jobbik elnöke megfutamodott a Fidesz új szóvivőjével szembeni szembesítés elől - közölte a Jobbik. 

    Emlékeztettek arra, hogy a 888.hu és a Ripost kedden szenvedett vereséget: az Iránytű Intézet ügyvezetőjének, Forrai Richárdnak kell kifizetniük százezreket azért, "mert összetévesztve őt valamelyik kormányzati potentáttal és költségvetési források magánzsebekbe áramoltatásával, offshore-kapcsolatokkal vádolták meg őt". 

    "Immáron száz feletti a Jobbik által a Fidesz és lakájmédiája ellen megnyert perek száma" - közölte a párt. 

  • A Fidesz szerint az ellenzék előre magyarázza vereségét azzal, hogy a választási rendszerre "mutogat", ezt a nagyobbik kormánypárt amiatt közölte az MTI-vel, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar választási rendszer minden eleme elfogadhatatlanul, tisztességtelenül és drámai módon kedvez a Fidesznek.

    A Fidesz a közleményében úgy fogalmazott, az ellenzéknek inkább be kellene ismernie, hogy velük, az elvtelenségükkel, az alkalmatlanságukkal és a bevándorláspárti politikájukkal van a baj.

  • Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje szerdán fogadta a Magyarországi Nemzetközi Sajtó Egyesület (HIPA) Budapestre akkreditált külföldi újságíróit, valamint budapesti nagykövetségek diplomatáit. A jelenlegi politikai helyzet bemutatásán túl, arról beszélt, hogy az LMP új korszakot kínál alternatívaként Magyarországnak, és az LMP az egyetlen oligarchamentes párt, ezért kormányon meg is tudja valósítani, amit ellenzékben kidolgozott és propaganda, illetve látszatintézkedések helyett valós megoldásokat kínál az emberek problémáira. 

    Az előadását követően a külföldi sajtó munkatársai és diplomaták főleg gazdasági kérdésekről, a paksi beruházásról, szociális és nemzetbiztonsági kérdésekről érdeklődtek. (MTI)

  • A 12 évvel ezelőtti kampányban ezen a napon az MSZP azt közölte, hogy "Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elszólta magát: bebizonyosodott, hogy a pártja kilistázta a nyolc millió magyar választót". Szerintük Orbán Viktor hétfőn este egy televíziós műsorban már múlt időben beszélt a választói névjegyzék beszerzéséről, miközben azt csak a választások előtt húsz nappal, március 21-től, a mai naptól lehet megvásárolni. "Napnál is világosabban kiderült, a Fidesz már hetek, hónapok óta dolgozik egy olyan listán, amin mindenkiről nyilvántartják, melyik párt szimpatizánsa", közölte az MSZP.

    A Fidesz szerint Orbán Viktor a tv-műsorban arra utalt, hogy a Fidesz már az elmúlt héten megrendelte a választói névjegyzéket. "Semmi másról nincsen szó ebben az esetben, mint hogy a Fidesz már az elmúlt héten megrendelte a választói névjegyzéket, és azt a törvények szerint a mai napon vehette át először" - mondta Szijjártó Péter szóvivő telefonon az MTI-nek.

  • Ábel Attila, a Fidesz csepeli szervezetének elnöke szerint az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó egy keddi sajtótájékoztatón véletlenül elismerte, hogy ő és az MSZP áll egy csepeli választási visszaélés-sorozat mögött. Bangóné ugyanis azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy ezer elhunyt személy neve és adatai vannak kamupártok ajánlásai között Csepelen - vagyis Bangóné olyan adatot közölt a sajtóval, amit csak azok tudhatnak, akik a hamis ajánlószelvényeken szereplő neveket, címeket és személyes adatokat összeállították és átadták a kamupártoknak - írja Ábel a közleményében. Csakhogy a csepeli választási bizottság dokumentumai szerint nem összesítették a visszaélés-gyanús adatokat. A csalás gyanújával kapcsolatban egyébként nem is az MSZP, hanem a csepeli választási bizottság tett rendőrségi feljelentést.

    bangone

    A Fidesz csepeli szervezete nevében ezért felszólították Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP csepeli-soroksári jelöltjét, hogy kérjen bocsánatot a választóktól, és haladéktalanul mondjon le a képviselő-jelöltségről. A közleményben azt írják, ha a politikus asszony csak hazudott a sajtótájékoztatón, és szándékosan vezette félre a sajtó résztvevőit azért, hogy másokat vádoljon bűncselekménnyel, akkor amiatt kell távoznia.

  • Magyarország európai uniós csatlakozásáról, a két ország közötti kapcsolatokról, valamint a választási esélyekről tárgyalt szombaton Berlinben Helmut Kohl német kancellár és Orbán Viktor a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke, írta az MTI húsz éve, az akkori kampányban, az első Fidesz-győzelem előtt nem sokkal, ezen a napon. 

    Az EU bővítésével kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette, hogy Magyarország ugyanolyan elbírálásra tart igényt, mint amilyet a korábban belépők kaptak. "A belépéssel járó kellemetlen jelenségek ellensúlyozására jelentős tőkeinjekciót várunk a csatlakozástól, és a magyar mezőgazdaságra vonatkozó szabályok se különbözzenek a jelenlegi tagok gazdáira vonatkozó gyakorlattól. (...) A Fidesz-MPP gazdasági programjában, mint a gazdasági növekedés egyik fő motorjára számít a külföldi, így a jelentős német tőkebáramlás folytatódására. A német üzleti jelenlét kiemelt szerepet játszik abban, hogy Magyarország a térség gazdasági és pénzügyi központja legyen, mondta Orbán.

  • Orbán Viktor elhozta a rettegést Kisbérre. A Komárom-Esztergom megyei Kisbéren a Híd Televíziónak azt mondta, Magyarország egy értékes ország, "másoknak is fáj rá a foguk".

    Szerinte vannak olyan, elsősorban "Soros György birodalmához" tartozó szervezetek, amelyek ma azon dolgoznak, hogy lebontsák a határkerítést, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak. "Ha bevándorlóország leszünk, akkor nem Magyarország lesz az első, hanem majd a migránsok meg a bevándorlók meg Soros György tervei". 

    A kérdés az, hogy nemzeti kormány lesz-e vagy pedig Soros György jelöltjei fognak kormányt alakítani, mondta. A választás igazi tétje, hogy a forrásokat a falvakra, a kisvárosokra fordítják-e vagy pedig bevándorlóországot építenek.

  • A Momentum kifogást nyújt be a Fidesz ellen, mert plakátjaik kormány plakátokra hasonlítanak, olvasható a párt Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott közleményében. Szerintük

    a Fidesz megtéveszti a választókat új, Orbán Viktor arcképével ellátott plakátjaival.

    A Fidesz és a kormányzati plakátok arculata kísértetiesen hasonlít egymásra. A Fidesz már évek óta él vissza az adófizetők pénzéből finanszírozott kormányzati plakátkampányokkal. Mostani új kampányukkal pedig saját költségvetésükből keltik azt a látszatot, mintha kormányzati hirdetések lennének az Orbán Viktor arcképével ellátott plakátok."

    A kormányzati plakátokon és a Fidesz plakátjain ugyan más hangsúlyban, de egyaránt megjelenik egy kísértetiesen hasonló 'serif' betűtípus, és az arculat további elemeiben is látunk hasonlóságokat. A szöveg alatt elhelyezkedő sötétkék háttér, és a kék háttéren megjelenő vékony fehér keret egyaránt olyan elemek, amik visszaköszönnek mindkét kommunikációs felületen - a kormányén és a Fideszén is”. Úgy gondolják, ez törvénysértő.

  • Na jó, ez nem egészen így hangzott el, hanem az akkori miniszterelnök, Orbán Viktor egy kampányfórumon Egerben azt mondta, "a rendszerváltás akkor ér véget a lelkekben, amikor Magyarország polgárai egy országgyűlési választáson nem valami ellen szavaznak, hanem valaminek a folytatása mellett. 

    "Úgy érzem, ha a polgári kormány megkapja az esélyt, hogy még négy éven keresztül irányítsa az ország ügyeit, akkor ezzel a folytonossággal talán a lelkekben is pontot tehetünk a rendszerváltás végére" - fogalmazott a politikus.

    Mint ismert, a Fidesz elvesztette a választásokat, és az első kormány, amely két cikluson át kormányozhatott, az a szocialista kormány volt 2002-2010 között. A 2006-os választást Gyurcsánnyal nyerték.

  • Kapcsolódó

    Miniszterelnök úr csak beugrott, nem szabad ebből semmi rosszat kihozni

    Felhívtuk az óvodát, ahol Orbán Viktor kampányolt egyet. Kiderült, hogy nem is kampányolt, a szülők pedig biztos nem lesznek mérgesek.

  • Miután a Fideszt egy szimbolikus helyen, Hódmezővásárhelyen tudta megverni az időközi polgármester-választáson, köszönhetően annak, hogy megosztottság helyett egységesen mögé állt az ellenzék, Márki-Zay Péter a kezébe vette az ellenzéki koordinációt: 53 esélyes jelöltet mutatott be kedden. Részletek cikkünkben.

  • Az MSZP ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen befolyással üzérkedés gyanúja miatt. Gurmai Zita, a párt elnökségi tagja és debreceni jelöltje azt mondta: „arra fogom felszólítani a legfőbb ügyészt, hogy befolyással üzérkedés bűntettének megvalósítása gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeljen el nyomozást”. Az ellenzéki politikus szerint a sajtóban megjelentek alapján Kósa Lajos tárca nélküli miniszter bűntényt követett el.

    „Hülyének lenni alkotmányos jog” – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy „ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja, de ezzel még csak alkalmatlanságát bizonyítja sokadszor”. Viszont szerinte akármilyen csalás áldozata a fideszes politikus, nincs olyan, hogy a „megtévesztet, becsapott, átvert Kósa Lajos az édesanyjának akarjon utalni 800 milliót, mert ez már nem hülyeség, ez már bűntény”.

    Az MSZP-s politikus megjegyezte, ha Kósa Lajos lemond, akkor lehet, hogy eltekint a feljelentéstől, írja az MTI.

  • A kamupártnak tűnő mikropártok kiszűrésére alkalmas rém egyszerű eszközt, úgynevezett formára vágott kartonlapot készített a Momentum. A párt megoldásáról nekem a Sándor Mátyás-film jutott eszembe Bujtor Istvánnal és a titkosírásos levelezéssel, nézzék, önöknek is?

  • Czunyiné a Komárom-Esztergom megyei 3. számú egyéni választókerület fideszes jelöltje, négy éve 47 százalékos szavazataránnyal szerzett mandátumot a 25 százalékot gyűjtő balos Székely Antal és a csaknem 20 százalékot szerzett jobbikos Szabó Mihály előtt.

    A térség 2010 előtt baloldali bázisnak számított, a mostani választókerületet nagyjából a korábbi kisbéri és komáromi körzetből gyúrták össze, 2006-ban és 2002-ben is az MSZP-s jelölt nyerte mindkét akkori egyéni mandátumot. Aztán 2010-ben 55-56 százalékot szereztek itt a fideszes jelöltek, amihez képest nem jelentett komoly visszaesést Czunyiné 2014-es győzelme – de annyit igen, hogy ha csak egy ellenzéki jelölt lenne, akkor kétségessé válhatna a sikere.

  • Folytatjuk tegnap elkezdett Mit Írt Az MTI A Korábbi Kampányokban (MIAMAKK) című sorozatunkat, ezúttal egy napra pontosan 16 évvel ezelőtti hírrel, amely úgy szól:

    Kövér László jelentős Fidesz-MDF győzelmet vár az áprilisi választásokon. A Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtökön Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: nem az a kérdés, hogy a Fidesz-MDF abszolút többséget szerez-e, hanem az, hogy milyen mértékű lesz az abszolút győzelem.

    A csütörtöki elmaradt miniszterjelölti vitával kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta: "az MSZP visszatért a kiindulópontra, csak az a kérdés, miért volt szükség ennyi cirkuszra és botránykeltésre". (...) Az MSZP megszegte a megállapodást - mondta Kövér László. A fideszes politikus úgy véli: "ez a műbalhé arra volt jó, hogy az MSZP időt nyerjen a megfutamodáshoz az egyenlő feltételekkel zajló vita elől". Kövér László megerősítette: a Fidesz miniszterei holnap is ott lesznek a Millenáris Parkban, és várják az MSZP-s jelölteket.

  • Czunyiné Bertalan Judit volt köznevelési államtitkár a választókörzetében lévő dadi óvodában járt, és magával vitt egy élő miniszterelnök bácsit is. Noha a választási bizottság korábban már – épp a fideszes Simonka György esete nyomán – kimondta azt, hogy nemcsak a választási szabályokat, de köznevelési törvényt is sérti az, ha iskolákban, óvodákban bármiféle politikai tevékenységet folytatnak, Orbán Viktort és Czunyinét ez nem zavarta.

    Kerítéshez vezényelt, majd kórusban köszönő gyerekek, az óvodásokat tapssal összeterelő óvónéni, kézfogások, közös csoportkép,

    amihez a politikus bácsi fel is emel egy gyereket, van itt minden, ami egy 1983-as 2018-as óvodalátogatáshoz kell. Kim Dzsongun mind a tíz ujját megnyalná, ha látná.

  • 26734379 10215213983733726 1921048567531375207 n

    Facebookon indítottunk nemrég egy zárt csoportot, ahol csak a napi aktualitásokkal, közélettel foglalkozunk, semmi mással. Nincsenek cuki kutyás, macskás posztok, csak a választási kampány legfontosabb történései, és azok a fontos híreink, amikről nem akar lemaradni.

    Itt tud csatlakozni

  • Az LMP közleménye szerint a fideszes Németh Szilárdnak az a kijelentése, hogy Szél szervezi a migrációt, „nem véleménynyilvánítás, hanem nyilvánvalóan hamis tényállítás”. A párt azt is felrója Némethnek, hogy a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként kormánypárti képviselőtársaival obstruálja a parlament egyik legfontosabb bizottságának munkáját, ami az LMP szerint azt jelenti, hogy „a választópolgárok általi meghatalmazásból fakadó feladatait és kötelezettségeit nem teljesíti”. A kormánypárti bojkott miatt „a legfontosabb időszakban megszűnt a titkosszolgálatok civil kontrollja, ellenőrzési lehetősége” – írja az LMP.

  • Hadházy táblát emelt, a Jobbik gyávázott, az MSZP idétlenkedett, Gulyás Gergely pedig végre pedelluskodott egy jót. Avagy ez történt a parlament rendkívüli ülésén.