Bödőcs Orbán-paródiával, a Fidesz telefonhívásokkal riogatott kedden

Választási kampány március 27-én

Index
2018.03.27. 22:08

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lázár János Székkutason elmondta: biztos benne, hogy Orbán Viktor a jó választás. (MTI)

    DROTI20180327011
    Fotó: Rosta Tibor / MTI
  • Ezt Karácsony Gergely mondta Szekszárdon, szerinte a béke volt az első, amit Orbán Viktor elvett az emberektől, írja az MTI.

    Orbán Viktor egy hangos, erőszakos kisebbséget képvisel, akik ellopták a nemzet vagyonát az elmúlt nyolc évben.

  • Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó ma az ATV A nap híre című műsorában bejelentette, hogy 500 ezer forintot ajánl a Szent László Kórház gyerekosztályának, ha nyer a magyar válogatott.

    Az országgyűlési képviselő szerinte amúgy 6-0-ra nyernek a skótok, mert a magyar válogatott játékosai

    „szaladni se tudnak”,

    maximum

    „a labda elől szaladnak el.”

  • Több olvasónk is elküldte az Ismeretlen Riogató Robotnő hívását. Íme a szöveg , amit mondd: 

    "Hallo. Jó napot kívánok. Azért hívom, mert a napokban kiderült, hogy a Jobbik alelnöke nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját. Vona Gábor szerint bárkivel előfordulhat, hogy ilyet tesz. Ez botrányos. A Jobbik szégyellheti magát. Senki sem alázhat meg így egy nőt. Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk április 8-án. Viszonthallásra."

    7 másodperces néma csönd következik, és csak utána jön, hogy:

    "Készült a Fidesz megbízásából." 

  • Az alaphelyzet az, hogy a Jobbik felé tendáló N1TV online tévé kiment elbeszélgetni azokkal a tüntetőkkel, akik megpróbálták megzavarni Vona Gábor lakossági fórumát.

    Nem is nagyon spoilereznék, mert csodálatos, ahogy a zavarodottságból bombasztikus káromkodás-tornádó alakul ki. Ha valakinek eseteleg fétise az, hogy egymásra nagyon csúnya szavakat kiabáló idős férfiakat néz, akkor próbálja meg a kezeket a paplan fölött tartani. Ugyanez érvényes azokra is, akik bírják egy menekülő Fidelitas-elnök látványát.

     (via 444)

  • Sajnos nem voltunk ott, úgyhogy az MTI-ből kell tájékoztatni Gyurcsány Ferenc budapesti lakossági fórumáról, ahol a következő dolgok hangzottak el:

    • Azt javasolta a kormányfőnek, hogy kérje el egy ötödikes gyerek Európa-térképét és nézze meg, hogy miért nincs más lehetősége Magyarországnak, mint csatlakozni az európai főáramhoz.
    • "Vagy Európa vagy Orbán, vagy az élet vagy a semmibe való hullás, ez a választás tétje"
    • Hangsúlyozta, a Fidesz az egyetlen párt, amelyik nem készített választási programot.
    • Saját korábbi kormányzásáról azt mondta, hogy az nem volt hibátlan, de megpróbálták változásokat elindítani az oktatásban, az egészségügyben. Politikailag vereséget szenvedtek, de morálisan végig igazuk volt.

    És így tovább.

  • Rejtélyes robotnő riogatja a gyanútlan mobil tulajdonosokat. Több olvasónk is arról számolt be, hogy az esti órákban bemutatkozás, vagy bármilyen egyéb azonosítás nélkül egy női hang valami olyasmiről beszél, hogy Vona Gábor meg akar erőszakolni valakit, mert megteheti, és erre gondolni kell április 8-án. Ha valaki esetleg felvette a furcsa monológot, kérjük küldje el nekünk az ugyelet@mail.index.hu-ra.

  •  Mondjuk nem hülyeség, mert tényleg nem tépik le, más kérdés, hogy ki veszi észre.

  • A Momentum közleménye szerint több mint félmillió forintra büntette a kecskeméti választási bizottság a Dél-Alföldi Közlekedési Központot, mert az állami cég harmadszor is leszedte a Momentum helyi jelöltje, Bodrozsán Alexandra plakátjait. A nagy összegű bírságot az indokolta, hogy a Nemzeti Választási Bizottság korábban már megbüntette egyszer negyedmillió forintra a céget, mert momentumos kampányplakátokat szedett le.

    A keddi kecskeméti döntés szerint a cégnek a korábbi döntések után nyilvánvalóan tudnia kellett, hogy jogszerűtlen szedi le a Momentum plakátjait.

    "Borzasztó, hogy állami cégek is akadályozzák a kampányt. Majdnem az összes tévé, rádió és újság a Fidesz kezében van, a plakátolás az ellenzék egyik utolsó esélye. Ezért nagyon fontos ez a precedens értékű döntés" - mondta a bírságról Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

  • MTI OS-ben jelentetett meg Szolnok egy közleményt, amelyben azt írják, hogy hiába tiltja a rendelet, a DK és a Momentum is plakátolt a Kossuth téren, úgyhogy a város elkezdte leszedni őket. A villanyoszlopokról is le kellett szedni a plakátokat, ugyanis nem kértek engedélyt a várostól, hogy oda is kiragaszthassák azokat.

    Az eljárással ránézésre, a konkrét események ismerete nélkül, csak annyi a probléma, hogy a választási törvény lehetővé teszi a plakátolást a kampányidőszakban. Ezt pedig városi rendelettel nem igazán lehet felülbírálni.

  • Ezekből mindig felesleges bármit kiemelni, itt a hivatalos Fidesz-reakció arra, ahogyan a Helsinki Bizottság és az LMP reagált erre az egész értelmetlen mizériára:

    A Soros-hálózat tagad, mert most is a színfalak mögé szeretnék rejteni, hogy mire készülnek, de megint lebuktak. A Helsinki Bizottság hiába tagadja, hozzájuk köthető az állami tulajdonú lakások kikérése a nemzeti vagyonkezelőtől.  Arra készülnek, hogy ha Soros-emberei kerülnek hatalomra, akkor megkezdjék a migránsok betelepítését, ezért van szükségük a lakáslistára. A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy a Helsinki Bizottság emberéhez köthető a lakáslistáról szóló közadatkérés!


  • Az állam célja, hogy javuljon a magyar emberek életminősége és fennmaradjon a magyar nemzet - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes egy nemzetpolitikai fórumon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon kedden, írja az MTI.

    Semjén Zsolt arról beszélt, az anyaországi, a kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság nélkülözhetetlen elemei a nemzetnek, bármelyik eltűnése vagy felszámolása esetén az egyetemes magyarság kerülne veszélybe.

    A magyarság csak akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze él, segítésük pedig a magyar állam feladata és felelőssége - hangsúlyozta a kormányfő-helyettes.

    A szarvasvadászatról nem beszélt.

  • Megérkeztek az első levélszavazatok a választási irodába. A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők - főként a határon túliak - ugye levélben szavazhatnak az április 8-i országgyűlési választáson. Az NVI a múlt héten postázta ki a szavazólapot és a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozatot tartalmazó levélcsomagokat a levélben szavazóknak.

    DBIRO20180326009
    Fotó: Biró István / MTI

    Összesen 379 ezer levélcsomag készült el: az NVI 329 ezer levélcsomagot küldött ki postán, 50 ezren kértek személyes átvételt Magyarország 12 kijelölt külképviseletén.

    Az NVI kedden az MTI-vel azt közölte, az első levélszavazatok hétfőn megérkeztek az NVI-hez, összesen 24 darab. Az NVI azonban csak április 2-től bonthatja fel a levélszavazatok külső borítékát, és akkor kezdheti meg (a szavazatot tartalmazó boríték felbontása nélkül) a választópolgár azonosítását, azaz a nyilatkozatban lévő adatok összevetését a nyilvántartásban lévővel. A szavazatot tartalmazó borítékot pedig csak a voksolás befejezése után, április 8-án este bonthatják fel az NVI-ben, és akkor kezdődhet a voksok összeszámlálása is.

  • A Momentum ezt kéri a kormánytól:

    1. Utasítsanak ki jelentősebb számú diplomatát - nem csak egy orosz kém van az országban!
    2. Zárják be a debreceni orosz főkonzulátust, ahogy az amerikaiak is teszik a seattle-i konzulátussal!
    3. Tiltsák be az orosz propagandaoldalakat, és szakítsanak az orosz propaganda népszerűsítésével a kormánysajtóban!
    4. Hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat, legyen teljes aktanyilvánosság - ne legyenek Moszkva által zsarolható politikusaink!
    5. Mondják fel Paks 2 szerződéseit, és hozzák nyilvánosságra az orosz hitel részleteit!
  • A Fidesz arra szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy tisztázza viszonyát Musa Serdar Celebihez és a különböző szélsőséges iszlám szervezetekhez.

    Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a fényképre reagált, amelyen Vona Gábor egy iszlám szélsőségessel együtt látható, amint "egymást ölelgetik és láthatóan nagy barátságban vannak", írja az MTI.

    Mint mondta, az illető a török származású Musa Serdar Celebi, aki a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottja volt, számos szélsőséges iszlám szervezetnek volt tagja, illetve vezetője.

    "Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a Jobbik egy zavaros párt, zavaros ideológiával, zavaros kapcsolatokkal" - értékelt a fideszes politikus, aki szerint - különösen a választási kampányban - itt lenne az ideje, hogy Vona Gábor tisztázza a viszonyát ehhez az emberhez, továbbá a viszonyukat a különböző szélsőséges iszlám szervezetekhez.

    1. Galgóczi Péter visszalépett Pest 11. OEVK-ban. (Dabas, Dunaharaszti, Kiskunlacháza, Ráckeve stb.) Bejelentésében arra buzdította a többi párt jelöltjeit, hogy jussanak egyezségre, hogy legyen remény a Fidesz jelöltjének legyőzésére, írja a Momentum.
    2. A Momentum a fogamzásgátló tablettákat államilag támogatott gyógyszerré, a sürgősségi fogamzásgátlást pedig recept nélkül elérhetővé tenné. "A Momentum a kormánnyal szemben hisz a szabadság és nőket megillető jogokban, hisz abban, hogy kötelességünk megkönnyíteni a fogamzásgátláshoz való hozzájutást és a családtervezést."
  • A következőt reagálta a párt Orbán Viktor szirmabesenyői nyilatkozatára:

    Orbán Viktor hazudott, hazudik és hazudni fog.

  • "Döbbenetes fényképet készített a Momentum aktivistája Szolnok főterén - ezúton is köszönjük neki a gesztust és az információt", kezdi közleményét a DK.

    dk

    "Szalay fideszes polgármester utasítására közmunkások tépkedik le a Demokratikus Koalíció és a Momentum plakátjait. A  jogszerűen felhelyezett reklámokat tönkre téve zsákokba gyűjtik. A DK helyi elnöke, Miskolczi László a rendőrségen kívánt feljelentést tenni, de elküldték, mondván, hogy az illetékes csak holnap lesz bent", íeja a párt.

    A párt a helyi választási bizottsághoz fordul, kérik a fideszes polgármester eltiltását a további jogsértéstől, egyúttal kártérítést követelnek.

  • Ha valaki bővebben is kíváncsi a témára, annak idemásolom az egész közleményt:

    "Reagálás Szél Bernadett és Svédország oktatási miniszterének sajtótájékoztatójára

    Szél Bernadett elfelejtette azt megemlíteni, hogy a bevándorlás a svéd oktatást és a svéd iskolák életét is tönkreteszi. A nagyszámú migránscsoportok miatt a bevándorláspárti svéd oktatási miniszternek és a tanároknak az iskolákban is egyre súlyosabb etnikai-vallási konfliktusokkal, feszültséggel és antiszemitizmussal kell szembenéznie. A svéd iskolák már migráns-bandaháborúk, tömegverekedések helyszínei, és a nagyszámú muszlim közösségnek való megfelelési kényszer miatt gyakran felhagynak hagyományaikkal, és már az egyházi iskolák bezárása is napirendre került."

  • Nem is tudunk most megszólalni, inkább nézzék:

  • Itt írtunk arról, hogy a miniszter felhívta a Facebook-oldalának lájkolóit. Feltettük a kérdést, hogy honnan tudta a telefonszámokat. Úgy látszik, ez másnak is eszébe jutott, megkapta ezt a kérdést Facebookon ő is. És itt a válasz (nagy ördöngösségre ne számítson senki):

  • Kapcsolódó

    Új rekord született: Judit adataival 15 kamupárt és egy független is visszaélt

    Pedig csak az Együtt jelöltjének írt alá. És személyesen neki - új lakcímkártyával.

  • Alsózsolcán és Szirmabesenyőn kampányolt a kormányfő Csöbör Katalinnal, a képeket nézve így összegeznénk a dolgokat:

    • A fotós művészi hangulatban volt, a „minden homályos, csak Orbán feje éles” kompozíciók nagyon mentek, mint ahogy a színeket is szerette a fotós.
    • Ott volt Rogán Antal is, aki ebben a kampányban amúgy eléggé eltűnt.
  • Úgy tűnik, Szentesen betemették a pártpolitikai, ideológiai árkokat. A Fidesz–KDNP helyi jelöltjének kampányújságjában ugyanis nem más az egyik támogatója, mint a város baloldali alpolgármestere.

    Demeter Attila alpolgármester a baloldali összefogás támogatásával lett önkormányzati képviselő, az önkormányzat honlapja az MSZP-t tünteti fel a nevénél pártként. Ezért meghökkentő, hogy a fideszes Farkas Sándort ajánlja, és nem a baloldal helyi jelöltjét, a DK-s Eörsi Mátyást. 

    A Hvg.hu elérte az alpolgármestert, aki azt mondta: a mezőgazdaság és élelmiszer-gazdaság területén végzett tevékenysége miatt támogatja Farkast, akit negyven éve ismer. Ezt nyilatkozta a kampányújságnak is. Demeter azt is mondta, hogy 2008 óta nem tagja az MSZP-nek, szerinte a nyilatkozatából nem lehet probléma, abban nem volt rossz szándék, ezt nem tartja pártpolitikai nyilatkozatnak.

    Magánemberként tettem a nyilatkozatot, azt minden további nélkül vállalom.

    Eörsi jelöléséről azt mondta, ha még MSZP-tag lenne, nem értene egyet ezzel a leosztással, úgy véli, lehetett volna találni helyben alkalmas MSZP-s jelöltet is.

  • Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint át kell rendezni az adórendszert, a nettó bérszínvonal megőrzése mellett csökkenteni kell a munkáltatók foglalkoztatáshoz kapcsolódó adóterheit, továbbá az európai átlag szintjére kell emelni a társasági adót.

    Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke kedden Budapesten, a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének klubrendezvényén elmondta azt is, helyre kell állítani a háromoldalú érdekegyeztetés rendszerét. Ennek keretében a munkavállalók, a munkaadók és a kormány együttműködésével hosszú távú gazdaság- és társadalomfejlesztési stratégiát alkotnának, amelynek része lenne egy béralku és egy olyan pálya kijelölése, amely felkészíti Magyarországot a technológiaváltásra, a negyedik ipari forradalomra. (via MTI)

  • Ezt a közleményt adták ki az imént arra, hogy az MSZP-s Molnár Zsolt összehívta az ülést:

    "Az ellenzék az emberek között, és ne az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában kampányoljon! A kormánypárti képviselők nem fognak ehhez a kampányakcióhoz asszisztálni. Pláne nem, amíg a Soros-hálózathoz tartozó Szél Bernadett is ott ül abban a bizottságban, amely a Soros-szervezetek illegális és nemzetbiztonságilag veszélyes tevékenységét is vizsgálja."

    Molnár a hétfőn a sajtóban megjelent pénzmosási esetet, az FBI magyar állampolgárokkal szembeni nyomozását, továbbá a Magyarországról kiutasított orosz diplomata ügyét szeretné megbeszélni.

  • Az LMP nem diktatúráktól vagy féldiktatúráktól akar tanulni, hanem olyan országoktól, amelyek fejlődni tudtak – jelentette ki Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje kedden Budapesten, miután konzultált Gustav Fridolin svéd oktatási miniszterrel. 

    Szél Bernadett Gustav Fridolinnal közös sajtótájékoztatóján kijelentette: az LMP programjában kap a legnagyobb hangsúlyt az oktatás, pártja világszínvonalú képzést biztosítana a fiataloknak. Ehhez megdupláznák a szektor forrásait, nagyobb szabadságot nyújtanának a tanároknak, és csökkentenék a diákok, de az oktatók terheit is. 

    A kezdő tanárok bérét megháromszoroznák, a teljes bértömeget megdupláznák, és visszaadnák az iskolákat az önkormányzatoknak.

    Gustav Fridolin a svéd zöldpárt társelnökeként nagyra értékelte a pártja és az LMP közötti együttműködést. Azt mondta: gazdasági nehézségek idején egyedül az oktatási rendszer kiemelt fejlesztése nyújthat megoldást, a kreatív gazdaság megteremtéséhez a kisgyermekkortól egészen a PhD-ig be kell fektetni az oktatásba.

    A miniszter kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy problémát jelent-e országa iskoláiban a bevándorlás. Azt felelte: az 1990-es években a Balkánról érkeztek hozzájuk, akiknek a gyermekei legalább olyan jól teljesítenek az iskolában, mint a svédek. Mindez megoldható – jelentette ki , hozzátéve: biztos benne, hogy akik ma érkeznek háború elől Svédországa, ugyanígy hozzátesznek majd a társadalmához.  (via MTI)

  • Orbán Viktor kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephelyberuházási projektjének avatóünnepségén járt, így minden tökéletesen adott volt, hogy olyanokat mondjon, hogy:

    Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll

    De természetesen ez túl gyenge, és enyhe mondat így két héttel a választás előtt, úgyhogy megtoldotta az MTI beszámolója szerint egy olyannal, hogy:

    ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az ÖSSZES meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.

    Tehát, vegyünk egy nagy levegőt, és olvassuk újra Orbán mondatát. Szerinte tehát ha nem a Fidesz nyer a választáson, akkor AZ ÖSSZES MEGLÉVŐ GAZDASÁGI ERŐFORRÁS arra megy majd, hogy bevándorlóországot építsünk.

    Március 27-e van. Mit fog mondani a választás napján? Van az összesnél több? 

  • Az MSZP Facebookján találtuk a videót, a HírTv műsorát, illetve nyilván Karácsonyt promózzák. A válasz amúgy a gyerekvédelmi program.

  • A migránsozó kampányt ezerrel toló hirado.hu azt írta, Carcassone-ban akart forgatni egy stábjuk a néhány nappal ezelőtti merénylet miatt, de odamentek hozzájuk helyiek, és azt mondták nekik, hogy menjenek innen, nincs joguk ott lenni, és kövek eshetnek a fejükre.

    Aztán amikor a kamerát is elővették, akkor pedig egy férfi mondta nekik, hogy tartsák tiszteletben a családot, különben húsz ember fog megjelenni, akik nem ilyen hangnemben beszélnek majd velük.

    A hír elején lévő hirado.hu linkre kattintva egy hétperces beszámolót láthatnak, amelyben a riporter meséli el, mi történt. A videón amúgy annyi történik, hogy egy helyi férfi beszél a riporternővel egy autó mellett.