A Fidesz-KDNP és a Jobbik is közzétette az országos listáját

Zajlik a kampány

Index
2018.02.28. 23:12

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki, csak az a fránya ismertség!

    A Hvg.hu birtokába került a Závecz Research felmérése a miniszterelnök-jelöltek, listavezetők, valamint pártelnökök népszerűségéről, ismertségéről és alkalmasságáról. 

    Eszerint Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, de nemcsak ismertségben, hanem népszerűségben is messze van Orbántól. Az ellenzéki jelöltek alkalmasságban egymás mellett állnak.

    A kutatás főbb megállapításai:

    • Orbán Viktor ismertsége 99 százalékpont, népszerűsége 43.
    • Karácsony Gergely ismertsége 78 százalékpont, ő a második legnépszerűbb, 32 ponttal.
    • Népszerűségben a harmadik Szél Bernadett (29 százalékpont), az ő ismertsége jóval magasabb, mint Karácsonyé, 86 százalékpont. Azonban Karácsonyt az őt ismerők 32, Szélt 29 százaléka látná szívesen fontos politikai szerepben.
    • Vona Gábor népszerűsége 27 százalékpont, ismertsége 95.
    • Az MSZP pártelnökének és a Momentum elnökének népszerűsége megegyezik (23-23 százalékpont), azonban Molnár Gyula ismertsége 77, Fekete-Győr Andrásé mindössze 61.
  • "Soros emberei bevándorlóországgá tennék Magyarországot, ezért most újra ki kell állnunk hazánkért. Mindenkire szükség lesz: mutassuk meg, hogy sokan vagyunk!" - ezekkel a szavakkal kezdte el hirdetni a március 15-i Békemenetet a Civil Összefogás Fórum a Facebookon.

    "Találkozzunk március 15-én 12 órakor a Bem szobornál, 14 órakor Orbán Viktor beszédet mond a Kossuth téren."

    A sorosozás csak azért érdekes némileg, mert a Békemenet egyik korábbi szervezője, Bencsik András éppen két napja mondta azt, hogy fel kéne hagyni a sorosozással, "például, Stop Soros, meg egyebek, ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb." Hát így.

     

  • A Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya a szerdai ülésén nagy többséggel támogatta az elnökség által beterjesztett országos lista tervezetét - közölte a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor.

    Olimpiai bajnok vízilabdázó és két nő is befér az első ötbe. Itt találja a listát. 

  • Ők valószínűleg bejutnak a parlamentbe. Persze a Fidesz szereplésétől függ, meddig megy el a lista. De többen egyéni jelöltek, ha ők egyéniben nyernek, ugrik egyet a lista.

    1. Orbán Viktor
    2. Semjén Zsolt
    3. Kövér László
    4. Novák Katalin
    5. Varga Mihály
    6. Gulyás Gergely
    7. Kubatov Gábor
    8. Németh Szilárd
    9. Balog Zoltán
    10. Harrach Péter
    11. Lezsák Sándor
    12. Jakab István
    13. Győrffy Balázs
    14. Turi-Kovács Béla
    15. Szatmáry Kristóf
    16. Böröcz László
    17. Farkas Flórián
    18. Mátrai Márta
    19. Németh Zsolt
    20. Bajkai István
    21. Fónagy János
    22. Latorcai János
    23. Lázár János
    24. Kósa Lajos
    25. Szijjártó Péter
    26. Rogán Antal
    27. Fazekas Sándor
    28. Simicskó István
    29. Seszták Miklós
    30. Süli János
    31. Kocsis Máté
    32. Tapolczai Gergely
    33. Balla György
    34. Molnár Ágnes
    35. Bánki Erik
    36. Kerényi János
    37. Pesti Imre
    38. Bíró Márk
    39. Juhász Hajnalka
    40. Soltész Miklós
    41. Dr. Kovács Zoltán
    42. Tállai András
    43. Rétvári Bence
    44. Nyitrai Zsolt
    45. Hoppál Péter
    46. Szabó Zsolt
    47. Kontrát Károly
    48. V. Németh Zsolt
    49. Szabó Tünde
    50. Pogácsás Tibor
    51. Simon Róbert
    52. Czerván György
    53. Zsigó Róbert
    54. Potápi Árpád
    55. Kara Ákos
    56. Völner Pál
    57. Tasó László
    58. Nagy István
    59. Aradszki András
    60. Tuzson Bence
    61. Cseresnyés Péter
    62. Horváth István
    63. Vargha Tamás
    64. Dömötör Csaba
    65. Héjj Dávid
    66. Selmeczi Gabriella
    67. Bartos Mónika
    68. Hirt Ferenc
    69. Becsó Zsolt
    70. Vejkey Imre
  • Farkas Flórián is megelőzi Lázárt és Rogánt a Fidesz listáján

    A Fidesz nyilvánosságra hozta az országos listáját. Amit nem tudtunk eddig: Lázár János 23. a sorban. Olyanok is megelőzik, mint Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, Mátrai Márta háznagy, a külügyi szakpolitikus Németh Zsolt, iletve Bajkai István, aki Orbán Viktor családját többször képviselte ügyvédként. 

    Lázárt Kósa Lajos és Szijjártó Péter követi, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal, aki Orbán Viktor kampányát irányítja csak a 26. a listán.

    Részletek ebben a cikkünkben.

  • Karácsony Orbánról: Nála lopni jobban senki nem tud

    Pest megye 8. számú választókerületében, Százhalombattán járt Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy hagyományos értelemben vett, klasszikus, nagybetűs, úgynevezett Lakossági Fórumot tartani. Például ilyeneket mondott: 

    Ha sikerül elhitetni az emberekkel hogy a politika valóban arról szól, hogy a politikusok gazdagodjanak, és megfélemlítsék a társadalmat, akkor biztos, hogy Orbán Viktor megnyeri a választást. Ebben ő verhetetlen. Nála jobban lopni senki nem tud.

    A többit a riportunkban olvashatja.

  • Molnár Csaba DK-alelnök egy szerdai sajtóbeszélgetésen azt mondta a párt kampányáról, hogy alapvetően online felületeket akarnak használni, a Facebook kiemelt helyet kap az eszköztárukban. Eközben 43 kisfilmet gyártanak, vagyis gyakorlatilag minden nap levetítenek egy újat az interneten.

    A közterületeken 300 óriásplakát-helyük lesz, de arra ügyelnek, hogy semmiképpen ne szerződjenek fideszes kötődésű cégekkel. (Az LMP és az MSZP is úgy döntött, szerződik a fideszes kötődésű Odex-szel.) A kampányban 11 ezer aktivistájuk vesz részt, akik többek között a kisebb plakátjaikat is kihelyezik. Ezekből első körben 157 ezret gyártottak és márciusban még egyszer ennyit akarnak kitenni.

    Gyurcsány Ferenc 28 nap alatt több mint 50 települést keres majd fel és felesége, Dobrev Klára is tart egy kampánykörutat.  Két nagyrendezvényt is tartanak majd, március 15-én az MSZP-Párbeszéddel közösen, illetve lesz egy kampányzárójuk is pár nappal a választások előtt.

  • Vásárhelyet kiáltottak a dunaújvárosi DK-Jobbik-LMP-Momentum tüntetésen

    A Közös Ország Mozgalom Dunaújvárosban nem kapott helyszínt a vitára, ezért tüntetést szervezett, ahol négy ellenzéki párt helyi jelöltje (DK, Jobbik, LMP, Momentum) szólalt fel.  A rendezvényen nagyjából kétszázan vettek részt, akik többször is azt skandálták, "április 8!", illetve "Vásárhely! Vásárhely!". 

  • Ez a nap is eljött. A volt főpolgármester a volt pornósztár politikai éleslátását dicséri. Demszky Gábor elmélkedését a 444 szúrta ki, mindenkinek érdemes értesülnie róla.

    Demszky egész pontosan a Kelemen Anna visszalépéssel érzékelteti azt, hogy minden esélytelen ellenzékinek vissza kell lépnie.

  • A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy meghosszabbítja a Czeglédy-ügyben károsult diákok és nyugdíjasok kárrendezési kérelmének benyújtási határidejét. A károsultak június végéig kérhetik a kárrendezést - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

    Czeglédy Csaba, mint megírtuk, elindul a választáson, de függetlenként, nem szocialista színekben jeölt Szombathelyen. Az MSZP alapszabálya szerint ezért kizárják majd a pártból.

  • Gyurcsány Ferenc egy szerdai beszélgetésen annyit mondott az ellenzéki összefogásról, hogy bár az LMP nem válaszolt a DK megkeresésére, bízik a megállapodásban Szél Bernadettékkel. 

    A Demokratikus Koalíció arra számít, hogy az LMP-vel mindenképpen meg fognak tudni egyezni az egyéni választókerületi koordinációról.

    Az LMP az MSZP részéről is nyomás alá került, mert a szocialisták már közölték velük, hogy csak a DK-val közösen tárgyalnának a választókerületek elosztásáról. 

    Gyurcsány azért optimista, mert az MSZP és a DK korábbi megállapodása alapján szinte az összes LMP számára fontos körzetben a Demokratikus Koalíció indíthat jelöltet (pl Szél Berndadett vagy Ungár Péter körzetében).

  • Helybenhagyta a Kúria szerdán a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) múlt pénteki határozatát, amelyben elutasította a Patyi András, az NVB elnöke tisztségei összeférhetetlenségének megállapítása iránti indítványt.

    Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke még múlt kedden nyújtotta be kifogását, kérve, hogy az NVB állapítsa meg: összeférhetetlen Patyi Andrásnak, a testület elnökének tisztsége más posztjaival, így a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori és az Államreform Bizottság elnöki tisztségével.

    A Kúria most az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a választási eljárásról szóló törvény két együttes feltételt szab az összeférhetetlenség megállapításához. Egyrészt definiálja az érintett, "foglalkoztató" szervet, másrészt előírja a meghatározott szervvel a munkajogviszony fennállását. 

    Az összeférhetetlenségi szabályok nem értelmezhetőek kiterjesztően. Az összeférhetetlenség fennállásához mindkét feltétel együttes megléte szükséges, az egyik vagy mindkét feltétel fennállásának hiánya kizárja az összeférhetetlenség megállapítását.

  • Álhíreknek nevezte Dömötör Csaba államtitkár azokat a médiában megjelent információkat, amelyek arról szóltak, hogy a fideszes képviselők felszólítást kaptak, ne használják Soros György nevét a közösségi oldalakon.

    Semmilyen körülmény nem változott meg, a kormány lépéseit továbbra is az ország biztonsági körülményei határozzák meg, Soros György és szervezetei nem tűntek el, a magyar kormány pedig minden létező eszközzel küzd az illegális bevándorlás ellen.

    Ennek megfeelően az államtitkár arról beszélt, hogy "egyes pártok és közéleti szereplők helyben is bátorítani akarják a bevándorlást". Példaként említette, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a nem használt középületeket bevándorlók előtti megnyitását javasolja, amit határozottan elleneznek.

    Dömötör Csaba egy másik válaszában közölte, tudomásul veszik a Helsinki Bizottság nemzeti konzultációt támadó perében született, kormányt elmarasztaló ítéletet. Megjegyezte ugyanakkor, szerintük a szervezet célja a nemzeti konzultáció kisiklatása volt, vagyis az, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a bevándorlásról, továbbá, hogy a perrel még pénzt is keressenek.

    Az államtitkár tájékoztatójának fő üzenete az volt, hogy "szó sem lehet arról, amit a bolgár uniós elnökség javaslata céloz, hogy a kötelező betelepítési programban minden uniós országnak részt vegyen." (via MTI)

  • A 24.hu fontos tényfeltáró riportban mutatta ki, hogy a kormány sorosozós plakátjain a milliárdos fejét egy olyan stock-testre montírozták, mely egy alig 10 ezer foritnba kerülő Casio-órát visel, miközben Soros György a róla készült képek tanulsága szerint egy Patek Philippe Aquanaut típusú órát szokott mostanában hordani, aminek az ára 5 millió forintnál kezdődik. Ezzel egyébként egy ligában van Lázár Jánossal.

  • A Fidesz megrogyott. A fideszes fellegvárnak számító Hódmezővásárhelyen óriási vereséget szenvedtek. Egyértelmű, hogy kisebbségben vannak. Legyőzhetőek.

    Ezzel a meglehetően optimista felvezetéssel invitálja az embereket az MSZP és a Párbeszéd a Demokratikus Koalícióval tartott közös március 15-i ünnepségére a Fővám térre, délután három órára. Úgy tudjuk, a két fő szónok Karácsony Gergely, illetve Gyurcsány Ferenc lesz.

  • Önnek nincs az az érzése, hogy Orbán Viktor úgy telefonál a Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének, mintha nem is lenne senki a vonalban? Egyébként a lényeg az, hogy valóban elkél a segítség Brenzovicséknak, mert valaki kedd hajnalban felgyújtotta a szervezet központi irodáját Ungváron.

    Untitled-2
    Fotó: Facebook/Orbán Viktor
  • Rónaszékiné Keresztes Monika, akit tavaly túrt ki az erzsébetvárosi képviselőjelöltségből az Orbán-család ügyvédje, nem veszítette el a hitét a fideszben (jóhogy, továbbra is a párt budapesti elnökségének tagja). Ma például miután kiposztolta a Fidesz-kormányzás vélt és valós eredményeinek sokpontos listáját, magányos entként próbált ellenállni a negatív kommentáradatnak. Dühös, helyenként zavaros hozzászólásában Orbán Viktort olyan frázisokkal veszi védelmébe, hogy

    Nem átlátszó, hogy nem hazai szándék, hanem idegen érdekek alapján köszönet és melléállás helyett épp őt és épp most támadni?

    És hogy az igazi veszély nem más, mint

    a rafinált, a gyűlölet talaján fogant, és azt folyamatosan tápláló, idegen érdekek manipulációja .

    De nem is akarok túl sok részletet kiragadni, mert érdemes az egészet elolvasni:

    ronaszekine

    ( via 444.hu)

  • Riz Gábor, Ózd fideszes képviselője egy helyi általános iskolában jelent meg egy mikrofon kíséretében, méghozzá abból az alkalomból, hogy 

    a megkopott, balesetveszélyes parketta helyett a jövőben új sportpadlón végezhetik a gyakorlatokat a diákok.

     Azért Riz úrnak még van mit tanulnia a gyerekekkel való visszaélésszerű szavazatszerzés királyától, Simicskó Istvántól, de hát a választásig is még több mint egy hónap van hátra.

  • Csak a kormány és a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést, ezért az áprilisi országgyűlési választások tétje, hogy Magyarország "bevándorlóországgá" válik-e.

    - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón, amin arról is értekezett, hogy amennyiben a parlamenti voksolás eredményeként egy "nem nemzeti kormány" alakul, akkor még az idén megkezdődhet Magyarországra a betelepítés. Ezt a vélekedését arra alapozta, hogy a bolgár uniós elnökség szerinte már készíti az újabb kvótatervet. Dömötör azonban Phil Jones-ként vetné magát az ilyen ármánykodás útjába:

    Üzenjük mindazoknak, akik ezt a tervet keresztül akarják vinni, hogy erről szó sem lehet!

  • Meglepetés: Orbán nem áll ki vitázni

    Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök azt írta a miniszterelnök-jelölti vitát firtató kérdésünkre, hogy

    Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje.

    Orbán egyébként sem 2010-ben, sem 2014-ben nem állt ki vitára a többi miniszterelnök-jelölttel. Ahogy arról korábban írtunk, ilyen szintű konfliktuskerülést egyébként a modern liberális demokráciákban már egyetlen politikus sem engedhet meg magának (az illiberális demokráciákban igen).

  • Úgy tűnik, pont a Fideszhez nem jutottak el a Fidesz pozitív kampánykorrekciójáról szóló elemzések. A párt ugyanis egy órája posztolt egy hirdetéssel is megtámogatott kampányvideót, vaskos migránsozással, sorosozással, határzár-bontással.

  • Választási plakátokat ragasztgató szocialista aktivistákat sértegettek Zuglóban, miközben plakátjaikat letépkedték és vasrúddal hadonásztak az orruk előtt.

    Plakátoltunk az Amerikai út és az Újvidék tér sarkán Zuglóban, és dél körül arra lettünk figyelmesek, hogy egy férfi letépkedi az egyik plakátot, és rongálni kezdte a másikat is egy méteres, hajlított vasrúddal

    – számolt be az esetről lapunknak Varga Csaba aktivista.

    Mint mondta, odamentek a férfihez, és közölték vele, hogy ne rongáljon, nekik joguk van kampányidőszakban plakátokat ragasztani.

    A válasz vad kommunistázás, III/III-asozás, idegenszívűzés volt, bősz hadonászással. Varga Csaba szerint csak a jó reflexének köszönhető, hogy nem történt sérülés. Az inzultus akkor maradt abba, amikor elővette a kameráját, a férfi ugyanis bement a házába. Kihívták a rendőrséget a helyszínre, a rendőrök jelenleg is intézkednek.

  • Csak azért kérdem, mert összeszedtük az aktuális álláspontokat a Nagy Kérdésről.

  • Miután a Fidesz kampánystábja a hódmezővásárhelyi bukta (oké, 2018 szempontjából valójában csak egy döccenő) után gyorsan takarékra tette a sorosozást, és kiadta az ukázt, hogy „gyerekek, mostantól legyetek pozitívak”, a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János is gyorsan kiposztolta választókerületében elért eredményeket összesítő brossúráját – ami egyébként minden újraválasztásra pályázó politikus számára kötelező gyakorlat, csak épp a publikálását hozták előre.

    Nade a lényeg, hogy Pócs a saját coelhoizmusaival ajánlja Facebook-követői figyelmébe a prospektust. Például ezzel:

    A régi magyar törvény szerint: „Amit teszel, azt nemcsak a pillanat mércéjével kell mérned, hanem a mindenség mérőszalagjával is. Mert tetteidnek nemcsak most, de az örökkévalóságban is meg kell állniuk.”

    Engem mindig is izgattak az ősi törvények, de ezt a „törvény” már első olvasásra sem tűnt sem ősinek sem pedig törvénynek (Vajon mióta használnak mérőszalagot?). Úgyhogy megpróbáltam megkeresni az 1000 óta kiadott magyar törvények között, de ilyen törvényszöveg egyszerűen nincs és soha nem is létezett. Úgyhogy a Google vezetett nyomra:

    Ezt a törvényt konkrétan Pócs János írta.

    Méghozzá nem is túl régen, hiszen a net nyomai alapján először és utoljára a 2017. augusztus 20-ijászapáti ünnepi szentmisén hangzott el ez a bizonyos ősi törvény.

    Pócs mentségére legyen mondva, hogy az örökkévalóság szempontjából talán nincs is jelentősége annak, hogy a modern időfelfogás szerint ez a törvény még egy éves sincs. Hiszen ahogy Jorge Luis Borges Az örökkévalóság történeté-ben írja:

    Az örökkévalóság ember szülte változatai - a nominalista, az irenaeusi és a platóni felfogás közül egyik sem tekinthető a múlt, a jelen és a jövő mechanikus összegének. Annál egyszerűbb, egyszersmind csodálatosabb is: az örökkévalóság az említett idők egyidejűsége.

  • A Magyar Távirati Iroda elment az MSZP-PM egészségüggyel kapcsolatos sajtótájékoztatójára, elismerésünk, hogy beszámoltak róla. Az alant olvasható posztban mi is megemlékeztünk róla.

    A csoda azonban csak a cikk feléig tart, onnan jön a humor.

    mti.png

    A 12 bekezdéses írás fele, de tényleg pont a fele arról szól, hogy milyen kérdéseket kapott a két politikus, amiknek természetesen köze nincs  az egészségügyhöz.

    Hanem:

    • A sajtótájékoztatón volt arról kérdés, hogy sokan látszatpártnak tartják az MSZP-t, és az is kérdéses, bejut-e a parlamentbe.
    • A Párbeszéd társelnöke kapott kérdést arról is, hogy korábban többször is kiállt a nők jogaiért, ezért támogatja-e a választási indulását Juhász Péternek, az Együtt elnökének.

    És persze, kellenek a kritikus kérdések, de nem ám külön anyagot írtak arról, hanem az MTI belezsúfolta a teljesen másról szóló témát az egészségügyről szóló tudósításba.

    Legenda született.

  • Az MSZP-Párbeszéd szerint az egészségügyi szakdolgozókat meg kell becsülni, bérüket azonnal emelni kell 50 százalékkal.

    Az MTI ott volt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökének sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) előtt. A politikus azt mondta, Orbán Viktor és kormánya az elmúlt nyolc évet végighazudta az egészségügy állapotáról. Hazudtak az ápolók és a szakdolgozók béréről is - tette hozzá, jelezve: "a béremelésnek hazudott alamizsna" 100-200, jó esetben 900 forintos béremelést jelentett a szakdolgozóknál.

    Az MSZP és a Párbeszéd költségvetési törvénymódosítást nyújtott be, amely alapján azonnal nettó 50 százalékkal emelkedne a dolgozók, ápolók bére. Ez 200 milliárd forintba kerülne, ennyit költött az Emmi tavaly, év végén saját büdzséjéből határon túli focira, egyházakra. A pénzt a köztévé finanszírozásából, a paksi bővítésből és a különleges kormányzati kiadásokból fedeznék.

    Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint nincs kormányzati akarat a helyzet javítására, arra azonban van, hogy magánosítsák az egészségügyet. Ezért kellett, hogy állami kézbe kerüljenek az intézménye. Lesz egy gazdagoknak szóló magánegészségügy, a kevésbé tehetőseknek pedig lesz egy szegényes állami ellátás - magyarázta.

  • Így fordulhatott elő, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban még a múlt hét van, ment is a sorosozás ezerrel.

    A lényeg, hogy a bizottságban nem tárgyalják:

    – sem az úgynevezett Soros-tervet;

     sem az Elios-ügyet.

  • Van ez a hírünk, hogy a fideszes alpolgármesterek lemondtak Hódmezővásárhelyen, és a Fidesz kész támogatni Márki-Zay Pétert, mert nekik a város a legfontosabb. Ez szép, és jó.

    Ámde.

    A kormány házi elemzőintézete, a Nézőpont a választás után pár órával ezt a posztot tette ki a Facebookra:

    Azt írták, "másfél évig Márki-Zay Péter béna kacsaként fogja irányítani a 70 százalékos fideszes többségű közgyűlést. A hódmezővásárhelyieknek nem volt fontos a működőképesség sem."

    Valaki szóljon már a Fidesz egyik felének, hogy mi van a másik felében.

  • A fideszes erzsébetvárosi jelölt, mellesleg Orbán ügyvédje  többet szerepel lassan a Vajna-csatorna reggeli műsoraiban, mint Istenes László műsorvezető, gyűjtötte össze a 444. Persze, mit tegyen az egyszeri szerkesztő, ha egyszer ÁLLANDÓAN van érdekes téma a politikussal kapcsolatosan. Például

    • allergiakutatás
    • jótékonysági rendezvény
    • jótékonysági akció
    • erzsébetvárosi fejlesztési program
    • Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész
    • Szellő Imre bokszmeccse az Erdei Zsoltot valaha legyőző ukrán Gracsovval
  • A 24.hu készített interjút a politológussal. Török Gábor azt mondja, őt meglepte a hódmezővásárhelyi eredmény, és nem is nagyon találkozott olyannal, akit nem. Bár az eredménnyel óvatosan kell bánni, szerinte azért azt megmutatta, hogy valószínűleg tényleg fölé mérik a Fidesz népszerűségét a valóságosnak. A kérdésre, hogy vannak-e még Márki-Zay Péterek az országban, aki ilyen eséllyel indulhatna, és így be tudna állni mögé az ellenzék, Török azt mondta, valószínűleg igen, Márki-Zayról sem hallottunk pár hónappal ezelőtt.

    A kormányoldalon, közelben megjelenő önkritikus megjegyzésekről, cikkekről azt mondja, ez butaság a kampány közepén. 

    Ha összezavarják őket azzal, hogy a sorosozás nem volt jó ötlet, még azokat is elveszíthetik, akikre eddig ez hatott, akiket motivált. Ezt a saját szempontjukból a lehető leghamarabb le kell zárni

    - mondja. Ráadásul ha a Fidesz holdudvara ezt veti fel, a Fidesz biztosan azt a választ adja, hogy ugyanezt kell nyomni, csak még keményebben.

    Az ellenzéki pártokban pedig most nagyobb lehet az összefogós nyomás. A visszalépésről, nem visszalépésről pedig azt mondja:

    Visszalépések nélkül sem esélytelen a Fidesz kétharmados többségének a megakadályozása, de ha a pártok komolyan gondolják, hogy kinyílt a lehetőség az abszolút többség megakadályozására, akkor ehhez legalább 40-50 helyen a hódmezővásárhelyihez hasonló helyzetet kellene teremteniük.

     Szerinte egyébként:

    Ha most kicserélnénk az MSZP-t és a Fideszt, Orbán szerintem képes lenne elmagyarázni, miért fontos a Jobbikkal és még a DK-val is együttműködni ebben a helyzetben

    És hogy a cím is meglegyen, honnan van:

    a levegőben azt érezni, ez már a hanyatló korszaka a Fidesz-világnak, amire csak rámutatott Hódmezővásárhely. Azt lehet látni, hogy a Fidesz szavazótábora erős, stabil, de olyan messze került minden más szavazói csoporttól, hogy a korábbiaknál erősebben be is záródott.

    A többit olvassa el a 24.hu-n.