A középpályás Orbán cselezéséről ír a Le Figaro

Zajlik a választási kampány

Index
2018.02.23. 21:40

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • De nem kicsit.

    A mi országunk nem rés, hanem erős bástya a béke frontján. (Rákosi, 1949)

    Nemcsak az a tétje a közelgő választásnak, hogy meg tudjuk-e őrizni a kormányzás elmúlt nyolc évének eredményeit, hanem, hogy sikerül-e Magyarországnak továbbra is bástyaként védelmeznie az európai keresztény, kulturális értékeket. (Kövér, 2018).

    A csend elmond mindent.

  • Ha egy tízezred másodperc alatt megvolt a válasz, hogy stadionból vagy stadionbejárásról, akkor ön profi magyarpolitika-követő.

  • Az Együtt jelöltje, Szabó Szabolcs négy éve megszerezte a csepel-soroksári egyéni mandátumot. Logikus volt, hogy ha lesz közös balos jelölt, ő lesz. De nincs közös balos jelölt, az MSZP-Párbeszéd az egyébként a hajdú-bihari Kabáról áthelyezett Bangóné Borbély Ildikót indította itt, ha ez így marad, borítékolható a fideszes Németh Szilárd győzelme. A két balos jelölt belharcának újabb állomásaként Szabó írta meg, miért kellene visszalépnie ellenfelének. Szerinte ha megoszlik a demokratikus pártok támogatóinak szavazata, akkor

    Csepel és Soroksár megkapja majd Németh Szilárdot, én a Nyuszi sétányról nem a Parlamentbe, hanem újra az egyetemre járok majd be dolgozni.

    Bangóné meg mehet vissza a balettbe ugrálni, vagyis haza, Kabára, „egy újabb sikertelen egyéni képviselőválasztás után”.

  • A magyar gazdák számíthatnak arra, hogy a kormány megvédi őket az MSZP-Párbeszéd programjától, "a pártállami időket idéző leplezetlen téeszesítéstől és kényszerkolhozosítástól" - fogalmazott a nemzeti konzultációs országjáró gazdafórum pénteki békéscsabai állomásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

    Fazekas bejelentésének előzménye, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a héten azt ígérte, amennyiben kormányra kerülnek, az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik "a spekulációs célból megvásárolt" állami területeket.

    Fazekas Sándor szerint ez "gazdaellenes, államosító, kuláklistázó" kijelentés, ami elfogadhatatlan és felháborító, a magyar földművesek ugyanis megdolgoztak azért, hogy nyilvános árverésen megvásárolhassák azokat a földeket, ahol gazdálkodnak. (MTI)

  • Magyarországnak nincs kormánya, az országot „olyan rablóbanda irányítja, amelyik elfelejtette azt, hogy mire esküdött” – erről Debrecenben beszélt Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd listavezetője. Karácsony szerint ha lenne kormány, lenne oktatási, egészségügyi vagy szociális miniszter. Szerinte április 8-a nemcsak a választási győzelem napja lesz, hanem „elindítunk egy új korszakot Magyarországon”, ha az emberek, akik elégedetlenek, elmennek, és a „változás jelöltjeire szavaznak”.

    A rendezvényen beszédet mondott Gurmai Zita is, aki az MSZP-Párbeszéd színeiben Kósa Lajos ellen indul. Azt mondta: „Orbán Viktor rendszerét a helytartóin keresztül lehet lebontani”, ezért kérte híveitől, menjenek el szavazni, és a környezetükből vigyenek magukkal mindenkit, aki változást akar az országban.

  • Drotár Adrienn, a máshonnan nem igazán ismert Magyar Gazdák és Polgárok Pártja egyetlen arcaként vonult be a köztudatba egy egészen szürreális interjúval, amit a hajdúszoboszlói tévének adott (a teljes adás megtekinthető a tévé YouTube-csatornáján). 

    A műsor virálissá válása után (amikor a fél ország rajta röhögött) Drotár először bejelentette, inkább kiszáll a politikából. De aztán szerencsére haters-gonna-hate alapon mégis úgy döntött, hogy tovább próbálkozik.

    Ma a személyes Facebook-oldalán jelentette be nyilvános posztban, hogy várja azok jelentkezését, akik segítenének aláírásokat gyűjteni neki egy csomó kelet-magyarországi településen. Mint írja:

    Kedves barátaim, ismerőseim, változtassuk meg együtt a jövőnket, tegyünk azért, hogy élhetőbb Magyarországban éljünk. Ez csak is rajtunk múlik! 

  • moment.PNG

    A Momentum péntek délután tette ki legfrissebb kampányvideóját Facebook-oldalára. A film - bár nyilván nem annyira nagyon nehéz felfelé kilógni a politikai pártok filmjeinek átlagából -, azért mégiscsak erősen felfelé lóg ki.

    A szövegben és képekben is mozgósító, cselekvésre buzdító film úgy tűnik, elsősorban a fiatalabb generációra lő, bár nem hiszem, hogy egy-egy megfáradt MSZP-s ne nézne szívesebben a csillogó szemű fiatalokra, mint a szocialista párt megtört, magányos futónőjére. A kampányfilmet Praznoczy Sébastien rendezte. A párt szerencsés helyzetben van, több reklámszakember is csatlakozott a Momentumhoz, vagy dolgozik nekik, egyiküket jelöltként is indítják. A reklámfilm az Adidas es Nike, illetve telekommunikációs cégek reklámjait idézi, a filmet jegyző Praznoczy is számtalan reklámot forgatott már.

  • Novák Előd, a Jobbik vezetéséből kiszorított jobbikos politikus Facebook-posztban számolt be arról, hogy milyen hatékonyan gyűjti az aláírásokat feleségének, Dúró Dórának. Novák azt írja:

    Van már Jobbik-jelölt Budapesten is, akinek összegyűlt az ajánlása, pedig a főváros köztudottan a legnehezebb terep a radikálisoknak - és a jelek szerint a néppárti Jobbiknak is, nincs tehát előrelépés errefelé...

    Azt is írja, neki olyan jók a kommunikációs képességei, hogy azt nem hagyja elveszni, ezért gyűjtött feleségének, és ennek a nagy meggyőzőerőnek köszönhetően többeket is rábeszélt, mégiscsak támogassák a Jobbikot, hiába vesztették el a lelkesedésüket a párt néppártosodásával.

    Vicces, amikor azért nem akarnak aláírni nekem, mert csalódtak a Jobbik irányváltása miatt, de a meglepően sok efféle panaszost sikerül meggyőznöm, hogy az általam is jogosnak ítélt kritikáik ellenére adjanak még egy esélyt, ha már én kérem. Hogy a 4 évvel ezelőtti, 21%-os országgyűlési választási Jobbik-eredményhez képest mit fog elérni a párt, s hogy az áldozatok megérték-e, az most nem időszerű kérdés...

    - írja Novák Előd.

  • Antiszemita hangulatkeltéssel befolyásolnák a kampányt Hódmezővásárhelyen

    A városi zsidó hitközség vezetője az Indexnek azt mondta, szerinte Lázár János áll a közös ellenzéki jelölt támogatói között a hitközséget is felsoroló szórólap mögött. A szórólapot alkalmasnak tartja a városi közvélemény antiszemita hangolására. Lázár János szomorú a kampány fordulata miatt, de küldött egy olyan szórólapot, amin meg őt támadták. A két szórólapon ugyanaz a kiadó szerepel, de hogy a rövidítés kit fed, és valóban ugyanaz áll-e a kiadványok mögött, arról semmit se lehet tudni.

  • Mármint a Fidesz alternatív kampányvalóságában a Lokál című nyomtatványban. Figyeljük meg az olyan apróságokat is, mint a lángoló bal alsó sarok, illetve Harrach Tamás fideszes jelölt "ezt nézzék, mi folyik itt" gesztusa. (Forrás: Harrach Tamás facebookja)

    tumblr p4lrisk53E1r5a44to1 1280
  • Azért tartotta ezt fontosnak közölni a Mazsihisz, mert a hódmezővásárhelyi polgármester-választás kampányhajrájában ismeretlenek terjesztenek "egy megbélyegző szándékú" szórólapot, amely azt állítja, hogy a hódmezővásárhelyi zsidó hitközség állást foglalt az ellenzéki jelölt mellett. "Az állítás nem igaz" - írta a Mazshisz.

    A hódmezővásárhelyi taghitközség - a Mazsihisz elvi állásfoglalásához tartva magát – nem nyilvánult meg ebben az ügyben. "A mi egyházi szerepfelfogásunkkal teljes mértékben összeegyeztethetetlen, hogy a pártpolitikai küzdelmekben részt vegyünk" - írták. A Mazsihisz ezen az elhatározásán a jövőben sem kíván változtatni.

  • Azt írja a Magyar Idők, hogy a nyomozó hatóság várhatóan indítványozza a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy hosszabbítsa meg Zuschlag János március 1-jén lejáró előzetes letartóztatását. A gyanú szerint a börtönviselt politikusnak egy olyan bűnszövetséghez lehet köze, amely választási csalásra készült.

    Az egykori szocialista országgyűlési képviselő és társai az eddigi adatok szerint négy pártot akartak létrehozni adatlopás segítségével. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói január 30-án vették őrizetbe őket.

    A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt indult büntetőügyről úgy tájékoztatott: a gyanúsítottak 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisaiba illegálisan belépve megszerezték az ügyfelek személyes adatait, hogy tényleges kampány helyett ily módon gyűjtsenek ajánlásokat az idei parlamenti képviselő-választásra.

    A jelöltek indításához szükséges ötszáz darab érvényes ajánlást a lopott adatok felhasználásával kívánták megszerezni, így akartak illegálisan költségvetési támogatáshoz jutni. Sajtóhírek szerint egy hekker segítségével törtek be az adatbázisba és lopták el kilencezer ügyfél személyi adatait. A jelöltállításhoz még hiányzó személyi számokat call centeres alkalmazottakat bevonva, az ügyfelek felhívásával szerezték meg.

  • Helyszín: Szolnok. Főszereplők: Béres József, és Kállai Mária kormánymegbízott, a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, vagy ahogy Béres hívja, "Marika". A lényeg: a Béres Gyógyszergyár 1995 óta van Szolnokon, a megyei vezetőkkel mindig harmonikus volt az együttműködés, de főleg Kállai Máriával, a megyei gazdasági teljesítmény szuper. Kállai Mária a legjobb jelölt.

  • Orbán Viktor politikájáról közölt elemzést a francia Le Figaro. A jobboldali napilap Orbán Viktor, a populista éllovas, aki egész Európával dacol címmel közölte az elemzést, amely szerint a választások legnagyobb esélyese a jelenlegi miniszterelnök, aki az európai posztkommunizmus "legmegosztóbb politikusa". 

    A cikkszerző, Jean-Jacques Mével úgy látja, hogy alapítása után harminc évvel a Fidesz és vezetője már nem tűnik sem fiatalnak, sem igazán demokratikusnak. Mindamellett a "Hősök tere lázadójának" energikussága és "középpályás cselezési technikája" (a ruse ravaszságként is fordítható) semmit nem változott, csak most már egész Európát hívja ki. 

    "A történelem által megrövidített Magyarországról Orbán Viktor keresztes lovagként támad minden olyan rossz ellen, amely szerinte pusztítja az öreg kontinenst", a brüsszeli technokraták, a Soros György által megtestesített liberalizmus határok nélküli birodalma vagy az európaiak identitását veszélyeztető külföldiek "ellenőrizetlen hordái" ellen. 

    Orbán Brüsszel-ellenes törekvéseit támogatja Lengyelország is, és a Párizs, Berlin, Róma és Madrid által kívánatosnak tartott uniós integráció gondolatát ez a két nemzetállam olyannyira ellenzi, hogy most először a 2004-es bővítés óta senki nem mer fogadni az erőjáték kimenetelére. 

    A lap szerint nem egyértelmű, hogy a demokratikusan megválasztott lengyel és magyar kormánnyal szemben meddig mehetnek el a nyugatiak, s ki az, akinek lesz elég politikai energiája Orbánnal szembeszállni. Egy diplomáciai forrás szerint

    Angela Merkel kifulladt, Olaszország képtelen egy hiteles vezetőt megválasztani, Mariano Rajoy Spanyolországát lebénítják a katalánok, az Egyesült Királyság nem rúg labdába, marad Macron.

    A Le Figaro ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ellentétben Putyinnal, Trumppal vagy Erdogannal Orbán nem kívülálló, hanem a rendszer része, a brüsszeli intézményeket jól ismeri, nem akar kilépni az EU-ból. (via MTI)

  • cikkünk a témában: HH

    Czeglédy Csaba indulhat a választáson, ráadásul mentelmi jogot is kaphat

    Pénteken a szombathelyi választási bizottság hitelesítette a 6 milliárd forintos csalással vádolt MSZP-s képviselő indulását, a törvény szerint pedig mentelmi jogot kaphat a kampány idejére, bár ebbe még több tényező beleszólhat. Olvassa el itt.

  • Benedek Márton, a Momentum jelöltje a Közös Ország Mozgalom csütörtök esti vitáján azt mondta gyakorlatilag, hogy elképzelhetőnek tartja a koalíciót egy Orbán nélküli Fidesszel. Göncz Árpád unokájáról van szó, és most a Facebookon pontosította a szavait: a lényegen nem változtatott, de azért tisztázta, hogy bűnösökkel semmilyen alkut nem akar kötni.

    Benedek ezt írta: "Az ipari méretű korrupcióért való felelősségre vonást csak független intézményeken keresztül lehet elérni. Ehhez közmegegyezésen alapuló alkotmánymódosításra van szükség, amit népszavazás erősít meg. Bűnösökkel nyilván nem kötünk alkut: ezért is hangsúlyoztam tegnap nem csak azt, hogy Orbánnak mennie kell, hanem hogy független ügyészségre van szükség, ami megtisztíthatja a politikát – magát a Fideszt is. A Momentum azért dolgozik, hogy ez a változás már 2018 áprilisában beinduljon."

  • Németh Szilárdot aránytalanul többet szerepelteti a kerületi lap, a Csepeli Hírmondó, mint bármely más jelöltet - véli az Együtt. A párt ezért kifogást nyújtott be a választási eljárási törvény megsértése miatt a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottságnak.

    Az Együtt szerint az önkormányzati lap megbontotta a jelöltek egyenlő esélyét azzal, hogy Németh Szilárd 19 alkalommal és 10 fotón szerepelhetett, míg Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselőjének fényképe csak egy alkalommal jelenik meg, illetve egyetlen cikkben szerepel.

    A Csepeli Hírmondó nevű önkormányzati lap legfrissebb, február 22-i számában ismét nagy nyilvánosságot kapott Németh Szilárd: összesen tizenkilenc alkalommal jelenik meg a neve és tíz fotón szerepel a fideszes politikus. Ezzel szemben a választókerületben induló más jelöltek fényképe egy alkalommal jelenik meg, illetve van egy fényképeket is tartalmazó cikk - írta az Együtt.

  • Hát persze, hogy nem most mondta ezt a miniszterelnök, hanem 10 évvel ezelőtt, 2007 szeptemberében, ellenzékben, mint azt a HírTV előásta.Itt a teljes riport, mi pedig kiszedtük a lényeget:

  • Riporter született: Lázár János interjút készített Balog Zoltánnal

    Nincs is szükség kormányzati propagandamédiára, ha a riporteri tevékenységet maga a politikus is el tudja végezni. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt a tételt bizonyította be, ugyanis felcsapott riporternek, és interjút készített kollégájával, minisztertársával Balog Zoltán miniszterrel. Itt olvashat a különös interjúról.

  • Ezekben a körzetekben izgulhat nagyon a Fidesz - ellenzéki esélyek

    Az ellenzéknek nagyjából 15-20 egyéni választókerületet kell megnyernie, hogy Orbán Viktornak ne legyen kétharmada. 2014-ben tíz körzetben nyert a baloldal, a Jobbik és egy független jelölt egy időközin győzött. A Fidesz viszont számos körzetet nyert 40 százalék alatti eredménnyel az ellenzék megosztottsága miatt. Megnéztük, mely választókerületekben képzelhető el – a korábbi eredmények alapján – matematikai alapon, illetve sok esetben politikailag is az ellenzéki győzelem.

    Itt megnézheti a térképünket is.

  • "Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és a Szövetség az Innovatív Alapellátásért szakmai szervezet együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a jövőben közösen dolgoznak a magyar egészségügyi alapellátás helyzetének rendezéséért, a XXI. századi munkakörülményekért, az európai bérekért, a megfelelő törvényi háttér biztosításáért" - közölte a Jobbik.

    Az említett Szövetség az Innovatív Alapellátásért szervezetről a keresők annyit adnak ki, hogy nemrég alakult, a célja, hogy az egyre tarthatatlanabb alapellátási rendszer megújításáért küzdjön, és Tapolcán (itt jobbikos a polgármester) már tartott egy konferenciát. Talán pont azért alakult, hogy összefoghasson Vona Gáborral.

  • Név szerint listázták a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt támogatóit

    Ez nem a parlamenti, hanem a hódmezővásárhelyi időközi kampány része, de elég aggasztó tendenciát mutat. A városban egy olyan szórólapot terjesztenek, amelyen az ellenzéki jelölt támogatóit név szerint listázzák. 

    Az első oldalon az őt támogató pártok politikusai és Soros György látható, a hátoldalán viszont magánemberek szerepelnek, illetve a zsidó hitközséget is odaírták. Tanár és taxis is ott van a felsorolásban, az nem derül ki, honnan tudják a szórólap alkotói, hogy kit támogatnak.

    Nekik a káosz az érdekük, a széthúzás a város kasszájának kifosztása. Ezeket csak a gyűlölet tartja össze.

  • A Nemzeti Választási Iroda (NVI) azt javasolja a választópolgároknak, hogy az ajánlóívekre felvezetett adataikat másolják ki személyes okmányaikból, mert könnyű eltéveszteni a lakcímet, személyi azonosítót.

    Gáva Krisztián, az NVI elnökhelyettese az M1-en arról beszélt, hogy az ajánlóíveket pontosan kell kitölteni, ezért az adatokat ajánlatos nem "fejből" beírni, hanem az okmányokból kimásolni. Mint mondta, könnyű eltéveszteni a személyi azonosítót vagy a lakcímet.

    Az ajánlásokat ellenőrző választási irodák nem fogadják el azokat az ajánlásokat, amelyeken a személyi azonosító hiányos vagy pontatlan.

    Gáva Krisztián megjegyezte: a Nemzeti Választási Bizottság iránymutatást fogadott el a még elfogadható, csekély mértékű eltérésekről. Elfogadják az ajánlások ellenőrzésekor a választási irodák például, ha a választópolgár nem tünteti fel az íven a doktori címét vagy, ha a saját vagy az anyja több keresztneve közül csak az elsőt tünteti fel.

    Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltet csak egyszer lehet. A jelöltek március 5-éig gyűjthetik az ajánlásokat.

  • Mióta Bokros Lajos bejelentette, hogy önállóan elindul a pártjával, a Momával, ráadásul Bokros egyéniben a baloldal számára amúgy esélyes VI-VII. kerületben akar jelölt lenni (itt legutóbb a DK-s Oláh Lajos nyert, aki most is indul), hatalmas szitkokat zúdít rá a balliberális értelmiség.

    A Nyugatifény blog összegyűjtött ebből egy csokorra valót, de ami ebből említésre méltó: Bokros eddigi nagy szövetségese, Pusztai Erzsébet volt, népjóléti államtitkár (1992–94) otthagyta a pártot. Pusztai károsnak tartja és ellenzi, hogy korábbi pártja ráindítja embereit az esélyes ellenzéki jelöltekre, és a blognak megerősítette, hogy a Momából való kilépésének egyik oka pontosan a párt külön utas indulása volt.

  • Toroczkai László, a Jobbik alelnöke csütörtökön osztotta meg a közönséggel Izraellel kapcsolatos álláspontját. A három tétel:

    • Nagyon helyes, hogy Magyarország kiáll Lengyelország mellett Brüsszellel szemben, de Izraellel szemben is ki kellene. 
    • Ha valakik tényleg sokat szenvedtek a második világháborúban, azok a lengyelek, rohadtul unalmas már azt hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép. 
    • Most látszik, hogy mekkora hiba a visegrádi négyeket betolni Izrael alá.

    A dolog csak azért meglepő, mert a nagyban néppártosodó Jobbiktól mostanában nem hallhatunk ilyen fordulatokat.

  • Már 183 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, ebből 74-et már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok.

    A Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint 183 jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 32 az MSZP-Párbeszéd, 15-15 pedig a Jobbik és az LMP színeiben indul.

    Függetlenként öt jelöltet jelentettek be. Egy-egy bejelentett jelöltje van már az Együtt - A Korszakváltók Pártjának, az A Mi Pártunk - IMÁ-nak, az Értünk Értetek - A Hiteles Pártnak, a Közös Nevező 2018-nak, a Net Pártnak, a Hajrá Magyarország! Pártnak, a Haza Mindenkié Pártnak, az Aquila Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, valamint a Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Pártnak.

    A választókerületi választási bizottságok 74 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek is: a Fidesz-KDNP-nek 55, az MSZP-Párbeszédnek 12, a Jobbiknak 3, az LMP-nek 2, az Értünk Érteteknek egy nyilvántartásba vett jelöltje van. Ezeken kívül egy független jelöltet is nyilvántartásba vettek. (via MTI)

  • Kelemen Anna tegnap döntött arról, hogy Budapest 1-es választókerületében indul a választásokon. A Blikknek adott nyilatkozatában meg is kezdte a választási ígérgetést.

    • Ovális iroda helyett orális iroda.
    • A következő lépés is az embereken múlik, el kell dönteniük, hogy kivel akarnak zuhanyozni a továbbiakban, velem vagy a többi indulóval.
    • Személyesen hálálom majd meg mindenkinek, aki segített. Azt pedig, hogy ez mit jelent, mindenkinek a fantáziájára bízom.

    Kelemen Anna azt mondta, azért a fideszes Hollik István és az együttös Juhász Péter körzetére esett a választása (ő nem nevezte meg az ellenfeleit rutinosan), mert imádja az V. kerületet, "ideköt a munkám és az életem, szerintem sokat tudnék azért tenni, hogy még ennél is jobb hely legyen".

    kelemen
  • Egy számjegyű szja ígéretével szállt be a kampányba a miniszter

    A kormány nem tett le arról a tervéről, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek. Ez egy úgynevezett erős kampányígéret. Részletek itt.

  • A politikusok néha hajlamosak óriási téteket tulajdonítani a választásnak – mármint jó, persze, óriási tétje van, de amikor hétről új tétekkel állnak elő és próbálják meg fekete-fehérré tenni a helyzetet, akkor az ember könnyen a felesleges kijelentések útvesztőjében találja magát. De ha ön észnél van, akkor könnyen ki fog igazodni az alábbi teszten.

    CSAK ANNYIT KELL MEGTIPPELNIE: KI MONDTA (ÉS MIKOR)?

    Itt találja a tesztet.

  • 95 százalékos kedvezményt adott a plakátokra Orbán barátjának cége

    Garancsi István cége,  az ESMA Reklám Zrt.  95 százalékos kedvezményt adott a választási kampány idejére a lámpaoszlopos elefántfül reklámtáblákra. A hirdetési helyek a kampány első napjára el is fogytak - írta  a 24.hu .

    A cég egyelőre nem válaszolt arra, mely párttal, pártokkal szerződött. De az utcán már látható, hogy a Fidesz hirdetései már megjelentek az oszlopokon.