Élete ajándéka: egy csoki és egy szál virág Orbán Viktortól

Választási kampány március 26-án

Index
2018.03.26. 22:06

Választási kampány eddig (2218. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Orbán Viktor miniszterelnök külföldre vitte apokaliptikus víziótúráját, ezúttal Szabadkán járt, ahol egy zsinagóga átadása mellett interjút adott a helyi Pannon RTV-nek. Ebben többek között kifejtette, hogy 

    ha egy-egy választást elszúrunk, abból nagy baj tud keletkezni.

    2002-ben például nem nyert a Fidesz, és lám, a 2002 és 2010 közötti a miniszterelnök szerint "a magyar történelem legnehezebb korszakaihoz tartozik". Az volt persze a baj, hogy nem nemzeti érzelmű, hanem "internacionalista" kormánya volt Magyarországnak abban a két ciklusban, amikor nem választották meg a Fideszt, amelyek például nem akartak választói jogot adni a határon túli magyaroknak. 

    Persze nem lehetett kihagyni a migránsozást sem, volt szó a keresztény eutópa végéről, népességcseréről, brüsszeli diktátumokról, kerítésről, annak lebontásáról és hasonló szokásos slágerszövegekről.

  • Orbántól játszott be magának mondatokat, majd azokra reagált. Elég erős kijelentései voltak, például az, hogy 

    Orbán Viktornak és körének több milliárd forintja van offshore-számlákon vagy itthoni cégekben, ő a legnagyobb vagyonnal rendelkező miniszterelnök a magyar történelemben, és ezt a vagyont nyilvánvalóan nem legálisan szerezte.

    A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.

  • Arra kíváncsiak, Juhász visszalépésével ki a legesélyesebb jelölt a fideszes Hollik legyőzésére. A felmérésesdi előzményei, illetve Fekete-Győr bejelentésének részletei ide kattintva olvashatók.

  • A Jobbik által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják: 

    "Pénteken a Ripost nevű szennyoldalnak kellett volna bizonyítania a Fidesz napjainkban terjesztett egyik legnagyobb hazugságát, mely szerint Vona Gábor le akarja bontani a déli határra emelt kerítést. Természetesen miután ennek semmi alapja nincsen, a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében kötelezte emiatt helyreigazításra a szervilitásból folyamatosan jelesre vizsgázó Ómolnár Miklós lopott közpénzekből rágalmazó viccportálját. A Jobbikról most már bírósági ítélet mondja ki, hogy esze ágában sincs lebontani a határzárat, ellenben a Fidesz-KDNP-vel, akik évek óta ezrével telepítik be a migránsokat hazánkba."

  • A telefonos kampányoknak nagy divatja van, a legfrissebb személyes élmény: ismeretlen számról Kuncze Gábor telefonált, hogy Gyurcsány Ferencet és a DK-t ajánlja figyelmembe. Azt mondja, a DK sokat tett az Orbán-kormány leváltásáért, sosem alkudott meg Orbán rendszerével, Gyurcsányékat soha nem lehetett megvenni, elhallgattatni.

    Szóval Kuncze azt mondja, szavazzanak Gyurcsányra, ő is azt fogja tenni.

    kuncze.png
  • A Nemzeti Sport olvasóit ma egy 32 oldalas kormány információval is megörvendeztette a jó szerencse. A Magyarország jobban teljesít - Hajrá, magyarok! című színes kiadványban sok büszke szám és rengeteg piktogram dicséri a kormány sportpolitikáját, és persze vannak fotók is, például a világszínvonalú sportlétesítményekről.

    Nyilván nem kéne ilyen apróságokon fennakadni, de a világszínvonalú sportlétesítmények közül kettőnél sikerült egy másik világszínvonalú sportlétesítmény fényképét betenni.

    A nyíregyházi arénát ábrázoló kép a valóságban az érdi sportcsarnokban készült, az "Audi Aréna, Győr" képfelirat pedig a budapesti Papp László Sportaréna fotóján díszeleg. Utóbbi nemcsak azért tűnik nagyobb hibának, mert a fényképen szereplő budapesti csarnok két és félszer akkora, mint a győri, de még ráadásul nem is abban az időszakban (2010-18) épült, aminek az eredményeit a füzet hirdeti (hanem 7 évvel korábban).

  • A dolog így néz ki:

  • Így reagált a Gyurcsány-párt arra, hogy Mészáros Lőrinc a cseheket kivásárolva megvette a Mátrai Erőművet.

    Kapcsolódó

    Már ki is vásárolják a cseheket Mészárosék a Mátrai Erőműből

    Egy hete sem tartott még a közös tulajdonlás, mikor újabb nagy bejelentést tett az Opus.

  • A Momentum hétfőn bemutatta a Momentour névre keresztelt telefonos applikációját. A MomenTour azért jött létre, hogy egymásra találhassanak azok az utasok és sofőrök, akik egy irányból kelnek útra szavazni – olvasható a közleményben. A Momentour applikáció ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re is.

    moment.PNG
  • A korábban hatvani polgármester, most NFM-államtitkár Szabó Zsolton a múlt heti egymilliárdos offhore-os hír után a jobbikos Sneider Tamás talált újabb fogást. Sneider szerint ingatlanpanama történt 2014-ben, amikor a város és Szabó családja ugyanazon a napon ugyanott vett ingatlant, ami aztán jelentősen felértékelődött. Részletek cikkünkben.

    Kapcsolódó

    Az offshore-milliárdos Szabó Zsolt hatvani ingatlanpanamájával állt elő a Jobbik

    A város és az akkor még polgármester Szabóék ugyanott és ugyanaznap vettek telket.

    .

  • Az MTI Sajtószolgálatában 15.08 (amikor ezeket a sorokat írni kezdem) és 14.08 között hat pártközlemény jelent meg, csak a címeket hadd lássuk, időrendben:

    14:08 Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Központilag szervezhették az OLAF által vizsgált segélycsomagok megdézsmálását

    14:13 A Demokratikus Koalíció közleménye
    A DK - Szolidaritás vizsgálná, jogszerűen kapott-e támogatást Kósa államtitkárának felesége

    14:44 A Fidesz-frakció közleménye
    Karácsonyék a fejlesztési pénzeket is átcsoportosítanák a migránsokra – Reagálás Karácsony Gergely nyilatkozatára

    14:45 A Demokratikus Koalíció közleménye
    DK-Szolidaritás: Fideszes szál a pénzmosási ügyben

    14:53 A Fidesz-frakció közleménye
    Karácsony Gergely a fizetős egészségügy bevezetését tervezi - Reagálás Karácsony Gergely (MSZP - Párbeszéd) nyilatkozatára és Juhász Péter (Együtt) akciójára

    15:07 A Fidesz közleménye
    Gyurcsány a migránsoknak ellátást követel, a külhoni magyarok ellen pedig uszít - Reagálás Gyurcsány Ferenc nyilatkozatára

  • Születésnapján köszöntette a 67 éves Nagy Katalint Szabadkán Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, írja az MTI. A kormányfő a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vendégeként vett beszélt a legnagyobb délvidéki magyar párt rendezvényén, amelyen Pásztor István pártelnök mellett köszöntötte a VMSZ oszlopos tagját. Nagy Katalin - aki a VMSZ Nyugdíjas Fórumának az elnökhelyettese - élete legszebb ajándékának nevezte, hogy a születésnapján virágot vehetett át Orbán Viktortól. A miniszterelnök megköszönte a VMSZ tagságának azt a támogatást, amelyet az utóbbi években a vajdasági magyaroktól kapott.

    Íme az átadás pillanata:

  • Kiadó, pártlogó nincs rajta, de azért nem nehéz kitalálni, hogy kinek állhat ez érdekében.

    Untitled-2
  • Azt írja a makohirado.hu, hogy Erdélyi Miklós, a vásárhelyi zsidó hitközség elnöke szerint a Jobbik nem náci párt, ezért ő a párt helyi jelöltjének, Kiss Attilának támogatására kéri az embereket a hódmezővásárhely–makói választókerületben.

    A Csongrád megyei 4. választókerület jobbikos képviselőjelöltje, Kiss Attila Hódmezővásárhelyen tartott csütörtökön lakossági fórumot, a politikus mellett felszólalt az ellenzéki koordinációt saját kezébe vevő, országot járó, mindenhol fórumozó friss hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter is. Ő már több helyen elmondta, hogy ha a jobbikos jelölt a legerősebb ellenzéki jelölt, akkor őt kell támogatni, ebben a körzetben például Kiss Attilát.

    De a lap cikke szerint a jobbikos jelölt mellett kampányolt a  vásárhelyi zsidó hitközség elnöke is.

    „Ő arra szólította fel az embereket, »ideológiától mentesen« szavazzanak a jobbikos jelöltre. Arról is beszélt, április 8-a után  » szebb és jobb lesz az élet « . Amellett érvelt, hogy a Vona Gábor vezette, néppártosodó Jobbik nem nevezhető nácinak" – írja a lap.

  • Na jó, nem egyszerre, hanem egy nap eltéréssel. Az MTI által közzétett rendezvénylistán (szaknyelven: eseménytükör) találtuk az alábbi békéscsabai programsorozatot, tessék nézni, hogy Herczeg Tamás fideszes jelölt mekkora polihisztor: szerdán még csak vendég, pénteken le is vezeti a műsort. 

    1. Békéscsaba, Mezőmegyer Művelődési Ház, szerda: A Beszélgessünk... című rendezvény házigazdája Hanó Miklós polgármester (Fidesz). Vendég Herczeg Tamás országgyűlési képviselőjelölt.
    2. Békéscsaba, Kornélia étterem, csütörtök: A Beszélgessünk... című rendezvény házigazdája Herczeg Tamás országgyűlési képviselőjelölt. Vendég Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő.
  • Karácsony Gergely hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: vállalják, hogy megduplázzák az egészségügyre fordítható forrásokat, ezzel elérik az uniós átlagot a következő parlamenti ciklusban, emellett jelentős, 50 százalékos béremelésre is szükség ezen a területen. Szerinte az elmúlt időszakban az Orbán-kormány rengeteg pénzt vont ki az egészségügyből, és ezeknek a forrásoknak a felét stadionokra költötte. (MTI)

  • Gyurcsány Ferenc helyénvalónak tartja pártja vasárnap bemutatott, Kolozsváron forgatott kampányvideóját, amelyben kitakart arcú és eltorzított hangú határon túli magyarok beszélnek arról, hogy a Fideszre fognak szavazni.

    Kapcsolódó

    Gyurcsány: Gyűlöletet kelteni, na azt nem akartunk!

    A pártelnök megvédte a választási kampány eddigi legsúlyosabb videóját.

  • Roma hírességek segítik a Khetane és aHang figyelemfelhívó akcióját: Mohamed Fatima, Váradi Olasz és a Parno Graszt zenekar videóüzeneteikben szavazni hívják a magyarországi romákat, és azt üzenik nekik: ne adják el a szavazataikat. A kampányról szóló közleményben – amelyben megjegyzik: az idei országgyűlési választások napja éppen a nemzetközi roma napra esik – azt írják: a magyarországi politikában szokás olcsón megvásárolható, kiszolgáltatott szavazókként tekinteni a mélyszegénységben élőkre. A Khetane és aHang közös kampánya ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy minden választópolgár szavazata ugyanannyit ér. Mohamed Fatima üzenete itt nézhető meg, a Parno Graszt zenekar videója itt látható, míg Váradi Olasz üzenete ide kattintva nézhető meg.

  • "Orbán Viktor baráti és üzleti környezetének elképesztő gazdasági sikereit “hirdeti” London egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében, a Canary Wharf-on egy házfalon futó fényreklám – ám nem éppen hízelgően. A körbefutó hirdetés ugyanis arra, a nemrég megjelent Reuters- cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében" - írja a Zoom.hu.

    A cikkben azt írják, hogy tíz üzletemberhez köthető cégek 2010 óta 8 milliárd dollár értékben nyertek tendereket, ami az adott időszakban - 2010-től napjainkig - a kiadott közbeszerzések 10%-át jelenti. Az üzletemberek között ott van, meglepetés: Tiborcz István és Mészáros Lőrinc is.

  • Pedig kampány van, állítólag a politikusok ilyenkor szeretik a sajtónyilvánosságot. Mármint azok, akikről nem írja azt a média, hogy 1,2 milliárdot parkoltat egy belize-i titkos számlán.

    Még pénteken kora délután kértünk információt a tárcától, sajnos ennyi idő alatt sem tudtak választ adni, milyen események állnak Államtitkár Úr naptárjában.

  • Több mint 26 ezer delegáltat rögzítettek hétfő reggelig a választási irodák az informatikai rendszerben, vagyis ennyien már biztos részt vesznek az április 8-ai választáson a választási bizottságok munkájában. Négy évvel ezelőtt 41 ezer delegált vett részt a választás lebonyolításában.

    A legtöbb, 14 190 delegáltat a Fidesz-KDNP jelentette be, a második legtöbbet, 6696-ot pedig a Jobbik. Az MSZP-Párbeszéd 4106, a DK 1741, az LMP 288, az Együtt 167, a független jelöltek 119 delegáltat jelentettek be. A többieknek száznál kevesebb delegáltjuk van.

  • Levelet kaptak a 2000 lakosú nyírségi Gégény nyugdíjasai az önkormányzattól. Ebben Zakor Ildikó független polgármester azt írja, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és a térség országgyűlési képviselője meghív 50 gégényi nyugdíjast a Fővárosi Nagycirkuszba. A látogatás ingyenes - írja a 444.

  • Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Liberális Magyarországért Alapítvány európai források felhasználásáról rendezett hétfői, budapesti konferenciabeszélgetésén azt mondta:

    az európai uniós források nélkül ma nem Orbán Viktor lenne Magyarország kormányfője.

    Karácsony szerint Orbán Viktor úgy tekint az európai uniós forrásokra, mint Putyin az orosz gázra, azaz egy olyan kvázi ingyen pénzként, amelyből természetesen valamit adni kell az embereknek is, de leginkább a nem hatékony, oligarchikus gazdasági rendszert kell finanszírozni belőle, amely az országlás gazdasági hatalmát biztosítja. Ha ezek a pénzek nem lennének, akkor nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke.

    Az európai unió közössége nem arra adja a forrásokat, hogy a miniszterelnök családtagjai a saját lábukra álljanak, hanem Magyarország felzárkóztatására.

    Karácsony Gergely közölte: miniszterelnökként ezért élen járna egy olyan európai uniós reformban, amely EU-s források felhasználása kapcsán kőkemény garanciákat, a demokrácia és a jogállamiság minden értékének biztosítását várná el. 

  • Mennyivel könnyebb helyzetben vannak a politikusok, mint az újságírók! A Jobbik már tudja is a megfejtést és egy kalap alá hozta  az összes zavaros ügyet, Pharaontól kezdve a legújabb védett tanús hírig. Pedig ezekben az ügyekben csak egyetlen közös van: totál homályosak és zavarosak. 

  • Telefonos tájékoztató kampányt indít a Fidesz, hogy nyomást gyakoroljon Vona Gáborra, a Jobbik elnökére: mondassa le helyettesét, Janiczak Dávidot - nyilatkozta Czunyiné Bertalan Judit, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten a közmédiának.

    Czunyiné szerint a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját, és gyalázatos stílusban beszélt a nőkről, ezért nincs helye a közéletben.

    Ha lemaradt volna a botrányról, itt olvashat utána.

  • Biztos Ön is találkozott már a Facebookon azzal, hogy az ellenzéki pártok, politikusok, véleményformálók - számmisztikai alapon? - úgy gondolják, hogy 18.4.8-a a Fidesz-uralom utolsó napja lesz, és eljön végre a szabadság. Pócs Jánost fideszes képviselőt és képviselő-jelöltet is megihlette 1848 szelleme, de teljesen másképpen, nézzék csak:

  • Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi képviselőjelöltje és Racskó Gábor, az MKKP jelöltje hátborzongató nyíltsággal készülnek az együttműködésre. Céljuk vérlázító, és nem válogatnak az eszközökben: ezúttal wc-papírral látták el az Egyesített Szent István és Szent László Kórházat.

    A wc-papír-csempészésről a videóban ott van minden, amitől az emberben csak növekszik a felháborodás. Baranyiék kíméletlenül hatolnak be az egészségügyi intézménybe, hogy mosdókba wc-papírt tegyenek.

    Csak saját felelősségre kattintsanak!

  • Nem először aludt Orbán Lázár hódmezővásárhelyi otthonában. 

  • Két cikkben is ír Czeglédy Csaba állítólagos sötét dolgairól a Pesti Srácok, a történetben megjelenik exkluzív nyilatkozóként Zuschlag János is. A következő lapszemle olvasása közben azért tartsuk szem előtt az alábbiakat:

    1. A Pesti Srácok konkrétan fideszes/kormánypénzből (is) finanszírozott lap, a főszerkesztő, Huth Gergely a Békemeneten a második-harmadik sor környékén menetelt.
    2. A lap ipari mennyiségben veszíti el a pereket  az ellenzéki politikusok ellen, Vona Gábor a vagyonnyilatkozatába is beírta a tavalyi 600 ezret, amit így akasztott le róluk.
    3. Az exszoci Zuschlag János2014-ben is véletlenül pont a kampányra időzítette a volt pártját bemártó könyvét.

    Szóval a Pesti Srácok cikkeiben most az van, hogy Zuschlag János állítása szerint

    • Czeglédy Csaba a 90-es évek óta tudatosan építette politikai karrierjét és azt az iskolaszövetkezet hálózatot, amelynek köszönhetően már 2002-re nélkülözhetetlenné vált a baloldalon. 
    • 2002-től a diákokkal minden választás idején aktív kampánymunkát végzett és végeztetett. Cserébe sorra nyerte a munkákat az állami cégektől és a busás pályázati pénzeket a baloldali kormányok idején.
    • A 2010-es kormányváltás utáni időszakban – amikor elzárultak az egyéb pénzcsapok – Czeglédy és cégei, valamint az iskolaszövetkezeti hálózat lett a baloldal fő támogatója, túlélésének anyagi biztosítéka.
    • Czeglédy már a Medgyessy elleni puccs elején beállt Gyurcsány mellé. Ha ő nem lett volna, akkor Gyurcsány sem lett volna miniszterelnök. Ettől kezdve Gyurcsány támogatta Czeglédyt és a cégeit, mikor, milyen eszközzel tudta. 

    Egy, a Czeglédy-perben szereplő állítólagos védett tanú pedig azt állítja, hogy a 2015-ös veszprémi időközi választáson Kész Zoltán kampányát segítette Czeglédy hálózata, gyakorlatilag az iskolaszövetkezetes pénzekkel finanszírozta azt, emellett aláírásgyűjtéssel, szórólapnyomtatással, plakátgyártással, -ragasztással segített, és százas nagyságrendben dolgoztatott diákokat a kampányban.

  • A BAT nevében hívogatják a Baranya megyeieket, hogy elmondják, a választókerület baloldali jelöltje, Mellár Tamás adóemelésre és kerítésbontásra készül. Baranyában, illetve Pécsen a BAT a legtöbb embernek a  British American Tobacco pécsi dohánygyárat jelenti, ezért megkérdeztük a céget, tényleg ők hívogatják-e a választókat.

    Feltehetően nem ők a hívók, hanem valaki visszaél a nevükkel, de amíg nem válaszolnak, addig csak mutatjuk, mi a telefonos szöveg.