új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem könnyű kérdés, de szerencsére a police.hu segít. A rendőrség honlapján tudósítanak a főkapitányi beszámolóról, ami a Heves Megye Közgyűlése előtt volt pénteken.

    Ebből kiderülnek a legfontosabb dolgok, íme:

    • A testület tagjait Czinege László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Heves megyei rendőrfőkapitány tájékoztatta a megye közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről, a rendőrség közbiztonság erősítését célzó intézkedéseiről.
    • A rendőr ezredes beszámolóját a közgyűlés elfogadta.
    • Az ülésen részt vett Kovács István r. dandártábornok, rendőrségi főnácsos, az ORFK gazdasági főigazgatója, országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint a megyei rendőr-főkapitányság és a városi rendőrkapitányságok vezetői is.
    • A beszámolót megelőző ünnepségen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztály Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei, munkájuk elismeréseként Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat vehettek át Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől, valamint dr. Barta Viktortól, Heves megye főjegyzőjétől.
  • Az internet tele van ezzel a címben leírt képpel, a térképen pedig (egyelőre) tényleg megtalálni az alkotást. Az internetezők is csak találgatnak, hogy kerülhetett oda, a Google hivatalos akciója, vagy egy munkatársuk önálló lépése lehet. A válasz viszont valószínűleg ennél bonyolultabb: a Mapset lehet szerkeszteni a Map Maker nevű webes felületen, ez főleg ott hasznos (és megy könnyen) ahonnan a Google-nek amúgy is kevés információja van. Például Pakisztánban, ahol ezt az alkotást is találjuk. Elég, ha jó sokan megszavazzák, amit valaki felvitt, és máris átment a rostán.

    maps
  • Ha a fenti kérdésre nem a válasz, akkor semmiképp ne költözzön Hong Kongba, ahol annyira túlzsúfoltak már a bölcsődék is hogy kemény verseny alakul ki a gyerekek,és persze meg leginkább a szüleik között. A legcéltudatosabb anyukák nem bízzák a véletlenre a gyerek bejutását, hanem több hetes előkészítő kurzusokra hordozzák a másfél éves kicsiket, hogy a lehető legjobban teljesítsenek majd a felvételi interjún, írja a BBC.

    A legjobb Hong Kong-i bölcsődékbe egy pár tucat helyre akár ezer jelentkező is lehet, a szülőknek ugyanis meggyőződése, hogy csak a legjobb bölcsikből lehet bekerülni a legjobb ovikba, és csak a legjobb ovikból lehet bekerülni a legjobb általános iskolákba, onnan a legjobb gimnáziumokba, és így tovább, egészen a végpontig, a külföldi elit egyetemekig, ami sok helyi szülő álmainak a netovábbja.

    És hogy mit csinálnak a kisbabák ezeken a kurzusokon? Megtanulnak bemutatkozni, megmondani, hogy hány évesek, állatokat és gyümölcsöket felismerni, és sok ügyességi, a motoros képességeket fejlesztő játékkal játszani. Készülnek persze speciálisan az ismertebb interjú feladatokra is: a gyerekeknek meg kell tanulniuk például megkülönböztetni a fürjtojást a sima tyúktojástól, és azt is, hogy ha édességet ajánlanak fel nekik, akkor csak egyet szabad elvenniük, és azt meg kell köszönni.

    Ennek a tudásnak persze megvan az ára, egy 12 alkalmas tanfolyamért akár 580 dollárt (161 ezer forintot) is elkérhetnek, ami a helyi havi átlagkereset körülbelül negyede.

  • Persze, hogy ott leszek, mert a Búcsúkoncert szerintem az egyik legüdébb profi hobbiegyüttes az országban. Még nem látta róluk a videónkat? Itt van, ni:

    Kokainbáró akarok lenni

    Nemcsak mi fedezetük fel őket, hanem kicsivel később Wahorn András is, aki kisvártatva zenészként, festőként és emberként is csatlakozott az együtteshez. Ma tartják közös lemezbemutatójukat a Rohamban, ahol

    • a Búcsúkoncert előtt a pécsi Rokokó Rosé, utána pedig a Presszó Tangó Libidó játszik 
    • a koncertek előtt kiállítás nyílik Cseh András, Novák Erik, Wahorn András és a Rokokó Rosé lányok festményeiből
    • a kiállítást megnyitja: Baksa-Soós Attila

    De nemcsak ez a különleges, hanem hogy

    • Az új Búcsúkoncert lemezek teljesen kézi készítésűek
    • Wahorn András keverte őket
    • A tagok készítettek mindegyikhez egyedi borítót
    • és amilyet még nem láttunk:
    minden egyes CD-példányon más új Búcsúkoncert-számok hallhatók!
     
     

    Hogyan lehetséges ez? Novák Erik, az Búcsúkoncert zenekar egyik tagja azt mesélte, hogy 30 új számot vettek fel, és a tagok ezek közül minden egyes cédére más tracklistet válogattak rá.

    Ez így akár egy szöveges matekpélda is lehetne, hogy hány féle cédét készíthetnek így a Búcsúkoncert tagjai, ha feltesszük, hogy egy lemezre 10 szám kerül. Az eredményt este meg lehet vitatni az együttes tagjaival a Rohamban.

  • Legnagyobb forgalomban, kb 16:10-kor berobbant a buszablak a Margit hídon, még szerencse,hogy senkinek sem az arcába!

    - írta olvasónk, Réka, aki alaposan felhúzta magát azon, hogy a buszvezető hallotta, mi történtm, mégsem szállította le az utasokat. Ő maga viszont jobbnak látta leszállni.

  • Van olyan szenvedély, amiből nem lehet kigyógyulni. Nekem pár egyéb mellett a siklóernyőzés ilyen. Egy nagy baleset miatt évekkel ezelőtt végleg befejeztem, de előtte 16 évig csináltam, több ezer órát töltöttem a levegőben egy puha, merev váz nélküli ernyő alatt vékony zsinórokon lógva, és minden percét imádtam.

    Órákig, napokig, hetekig tudnék mesélni, hogy mit adott, mit jelentett, de erre valójában senki nem kíváncsi, és igazából én sem. Általában kerülöm a siklóernyős oldalakat meg videókat, de pár napja a postaládámban landolt egy tavalyi, Macedóniában rendezett, részben magyar siklóernyős versenyről szóló filmes beszámoló, ezért most ide mégis kiteszem.

    A teljes kiszakadást mindenből, a másik dimenzióban való mozgás felszabadító érzését, az ember fizikai önmagára utaltságának néha mámorító, máskor torokszorongató valóságosságát, a földön megtapasztalhatatlan erőknek való kiszolgáltatottságot, a saját határaink kijebb és kijebb tolását – ezt nehéz filmen visszaadni. De a közös szenvedély örömét, azt kicsit sikerült.

    Siklóernyőzés Macedoniaban
  • Sokaknak nem teszik, hogy a DC a a Nolan-féle Batman-filmek hatására Superman köré is egy sötét, nyomasztó világot talált ki. A Videolab szakemberei rájöttek, hogy eredetileg az Acélember sokkal színesebb is lehetett volna, de Zack Snyderék ragaszkodtak a nagyon sötét tónushoz. Kár érte, mert az eredeti színek jobban illettek volna a szuperhőshöz.

  • Ugye?

  • Harminchét éves vagyok, kedvenc színem a kék, láttam már karón varjút, falon pókot, de amit ma kaptam a tech-tudomány rovattól, azt sosem felejtem el.

    Kezdjük ott, hogy bő hat év alatt elzsibbadtak a végtagjaim a newsroomban, ezért kitaláltam, hogy körbeutazom a szerkesztőséget, hátha tanulok ezt-azt. Bár még csak az elején járok, állítom, a program bevált. Senkit sem untatnék a részletekkel, de szédítő tempóban szippantom magamba a tudást, ez olyan, mint az élet vize, aki egyszer megleli, mindig visszatér a forrásához.

    Ma például megismerkedtem a 51 Peg b nevű exobolygóval és a feleség szó etimológiájával, csodálatos emberek vesznek körül, hát lehet ennél tökéletesebb ez a nap?, kérdeztem magamtól, és a válaszra nem kellett sokáig várni.

    Aktuális rovatvezetőm nekem szegezte a százforintos kérdést: na, indulhat a következő fokozat? Nézzük, válaszoltam, és ezzel besétáltam a génsebészi pontossággal felállított csapdába.

    Hívd fel Faragó Róbertet, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnökét, és kérdezd meg tőle, milyen lesz az NFC-csipek következő generációja, miben tér majd el a működésük a mostanitól, és mit kezdenek azzal, hogy egy csomó telefonban nincs még első generációs sem. Sajnos a neten kevés a konkrét infó, inkább csak lebegtetések.

    Aha, válaszoltam, hát én ehhez kurvára nem értek, jó lenne valami, izé, támpont, és ebben a pillanatban a hátam közepén elindult lefelé az első izzadságcsepp.

    Ne törődj vele, nyugtatgat a főnököm, csak egyszerűen mondja el, amit tud, vagy inkább, ami publikus.

    Bazmeg, ez a Faragó azonnal rá fog jönni arra, hogy lövésem sincs a témához, gondoltam, egyetlen fegyverem van: az őszinteség. Kicsengett, azt kívántam, bárcsak ne venné fel a telefont, de mire ez átfutott az agyamon, egy készséges hang szólalt meg a túloldalon. Bemutatkoztam, és mentegetőztem egy sort, hogy én csak egy kopasz vagyok a rovatban, ezért magyarázza el a fejlesztést úgy, mintha egy olvasóhoz szólna.

    Megígérte.

    A második pillanatban begyújtotta a húsz kilotonnás bullshit-rakétát, és egy félelmetes szakszöveget zúdított rám, amiből annyit tudtam kijegyzetelni, hogy 35-40 végpont 2016 elejére 168 milliárd forintból. Kevés emlékem maradt erről a beszélgetésről, mert kábé az egyharmadánál feladtam, verejtékben tocsogva csak egy kérdést tudtam kinyögni: akkor ez a 168 milliárd tényleg megvan?

    Persze egy hang, nem sok, annyi sem volt igaz a maszlagból, Faragó Róbertet egy rovatközeli statiszta alakította, aki az átverés után visszahívott, és mindent töredelmesen bevallott.

    Az NFC-csipek következő generációja állítólag tényleg jó lesz, de ennél többet most nem árulhatok el.

  • Az oceánok szennyezése hülyeség, ezt bárki meg tudná mondani, de ennek ellenére mégis elég gátlástalanul folyik az óceánok szétbarmolása főleg az ember gazdasági tevékenysége miatt. Többnyire viszont elég nehéz érzékeltetni, hogy miért fontos megőrizni az óceánt azon kívül, hogy természet.

    A World Wildlife Foundation a University of Queenslanddel és a Boston Consulting Grouppal együtt elég elegánsan demonstrálta egy közös kutatásban, hogy mit kockáztat az emberiség az óceánok szennyezésével: tanulmányban becsülték meg, hogy az óceán mekkora gazdasági hasznot hoz az emberiségnek. Ebből az derült ki, hogy ha úgy tekintenénk a bolygó óceánjaira, mint egy ország gazdaságára, akkor az óceánok a Föld hetedik legnagyobb gazdaságát adnák ki.

    Az óceán gazdasági növekedését pedig nagyrészt a korallzátonyok jelentik, amelyek nélkül a halak és más élőlények sem lennének meg (ezeket ugye meg lehet enni, az pedig fogyasztás, ami pedig a GDP egyik összetevője), de közvetetten van gazdasági hasznuk, például mert az emberek pénzt fizetnek azért, hogy búvárkodva a korallzátonyok közelében hesszeljenek. És, hogy mennyi az annyi? 1 billió, tehát 1 000 000 000 000 dollár. (Mashable)

  • Hende csaba honvédelmi miniszter és Colleen Bell a kecskeméti légibázison találkoztak, ahová az amerikai nagykövet egy az USA felségjelzésével ellátott kis szállítógépen érkezett, amit két Gripen kísért. Hende ezután körbevezette Bellt a légibázison, majd mindenkit megnyugtatva kijelentette, hogy

    szoros és szétválaszthatatlan az együttműködés a magyar és az amerikai légierő között.

  • A szerkesztőségi mosdóban felhalmozott könyvek címei megadnak minden választ.

  • A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Lánchíd budai hídfőjénél karambolozott egy autóbusz és egy motoros. A környéken csak egy sávon, rendőri irányítással halad a forgalom. A dugó már a pesti oldalra is átért. Az Erzsébet híd felé érdemes kerülni.

  • "A hétek kezdték meg a Határ úti bódék bontását. A bódék már szinte teljesen eltűntek, de mikor elkezdték körberakni a munkaterületet kerítéssel, gondolom a hajléktalanok még ott aludhattak, és azóta is ott vannak" - írta egy olvasónk, aki képet is küldött az Határ úti helyzetről.

  • Óránként 5-10 liter üzemanyag szivárog a tengerbe a múlt héten elsüllyedt orosz halászhajóból, az olajszennyezés már elérte a Kanári-szigetek partjait, írja az MTI. A szakemberek a képen látható módon próbálják összegyűjteni a szennyező anyagot a Natura 2000-es védett területen:

    Eddig 25 kilónyit sikerült felkaparniuk. A terület azért védett, mert a palackorrú delfinek és teknősök természetes élőhelye. A meteorológusok szerint az olajszennyezés elérheti Tenerife partjait is.

    Az orosz halászhajó április 14-én süllyedt el. A fedélzetén tűz ütött ki, amit nem sikerült eloltani, ezért Las Palmas kikötőjéből a nyílt vízre vontatták, hogy megakadályozzák a lángok átterjedését más hajókra.

  • A Police.hu-t olvasva futottam bele: Szent György-nap, a rendőrség napja alkalmából a hivatásos állománynak munkaszüneti nap van, ezért a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken nincs ügyfélfogadás. A bejelentéseket ettől függetlenül mindenhol felveszik a rendőrkapitányságokon.

  • ilyenvoltilyenlett down
    Fotó: varepitopalyazat.hu

    Idén is van Várépítő pályázat, amely építőipari cégeket köt össze gyermekintézményekkel, illetve műemlékekben működő civil szervezetekkel. Az előbbiek felajánlanak egy csomó építőanyagot, az utóbbiak pedig megcsináltathatják végre a tetőt, a homlokzatot, a fűtést, vagy valami mást, amire eddig nem jutott pénz.

    A képen amúgy az egyik tavalyi nyertes, a nyíregyházi Down Egyesület megújulása látható, de itt van csomó másik sikeres példa is.

    Pályázni pedig itt lehet.

  • Nagyon pörögnek a neten az olyan képek és animgifek, amin hírességek egyszerű felhasználók animált verziói rúdtáncolnak vagy a Frozen-féle Let it go-t éneklik. Az ilyesmi tartalmak mind egy helyről jönnek: a My Idol nevű alkalmazással gyártják őket, amivel egy arcot lefényképezve máris megkapjuk az animált figurát, amivel onnantól kezdve kedvünkre rúdtáncolhatunk, vagy énekelhetjük a Leti it go-t. Na jó, igazából mindenféle ruhákba is öltöztethetjük, meg mást is csinálhatunk vele, de azért nem lesz könnyű dolgunk, mert az alkalmazás csak kínai nyelven elérhető, szóval egyelőre valószínűleg felhasználók tömegei használják úgy, hogy egy kukkot se értenek belőle.

    Így néz ki például, amikor Orbán Viktort fényképezzük be az alkalmazással, bár mivel elég béna a hajfelhozatal amiből választani lehet, ez inkább Orbán Viktor és a barátok köztös Berényi András képzeletbeli szerelemgyereke.

    image
    Fotó: szarvas / Myidol / Index

    Így néz ki, amikor rúdtáncol.

    Dancing Orbán

    (Kotaku, a Berényi András-észlelés pedig Antoneutron érdeme)

  • Volt olyan, aki lemaradt Blake Shinn fenekéről a Canterbury Parkban rendezett lóversenyen Sydneyben. Az a valaki a győztes volt, mindenki más azonban megcsodálhatta szerencsétlen zsoké ülepét, ugyanis másodikként ért célba.

    A lecsúszott nadrág egyébként nem a taktika része volt, egyszerűen a verseny elején kioldott, de Shinn nem sokat törődött vele, őt jobban érdekelte a győzelem, mondta

    Lecsúszott a verseny elején, nem tudtam vele mit csinálni. Azt hiszem, egy rakat embernek szereztem ezzel csodálatos pillanatokat 

    - reagált szerényen a ló hátán, amelynek a neve Szerénység. 

    Jockey Blake Shinn lecsúszott gatyával
  • Évek óta Thaiföldön élő olvasónktól, Róberttől kaptuk ezt a képet, amit egy thai piros lámpánál lőtt. Egy motoros próbál elképzelhetetlen mennyiségű cuccot eljuttatni valahova, bár ha úgy vesszük, csal, mert oldalkocsis motort használ, úgy meg kinek ne menne.

    Róbert szerint amúgy az ilyesmi arrafelé a mindennapok és az utcakép szerves része, ha az ember járkál, akár hetente is belefut valami hasonlóba.

  • A GTA-játékokat rengeteg támadás éri a vélt vagy valós szexizmusuk és nőellenességük miatt. Ezért a Buzzfeed leültetett pár feministát, hogy próbálják ki a játékot.

  • frozen-bootlegs

    Nem is értem, a Disney miért nem adja ezekre a szuperinnovatív, -kreatív, és -gyerekbarát mobilos és webes játékokra az áldását. Az Uproxx válogatásából szemezgetünk, és minden egyes videó előtt emlékeztesse magát arra, hogy igen, ezek valódi, létező játékok, valódi, létező célközönséggel.

    Kezdetnek rendezd be és dekoráld ki Elza hercegnő vécéjét!

         

    Aztán végezz rajta szívműtétet!

    És agyműtétet is!

    Aztán a végén plasztikai műtétet is, hogy szép legyen az orra!

    Anna hercegnő véletlenül vámpírrá változott, és kicsit elhanyagolta a szépségápolást, sminkeld ki a cuki élőhalott arcocskáját!

    És végül szembesülj az erkölcsi tanulsággal: a hercegnők is tudnak rossz kislányok lenni, ilyenkor nevelő célzattal el kell fenekelni őket (nem hiszem el, hogy leírtam ezt a mondatot):

  • Önök tudták, hogy a budapesti ingatlanmutyik nyomán mostanra a belső kerületek egész elhelyezkedése megváltozott? Eddig én sem, de most kiderült!

    Nézzék, a Westend beköltözik az V. kerületbe – nyilván, hogy valakik újabb jelentős ingatlanpanamákba sodorják a városrészt –, és a Kossuth tér parlamentestül a Széchenyi térre. És tudták, hogy addig-addig építik a budai rakparton a fonódó villamost, hogy a Batthyány tér egészen felcsúszik a várnegyedbe, a Fővám tér pedig elhagyja a közgáz környéki süllyedő hajót?

    Nem is folytatom, gyönyörködjenek önök is ebben a mesés reklámtérképben, ami valószínűleg a világ valaha volt legpontatlanabb térképe, és amit ma szúrtam ki a 3-as metrón, mielőtt leszálltam volna az újlipótvárosi Árpád hídnál (és igen, a kép minősége épp olyan, mint a térképé, de egyszer csakazértis megtanulok rendesen fotózni).

  • Ittas vezetésért 400 ezer forintos pénzbírságra ítélték Dino M. belga üzletembert, aki rendszeresen szabálytalanul parkoló Bentley-jével lett ismert, írja a Bors. A lap szerint még 2013. december 29-i hajnalban igazoltatták a férfit az Alkotmány utcában a rendőrök, a szonda bejelzett, de tagadta, hogy alkoholt ivott volna, ezért bevitték vér- és vizeletvizsgálatra.

    Ügyvédje a tárgyalás előtt már azzal érvelt, a férfi nem tudta, hogy Magyarországon zéró tolerancia van az alkoholfogyasztás ügyében. A pénzbírság mellett a Pesti Kerületi Bíróság egy évre eltiltotta a férfit a vezetéstől, de ez már letelt, így visszakaphatta volna a jogosítványát. A férfi és ügyvédje azonban fellebbezett az ügyben, így még nincs jogerős ítélet.

    2013-ban hónapokig csak találgatni lehetett, ki az, aki a főváros egyik legfeltűnőbb autójával járt, és látványosan tet a parkolási szabályokra. Interjúnkat itt olvashatják a férfival .

  • Na jó, ebből egy szó sem igaz. Gyűlölöm a természetet – bogarak, allergia, szúrós növények, mindig szembe fújó szél, nem folytatom –, és ráadásul soha egyetlen augusztusi éjszakán sem láttam soha egyetlen nyomorult kis meteort sem, pláne nem lánnyal összebújva. Vaksi vagyok, vagy béna, vagy mindkettő – és mindez azért volt nagyon bosszantó, mert egyébként imádtam a csillagászatot.

    No, ezen a képen viszont tényleg látom a meteort – és tényleg nagyon sürgősen menjen szemorvosához vagy gyógyszerészéhez, aki nem.

    Have you observing or photographing Lyrid meteors in the past nights? Here is a very bright Lyrid meteor across the...

    Posted by Severe Weather Europe on 2015. április 23.
  • Random Facebook-komment a diákfelvonulásokról alkotott magvas véleménnyel.

    tumblr nn9t8eWTSQ1ridh7no1 1280.png
  • A kormány nem kormányoz.
    A kormány jól kormányoz.

    Csakazértsem árulom el, melyik mondat kié.

  • Miután világbotrány lett abból, hogy mondvacsináltnak tűnő indokokkal elbocsátották a régi Fradi-sast, beindult a Ferencváros marketinggépezete, hogy elfogadtassa a szurkolókkal az új, állítólag a kor kihívásainak megfelelő kabalaállatot. Készítettek is egy videót, amiben bemutatják az emberarcú sast, aki jelmezben kel ki az ágyból, jelmezben kakál, jelmezben kávézik és jelmezben csajozik. Nehéz ehhez már mit hozzátenni, az önmagáért beszélő videót itt nézhetik meg, a kedvenc jelenetemet pedig alább láthatják. 

    insta.gif
    Fotó: Fradimédia
  • Figyeljék csak meg, hogyan terelik el a jóravaló sofőr figyelmét ketten, míg a harmadik bemászik a ponyva alá, és szépen ellopkodja a cuccot! Óvatosan a páviánokkal!

     

    Proof that baboons should not be underestimated...

    Posted by The Telegraph on Thursday, April 23, 2015
  • 9,5 millió dollárral kezdte a kampányt Joss Whedion szuperhősfilmje, de ez csak pár kisebb piac eredménye - igaz, mind rekord is egyben, a franciáknál például 2,7 millió dollárt szedett össze egy nap alatt, ami 13 százalékkal több, mint az eredeti Bosszúállók tudott, mi meg ugye jelenleg a világ 3. legtöbbet kereső filmje. A 2012-es Bosszúállók 185 millió dolláros nyitóhétvégét produkált a világpiacon, amit szakértők szerint az Ultron kora akár meg is dönthet.