Választási kampány eddig (2260. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Fidesz alelnöke látogatást tett a Váci Fegyház és Börtönben, ahogy írja: az objektumában. Onnan élőzik. Hallgassuk szeretettel.

  • Ebben a rettenet hidegben sokan segítenek elesett honfitársainkon, például úgy, hogy kabáttal, takaróval segítünk azoknak, akik az utcán kénytelenek szobrozni ebben a fagyban.

    Őrsi Gergely, a Szövetség a II. kerületért frakcióvezetője is erre a gondolatra  jutott, amikor kitalálta, hogy nem csak egyszerűen kihelyez szabadon elvihető kabátokat Budapest több pontján,  hanem olyan helyeken teszi, ahol pont eltakarhat vele kormánypárti, az ellenfeleket karaktergyilkoló plakátokat.

  • Lázár János a hódmezővásárhelyi időközi választás előtti napokban, a fideszes jelölt mellett azzal kampányolt, hogy a választás arról szól, hogy a hódmezővásárhelyiek inkább egy polgári nagyvárost, Debrecent akarják-e jövőképnek, vagy Kübekházát, Komlóskát. Nem nagyon van mit magyarázni ezen, Kübekháza a negatív példa, a rossz választás.

    A település egy videóval válaszolt Lázár Jánosnak. A polgármester, Dr. Molnár Róbert azt írja a videó mellé: "Kübekháza Önkormányzata videóüzenetet állított össze Dr. Lázár János miniszter számára, aki a hódmezővásárhelyi választási kampányában Kübekháza és Komlóska településekről lekicsinylő kijelentéseket tett. Kübekháza Önkormányzata e pár perces összeállítással fejezi ki egyet nem értését a kistelepüléseket és az ott élőket sértő miniszteri megnyilatkozás miatt".

    A videóban először megmutatják, mit mondott Lázár, aztán a települést mutatják meg, mire hivatkozott negatív példaként a miniszter, majd kollégánk kérdését vágják be, a vesztes választás után is tartja-e ezt a kübekházas hasonlatát, de a válasza nem túl egyenes.

  • A magyar Nemzet szerint a kormánypárti képviselők  megkapták az ukázt : nix ugribugri, és a sorosozás a jövőben tilos lesz a közösségi médiában, sőt  a fideszes politikusok Facebookján  beindult a pozitív kampány, és már látható is, hogy normalitás költözött a képviselői szívekbe, fejekbe. Sok szmájli és sikerek.

    Untitled-4
  • A Republikon Intézet február 9. és 22. között készült pártpreferencia-felmérése szerint tavaly nyár óta nem volt ennyire népszerűtlen a Fidesz, mint most, míg az ellenzéki pártok megtartották szavazóikat. A felmérés a hódmezővásárhelyi eredmény előtt készült. További részletek errefelé.

  • Kollégánk Gyurcsány Ferenc egyik fórumát látogatta meg. Jómaga így írt az eseményről: „másfél órás one man showt nyomott le a pesterzsébeti Csili Művelődési Házban, néha mintha Hofi Géza kelt volna életre a vas- és fémmunkások 100 éves kultúrházában".

    De hogy mik voltak a rendezvényen, itt tudja elolvasni.

  • A Magyar Hírlap készített interjút Boross Péterrel. Az interjúról itt számoltunk be részletesebben. Ízelítőül egy idézet:

    Régebben egyébként sokat bíráltam a Fideszt, hibásnak tartottam két választás elveszítésében. Mostanra azonban szellemileg és erkölcsileg is teljesen kiérlelődött a pártszövetség.

  • Fricz Tamás a Magyar Időkbe írt nagydolgozatot arról, mire is kellene figyelnie a kormánynak a kampányban, és mi az, amit elfelejtett. A hódmezővásárhelyi bukta már olyan elképesztő dolgokra veszi rá a kormánypárti megmondókat, hogy Századvég vagy Nézőpont helyett Závecz Research-csel példálózik. 

    Megállapításai röviden:

    1. Fontos a személyiségfaktor, nem tehetik meg a fideszesek, hogy a párt logója mögé bújnak, és rutinból próbálják majd megnyerni a körzetüket is. A jelölteknek ki kell állniuk arccal, a választókkal aktív kapcsolatot kell kialakítaniuk. Nem elég a kormány eredményei, a jelölteknek is dolgozniuk kell. 

    2. Sokan élnek az országban, akiknek nem lett jobb az elmúlt nyolc évben. (itt került elő a Závecz felmérése) Fricz szerint javult a középosztály helyzete, de a rosszabb helyzetben lévőké nem, a kormány pedig hajlamos őket elfelejteni, mondván, úgysem mennek el azok szavazni. Ami szerinte nagyjából igaz is, de nem szabad elfelejteni a 2002-es csúcsrészvételi arányt, ahol olyanok is elmentek szavazni, akik se előtte, se utána.

    3. Bár az ellenzék széthullott, de a hódmezővásárhelyi eredmény felrázhatja őket, és a végén képesek lehetnek kompromisszumokat kötni az egyéni körzetekben. Ezért azonnal változtatni kell szerinte a kormánypárti kampányon, mert csak sorosozással, migránsozással nem lehet nyerni. 

    Soros és a migráció mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a hátralévő hetekben a belpolitikai, az emberek konkrét életkörülményeit érintő témák megjelenítésére.

    Sőt, egyenesen azt mondja:

    A sémák és panelek felmondása helyett párbeszédet kell folytatni az emberekkel!

    De, sőt, még azt is mondja:

    Innentől kezdve sokkal kevesebbet kell foglalkozni az ellenjelöltek pocskondiázásával.