új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Úgy tűnik, most már örökké az lesz a keresztje Kósa Lajosnak, hogy bármi kínos derül ki róla, az instant felkerül a klasszikus Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowie-val falvédőre, legutóbb a strómanos változat is megvolt, most pedig Garaczi László osztotta meg a következő verziót, melynek címe

    édesanyám kósa lajosra bíz 1300 milliárd forintot

    29177906 627297104283600 6557552086253968633 n?oh=6d103cfb6babf1
    Fotó: Garaczi László / Facebook
  • sanyi

    Mégpedig az, hogy ön is könnyen egy ugyanilyen cuki macska tulajdonosa lehet annak ellenére, hogy Sanyi már új gazdára talált, miután előző alattvalója meghalt.

    Amikor egy posztban kértünk segítséget az olvasóktól, hogy mentsék meg a kalandos előéletű cicát, Sanyit, egy csomó lelkes és kedves olvasó jelentkezett: közülük csak egy lehetett Sanyi és barátja, Pici új gazdája. De a többiek se csüggedjenek: ha hasonlóan aranyos állatokon szeretnének segíteni, ezt nagyon könnyen megtehetik, mivel egy csomó elhagyatott cica várja az ideális gazda jelentkezését. Érdemes körülnézni például

    vagy még megannyi másik menhelyen Budapesten és vidéken. Legyen mindnyájuknak boldog élete!

  • Brockhauser István 10-szeres magyar válogatott kapus, 1996 és 2002 között volt a Genk kapusa. A belga klubnál megemlékeztek arról, hogy 1998-ban megnyerték a kupát. Ezzel a videóval. Be kellene vezetni, hogy mindenkinek ilyen péklapátkesztyűket gyártsanak ünnepre vagy búcsúzóul, mert igen jól mutat.

  • Screen Shot 2018-03-13 at 18.38.29.png

    Úgy hozta a sors, hogy ismét aktuális ez a videó! Dzsordzsi bácsi, magánszféra, beteszem a közpénzt, és sok más felejthetetlen pillanat!

    Best of Kósa Lajos
  • Hétfőn kérdeztem meg az olvasókat arról, hogy az ő postaládájukba, vázájukba, kéményükbe, vagy kerítésükbe is beleköltöttek-e már a széncinegék, miután az MME ilyen elképesztő lehetőségekről számolt be a honlapján.

    Miklós erre válaszul küldött nekünk két videót meg egy rakás fotót arról, hogy a munkahelyén, egy építőanyagokat forgalmazó cégnél, egy mintafalba költöttek bele a cinegék.

    Mint írja,

    mivel haladó-amatőr fotós vagyok, kollégám szólt, hogy menjek gyorsan ki a fotóstáskámmal, mert cinegék keltek ki az egyik mintafalban. A történet 2016. április 28-án indult és május 12-én készült a második videó, ahol már tollasak a fiókák. Egy-két nap múlva ki is szálltak. A szülőknek nagyon nehéz dolguk volt, szinte végig ítéletidő volt, de ők csak hordták a hernyókat a fákról.

    Miklós azt is elárulta, hogyan készítette a felvételeket:

    A videón látható, hogy nincs az a fényképezőgép, ami beférne a szűk résen, a mély sötétségbe esélytelen befotózni. Végül az objektívre erősített spotfénnyel sikerült megoldani a három fészekfotót. A cinegeszülőt les építményből fotóztam. A videókat egy henger alakú akciókamerával (PrestigioRoadrunner710X) csináltam, amit egy vékony rúdra szigetelőszalagoztam. A nyíláson Gopro vagy mobiltelefon nem fért be.

    Miklósnak gratulálunk a felvételekhez, ha pedig valakinek van még hasonló élménye, írja meg nekem, köszönjük!

  • A kameruni védő, Teikeu miatt érdemes nézni a francia másodosztályú Sochaux meccseit, mert ilyen mutatványra képes.

    Teikeu dobása

    A Stoke védője, Rory Delap csinálta ugyanezt pár éve, neki a védjegyévé vált ez a mozdulat.

  • A gondozók aggódtak a Rotschild-zsiráfanya vemhessége miatt, mivel a nőstény az első borját nem nevelte, őt a szakembereknek kellett etetni az első hetekben. Szerencsére a második utódjánál már megérett az anyaságra, az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli. A 180 centiméter magas, hetven kilogramm súlyú borjú egyelőre anyatejjel táplálkozik, féléves korában kezd majd átszokni a szálas takarmányra.

    A Rothschild-zsiráfok a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni.

    Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 580 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, hat a Nyíregyházi Állatparkban él. A most született borjú egyébként a nyolcadik Nyíregyházán született zsiráf.

  • Szíriai keresztény: Szíria biztonságosabb, mint Európa

    - írja kiemelt helyen az origo. Egy ideje ugye azzal a tébollyal riogatják az erre hajlamosakat, hogy a nyugat nagyon szörnyű, nagyon veszélyes, és hát nagyon hanyatlik is, ne akarjuk, hogy Magyarország is olyan legyen. Bécsben, Párizsban, Stockholmban - a kormánypropaganda szerint - kb. életveszély az utcára menni, fehér ember alig van már, és a migránsok mindenkit megtámadnak, aki keresztény és európai. Nyilván vannak veszélyes helyek, mint ahogy Magyarországon és a világ minden helyén vannak ilyenek, de akinek egy csepp esze is van, tudja, hogy ez az egész az idegengyűlöletre és a bevándorlók démonizálására épített választási kampánynak a része, a példaként említett városok összességében semmivel sem veszélyesebbek, mint mondjuk Budapest. Ehhez képest az origo már ott tart, hogy Szíria biztonságosabb, mint Európa. Viszonyításképp mutatnánk  mondjuk ezt a tegnapi hírt a biztonságosnak hirdetett Szíriáról.

  • Mert ijesztően rondák lesznek tőle (bár ez azért van, mint ahogy egy kedves olvasó felhívta a figyelmemet, mert a kép kamu, az állat alsó állkapcsát csak oda photoshoppolták):

    A valóságban egyébként ilyenek:

  • Negyvenmillió dollárért (tízmilliárd forintért) kelt el a világ egyik legnagyobb nyersgyémántja - jelentette a Gem Diamonds Limited gyémántbányászati cégre hivatkozva az MTI.

    A valaha talált ötödik legnagyobb, 910 karátos, drágakő minőségű gyémántot hétfőn egy tenderen érékesítették Belgiumban. Az antwerpeni eladás további részleteit, a vásárló kilétét nem hozták nyilvánosságra. A golflabdánál nagyobb, színtelen, IIa típusú - a természetes gyémántok alig 1-2 százalékát adó - gyémántot januárban bányászták ki a leshotói Letseng bányából. 

  • Mármint Rachel a Jóbarátokból. Miért, ön kire gondolt?

  • Mint ismert, a Korhatáros szerelemből ismert Adorjáni Bálint is játszik Jennifer Lawrence Budapesten forgott, Vörös veréb (kritikánk itt) című filmjében, amelyben egy kihallgatási és egy letartoztatási jelenetben szerepel együtt a főszereplővel.

    "Fantasztikus színésznővel dolgozhattam együtt, aki rendkívül profi, lényegre törő, maximalista, mindeközben hihetetlenül laza, nyitott és közvetlen" – mondta aztán a Borsnak a közös munkáról Adorjáni, aki állítólag egy CNN-es műsorvezetőre emlékeztette Lawrence-t, de nem derül ki, hogy melyikre.

    A színésznő aztán ajándékot is kapott a magyar színésztől, Adorjáni egy Budapest-fülbevalóval lepte meg őt. "Szerettem volna megajándékozni valami aprósággal, hogy magával vihessen egy kis emléket Magyarországról, ezért vásároltam neki egy »budapestes« fülbevalót. Nagyon meghatotta ez a gesztus, és megígérte, hogy hordani fogja New Yorkban" – mondta a lapnak.

  • Novemberben halt meg a kilenc ember meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Charles Manson, azóta küzdött a tömeggyilkos holttestéért: 

    • az unokája, Jason Freeman 
    • a magát Manson vér szerinti fiának valló férfi, Michael Brunner
    • és Manson egyik barátja, Michael Channels.

    A Kern megyei bíróság ítélete szerint - amit az MTI szemlézett - a hűtőkamrában őrzött holttestet végül az unoka kaphatja meg, aki a hamvasztás után szétszórná a hamvakat,

    hogy nagyapja békében nyugodhasson.

  • Imádja, ahogy Heath Ledger eljátszotta a Jokert Christopher Nolan Batman-trilógiájának második részében, de mindig is kíváncsi volt, hogy milyen lett, ha egy nagyon rossz színész játszotta volna el ugyanezt? Akkor szerencséje van, mert a világ hivatalosan is legrosszabb színésze és legrosszabb rendezője, Tommy Wiseau most megmutatta, milyen lett volna, ha ő alakítja Batman főellenségét. 

    wiseau batman
    Fotó: Csurgó Dénes

    Tommy Wiseau arról híres, hogy ő rendezte a saját főszereplésével készült The Room című filmet, amelyet a filmtörténet szakértői minden idők egyik, ha nem a legrosszabb filmjének tartanak. Ez a film tipikusan az "annyira rossz, hogy már jó" kategóriájú alkotás, amelynek óriási rajongótábora van, tavaly pedig James Franco rendezett filmet a The Room elkészítéséről, amelyben ő maga játszotta Wiseau szerepét. 

    Wiseau a The Room elkészítésekor még halálosan komolyan vette magát és a művészetét, hamar ráébredt viszont, hogy amolyan trash sztár lehet csak, és azóta teljesen átéli ezt a szerepet is. A fenti videó abból az alkalomból készült, hogy állítólag készülőben van egy önálló Joker film, amelynek címszerepére a Másnaposokról ismert Todd Philips rendező Joaquin Phoenix-et nézte ki magának. Tommy Wiseau a hír hallatára a Twitteren kérte a rendezőt, hogy írjon rá, mert őt is érdekli a szerep, majd gyorsan összeállított egy kis videót a meghallgatásra. 

    A videóban egy ponton megjelenik Batman is, akit Greg Sestero alakít, aki a The room producere és másik főszereplője volt. 

  • Egy hete kértem olvasóink segítségét két, az Indexszel korábban már kalandos kapcsolatba került cica elhelyezéséhez. Sanyi és Pici korábbi gazdája sajnos elhunyt, gyermekei pedig nem tudták a kerthez szokott cicákat magukhoz venni.

    A poszt után dőltek az olvasói levelek, amiket én közvetítettem Stefi felé. Végül Hajni volt a legszimpatikusabb jelölt, hozzá kerültek a cicák. Stefi most azt írta nekünk, hogy

    a cicák csodálatos otthonra találtak. Nagyon sok kedves ember akart segíteni és ezért nagyon hálás vagyok! Az új gazdikra azért esett a választás, mert a legközelebb vannak hozzám, és megengedték, hogy néha meglátogassam a cicukat. Nehéz volt nagyon elengedni őket, amíg a kocsiban voltam, nem tudtam megállni, hogy ne sírjak. Viszont mikor megérkeztem, egy szerető otthont találtam, és akkor tudtam, hogy nagyon boldogok lesznek ott a cicák. Szívből köszönöm a segítséget, ez nekem többet jelentett, mint egy nyertes lottószelvény!

    Természetesen megkérdeztem Hajnit is, hogy vannak a cicák, ő azt írta, hogy

    Sanyi hiper jó fej, cukipofa, hozzászólunk és törleszkedik, dorombol, láthatóan nem viselte meg a gazda- és környezetváltozás. Pici viszont egyelőre csak éjjel jön elő a kanapé alól, amikor mi eltűnünk, egész nap ott kuksol. Néha óvatosan benyúlok hozzá, hogy megsimogassam/megértessem vele, hogy szeretjük, nem fogja bántani senki, akkor nem szalad el, csak néz riadt szemekkel.

    Szerintem ez valójában teljesen normális viselkedés ennyi változás után, és szépen lassan majd Pici is rájön, hogy jó helyre került, és előmerészkedik a kanapé alól. Mindenesetre akárhogy is lesz, nem engedjük el a mancsaikat, még írni fogunk róluk.

  • A múzeumpedagógiai foglalkozások, ingyenes tárlatvezetések mellett lesz szablyavívó-, fegyver- és csatabemutató, és lehetőség lesz huszárcsákó készítésre, fémkatonaöntésre is a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HIM) a csütörtöki nemzeti ünnepen - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

    A HIM idén is Forradalmi Forgatag címmel várja egész napos programokkal a látogatókat március 15-én. A Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója mellett a hagyományőrzők csatabemutatókkal, ágyúlövésekkel, puskasortüzekkel és szuronyharc-bemutatókkal szórakoztatják egész nap az érdeklődőket. 

    A kézműves foglalkozásokon huszárcsákót, töltéstáskát, tarsolyt készíthetnek és játékkatonát festhetnek a gyerekek, lehetőség lesz fémkatonaöntésre, fafaragásra, kerámiázásra, ékszerkészítésre és egyéni azonosító jegy készítésére is.

    A múzeum Márványtermében délelőtt a Kákics Együttes ad műsort. Déltől a Vivat Hussar! című múzeumpedagógiai foglalkozásra, 3 órától A szabadságharc fegyverei és harcászata című fegyverbemutatóra várják az érdeklődőket. 

    9 és 17 óra között az intézmény összes kiállítása ingyenes. További részletek a múzeum honlapján  és Facebook-oldalán.

  • A hétvégén Helsingborgban rendezték az erőemelők masters (40 év felettiek) Európa-bajnokságát, ahol a magyarok remekül szerepeltek:

    • Petróczki Magdolna 52 kilóban Európa-bajnok lett új összetett Európa- és országos csúccsal (326 kg). Valamennyi fogásnemben (guggolás, fekve nyomás, felhúzás) aranyérmet nyert
    • Dr. Kiss Anett M1 63 kilóban összetettben bronzérmes lett, új országos csúccsal (372,5 kg). Guggolásban bronz, felhúzásban ezüstérmet szerzett
    • Fekete Miklós 93 kilóban Európa-bajnok lett, új összetett országos csúccsal (712,5 kg). Guggolásban arany, fekve nyomásban ezüstérmet szerzett
    • Pánisz László a 120 kilósok között összetett bronzérmet szerzett (772,5 kg). Guggolásban ezüst-, míg felhúzásban aranyérmet szerzett (315 kg-os országos csúcsbeállítással.)
    • az 50 év felettiek versenyében Bodnár István, a 120+-osok között összetett (672,5 kg) és fogásnemenkénti bronzérmeket szerzett.

    Valamennyi versenyzőnél számított a versenytaktika, a helyezéseket – szinte kivétel nélkül – az utolsó fogások eredményessége döntötte el.

    Gratulálunk!

  • A perui főváros, Lima 96 iskolájában szexuális bűncselekmények miatt körözött emberek képeit akasztották ki, hogy így védjék a diákokat.

    A körözési fotókat, amelyeken feltüntették a nyomra vezetői díjakat és a vészhelyzeti hívószámokat is, az oktatási intézményeken belülre és kívülre is kifüggesztették, hogy a diákok értesíthessék a hatóságokat, ha látnák valamelyik gyanúsítottat a környéken.

    Az intézkedés része egy átfogó kampánynak, amely a kiskorúakat védi a szexuális zaklatásoktól. A hatóságok a főváros iskoláiba 36 biztonsági kamerát is telepítenek, emellett 800 rendőr fog járőrözni az oktatási intézmények környékén.

    Csak 2017 első három hónapjában mintegy 1800 zaklatási esetet jelentettek az országban, az áldozatok közül 1185-en 17 évesnél fiatalabb lányok voltak. (MTI)

  • Áprilisban mutatják be azt Angliában azt a dokumentumfilmet, ami az Iron Maiden-énekes, Bruce Dickinson saját zenekarának 1994-es szarajevói koncertjéről szól. A Scream For Me Sarajevo-ban az énekes mellett megszólalnak a koncert résztvevői és szervezői is, akik a zenészekkel együtt mind az életüket kockáztatták a koncert napján. 

    Dickinson önéletrajzi könyvében, ami What Would This Button Do? címmel jelent meg tavaly, a következőket írja a koncertről: "A koncert hatalmas és intenzív volt, és valószínűleg a legnagyobb koncert a világon abban a pillanatban, legalábbis nekünk és a közönségnek mindenképpen. Hogy a világ többi része erről nem tudott, cseppet sem számított. Megváltoztatta azt, ahogy az életre, a halálra, vagy az embertársaimra gondolok."