Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Fidesz: Czeglédy Gyurcsány embere

A választási kampány március 2-án

2018.03.02. 11:45

Választási kampány eddig (827. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A pozitív kampány kimaxolva. 

 • Szél Bernadett támogatásáról biztosította az Adóskamarát, és aláírta a szerveződés tizenkét pontos követelését. Azelőtt pedig közölte, hogy ha kormányra kerülnének, akkor egy 260 milliárd forintos alapot hoznának létre a károsultak megsegítésére abból a forrásból, amelyre a Magyar Nemzeti Bank tett szert a hitelek forintosításakor.

  Azt mondta, családok százezreit fenyegeti a kilakoltatás, ezért képviselői aláírásokat gyűjtenek egy rendkívüli parlamenti ülésnap érdekében, hogy még a választás előtt meghosszabbítható legyen a kilakoltatási moratórium, hogy "ne csak a választásig tartson az ígérgetés".

 • Ez gyors volt: Polt máris visszaküldené Czeglédyt a rács mögé

  A legfőbb ügyész indítványozta Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését, miután az egykori baloldali politikus, akit 6 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít a Csongrád Megyei Főügyészség, képviselőjelölti státusza miatt automatikusan mentelmi joghoz jutott. 

 • A jeles kormánypublicista a Magyar Időkbe írt pénteki iránymutatásában azt írja, hogy "a váratlan hódmezővásárhelyi vereség után az első 24 órában összevissza beszéltünk", de aztán ő is rádöbbent, hogy a helyzet nem változott,

  Most háború dúl, az európai társadalmak jövőéért, az európai civilizációért, az európai ember életteréért. Háború dúl, s e háborúban ők vannak és mi vagyunk.

  Szóval a Mein Kampf-i értelemben vett felismerés hatására Bayer felrázza a fideszeseket, főleg a fideszes véleményvezéreket:

  A pániknak vége, térjünk észhez! S ez vonatkozik ránk is, a média embereire, sőt leginkább ránk vonatkozik!

 • Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci országgyűlési képviselőjelöltje kiáltotta oda a csütörtökön a városban kampányoló miniszterelnöknek:

  "Miniszterelnök úr, a Fazekas utcai börtönbe el fog látogatni? Vagy április 8-a után?

   Orbán azonban csak egy "Jó napot, hogy vannak?"-kal intézte el a jobbikosok kérdését. 

 • clk

  A Jobbik-közeli Alfahír szerezte meg ezt a videót, amit melyen Szilárdi László, a sajószentpéteri roma kisebbségi önkormányzat elnöke, a Lungo Drom politikusa egy helyi roma férfit győzköd arra, hogy szavazzon a Fideszre, pontosabban annak helyi jelöltjére, Demeter Zoltánra. A legjobb érv, hogy 

  Vona egy fasiszta, aki le akarja gyilkoltatni a cigányokat.

  Ami különösen vicces/szánalmas azután, hogy Orbán Viktor csütörtökön alig burkoltan lemigránsozta a miskolci cigányokat. A videót szerdán tették ki először, de azóta levették, és csak tegnap került fel újra a netre. Az biztos, hogy a kamerába türemkedő BMW-logóval új szintre lépett a door-to-door kampány:

 • A hódmezővásárhelyi választás megmutatta, hogy a kormányváltásnak egy módja van, ha az ellenzék az MSZP-től a Jobbikig összefog,

  - mondta Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este.

  • Azt mondta, hogy meglepő számokkal találkozott polgármesterségének első hetében, a város adóssága közel 5 milliárd forint. Így idén nem fogják tudni korábbi ígéretét megtartani, és az építményadót csökkenteni.
  • Az OLAF-jelentést csak akkor tudják majd kitenni, ha a fideszes többségű közgyűlés megszavazza. Nem zárná ki, hogy szükség lesz rá, hogy feljelentést tegyen.
  • Az április 8-i választás kapcsán a helyi MSZP-vel és Jobbikkal felvette a kapcsolatot, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal az egyéni mandátumért folytatott küzdelemben.
 • Már több mint 1200 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 397-et már nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok - írja az MTI a Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adataira hivatkozva. Összesen 1226 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig, méghozzá ilyen megoszlásban:

  • 106 a Fidesz-KDNP-től,
  • 96 a Jobbiktól,
  • 80 az LMP-től,
  • 58 az MSZP-Párbeszédtől,
  • 46 a Demokratikus Koalíciótól,
  • 11 a Momentumtól
  • 9 a Magyar Munkáspárttól
  • 8 a Közös Nevező 2018-től
  • ezen kívül 7-7  nyilvántartásba vett jelöltje van az Együttnek, a Szegény Emberek Magyarországért Pártnak, valamint a Tenni Akarás Mozgalomnak
  • 6-6 pedig az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, valamint a Rend és Elszámoltatás Pártnak.

  Rajtuk kívül összesen 22 jelölőszervezetnek van négy, vagy annál kevesebb nyilvántartásba vett jelöltje. A választási bizottságok 92 jelölt nyilvántartásba vételét utasították vissza, nyolc jelölt pedig maga lépett vissza a választástól. A jelöltséghez ugyebár 500 érvényes ajánlásra van szükség. 

  A Nemzeti Választási Bizottság péntekre már három országos listát is nyilvántartásba vett, sorrendben az MSZP-Párbeszédét, a Demokratikus Koalíció listáját és a Fidesz-KDNP listáját. A listaállításnak az a feltétele, hogy 9 megyében és a fővárosban összesen legalább 27 egyéni választókerületben jelöltet kell állítani.

 • A Gulyás Márton nevével fémjelzett Közös Ország Mozgalom felmérette a választói hangulatot két, billegőnek nevezhető "csatatér-körzetben", a budapesti 4-es, valamint a Pest megyei 2-es egyéni választókerületben.

  A közepesen releváns (mivel még a hódmezővásárhelyi választás előtt készült), 1000 fő megkérdezésével készült felmérés szerint a budapesti 4. szűmú választókerületben Varga Mihály 35,7 százalékon áll, tőle messze lemaradva jön a DK-s Niedermüller Péter 18,7 százalékkal, Ungár Péter az LMP-ből 10,3 százalékkal, a jobbikos Kovács Tamás 6,3 százalékkal, de még a Momentum jeöltjének, Benedek Mártonnak is mértek  2,9 százalékot. Ami egy esetleges egységes ellenzéki jelölt esélyeit növelheti, hogy itt is nagyon magas, 26,2 százalék a bizonytalan szavazók aránya, és

  a választók 48 százaléka szeretné meneszteni a kormányt, és csak 36 százalék marasztalná Orbánékat.

  Mondjuk kérdés, ki lehetne ez a jelölt, mert ha  Niedermüller  és Ungár között kell választani, mindketten 39 százalékot kapnak a választóktól.

  A Pest megyei 2-es körzetben (ez lényegében Budakeszi és környéke) szintén a fideszes Csenger-Zalán Zsolt vezet 35,4 százalékkal, őt az LMP társelnöke, Szél Bernadett követi 15,5 százalékkal, majd jön a jobbikos Császárné Kollár Tímea 12,4 százalékkal, a DK-s Tóth Zoltán 8,7 százalékkal, majd Szemző Áron a Momentumtól 2,2 százalékkal. A bizonytalanok aránya itt 25,8 százalék, és  a kormányváltó hangulat alapvetően itt is megvan:

  a megkérdezettek 45 százalék kormányváltást szeretne, 37 százalék a kormány maradását akarja.

 • Nehezen, de bent lesz a parlamentben a Momentum

  – ezt mondta Fekete-Győr András pártelnök saját pártja esélyeiről a Mandiner egyik újságírójának egy villamoson adott spontán interjúbanFekete-Győr a politikai helyezkedésről is nyilatkozott:

  • az LMP-vel nem összefognak ,hanem együttműködnek vele
  • március 5-e után döntenek a visszalépésekről, de már nem bízik abban, hogy meglesz mind a 106 választókerületben az ajánlás, "már az is hatalmas szó lenne, ha a 81-et elérjük"
  • minden párt soraiban találhatók vállalható jelöltek, még ha például a DK vagy az MSZP pártként "nagyon erodáltak" is.
 • Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában megismételte, amit nekünk is elmondott : az LMP és a Momentum, azaz "a huszonegyedik századi pártok irányába" akarnak nyitni, de ez a nyitás nem a választási együttműködésben nyilvánulna meg, hanem már a választás utánra szólna. És bár "sokakkal beszéltek már", konkrét tárgyalás még nem történt. Dúró Dóra egyébként néhány napja azt mondta, hogy nincsenek tárgyalások , és még azt is kétségbe vonta, hogy az LMP egyáltalán bejut-e a parlamentbe.

 • Orbán a fogkrémhez hasonlította a menekülteket

  Ha kíváncsi a szokásos hátborzongató kora reggeli orbániádára, akkor érdemes megismerkednie a miniszterelnök mai rádióinterjújával. Olyanok vannak benne, minthogy:

  • Az ENSZ az emberiség történelmének és primitivizálásának receptjét valósítja meg
  • Sorosék szaloncukorként csomagolják be a gonoszságot
  • és Orbán szívesen ad tanácsot Emanuel Macronnak, hogyan kell konzultálni.

  Még Orbán szintjén is erős darab.