Index: 1,1 millió fölött a napi átlagos olvasószám márciusban

2021. április 12., 15:38 Módosítva: 2021.04.13 17:20
396
Egy hónap alatt 222 millió oldalnál is többet töltöttek le az olvasók.

Január és február után márciusban is az Indexet olvasták a legtöbben egy-egy nap Magyarországon. Az év harmadik hónapjában 26-szor végzett lapunk az első helyen az online kiadványok között (januárban 18, februárban 20 napon szerezte meg az Index az első helyet).

index stat marc v3 1.png
Fotó: Indamedia

Az Index az egész hónapot tekintve napi átlagos 1 117 483 látogatót ért el, ami további jelentős erősödés januárhoz (890 142 látogatós átlag) és februárhoz (átlagosan napi 940 557 olvasó) képest. A dobogó második helyére a 24.hu, a harmadikra pedig az Origo került 952 787, illetve 703 958 napi átlagos olvasóval. Nemcsak a látogatók számában, de olvasási időben és oldalletöltésben is első helyen végeztünk, átlagosan 1 óra 16 percet töltöttek nálunk olvasóink márciusban, és több mint 222 millió oldalt nyitottak meg

index stat marc v3 2.png
Fotó: Indamedia

A hónap legnagyobb forgalmát március 4-én érte el az Index, amikor 1 458 532 olvasó kereste fel hírportálunkat (március 25-én 1 337 016, március 18-án 1 267 384 egyedi látogatónk volt). Hogy melyik írásainkat olvasták a legtöbbször márciusban? Természetesen a járvánnyal foglalkozókat, Már ma bejelenthetik a teljes lezárást című exkluzív értesülésünk 761 095 olvasásig jutott, az Ilyen lesz hétfőtől bezárt életünk című elemzésünket is 673 000-szer nyitották meg. 

Az Index mobilos alkalmazása is
hasonlóan kiemelkedő hónapot tudhat maga mögött, megőrizve egyértelmű piacvezető helyét a hazai platformok között. Az alkalmazás több 48 millió oldalletöltést produkált, ami kétszer több, mint a második helyezett 24.hu hírapp, és közel ötször több, mint a HVG alkalmazásának márciusi számai.

173201107 1996295813855570 3762907325757044995 n.png
Fotó: Indamedia

A szerkesztőségünk minden hónap első hétfőjén osztja ki azt a belsős Nívó-díjat, amelyet az Indexen megjelent írások közül az általunk legjobbnak tartott cikk szerzője kap. Márciusban Ch. Gáll András főmunkatársunknak a Magyarország–Lengyelország-mérkőzés előtt megjelent írása kapta Nívó-díjat.

Már második hónapja nyeri az Index a látogatottsági versenyt

2021. március 2., 09:58 Módosítva: 2021.03.02 14:37
414
Január után februárban is sikerült az Indexnek megszereznie a látogatottsági lista első helyét, portálunkat naponta átlagosan több mint 940 ezer olvasó kereste fel az év második hónapjában. Az Indamedia más kiadványai is jól szerepeltek, a Femina például az összesítés negyedik helyére került.
Tovább

Index: új év, új piacvezető pozíció

2021. február 1., 18:08 Módosítva: 2021.02.01 18:46
1

Az Indexet januárban naponta átlagosan 890 142 olvasó kereste fel, ezzel a látogatottsági lista első helyére került az év első hónapjában.

index latogatottsag jan

Tovább

Az Index leállt, az Inda szerel

2020. november 12., 11:03 Módosítva: 2020.11.12 13:13
11

Kedves Olvasóink, ma reggel észlelhették, hogy többször is hosszú időre elérhetetlenné vált az Index. A hibákért elnézésüket kérjük.

Az Index technikai hátterét teljes egészében partnerünk, az Inda-csoport egyik tagja biztosítja. Szakembereik dolgoznak a hibák kiküszöbölésén. Sajnos, az elmúlt tíz napban több alkalommal is jelentkeztek olyan technikai malőrök, amelyek megmutatkoztak az Index látogatottsági adataiban is. Kérjük megértésüket és egyben köszönjük töretlen bizalmukat, hiszen tegnap is több mint egymillióan olvastak minket.

Köszönjük a távozó indexeseknek

2020. szeptember 1., 11:45 Módosítva: 2020.09.02 21:29
1657

Bár nem akartuk, 2020. szeptember 1-én új fejezet kezdődött az Index életében, miután felmondott a korábban itt dolgozók többsége. Nagyon sajnáljuk, szerintünk rosszul döntöttek, ám miután hiába kértük őket, nem maradt más lehetőségünk, mint megköszönni nekik a munkájukat. A munkát, amelynek eredményeképpen az Index ilyen jó lap.

Köszönjük, és igyekszünk majd mi is legalább ilyen jó újságot készíteni!

Tovább

Egy tetves féknyúzról, mértékkel

2020. szeptember 1., 09:14 Módosítva: 2020.09.02 15:06
523

A Mérték Médiaelemző Műhely a téma fontosságához képest mindenképp megtisztelő bejegyzésben foglalkozott pénteken azzal, hogy az Indexen a következő címmel jelent meg az időjárás jelentés: Hétvége: esni fog az a tetves eső!” A sajtószabadság és a magyar média szakmaisága felett őrködő műhely ebből azt a következtetést vonta le, hogy láthatóan megérkeztek az újak, akik görcsösen keresik az Index-stílust”.

Képernyőfotó 2020-09-01 - 7.57.34.png

Pedig legfeljebb „a régi” indexesek – akármit is jelentsen ez – görcsös igyekezetéről írhatott volna, az Indexet ugyanis teljes mértékben a régiek” készítették pénteken. Szerintünk ugyan nincs sok értelme ennek a régi-új címkézésnek, hiszen az érkező munkatársak között is van olyan, aki régebbi indexes múlttal bír, mint a távozók többsége, de az biztos, hogy a pénteki címlapszerkesztőnél, a Sixx néven ismert Varga Attilánál emblematikusabb régit” nehéz volna találni. Egyébként az állítás valótlanságára többen is felhívták a bejegyzés alatt a MŰHELY (nevezzük így, csupa nagybetűvel) figyelmét, ám senkinek eszébe sem jutott helyreigazítani. Mint ahogy természetesen azzal sem törődött senki, hogy publikálás előtt meggyőződjön az állítás valóságtartalmáról, arra viszont jutott energia, hogy kommentben még álhírgyártással is megvádolják az (új) Indexet.  Ezek után mit gondoljunk egy olyan műhely szakmaiságáról, amely az egész magyar sajtó álhírei ellen küzdene, de még a saját másfél soros bejegyzését sem képes ellenőrizni?

A Mérték ezzel átvette a féknyúz vándordíjunkat a Magyar Narancstól, amely két hete számolt be arról, hogy egészséges vidéki gyerekekkel töltik fel az Indexet”. Vagyis – ha jól értettük a kissé zavaros írást –minden megyéből a helyi kormánymédia küldene két embert az Indexbe. Még a sokat szenvedett magyar sajtóban is ritka, hogy egy cikkből tényleg egy szó se legyen igaz, ám ez a bravúr is sikerül a Narancsnak, amely pedig amúgy szintén imád féknyúzozni, ha másik oldalon álló médiumról van szó. Nem tartjuk nyilván, hogy eddig hány újságírónk érkezett vidékről, az viszont biztos, hogy ketten  Bugyinszki György és Kovács Róbert  hosszú narancsos múltra tekintenek vissza, és nagyon bízunk abban, hogy egészségesek.

Az egészben egyébként az a borzalmas, hogy nyilván az Indexnek is szüksége van és lesz szakmai kritikákra. Hiszen az Index is hibázik, sőt fog is hibázni, ám ezek után hogyan vegyünk komolyan bármilyen bírálatot? Azt mindenesetre ígérhetjük, hogy mi továbbra is szeretettel fogadjuk azokat az újságírókat, akik nagyon unják már, hogy egy Szent Ügy érdekében kell hazudniuk állandóan.

Tovább

Lezárultak az első körös tárgyalások az Index új lapvezetésével

2020. augusztus 27., 14:57 Módosítva: 2020.08.27 14:57

Az elmúlt hetekben kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás, amely során a korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése.

Tovább

Távozik a szerkesztőség, ki írja most az Indexet?

2020. július 27., 14:54 Módosítva: 2020.08.01 18:05
5299

Miután július 22-én a tulajdonost képviselő igazgatósági elnök, Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, pénteken az Index.hu szinte teljes szerkesztősége bejelentette távozási szándékát. Azóta számos kérdést kapunk olvasóinktól arról: hogyhogy frissül még az oldal, ki írja az Indexet most?

Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez.

Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.

Emellett a következő hetekben, míg a jelenlegi munkatársainkkal készítjük az újságot, vezető anyagainkban felidézzük, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú vagy nekünk legfontosabb anyagai.

Távozik az Index szerkesztőségének vezetése és szinte minden munkatárs

2020. július 24., 12:44 Módosítva: 2020.08.18 19:14
80581

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint nyolcvan munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását. Azok, akik a mai napon nem adták be a felmondásukat, (egyelőre) nem azért nem szerepelnek a listán, mert elfogadhatónak tartanák a kialakult helyzetet, illetve sokan akár egyszerűen szabadságon vannak.

Döntésüket azután hozták meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. A lap szerkesztősége szerdán egyhangú nyilatkozatban állt ki a menesztett főszerkesztő mellett, elfogadhatatlannak nevezve Bodolai döntését.

Évek óta hangoztatjuk, hogy két dolgot tartunk az Index független működése feltételének: se az Indexen megjelenő tartalomba, se a szerkesztőség összetételébe, szerkezetébe ne történjen külső beavatkozás. Dull Szabolcs kirúgásával ez utóbbi feltétel sérült. A menesztése egyértelmű beavatkozás a szerkesztőség összetételébe, arra nem tudunk másként tekinteni, mint nyílt nyomásgyakorlási kísérletre.

Ilyen körülmények között, Bodolai döntése után a vezető szerkesztő és a két főszerkesztő-helyettes nem látta tovább biztosítottnak a független működés alapvető feltételeit, ezért kezdeményezte a távozását.

Tovább

Az Index szerkesztősége Dull Szabolcs exfőszerkesztő visszahelyezését kéri Bodolai Lászlótól

2020. július 23., 15:49 Módosítva: 2020.07.25 09:20
1243

Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban.

A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni. "A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni." - írta.

Kibeszéljük a 30 éves rendszerváltást az Indexen

2020. július 20., 13:39 Módosítva: 2020.07.21 10:21
63

Az Index Kibeszélő műsorának Rendszerváltás sorozatában különféle szakmák neves képviselőivel stúdióbeszélgetéseken és podcastokban elevenítjük fel a 30 éve lezajlott rendszerváltást.

Milyen változásokat tapasztalt egy tanár, egy olimpikon, egy híres színész, egy énekes, egy vállalkozó vagy egy politikus a rendszerváltás környékén? Kinek lett sokkal jobb, kinek lett nehezebb az élet 1989-ről 1990-re?

Július 21-től minden héten két beszélgetést mutatunk az Indexen. A vendégeink:

  • Koncz Zsuzsa énekes
  • Koltai Róbert színész
  • Bojár Gábor vállalkozó
  • Török Ferenc és Fábián László öttusázó olimpikonok
  • Szelényi Zsuzsanna rendszerváltó politikus (mára ex-politikus)
  • Gerőcs László tanár
  • Carlos Lattes Pavez szociális munkás

Ez a sorozat azoknak szól, akik átélték a rendszerváltást, és szeretnék felidézni az eseményeit. És azoknak is, akik még kicsik voltak vagy nem éltek akkor, és szeretnék megérteni, mi történt.

Nincs vezérigazgatónk, keveset tudunk

2020. június 30., 13:01 Módosítva: 2020.07.01 16:06
1683

Az Index az elmúlt 21 évben mindig, minden helyzetben a legrázósabb témákról is beszámolt, és igyekezett a legegyszerűbben, legátláthatóbban bemutatni minden, közéleti szempontból fontos történést. Most a számunkra legnehezebb témával küzdünk: magunkról kell írnunk.

Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke a szerkesztőséget és a sajtót is egy időben tájékoztatta arról, hogy június 30-i hatállyal távozik posztjáról Ződi Zsolt, az Index vezérigazgatója, akit nem egész egy hete nevezett ki a cég élére. Ződi Zsolt a távozását ezzel indokolta: „Miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghezvitele túl nagy feladat számomra.”

A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó. Fontosabb azonban, hogy mit tudunk.

  • Tudjuk, hogy szeretnénk nyugodtan újságot írni.
  • Tudjuk, hogy szeretnénk a közélet, a kultúra, a technika, a tudomány és a sport legfontosabb híreit minél gyorsabban és minél pontosabban feldolgozni.
  • Tudjuk, hogy szeretnénk a prominens embereket érintő rázósabb sztorik, de az olvasóinkat érintő mindennapi történetek részleteit is feltárni.
  • Tudjuk, hogy szeretnénk a kérdéseinket az illetékeseknek feltenni. És persze szeretnénk önöket, titeket az igaz válaszokról is tájékoztatni.
  • Tudjuk, hogy a komoly hírek mellett mindeközben a szórakoztatás is fontos, így szeretnénk olykor viccelődni is.
  • Tudjuk, hogy szeretnénk már végre csakis az újság tartalmával foglalkozni.

Az elmúlt napokban százasával kaptuk, kapjuk az aggódó, féltő, biztató leveleket, amelyek jelzik számunkra, hogy önöknek, nektek is fontosak azok az értékek, amelyeket képviselünk. Miközben az Index életének talán eddigi legkomolyabb krízisét éljük, a médiapiacon általánosan elfogadott, mindenki által nyilvánosan követhető napi olvasottsági adatok (a Gemius Rating) alapján az elmúlt hetekben – ahogy korábban is – az Index volt a legolvasottabb online újság.

Az Index szerkesztősége a jelenlegi körülmények között is azon van, hogy azt tehesse, amit igazán tud. Amit igazán szeretne.

A vezérigazgató távozott, az Index marad

2020. június 23., 16:48 Módosítva: 2020.06.26 08:10
2277

Rengeteg aggódó, érdeklődő kérdést, minket féltő üzenetet kaptunk az elmúlt másfél napban, mióta nyilvánosan is jelezte a szerkesztőség, hogy veszélyben érzi magát.

Kedden újabb fejlemény történt: Pusztay András, az Index vezérigazgatója távozott a posztjáról. A helyére pedig Ződi Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa érkezik.

Nem látjuk még, mi következik az újságért és a szerkesztőség egységéért mindig kiálló vezérigazgatónk távozásából. Egy valamit azonban biztosan tudunk:

továbbra is ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez.

És a következő napokban egyértelmű biztosítékokat várunk, hogy megmaradjanak azok az értékek, amelyek miatt az Index az ország legnagyobb, legolvasottabb lapja.

És talán a legszeretettebb is. Köszönjük az olvasóknak a felénk áradó hatalmas szeretetet, a kitartásra biztató kedves üzeneteket, és még a minket szidalmazó kommenteket is. Ezeket nem is szeretnénk magunkban tartani.

A következő napokban bemutatjuk, megmutatjuk, mit gondolunk mi az Indexről, és kérjük, önök is, ti is írjátok meg a tema+azenindexem@mail.index.hu emailcímre, mit szerettek vagy éppen mit gyűlöltök a leginkább az Indexben. Vagyis: hogy miért hiányozna a leginkább az Index.

Az újság, amelyikből nincs másik.

Az Index szerkesztősége veszélyben van

2020. június 21., 19:42 Módosítva: 2020.07.24 16:43
60011

Nincs még két éve, hogy létrehoztunk egy barométert, amelyen bárki ellenőrizheti, szabadon dolgozik-e az Index. A szerkesztőség ekkor egyhangúlag kinyilvánította, hogy két alapvető dolog nélkül nem létezik az Index: ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez.

Szerettük volna, ha a rengeteg pletyka és konteó között rendet téve egyértelműen jelezni tudjuk az olvasóinknak, hogy mi, a szerkesztőség tagjai mikor érezzük azt, hogy baj van.

Most bizony azt érezzük: az Index szerkesztősége veszélyben van.

Kívülről ugyanis olyan befolyás ért minket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet. Aggódunk, hogy egy csapásra, egy szervezeti váltással elvesznek azok az értékek is, amelyek miatt ma az Index az ország legnagyobb és legolvasottabb lapja lett.

index-veszelyben

Nem vagyunk biztosak abban, hogy sokáig tudunk ilyen lapot csinálni, és mivel hiszünk a nyilvánosságban, úgy gondoljuk, hogy erről önöknek, nektek, olvasóinknak is tudnia kell.

  • Mi ugyanis olyan lapot szeretünk és szeretnénk, amelynek szerkesztősége továbbra is független, szabad, autonóm és egyetlen szervezetben dolgozik, és amelynek léte és munkája nem függ semmilyen politikai vagy gazdasági hatalom kiszámíthatatlan és változó ízlésétől.
  • Olyan lapot, amelyben nem politikusok, kormányzati kijáróemberek vagy gazdasági szereplők mondják meg, milyen cikket kell kirakni vagy levenni.
  • Olyan lapot, amelynél a címeket és képeket a szerzők és a szerkesztők határozzák meg.
  • Olyan lapot, amely nem fél beszámolni botrányokról, visszaélésekről, és nem ódzkodik leírni politikusok, közszolgák vagy cégek nevét, ha egy nekik kellemetlen sztorit tár fel - és akkor sem ijed meg, ha az érintettek bosszúsak.
  • Olyan lapot, amelynél a szerkesztőség újságírói és szerkesztői együtt gondolkodnak, és együtt döntik el, hogy mit tartanak sztorinak, és hogy a témával milyen mélységben foglalkoznak.
  • Olyan lapot, amelynél a szerkesztőség tagjai határozzák meg a címlap tartalmát, és hogy milyen cikkeket, videókat helyeznek el rajta.
  • Olyan lapot, amelynél nem a tanácsadóként feltűnő, kétes hírű politikai kavarók határozzák meg, hogy a szerkesztőség hogyan és milyen felállásban dolgozzon.
  • Olyan lapot, amelynél nem kívülről döntik el, hogy kikkel dolgozunk és kikkel nem a hírszerkesztőségben.
  • Olyan lapot, amelyhez az olvasók bármikor fordulhatnak a történeteikkel, videóikkal, legyen szó bármilyen furcsaságról, visszaélésről, hivatali packázásról, helyi kiskirály basáskodásáról vagy egyszerű tahó parkolásról.
  • És olyan lapot, ahol a hozzánk ezekkel a történetekkel forduló olvasók nyugodtan bízhatnak abban is, hogy a kilétüket nem felfedve adunk nyilvánosságot ezeknek.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy sokáig tudunk ilyen lapot csinálni, és mivel hiszünk a nyilvánosságban, úgy gondoljuk, hogy erről önöknek, nektek, olvasóinknak is tudni kell.

A következő napokban eldől az Index sorsa. Beszámolunk a fejleményekről itt, az Indexen és a Facebookon, ameddig tudunk. Ameddig lehet.

Ameddig szabad.

Ajpek Orsi

Aradi László

Arnótszky Janka

Ághassi Attila

Bakró-Nagy Ferenc

Barakonyi Szabolcs

Biró Marianna

Bolcsó Dániel

Bóna Samu

Bozzay Balázs

Bozsó Ágnes

Bődey János Gergely

Brückner Gergely

Csatári Flóra

Cseke Balázs

Cser Ildikó

Csurgó Dénes

Demeter Ági

Dezső András

Dull Szabolcs

Egyed Anna

Előd Fruzsina

Fábián Tamás

Fehér János

Fillér Máté

Flachner Balázs

Ficsór Zsolt

Fodor Orsolya

Földes András

Földi Gábor

Gőzsy Kati

Haász János

Hanula Zsolt

Hernádi Levente

Hollik Ági

Hudák Hajnal

Huszti István

Iván András

Iván-Nagy Szilvia

Janecskó Kata

Jenei Miklós

Joób Sándor

Juhász Edina

Kárpáti Márton

Kaszás Tamás

Klág Dávid

Kolozsi Ádám

Kolozsvári Tímea

Koroknai Gergely

Kovács Bálint

Kovács Dávid

Kovács Zoltán

Körömi Csongor

Lengyel-Szabó Péter

Lovas Gergő

Marczisovszky Márton

Marjanovic Mira

Martiskó Gábor

Matalin Dóra

Mészáros Tamás

Miklósi Gábor

Mizsur András

Molnár Csaba

Molnár Réka

Munk Veronika

Nagy Attila Károly

Nagy Roland

Nehéz-Posony Ferenc

Német Tamás

Németh Péter

Nyilas Gergely

Pál Tamás

Pálúr Krisztina

Pándi Balázs

Pintér Luca

Pintér Mónika

Presinszky Judit

Rácz Attila

Rovó Attila

Rostás Bianka

Sajó Dávid

Simor Dániel

Somogyi Péter

Stöckert Gábor

Szabó Zoltán

Szalai Bálint

Szalma Baksi Ferenc

Szémann Tamás

Szilágyi Máté

Szilli Tamás

Tenczer Gábor

Thüringer Barbara

Tóth Balázs

Tóth Gergely

Tóth-Szenesi Attila

Török Balázs

Trencsényi Ádám

Varga Attila

Világi Máté

Záborszky Ede

Zsuppán András

(Az aláírók névsora június 22-én 7:30-kor.)

Támogass, hogy indexes lehess!

2020. június 5., 13:58 Módosítva: 2020.06.06 21:09
176

Történt az Index életében egy fontos dolog, amelyet remélhetőleg nem vettek észre. Majdnem három hónappal ezelőtt - az ország nagy részével együtt - mi is home office-ba vonultunk. Heteken át úgy készítettük az újságot, úgy igyekeztünk a leggyorsabban, legpontosabban, legfigyelmesebben megírni a híreket, hogy nem volt lehetőségünk személyesen kommunikálni, találkozni nemhogy interjúalanyokkal, érintettekkel, hanem egymással sem.

Nem ideális így újságot írni, még ha nyilván nem is egy lapot állít a legnagyobb munkaszervezési kihívás elé a koronavírus. Panaszra nincs is okunk, szerencsére nem nehéz sorolni, hogy mire lehet büszke a négy fal között működő Index az elmúlt hetekből.

  • A koronavírussal kapcsolatos belföldi és külföldi hírekről, és a járvány gazdasági hatásairól a lehető leggyorsabban számoltunk be, a cikkeink mellett Aktákban és percről percre is követhették a történéseket az igazán híréhes olvasók.
  • Mivel a veszélyhelyzet elrendelése után a stúdiónkban kockázatosnak tűnt műsort készíteni, kényszerből megszületett a Kibeszélő home office. Hetente több alkalommal foglaltuk össze a járványhelyzettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, illetékes döntéshozókat és szakértőket kapcsoltunk, és műsorvezetőink arra is figyeltek, hogy mindig legyen jó hír is a sok nyomasztó információ között.
  • Mivel önök, az olvasóink rengeteg kérdéssel bombáztak minket a változásokkal kapcsolatban, mindennek próbáltunk utánajárni, és még akkor is rendre élőben közvetítettük a címlapunkon az operatív törzs tájékoztatóit, ha az illetékesek nem is siették el a válaszadást a kérdéseinkre vagy az önök kérdéseire. A bizalom egyértelmű jelének tartjuk, hogy a tájékoztatót több esetben tízszer annyian nézték az Indexen, mint a kormány hivatalos oldalán.
  • Hatalmas büszkeség, hogy elindult az Iskolatévé. Hiszen a diákok is otthonra szorultak, az érettségihez pedig kiváló órákat közvetítettünk naponta magyarból, matekból és történelemből. Ezeket a tanórákat bármikor érdemes visszanézni: nemcsak az érettségizőknek érdekesek, hanem olyan felnőtteknek is, akik egyszerűen csak szeretik a színvonalas előadásokat a XX. századi történelemről, a szövegalkotás módszereiről vagy például a valószínűségszámításról.
  • Az érettségi után sem álltunk le, és rögtön megkezdődött az Iskolatévé második évada, eggyel bonyolultabb, de érdekes témával: az informatikai oktatással.
  • A kisebbekre és persze a szüleikre is gondoltunk, amikor elindítottuk a Mesemondó sorozatunkat. Ismert színészek és zenészek előadásában régi diafilmeket nézhetünk, amelyeken egy-egy félmondatnál külön csemegeként felfedezhetjük az előző rendszer lenyomatait is. Válogattunk mindenféléből a Babszem Jankótól A Kis gömböcig.

A koronavírus-járvány nyomasztó híreket hozott nap mint nap - elég, ha csak a szomorú halálesetekre vagy a megszűnő munkahelyekre, a gazdasági következményekre gondolunk. Számunkra volt emellett két pozitívum, amely nagyon is erőt adott ahhoz, hogy mindennap a legjobb újságot csináljuk. 

Egyrészt hihetetlen jó érzés, hogy ennyien olvasnak minket: sorra dőltek meg az olvasottsági csúcsok. A napi olvasóink száma 1,1-1,2 millióra nőtt, és február eleje óta szinte minden nap százezrekkel többen olvastak minket, mint a többi lapot.

Voltak egészen kiugró csúcsok, például március 27-e, amikor új rekordként több, mint 1,9 millió olvasónk volt.

Másrészt sok erőt adnak a támogatóink, akik még ebben a nehezebb helyzetben is gondolnak az Indexre, és pénzt is küldenek. Nem titok, hogy a válság a hirdetési piacot is elérte, nyilvánvalóan kevesebbet tudnak a cégek hirdetésre költeni, így ezekben a hónapokban még fontosabb számunkra, hogy ott állnak mögöttünk a támogatók. 

Egy ismerősöm pár hónappal ezelőtt egy bulin bedobta, hogy ő hónapról hónapra támogatja az Indexet, úgyhogy meséljek a lapról, mert a támogatás miatt ő is már valamennyire indexesnek érzi magát. És tényleg.

Aki támogat minket, valóban hozzájárul ahhoz, hogy a lap függetlenebb, frissebb, sokrétűbb, színesebb, egy szóval indexesebb legyen.

Továbbra is éppen ezért kérjük az ő és sok-sok ezer olvasónk támogatását: hogy a jövőben is elkészülhessenek a megszokott és az új indexes cikkek, videók, nagyképek, műsorok. És persze azon is gondolkodunk, hogy a leghűségesebb olvasóink mitől érezhetik majd még indexesebbnek magukat.  

Komoly tanulságokkal, retróhangulattal indul az Index Mesemondó!

2020. május 23., 12:13 Módosítva: 2020.05.25 18:48
214

Május 25-étől, hétfőtől esti meséket is láthatnak majd az arra fogékonyak az Indexen, de nem teljesen megszokott formában.

Igyekeztünk úgy összeállítani a Mesemondóra keresztelt sorozatunkat, hogy abban a gyerekek és a szüleik is megtalálják a számításaikat, így nem túl gyerekes, de nem is túl felnőttes esti meséket hozunk majd.

Tovább

Még maradtak kérdéseink

2020. április 20., 12:01 Módosítva: 2020.04.20 23:21
142
Azoknak akarunk újságot írni, akik nem csak a szalagcímekből tájékozódnak. És akiknek a világ nem fordítható le nemzeti érzelműek és liberálisok harcára.
  • Londoni elemzők szerint a globális gazdasági válság mélyebb lesz a 2009-esnél, és recesszióba süllyedhet a német gazdaság is.
  • Az Országgyűlés március 30-án megszavazta a koronavírus-törvényt, ami időbeli korlát nélkül ad felhatalmazást a kormánynak a rendeleti kormányzásra. A miniszterelnök ezentúl egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, eltérhet a törvényi rendelkezésektől.
  • A törvény értelmében 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, „aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa”. 
  • Április 15-én nyolc magyar halt meg egy nap alatt koronavírus-fertőzésben Magyarországon.

Hírek az elmúlt hetekből. Nagyon sok ember már kattintás nélkül is tudni véli, hogy mit jelentenek ezek a mondatok.

Van, aki szerint vége a független magyar sajtónak, és van, aki azt gondolja, hogy Orbán Viktor saját hatalmának megerősítésére használja fel a koronavírust.

És vannak olyanok is, akik szerint Európában csak Magyarország képes most hatékonyan védekezni a járvány és az azt kísérő gazdasági összeomlás ellen.

Ők azok, politikai hovatartozástól függetlenül, akik általában kattintás előtt kommentelnek a Facebookon, akik szerint mindig minden ugyanabba az irányba mutat.

Nekik nagyon régóta nincsenek kérdéseik, mert minden, amit látnak, hallanak, olvasnak, mindig ugyanazt az igazságot támasztja alá. Hogy mindenről Gyurcsány tehet. Vagy Orbán. Soros. Esetleg Deutsch Tamás kutyája. Vagy Semjén Zsolt, aki titokban egy elektromos sokkolóval irányítja Gulyás Gergelyt, és közben Karácsony Gergelytől kapja a napi parancsokat.

  • Miért kérünk pénzt, amikor minden eddiginél többen olvasnak minket?
  • Miért fontos, hogy ne fogadj el előre gyártott igazságokat?
  • Hogyan segíthetsz, hogy fel tudjuk tenni a legfontosabb kérdéseid?

De szerencsére 2018 októbere óta, amikor elindítottuk az első támogatói kampányunkat, a Facebook-oldalunkon megjelenő kommentek jelentős része és az olvasói levelek alapján azt látjuk, hogy többségben vannak azok, akiknek minden szalagcím csak újabb megválaszolandó kérdéseket jelent. Akiknek a világ nem olyan egyszerű, hogy balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél. Vagy fordítva.

Tovább

Jöjjenek végre megoldások a klímahelyzetre

2020. április 19., 15:01 Módosítva: 2020.04.19 22:46
148

Milyen megoldások lehetnek a klímaválságra? Erről szólnak azok a cikkek, amelyek vasárnaptól vasárnapig, április 19-től 26-ig jelennek meg nálunk is. A tavaly szeptemberi együttműködés folytatásként ismét több száz nemzetközi médium állt össze, hogy a Covering Climate Now együttműködés keretében ezúttal lehetőleg a klímamegoldásokról, lehetséges kiutakról írjanak. Az apropó a Föld Napja félévszázados szülinapja, a résztvevők sora a Reuterstől, a Guardianen és a Huffington Poston át szakmai lapokig terjed, és ismét köztük van az Index is.

Tovább

Az Index is szépen kéri: ha teheti, maradjon otthon!

2020. március 27., 09:19 Módosítva: 2020.03.28 08:20
342

Aki csak teheti, maradjon otthon.

Jó pár hazai újsággal együtt pénteken az Index teljes szerkesztősége nevében (újra) ezt kérjük olvasóinktól, hogy minden pillanatban, amikor csak nem feltétlenül szükséges kimennie, akkor próbálja meg magát elvágni attól a lehetőségtől, hogy megfertőződjön vagy megfertőzzön másokat. És maradjon otthon.

Amikor az egységes figyelemfelhívást a többi lappal a hét közepén egyeztettük, még nem tudtuk, hogy péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök bejelenti, hogy Magyarország teljes területén kijárási korlátozások lépnek életbe szombattól. A rendeletben rögzített kijárási korlátozások mellett most még aktuálisabbnak és fontosabbnak tartjuk az üzenet átadását: 

Az Index legtöbb munkatársa szintén otthon van, már második hete, hogy elhagytuk a szerkesztőségi irodát és lakásainkból készül az Index. A helyzet minden nehézségével együtt távolról írjuk és szerkesztjük cikkeinket és legjobb tudásunk szerint tesszük fel kitartóan fontos kérdéseinket és látjuk el információkkal az olvasóinkat. 

Felosztottuk a szerkesztőséget, a terepre járó újságíróinknak, fotósainknak és videós riportereinknek védő- és fertőtlenítőfelszerelést szereztünk be, és a biztonsági felszerelésekről és óvatos terepmunkáról virológussal konzultáltunk és konzultálunk folyamatosan. Még így is vannak olyan riportjaink, amelyeket el kellett halasztanunk, mert azt gondoljuk, hogy a legfontosabb a riportereink és honfitársaink egészsége. Ezért akkor megyünk helyszínre, amikor a terepmunka biztonsággal megoldható, és minden más esetben mi is otthon maradunk.

A médiaösszefogás szervezői szerint ezek a print és online lapok vesznek részt a mai kampányban.

  • Magyar Nemzet
  • Magyar Hírlap
  • Népszava
  • Megyei napilapok (18 megye)
  • Nemzeti Sport
  • Világgazdaság
  • Bors
  • Ripost
  • Blikk
  • 444.hu
  • Index.hu
  • 24.hu
  • Népszava online
  • HVG

Ebben a cikkben talál mindent gondosan és áttekinthetően rendezve a koronavírussal kapcsolatban. És ha ide kattint, akkor pedig minden olyan cikket megtalál, ami az Indexen a koronavírus hazai vonatkozásairól megjelenik.

Miért kér támogatást az Index a járvány közepén?

2020. március 17., 10:07 Módosítva: 2020.03.18 12:57
982

Mennyire terjed el Magyarországon a koronavírus? Mit lehet tenni, hogy ne kapjam el? Mikor hívjam az orvost? Meddig tart ez a járvány? Mi lesz utána a gazdasággal, a munkahelyekkel?

És egy ilyen járvány kellős közepén miért kér támogatást az Index?

Nem csoda ez a sok kérdés, amely mindannyiunkban megfogalmazódik. Rendkívüli napokat élünk: a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, lezárták a határokat, bezártak az iskolák, óvodák, egyetemek, be kell csukniuk a moziknak, színházaknak, szórakozóhelyeknek, a nyilvános rendezvényeket betiltják.

Ilyen helyzetben rengeteg kérdése van minden egyes olvasónknak és persze nekünk is.

Mi, indexesek minden helyzetben, még a mostani veszélyhelyzetben is azon vagyunk, hogy a kérdéseinket feltegyük az illetékeseknek, és azokra a legpontosabb, leghitelesebb válaszokat kapjuk a lehető leggyorsabban.

Az olvasottságunk és a visszajelzések alapján sokakban, egyre többekben merülnek fel hasonló kérdések. És továbbra is azon leszünk, hogy ezekre a kérdésekre mindenki választ találjon nálunk. Most, ezekben a percekben is élő műsorban tesszük fel kérdéseinket a koronavírus-helyzetről.

Tovább

Kérdése van a koronavírusról? Jöhet!

2020. március 16., 14:37 Módosítva: 2020.03.17 10:12
345

Rendkívüli helyzet van, rendkívüli időket élünk, olyan gyorsan megváltozott körülöttünk minden, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Korábban elképzelhetetlen helyzetek váltak egyik napról a másikra mindennapivá. És a hirtelen változás, az új helyzet rengeteg problémát, témát, kérdést vet fel. Nekünk is rengeteg kérdésünk van, és nagyon sok kérdést kapunk az olvasóinktól is.

A kormányzati operatív törzs ugyan minden nap tart egy sajtótájékoztatót, ezek egyre komolytalanabbak. Eleinte flottul ment minden, szakemberek várták és válaszolták meg türelemmel az olvasókat képviselő újságírók kérdéseit. Az utóbbi napokban azonban érezhetően megváltozott a kormányzat hozzáállása a sajtóhoz, a tájékoztatáshoz. A hivatalos szervek, az illetékes emberek régóta nem válaszolnak a telefonos vagy emailes megkereséseinkre. Majd ezt tetézve az operatív törzs napi sajtótájékoztatóin először kettőre, majd egyre korlátozták a feltehető kérdések számát, ráadásul sokszor ezekre se kapunk érdemi válaszokat.

Tovább

Miért ír az Index ennyit és így a koronavírusról?

2020. február 28., 10:42 Módosítva: 2020.03.16 18:22
3163

Kedves Index szerkesztőség, A ma leközölt fotóik a boltok üres polcairól egyenes következménye azoknak a szándékosan hatásvadász és pánikkeltő cikkeknek és címeknek amivel az utóbbi 3-4 napban tele van a címoldaluk.

Ezt küldte egy olvasónk csütörtök reggel, és kaptunk még pár hasonló észrevételt, és minden normális szerkesztőségben óhatatlanul felmerül, nem tolja-e túl a koronás híreket. Mivel a dilemma valós, és mi is konstruktív belső párbeszédet folytattunk/folytatunk a helyzetről, úgy gondoltuk, transzparenssé tesszük a szerkesztési elveinket, a döntéseink hátterét azoknak, akikben felmerült ugyanaz, amit az idézett olvasónk is írt. Meg mindenkinek.

Tovább

Indul az Index Neked: iratkozzon fel az Index heti hírlevelére!

2020. február 3., 12:11 Módosítva: 2021.02.02 09:44
1324

Ne nézzen hülyén a vacsoraasztalnál, mutatkozzon tájékozottnak a munkahelyi beszélgetések közben, kerüljön képbe az Index heti hírlevelével, amiben a legfontosabb és legérdekesebb híreket gyűjtjük össze mostantól olvasóinknak. Indul a feliratkozás!

Az Index neked hírlevél sok mindenre jó. Például mert

  • megszűri a hírzajt, azaz tényleg csak a legfontosabb, legérdekesebb híreket gyűjti össze;
  • röviden és olvasmányosan helyezi képbe az olvasót;
  • továbbá – mivel minden héten más-más indexes újságíró küldi a feliratkozóknak –, a szerkesztőség tagjait is hétről hétre megismerteti az olvasókkal.
  • Sőt, a hírlevélszerzők nemcsak saját magukat mutatják be, hanem egy-egy kollégájukat is.

Az Index neked hírlevél ráadásul nem csupán egyszerű (unalmas) linkgyűjtemény, hanem velősen és érthetően el is magyarázzuk benne a fontos és izgalmas hírek hátterét, így nemcsak a cikk címéről, hanem a kontextusról is egyetlen emailben értesül az olvasó.

A hírlevélre a fenti dobozban és az Index címlapján is fel lehet iratkozni.

index2
Grafika: Fillér Máté / Index

Mindeközben olyan történik, ami eddig még nem

2020. január 16., 11:15 Módosítva: 2020.01.17 17:17
70

Hat éve, hogy elindítottuk az Indexen a Mindeközbent, ami az évek alatt az egyik legnépszerűbb rovatunkká nőtte ki magát. Ez is jelzi, miközben fontosak a világ komoly történései, bőven akad olvasói igény olyan rövid lelazulásokra is, amilyeneket ez a felület kínál.

Az egyáltalán nem kerek évfordulót azzal ünnepeljük, hogy kedvezünk azoknak az olvasóinknak, akik szeretnék kicsit nagyobb dózisban kapni az Index komolytalanabb arcát.

Tovább

Mire elég 11 ezer támogató?

2019. december 30., 17:15 Módosítva: 2020.03.16 18:24
369

Amikor 2018. október 1-jén fél órára elérhetetlenné tettük az Indexet, abban reménykedtünk, hogy lesznek páran olyanok, akik nemcsak megértik, de át is érzik, hogy milyen lenne az életük Index nélkül. De azt nem gondoltuk volna, hogy több mint 11 ezren támogatnak majd minket, nemcsak azért, hogy létezhessünk, de hogy egyre jobbá, profibbá is válhassunk.

Egy év alatt több mint 250 millió forintot kaptunk az olvasóktól: az erős kiállásnak hála az Index régen volt annyira független, mint most, a nagylelkű támogatásokból pedig olyan projektekre is futotta, amikről az elmúlt években álmodni sem mertünk. Mielőtt részletesen kibontanánk őket, ebben a videóban bemutatunk párat a legnagyobb dobások közül:

Szóval miket csináltunk ebben az évben?

A támogatási mérföldkövek nagyon fontos célja volt, hogy elindítsunk egy gyakornokprogramot, hogy minél több fiatal tanulhasson valódi újságírást. A gyakornokprogramunkból többen hosszú távra is itt maradnak az Indexnél, és reméljük, még fognak olyan cikkeket írni, amibe egy, a hatalmával visszaélő rendőrkapitány is belebukik.

Tovább

Az Index szerkesztősége nagyon támogatja az új főszerkesztőt

2019. december 12., 14:16 Módosítva: 2019.12.12 23:48
128

Ahogy tegnap megírtuk, Dull Szabolcs az új főszerkesztője az Indexnek.

Az indexes hagyományoknak megfelelően anonim bizalmi szavazást kért magára a főszerkesztő, amin a komoly diktatúrákat megszégyenítő eredmény született. 84 indexes szavazott, közülük 83-an támogatásukról biztosították az új főszerkesztőt. 

Új főszerkesztő az Index.hu élén

2019. december 11., 10:39 Módosítva: 2019.12.12 05:28
2820

2019. december 11-től Dull Szabolcs az Index.hu új főszerkesztője, a leköszönő Tóth-Szenesi Attila a lap vezető szerkesztőjeként folytatja.

Dull Szabolcs 2014 óta dolgozik az Indexben. A politikarovat munkatársaként kezdett szerkesztő-újságíróként, elsősorban pártokról és politikai történesekről írt. 2019-ben az európai parlamenti választások után a sportrovat vezetőjeként folytatta, most pedig főszerkesztőnek nevezte ki Pusztay András vezérigazgató és Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke.

Dull Szabolcs terve az, hogy az eddigi indexes hagyományok szellemében vezeti tovább az újságot.

Öt éve kezdtem el dolgozni az Indexnél, amely már akkor is szuper hely volt - egy olyan lap, ahol bármit meg lehet írni, bármit ki lehet mondani, és egy olyan közösség, amely az évek során egyre összetartóbb lett. A lapnál újságíróként, szerkesztőként és rovatvezetőként is mindig azt tapasztaltam, hogy mindenki azért dolgozik, hogy gyorsak, pontosak, színesek, lényegre törőek és a legolvasottabbak legyünk. Megtisztelőnek és persze nagy kihívásnak tartom, hogy mostantól főszerkesztőként folytathatom

– fogalmaz.

Az új főszerkesztővel továbbra is biztosítható lesz az Index függetlensége, az újság megőrzi majd a társadalomban betöltött fontos szerepét és piacvezető pozícióját, mondta a kinevezésről Bodolai László elnök.

A leköszönő főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila 2017 júniusa óta állt a piacvezető online hírportál élén. Azt mondja, ez az időszak élete nagy kalandja volt.

„Egy olyan időszakban lettem az Index főszerkesztője, amikor a lap alapítványi tulajdonba kerülésével nem lehetett tudni, mennyire lesz működőképes az új szervezeti felállás. Azóta két és fél év telt el, életem nagy kalandja volt ennek a pozíciónak a betöltése. Főszerkesztőként mindig volt bennem egy hiányérzet, egy mind erőteljesebb belső konfliktus: nem tudok eleget foglalkozni azzal, ami lassan húsz éve az életem egyik legfontosabb része, az újsággal – akár szerkesztőként, akár tartalmi projektek felelőseként, akár szerzőként. Új munkakörömben, az Index vezető szerkesztőjeként éppen ez lesz a dolgom. Szabolcsot régóta ismerem, a munkát nem most kezdjük, csak folytatjuk, az újságírásról vallott felfogásunk nagyon hasonló, és emberileg is közel állunk egymáshoz. Tudom, hogy rátermett főszerkesztője lesz az Indexnek, akivel nekem is öröm lesz együtt dolgozni” – mondta. 

Dull Szabolcs az Index előtt 2011 és 2014 között az Origo Hírek rovatának újságírójaként is politikai, parlamenti témákról írt. Azelőtt, 2008-tól 2011-ig a Kossuth Rádió Krónika című hírműsorának riportere volt, illetve a Figyelőben és a Manager magazinban is publikált cikkeket. 2008-ban az ELTE-n végzett francia és kommunikáció szakon. Jelenleg az ELTE ÁJK-n hallgat jogot, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékén pedig újságírást tanít.

Könnyen érthetően is közvetítünk az önkormányzati választásokról

2019. október 9., 14:39 Módosítva: 2019.10.09 18:37

Ennek a szövegnek a könnyen érthető összefoglalója erre a linkre kattintva érhető el.

Október 13-án, vasárnap az önkormányzati választások napján könnyen érthető cikkekkel jelentkezik az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) az Indexen. Így a választással kapcsolatos információk és friss hírek a megértési nehézségekkel élő olvasók számára is akadálymentesen hozzáférhetők lesznek.

Tovább

Indexes kulisszatitkokról beszélgettünk olvasóinkkal, lesz még ilyen!

2019. szeptember 23., 05:20 Módosítva: 2019.10.04 19:56
4

Telt házas moziteremben mutattuk be olvasóinknak legújabb indexes videónkat premier előtt, amit Földes András videós újságíró teljesen egyedül forgatott Nigerben.

Támogatóinkat ingyenes mozielőadásra hívtuk csütörtök estére, ahol a vetítés után indexes kulisszatitkokról is beszélgethettek újságíróinkkal. Olyasmikről volt szó, hogy

  • Veszélyes-e egyáltalán újságíróként távoli országokban dolgozni?
  • Miért kell manapság egyszemélyes szerkesztőségként riportokat készíteni?
  • Valójában olyan-e az újságírók mindennapi munkája, ahogy az a filmekből látszik?
  • Kik segítik a terepen az újságírókat?
  • Fizetünk-e az interjúalanyoknak?
  • Került-e igazi bajba valaha Földes András?
  • És miért szokta kiposztolni a Facebook-ra, hogy milyen cuccokat visz külföldi riportjaira?

A Szahara halálos útján - Niger című húszperces filmünk (amit Földes András Szilágyi Mátéval készített) szeptember végén három részes sorozatban az Indexen is látható majd. Akik pedig lemaradtak a műhelytitkokat taglaló beszélgetésről, visszanézhetik az alábbi videóban, mikről beszélgetett Földes András Munk Veronikával, az Index újságírójával.

A lenti videó elején a nigeri film előzetese is látható.

Egyébként szeretnénk még ilyen eseményeket szervezni, erre az emailcímre megírhatják, hogy melyik indexes újságíróval találkoznának szívesen.

Tovább

Gyere, fejleszd az Indexet!

2019. szeptember 19., 13:12 Módosítva: 2019.09.25 10:00
66
Bővülő csapatába keres új embereket az Indexet is fejlesztő Inda-Labs.

Két senior backend és egy senior frontend fejlesztőt keresünk, akik látják a kihívást és a lehetőséget abban, hogy az ország legnagyobb, független hírportálját fejleszthetik, és több százezer látogatónk mindennapi Index-olvasását fogja alapjaiban meghatározni a munkájuk.

Elvárások a frontend álláshoz: HTML5, CSS3, SASS, jQuery/VanillaJS, legalább 3-4 év munkatapasztalat a frontvonalban.

Előny, ha foglalkoztál már React-tel, nem ijeszt meg a PHP, a Git és a Linux CLI.

Elvárások a két backend álláshoz: PHP7, MySQL, Git verziókezelő, Linux alapismeretek, legalább 2+ év PHP tapasztalat.

Előnyt jelent a Slim framework ismerete, Jenkins vagy más CI/CD eszközök ismerete, Docker alapismeretek.

Külön előny, ha a feladatokat és a problémákat jól meg tudod fogalmazni laikusok felé is. Nyitott vagy agilis módszerekkel dolgozni, és el tudod magyarázni a projektmenedzsernek, hogy miért nincs igaza.

Az Inda-Labs fejlesztőivel közös új irodánk Óbudán, a Kolosy térhez közel, a Buda Square irodaházban van.

Küldd el a szakmai önéletrajzodat a maniscv[kukac]mail.index.hu címre. A tárgy legyen frontend/backend fejlesztő, és a jelentkezésbe írd bele azt is, hogy mennyit szeretnél keresni!