Napi napi

A vidám híreket ne erre keresse

2014. július 29., 20:06 Módosítva: 2014.07.30 07:40

MEGHALT KISS PÉTER

Az MSZP befolyásos politikusa, volt kancelláriaminiszter hosszú betegség után 55 éves korában hunyt el. Betegsége jó ideje köztudott volt, 2014-ben a budapesti 11. számú (Újpest-Angyalföld északi része) választókerületben már halálos betegen szerzett egyéni képviselői mandátumot. Halála miatt itt időközi választást kell kiírni.

Tovább

Gyűlt a feszültség, aztán ez lett a vége

2014. július 28., 19:33 Módosítva: 2014.07.29 07:34
2

DEVIZÁS PEREK SZÁZAIT ÁLLÍTOTTÁK LE 

285 devizahiteles peres eljárást függesztett fel hétfőn soron kívül a Debreceni Törvényszék és járásbíróságai. Az érintett perek többsége az egyoldalú szerződésmódosításokról, illetve az árfolyamrés törvénytelenségéről szólt.  A felfüggesztés hátterében a Kúria július 26-i döntése áll, ami  tisztességtelennek nyilvánított általánosan alkalmazott szerződéses feltételeket.

HAVASI BERTALAN ÉS A MAGYAR NEMZET ÖSSZECSAPOTT

A Magyar Nemzet azt állítja, a miniszterelnök sajtósa inzultálta a fotósukat. Havasi Bertalan szerint egyáltalán nem volt agresszív a viselkedése. A Heti Válasz szerint a Magyar Nemzet újságíróját be kellett vinni az ügyeletre. A Magyar Nemzet szerint Havasi pökhendi és agresszív. A vitába beszállt Kaminski Fanny is.

NEM MERIK KOMMENTÁLNI AZ ORBÁN-BESZÉDET A JOBBOLDALON

A Tusnádfürdőn a rendszerváltás örökségével szembeforduló, a liberális demokrácia meghaladásáról beszélő miniszterelnök kijelentései után nehezen tartható, hogy az antidemokratikus fordulat víziója pusztán baloldali hisztéria lenne. Ezért az Index jobboldali közéleti figurákat és politikusokat próbált megszólaltatni, de egyetlen újságíró kivételével senki sem vállalta névvel a véleményét. Igaz, helyeselni se helyeselt senki.

MŰHOLDKÉPEK BIZONYÍTJÁK, HOGY OROSZORSZÁG TERÜLETÉRŐL LŐTTEK KI RAKÉTÁKAT

Az USA olyan műholdfelvételeket tett közzé vasárnap, amelyek szerintük azt bizonyítják, hogy Oroszországból lőtték ki a rakétákat Kelet-Ukrajna irányába, és hogy az oroszok látták el fegyverrel a szeparatistákat. Az amerikaiak még mindig nem tudják, hogy pontosan ki lőtt  a maláj gépre vagy hogy voltak-e orosz katonák a kilövés helyszínén, de bizonyítottnak látják, hogy a szeparatisták megfelelő technológiával rendelkeztek a terrorcselekményhez.

NEM LÁTJUK TÖBBÉ PUHL SÁNDORT NB I.-ET SZAKÉRTENI

Az idei szezon első Harmadik félidő című sportműsorában már nem ült ott Puhl Sándor, az MLSZ játékvezetői bizottságának a feje Nyilasi Tibor mellett a Sport Tv stúdiójában. Az ok, hogy a szövetség nem nézte jó szemmel, hogy kollégái főnökeként Puhl a kollégákat bírálja olykor. Szerintük a magyar játékvezetés 95 százalékban jó, nem kell a feszültséget kelteni.

Tovább

Ennyi szomorúságot nehéz feldolgozni

2014. július 24., 19:05 Módosítva: 2014.07.25 07:54
2

1700 DOLGOZÓT KÜLD EL A MAGYAR TELEKOM

Hatalmas leépítésre készül a Magyar Telekom, a következő években minden hetedik dolgozójuktól megválnak. Aki önként jelentkezik, megjutalmazzák; a végkielégítésekre 12 milliárd forintot fordítanak. A cég a külső környezetre és a hazai távközlési piacot jellemző erős versenyre mutogat.

Tovább

Ez a nap is a légi tragédiáról szólt

2014. július 23., 19:03 Módosítva: 2014.07.24 00:35
1

Ráadásul újabb katasztrófa is történt. Lúzer csaposokat buktatott le a NAV, Orbán-imádóval erősít a külügy, bukóban a köztévé nézettsége.

Tovább

Hamesztól Hamászig hosszú volt a nap

2014. július 22., 20:24 Módosítva: 2014.07.23 07:37
24

ELŐDÖNTŐBEN A NŐI VÍZILABDÁZÓK A BUDAPESTI EB-N

Kedd délután 11-7-re verték a magyar női pólósok Oroszországot a margitszigeti Eb-n az elődöntőbe jutásért vívott meccsen. A magyar csapat az első negyedtől kezdve uralta a mérkőzést, továbbjutása biztos volt. Csütörtökön a spanyolok ellen játszanak a döntőért, a másik elődöntőben a ma görögöket verő olaszok Hollandiával találkoznak.

Tovább

Mi minden derült ki ma

2014. július 21., 19:20 Módosítva: 2014.07.22 07:53
33

TITKOLTÁK, DE KIDERÜLT, HOGY A MAGYAR FUTBALLAKADÉMIÁKON A SZAKMAI MUNKA A NULLÁVAL EGYENÉRTÉKŰ

Egy független belga auditáló cég átvilágította a magyar futballakadémiákat és lesújtó megállapításokat tett. Az Index megszerezte az időközben titkosított jelentést, amelyből kiderült, hogy az edzések céltalanok, az edzői alapelvek nincsenek formalizálva, az akadémiák nincsenek rendszerben. A többiről bővebben itt olvashat. Az MLSZ is reagált, nem a minősítés volt a célja az átvilágításnak, és most jön majd a tanulóidő.

Tovább

Mindenkit sokkolt a maláj gép lelövése

2014. július 18., 20:20 Módosítva: 2014.07.19 07:58
2

SOKKOLTA A VILÁGOT A MALÁJ GÉP LELÖVÉSE

Független nemzetközi vizsgálatot sürgetett pénteken szinte minden ország vezetője a csütörtök este Kelet-Ukrajnában a földbe csapódó malajziai utasszállító ügyében, miután a gép lelövésével az ukrán kormányerők és az oroszbarát szeparatisták egymást vádolják. Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, kiderítik az igazságot, de minden jel arra utal, az Oroszország által felfegyverzett szeparatisták lőtték le föld-levegő rakétával a repülőt, a fedélzetén 298 emberrel. Az ENSZ Biztonsági Tanácsában is parázs vita alakult ki: az ukránok szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy az oroszoktól származnak a fegyverek, az oroszok az ukrán kormányt teszik felelőssé. A nyilvánosan kirakott telefonszámot hívva sikerült beszélnünk az egyik terroristával azok közül, akik egy olyan hangfelvételen hallhatóak, amelyen állítólag a szeparatisták arról beszélnek, hogy tévedésből lőtték le a gépet, itt összefoglaltunk mindent, amit tudni lehet a maláj gép becsapódásáról, miközben a gép lelövése ellenére sincs szünet a kelet-ukrajnai harcokban.

NYUGALOM, TOVÁBB ÉPÜLNEK A STADIONOK

A kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, hogy valóban zárolnak 110 milliárd forintot, de emiatt nem kell leállítani a stadionépítéseket. Mint mondta, a zárolásról "megelőző célzattal" döntöttek. A miniszterelnök szerint szokatlan, ritka, megdöbbentő és ezért alapos kivizsgálást igényel, hogy lelőttek egy utasszállító gépet.

HOGY LESZ ÍGY KÖZÖS ELLENZÉKI FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLT?

Megrekedtek a tárgyalások az Együtt-PM, a DK és az MSZP között - jelentette be Juhász Péter és Karácsony Gergely. Az Együtt-PM pártszövetség társelnökei szerint szeretnék minél előbb befejezni az egyeztetéseket és a kampányra készülni. Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének titkos favoritja van a főpolgármesteri posztra, akiről eddig csak annyi derült ki, hogy civil és művész. Gyurcsány saját pártjából csak Molnár Csabának, az MSZP-ből Tóbiás Józsefnek, az Együtt-PM-ből pedig Karácsony Gergelynek árulta el a nevet. Úgy tudjuk, hogy az Együtt-PM hajlandó a megegyezésre, de a budapesti szocialisták hezitálnak.

TOVÁBB IZZIK AZ ANDRÁSSY ÚTI PALOTA

Az éjszaka is voltak kisebb parázslások, izzások annál az Andrássy úti palotánál, ami kedden gyulladt ki. A helyszínen lévő tűzoltók eloltották, és mindaddig a helyszínen maradnak, amíg szükséges. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói állandó felügyeletet biztosítanak, és ha kell, a bontási munkálatok idején is egy tűzoltóraj felügyeli a munkálatokat. Az Index információi szerint a lakók csütörtökön megkapták az önkormányzat gyorssegélyét, lakásonként 30 ezer, illetve ezenfelül fejenként 20 ezer forintot. Egyelőre szállása is van mindenkinek.

MEGSZÓLALT A TREFORT IGAZGATÓJA

Háttérbeszélgetést hívott össze az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolájának igazgatója, miután a 444.hu megírta: az intézmény egy tanárának 1989-ben azután kellett elhagynia az iskolát, hogy egy diák elmondta az apjának a tanárával történteket. Csapodi Zoltán igazgató 1993-ban került az iskolába. Az iskolaigazgató szerint az egyik ilyen csatorna az a bizalom lehet, ami tanár és diák között megvan. Teljesen egyet lehet érteni azzal is, hogy nem lehet mindig minden nevelési feladatot az iskolára hárítani, elvégre a szülő nem bérnevelésbe adja a gyerekét egy oktatási intézménybe.

Tovább

Mától a magunk urai vagyunk

2014. július 16., 19:02 Módosítva: 2014.07.17 08:08
1

TÖMEGSÍR A PÉCELI IDŐSOTTHON ELHUNYTJAINAK

„Az Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai” – mindössze ennyi jelzi egy félig a földbe süllyedt márványtáblán a péceli református temetőben, hogy éppen 20-25 ember sírján állunk. A magukra hagyott, demens, sokszor pszichiátriai betegségekkel küzdő öregeket köztemetéssel temették el, külön fejfával kis sírokba, de egy temetkezési vállalkozó szerint túl sok helyet foglaltak, ezért felszámolta a parcellájukat, és egy sírba rakott mindenkit. A rokonok és az ápolónők csak a fejüket kapkodják.

KÉT EMBER ŐRIZETBEN A MOSZKVAI METRÓBALESET UTÁN

Egy váltókezelőt és a főnökét gyanúsítják azzal, hogy hanyagságuk vezethetett a moszkvai metró történetének legsúlyosabb műszaki balesetéhez. A szerencsétlenségben 21 ember halt meg. A balesetet az okozta, hogy az építés során a váltóberendezést általános, 3 milliméteres vezetékkel rögzítették, amely elszakadt.

HISZTÉRIA LETT A VILÁGBAJNOKI ÜNNEPLÉSBŐL

A berlini Brandenburgi kapunál ünneplő német válogatott hat tagja kifigurázta a döntőben legyőzött argentinokat, és ez sokaknál kiverte a biztosítékot, rasszizmussal is megvádolták a világbajnok játékosokat. Klose, Götze, André Schürrle, Shkodran Mustafi, Roman Weidenfeller és Toni Kroos görnyedve lépdelt be a színpadra, és azt skandálták, hogy „így mennek a gauchók (a pampák argetin lakosai) ), a gauchók így mennek", majd felegyenesedve, kidüllesztett mellett vonultak tovább, és azt harsogták, hogy  „így mennek a németek, a németek így mennek".

TÁRKI: NEM SZERETJÜK AZ IDEGENEKET

Továbbra is magas az idegenellenesek aránya Magyarországon. A felnőtt lakosság 39 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy „az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát”. A megkérdezettek 10 százaléka tekinthető idegenbarátnak, akik szerint minden menedékkérőt be kell fogadni. A többség, a megkérdezettek 51 százaléka mérlegelő a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdésében.

Tovább

A tűznél is rosszabb dolgok történtek ma

2014. július 15., 11:17 Módosítva: 2014.07.16 00:05
2

HÚSZ HALOTT A MOSZKVAI METRÓBAN

Kisiklott egy metrószerelvény három kocsija Moszkva belvárosában kedd reggel. A balesetben legalább huszan meghaltak. 123 sérültet vittek kórházba, közülük kettőt súlyos gerincsérüléssel helikopterrel szállítottak el. A súlyos sérültek száma 42. Összesen 160 sérültről számoltak be a hatóságok. A baleset a főváros keletről északnyugati irányba haladó, Arbatszko-Pokrovszkaja nevű vonalán, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között történt. A Szlavjanszkij bulvar megálló előtt mintegy 200 méterrel a szerelvény vezetője élesen fékezett. Az első hírek szerint azért, mert a feszültség hirtelen zuhanása miatt hamis vészjelzést adott le a biztonsági rendszer.

Tovább

Ekkora sötétséget még elképzelni sem tudunk

2014. július 14., 19:04 Módosítva: 2014.11.03 16:18
2

PÁSZTOR: NEM MONDTAM, HOGY CIGÁNYBŰNÖZÉS

Miskolcon tartott sajtótájékoztatót Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a helyi Együtt-PM miskolci polgármester-jelöltje. Programjában a nincstelenek problémáját akarja kezelni és vissza akarja állítani a rendet a városban. Pásztor a korábbi cigányozásáról annyit mondott, hogy ő sosem használt olyan kifejezéseket, mint cigánybűnözés, vagy hogy statisztika. Szerinte olyan dolgok miatt támadják, amikről ő nem beszélt.

150 MILLIÁRDDAL NAGYOBB LESZ A HIÁNY 

A kormány döntései, miszerint növelni kívánják a szerepüket több gazdasági szektorban (elsősorban az energetikában), pénzbe kerülnek, ezért módosítják a 2014-es költségvetést. A hiány emelkedni fog 152 milliárddal: 1136,6 milliárd forint lesz. Ebből az állam bevásárol a Főgázba (77 milliárd), az Antenna Hungáriába (56 milliárd), az AVE Magyarországba (15 milliárd) és a Magyar Gáz Tranzit-ba (5 milliárd forint). A javaslat indoklása szerint hiába nő a hiány, ez "a jelenlegi ismeretek szerint" nem fogja érinteni az év végi, 2,9 százalékos célt. Az EU-s módszertan szerint ugyanis amikor az állam nyereséges cégeket vesz, azokat nem kell beleszámolni a kiadások közé, érvel a minisztérium. A módosítást véleményező Költségvetési Tanács viszont már nem olyan biztos ebben.

Tovább

Az esőnél csak a pénz dőlt jobban ma

2014. július 11., 19:00 Módosítva: 2014.07.12 09:12

EGYMILLIÓS BÜNTETÉS AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATALNAK

Egymilliós büntetést kapott egy többmilliárdos vakcinavásárlás érvénytelenítéséért az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. A tenderen induló egyik gyógyszercég, a GSK azzal vádolta meg a hivatalt, hogy azért állította le a tendert, hogy ne kelljen szerződnie az egyik ajánlattevővel.

Tovább

Van, akivel ma nem volt probléma?

2014. július 10., 19:14 Módosítva: 2014.07.11 07:35
3

HISZÉKENY DEZSŐ ELLEN NYOMOZNAK

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz Hiszékeny Dezső ellen; Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt. Az ügyészség közleménye szerint megalapozott a gyanú, hogy Hiszékeny pénzt kért cserébe azért, hogy odaadjon egy vállalkozónak egy önkormányzati ingatlant. Hiszékeny az MSZP–Együtt–PM–DK–MLP közös jelöltjeként a XIII. kerületben nyert egyéni mandátumot, tavasszal a baloldali indulók közül ő szerezte a legtöbb szavazatot.

 
Tovább

Nem kell többé óvszer

2014. július 9., 19:13 Módosítva: 2014.07.10 08:50
4

98 SZÁZALÉKOS KÜLÖNADÓT VISSZAKÉRNI NEM JÓ

A NAV szándékosan félreértelmezi a 98 százalékos különadóról szóló alkotmánybírósági döntést, és meg is bünteti azokat, akik vissza akarják szerezni a pénzt – erre utal egy belső adóhatósági körlevél. Miután a strasbourgi bíróság elkaszálta a túlzóan magas végkielégítések 98 százalékos különadójáról szóló törvényt, ugyanígy tett a magyar Alkotmánybíróság is.

A MINISZTERELNÖKSÉG CÁFOLJA AZ ÚJABB KÜLÖNADÓT

Amelyik cég az elmúlt hét évben 100 millió feletti útépítési megbízást nyert az államtól, a nettó árbevételre vetítve 15 százalékos különadót fizethet egy most készülő törvénytervezet szerint - írtuk egy sajtóértesülés alapján, amit pár órával később a Miniszterelnökség cáfolt az Index megkeresésére. Korábban kormányzati körökből is tagadták a törvénytervezet létét.

AZ AIR FRANCE MEGVENNÉ A WIZZ AIRT

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Air France-KLM a Wizz Air felvásárlásáról - jelent meg az egyik holland online újság, a légiközlekedési hírekkel foglalkozó Luchtvaartnieuws oldalán, akik párizsi forrásokra hivatkoznak. A lap értesülései szerint az Air France számára, aki a Transavián keresztül most is kínál diszkont repülést, a Wizz Air jó terjeszkedési lehetőséget jelentene a fapados-piacon.

AZ AUDI-TÁMOGATÁST VIZSGÁLJA BRÜSSZEL 

Szerdán részletes vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság (EB), hogy megállapítsák, a szabályoknak megfelelő-e a magyar állami támogatás, amelyet az Audi kap a győri autógyárának bővítéséhez – írtuk az EB közlése alapján. A bizottság információi szerint a beruházás teljes költsége 1,2 milliárd euró, amelyből 133,3 millió eurót a magyar állam finanszírozna. Az Audi már meglévő gyárának bővítése 2100 munkahelyet teremthet.

NEM FOGJÁK ELHINNI: JOBBOSOK DOLGOZNAK A FIDESZ-FRAKCIÓNAK

A parlament honlapjára feltöltött nyilvános szerződéslista szerint a Fidesz-frakció május végén 4,4 millió forintra szerződött a Várhegyi Attila érdekeltségébe tartozó Prestige Media Kft.-vel, 4,2 millió forintot fizet kommunikációs tanácsadásra Orbán Viktor sajtósa, Kaminski Fanny cégének, és a Pestisrácok.hu jobboldali revolverlapot működtető Huth Gergely Gerilla Press Kft.-je is kapott 3,8 millió forintot háttéranyagok, elemző írások készítéséért.

TRANSZVESZTITÁBÓL HITKÖZSÉGI ÜGYVEZETŐ

Transzvesztita előadóként dolgozhatott Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) július 3-án megválasztott ügyvezető igazgatója. Zoltai Gusztáv 35 éves utódja a blog szerint Carol Hore Mohn néven lépett fel, többek között az Angyalbárban és a szlovákiai Apollon Gay Clubban. A Tudózsidó szerint ugyanakkor Schwezoff életének egy másik szakaszában katolikus kántor is volt az alsógödi Szent István-plébánián.

NEM LESZ FAKIVÁGÁS A RÓMAI-PARTON

Miután kedden megírtuk, hogy a II. kerület nem engedélyezte a fák kivágását a Római-parton, a Főpolgármesteri Hivatal váratlanul közzétette azt az állásfoglalást, amely eldöntheti a terület sorsát. Tarlós István korábban azt nyilatkozta, egyetlen tanulmánytól teszi függővé, hogy megépítik-e a sokat támadott védművet: hogy mit mond a témáról az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az egy hónapja született, de eddig valamiért mégsem publikált állásfoglalás köztes megoldást javasol. Legyen mobilgát, de ne a parton, hanem beljebb, a kerítések vonalában.

NÁDASBAN A LÉPFENE?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal arra gyanakszik, hogy a Tiszafüreden korábban lezárt legelőhöz közel eső feketeréti nádas lehet a lépfene-megbetegedések lehetséges forrása. A Hivatal szerdán kiadott közleményében tudatja, hogy a nádas környékére a hatóságok legeltetési tilalmat rendeltek el, az országos főállatorvos pedig – preventív jelleggel - kiterjesztette a megelőző vakcinázás területét.

Tovább

Se szerződés, se népszavazás, se mobilgát

2014. július 8., 19:11 Módosítva: 2016.04.16 23:23
2

TILOS A SZERZŐDÉSKÖTÉS AZ ÁLLAMI CÉGEKNÉL, ORBÁN VIKTOR KEZDEMÉNYEZHETTE A LÉPÉST

Az Index információi szerint már legalább két hete, még májusban küldte szét Seszták Miklós fejlesztési miniszter az állami vállalatok vezetőinek  azt a körlevelet, amelyben leállította a cégek szerződéskötéseit . A tiltás az NFM szerint nyár végéig tarthat, a célja pedig az, hogy ne vállaljanak a későbbiekben nehezen felülvizsgálható kiadásokat.  Úgy tudjuk, a fejlesztési minisztert Orbán Viktor kérte fel az intézkedésre.  Az egyik fideszes vezető szerint a miniszterelnök célja lehetett a kiadások csökkentése is, de ettől eltérő, politikai célok is felmerülhetnek.

Tovább

Enyhült a teknős- és lépfeneveszély

2014. július 7., 19:29 Módosítva: 2014.07.08 07:47

VÉRDÍJ A PRIDE-ON RUGDOSÓ SZEKURITIS FEJÉRE

Bosszúhadjáratot indított és százezres díjat tűzött ki egy szélsőjobboldali portál és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom azokra a biztonsági őrökre, akik a szombati Budapest Pride-on leszedték az egyik kamionra felszabadult ellentüntetőt. Amikor az ellentüntető ellenszegült, megrugdosták.

Tovább

Viszlát, Aranka!

2014. július 4., 20:45 Módosítva: 2014.08.21 19:12
7

LÉPFENEFERTŐZÉS TISZAFÜREDEN

Illegálisan levágott, beteg marhák húsa okozott lépfenefertőzést, több embert is megbetegítve Tiszafüreden. Az állatokról nem csak a tulajdonos, de a hús feldolgozói is tudták, hogy betegek. A fertőzés a környék közétkeztetését is elérhette, az esetről a világsajtó is beszámolt.

Tovább

Romák - cigányellenesek 1:1

2014. július 2., 20:44 Módosítva: 2014.07.03 07:27
3

NÉZŐPONT: MINDEN PÁRT A PARLAMENTBE JUTNA

A Fidesz–KDNP továbbra is magabiztos fölénnyel vezet a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatása szerint. A Fidesz-KDNP 47 százalékos előnnyel vezet, a kormánypártot a Jobbik követi 19 százalékkal, a baloldali blokk legerősebb pártja pedig az MSZP 14 százalékkal. Az LMP és a DK 7-7 százalékon áll, az Együtt-PM-nek pedig 6 százalékos a támogatottsága a potenciális szavazók között.

LOBBISTÁKBÓL LESZNEK NAGYKÖVETEK

Nagy váltás lesz a nyáron a magyar diplomáciai képviseletek vezetői körében. Legalább 40 nagykövet mandátuma lejár, helyükre új embereket neveznek ki. A nagyköveteknek ezentúl a magyar gazdasági érdekekért, sőt konkrét cégek beruházásaiért is lobbizniuk kell.

CIGÁNYOZÓ MSZP-S JELÖLT MISKOLCON

Pásztor Albert volt rendőrkapitányt indítja az MSZP miskolci polgármester-jelöltként. A jelöltet az Együtt-PM nem támogatja. Pásztor Albertet 2009-ben egy nyilatkozata miatt mentette fel Bencze József országos rendőr-főkapitány Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére. A rendőrkapitány akkor a Miskolcon elharapózó utcai bűnözésről számolt be egy sajtótájékoztatón.

FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLT OSZTOLYKÁN ÁGNES

Szokatlan, sőt a magyar politikában egyenesen felforgatónak számító lépésre szánhatja el magát a Lehet Más a Politika: a fővárost aktuálisan vezető középkorú férfi ellen nem egy másik középkorú férfit küldenének harcba, hanem egy roma nőt. A rendszerváltozás óta mindössze háromszor fordult elő, hogy egy parlamenti párt nőt jelöljön főpolgármesternek, kettő még 1990-ben, az utolsó ilyen eset meg 12 éve történt. Magyarország 346 városából pedig mindössze egy van, melynek vezetője magát cigánynak vallja.

Tovább

Nem is hinné, mennyi minden történt

2014. július 1., 19:18 Módosítva: 2014.07.02 06:46
2

ÚJRAINDULHAT A HIÁNYELJÁRÁS, HA NEM LÉP A KORMÁNY

Újraindulhat 2015 tavaszán a túlzottdeficit-eljárás, ha Magyarország nem tesz pótlólagos költségvetési intézkedéseket, közölte kedden délután az Európai Bizottság, miután szakértői csoportjuk múlt héten látogatást tett Budapesten. A forint a hírre  zuhanni kezdett.

Tovább

A nap, amikor megláttuk a jövőt

2014. június 30., 22:25 Módosítva: 2015.06.04 13:37
2

ILYEN LESZ BUDAPEST 2030-RA

Vagy nem. Új hidak és gyalogoshidak, 5-ös metró, Gödöllői HÉV és a 3-as metró összekötése, összefüggő bicikliút-hálózat, új járművek, trolik, vasúti alagutak, a kisföldalatti és a 3-as metró meghosszabbítása, ez mind szerepel a BKK új koncepciójában. Lényegében minden, ami az előző koncepcióban is szerepelt. Alig 5844-et kell aludnunk, és meg is látjuk, mi teljesül belőle. Az első jó hír már meg is érkezett: a 3-as metró felújítására még legalább három évet kell várni.

HIHETETLEN SZEMÉLYCSERE A BARANYAI MSZP ÉLÉN

A dinamikus megújulás és az előretekintés jegyében az MSZP országszerte tisztújítást tart. A vérfrissítés jegyében a baranyai MSZP-t eddig vezető Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok helyére Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok lép.

ORBÁN VIKTORNAK ÚJ, KOMOLY KIHÍVÓJA AKADT

Az ISIS iraki terrorszervezet önálló állam létrehozását jelentette be. A hatalmas iraki és szíriai területeket elfoglaló, az al-Kaidánál is szélsőségesebb szervezet vasárnap este jelentette be, hogy önálló országot hoz létre Iszlám Kalifátus néven. Az ISIS a bejelentést egy annyira durva videóval spékelte meg, hogy azt a Youtube gyorsan el is távolította. Az iszlám törvénykezést ígérő iszlám állam a keleti nyitást ezek szerint komolyan vevő arab barátaink szerint öt év múlva már Magyarországot is bekebelezi.

Tovább

Eltűnt cégek, botrány, kirúgás, eltiltás

2014. június 26., 19:32 Módosítva: 2014.06.27 00:32
7

IPARI MENNYISÉGBEN ALAPÍTOTT ELTŰNT CÉGEKET A MINISZTER

Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. Cikkünk nyomán négy ellenzéki párt is lemondásra szólította fel Seszták Miklóst. Orosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt.

Tovább

Rossz volt ma Várkertnek, Suáreznek és RTL-nek lenni

2014. június 25., 20:12 Módosítva: 2014.06.26 08:07
3

VARGA AZ RTL-RE KÜLDI AZ ADÓHIVATALT 

A nemzetgazdasági miniszter a szerdai kormányülés alatt tartott egy sajtótájékoztatót, ahol közölte: felkéri a NAV-ot, hogy vizsgálja felül az RTL gazdálkodását. Szerinte  gyanús, hogy az RTL Klub fiktív tranzakciókkal (pontosabban veszteségelhatárolásokkal) próbál meg kibújni a reklámadó fizetése alól. A miniszter szerint a reklámadóról szóló törvény hatályba léptetése után derült ki, hogy "van olyan szereplő, amelyik ki akar bújni az igazságos, kölcsönös közteherviselés alól". Arról is beszélt, hogy a "kormány elutasítja a nyomásgyakorlást", amivel az RTL híradójának utóbbi időben érezhető, kritikusabb hangvételére utalhatott. Varga a devizahiteles csomagról is elárult pár dolgot, de ezek között sok újdonság nem volt. Rogán Antal is beszélt az ügyről

Tovább

Ne a Balatontól féljen, van annyi más

2014. június 24., 18:58 Módosítva: 2014.06.25 08:44
3

NEM KELL FÉLNI A BALATON VIZÉTŐL

Egyelőre nincs pontos információ arról, hogy mi okozott súlyos vírusfertőzést a hétvégén Balatonfüreden megrendezett úszóverseny résztvevőinél. Egy névtelenséget kérő forrásunk szerint viszont az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a vírusos megbetegedésekért általában nem a tó vízminősége a felelős. Ezt támasztja alá az is, hogy a strandon mások is fürödtek, de ők nem betegedtek meg. Az MTA Balatoni Limnológiai Intézetének hidrobotanikai osztályvezetője a Kossuth rádióban azt nyilatkozta, nyugodtan lehet fürödni a Balatonban.

PÓSÁN VISSZAVONTA A LEX MOCSAIT

Pósán László fideszes képviselő legújabb oktatási törvényjavaslata részeként a nemzeti felsőoktatási törvényt olyan szakasszal egészítette volna ki, ami alapján Schmitt Pál vagy Mocsai Lajos doktori nélkül is taníthatna egyetemen vagy főiskolán. A törvényjavaslatot azonban a fideszes képviselő kora délután visszavonta.

SZERDÁN JÖHET A DEVIZAHITELES BEJELENTÉS 

A Magyar Bankszövetség képviselőivel tárgyalt kedd délután a nemzetgazdasági miniszter a devizahitelek problémájának megoldásáról - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A devizahiteles téma várhatóan szerepelni fog a kormány szerdai ülésén is, és hamarosan döntés születhet az első devizahiteles csomagról, amely a jogszerűtlenségeket (egyoldalú kamatemelések és árfolyamrés) szeretné kijavítani.

KÉT HÓNAPJA VAN HÁTRA A NÉPSZAVÁNAK

Közpénzek hűtlen kezelése és hivatallal való visszaélés miatt tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen a Népszava, szerintük ugyanis a kormány – politikailag célzottan – csak a számára kedves jobboldali napilapoknak juttat állami cégeken keresztül hirdetést. A lap még két hónapig tud működni a jelenlegi helyzetben, 10 000 előfizető kellene a fennmaradáshoz.

ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGHOZ FORDUL AZ MSZP

Az MSZP összegyűjtötte a parlamenti képviselők több mint negyedének aláírását, ezért az Alkotmánybíróságtól kéri az önkormányzati törvény közelmúltban elfogadott, Fővárosi Közgyűlést érintő módosításainak eltörlését. A parlament június 10-én fideszes és KDNP-s képviselők javaslatára fogadta el azt a törvénymódosítást, amely alapján átalakul a Fővárosi Közgyűlés, és ezentúl a főpolgármester mellett a 23 kerületi polgármester és 9 listás képviselő lesz a tagja.

TECZÁR SZILÁRD MEGINT NYERT

Hétfőn volt a bírósági tárgyalás a női–férfi buliegyenlőség ügyében, amit a Doboz üzemeltetői kértek. Teczár Szilárd és az Egyenlő Bánásmód Hatóság nyert. Ezzel nincs vége, fordulhat még a Doboz a Kúriához. Ráadásul az EBH valószínűleg csak akkor kezdi ellenőrizni a tavalyi döntésük végrehajtását, ha Teczár erre külön megkéri őket. Azt mondja, így lesz.

Tovább

Az úszás veszélyes, számolni pedig nehéz

2014. június 23., 20:07 Módosítva: 2014.06.24 08:02
21

ÚJ RENDŐRFŐKAPITÁNYT KAP BUDAPEST

Július 1-jétől Bucsek Gábor dandártábornok lesz a budapesti rendőrfőkapitányság vezetője. Tóth Tamás a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyetteseként folytatja pályafutását; a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott igazgatója Bezsenyi Mihály ezredes lesz.

Tovább

Szeretne kapni egymillió forintot?

2014. június 19., 19:52 Módosítva: 2014.06.20 06:45
8

III/II-ES TISZT VOLT AZ ÚJ RENDÉSZETI ÁLLAMTITKÁR

Az talán megfordult a fejében, hogy egyszer miniszterelnök lesz, de hogy a mai napot előre lássa, annyira azért nem lehetett élénk Orbán Viktor fantáziája, amikor 25 éve épp élete beszédét tartotta Nagy Imre temetésén a Hősök terén. A nemrég megalakult 3. Orbán kormány rendészeti államtitkáráról ma derült ki, hogy a rendszerváltás egyik csúcspontjának számító eseményről jelentő ügynököket épp ő koordinálta. Tényleg az élet a legnagyobb tréfamester.

MÉSZÁROS LŐRINC IS KITETTE A VAGYONNYILATKOZATÁT

Közzétette vagyonnyilatkozatát Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere. Eszerint Mészárosnak 2014-ben van egy Audi A5-öse, korábban egy Mercedese volt. Takarékbetétben 400 millió forintja van, 2013-ban még csak 200 milliója volt. 2012-ben ugyanitt még csak 20 milliót tartott, 2011-ben egymilliót. Készpénzben 20 millió forintja van. 2012-ben még 30 milliója volt így, 2011-ben 20 milliót tüntetett fel. 1,7 millió forintot fizet havonta a Mészáros és Mészáros Kft., ezenkívül eseti, időszakos jelleggel is kap pénzt a cégtől. 2013-ban csaknem 350 milliós osztalékot vett ki, 2014-ben 943 milliót. Ha mind ilyen jól teljesítenénk, néhány év alatt leelőztük volna az egész világot.

ÚJ KORSZAK KEZDŐDÖTT SPANYOLORSZÁGBAN

Nem, most kivételesen nem a focivébéről értékelhetetlen teljesítménnyel kihulló világbajnokról van szó. Apja, János Károly két héttel ezelőtti lemondása után ma 0 óra óta VI. Fülöp Spanyolország új királya. A 46 éves Fülöp saját bevallása szerint ugyan nagyon rossz a labdajátékokban, viszont mindent megkapott szüleitől, hogy tökéletes uralkodó legyen. Most már csak az a kérdés, hogy mit tud tenni a példátlanul alacsony népszerűségű monarchia tekintélyének helyreállításáért.

Tovább

Ma Budapest volt a világ közepe

2014. június 18., 18:28 Módosítva: 2014.06.19 07:23
11

HAZÁNKBA LÁTOGATOTT TÜRKMÉNBASI II.

A Türkmenisztánt 2006 óta vezető Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedowot az európai uniós tagországok közül elsőként Magyarország látja vendégül. A türkmén államfőt Áder János hívta Magyarországra, fontos adóügyi, külügyi és kulturális megállapodások születtek, de a lényeg valószínűleg a Kaszpi-tenger alatt építendő pót-Nabucco gázvezetékről szóló tárgyalás volt.

Tovább

Százezreknek lesz ünnepnap a mai

2014. június 16., 19:12 Módosítva: 2014.06.17 07:52
17

SZÁZMILLIÁRDOKAT KAPHATNAK VISSZA A DEVIZAHITELESEK

Az árfolyamrés alkalmazása önmagában is tisztességtelen, és az árfolyamkockázat áthárítása, valamint az egyoldalú kamatemelés is tisztességtelen lehet - derült ki a Kúria devizahiteles-ügyben hozott hétfői ítéletéből. Ha ez így lesz, akkor a bankok nemcsak 100 milliárdot buknak (az árfolyamrésen), hanem még akár 300 milliárdot is. Az adósok pedig ennyit nyernek. A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal úgy reagált: a bankoknak mindent vissza kell fizetniük, amit jogtalanul elvettek az adósoktól, és olyan jogszabályt kell hozni, ami kezeli azt a három devizahitel-problémát (árfolyamváltozások, egyoldalú kamatemelések, árfolyamrés), amelyet a Kúria döntése érintett.

Tovább

Mi más is lehetett volna péntek 13-án?

2014. június 13., 19:13 Módosítva: 2014.06.14 01:57
1

POLGÁRHÁBORÚ VAN IRAKBAN

Az iraki hadsereg csődöt mondott, a katonák fegyvereiket hátrahagyva menekülnek el az ország egyre nagyobb részét hatalmukba kerítő iszlamista milicisták elől. Moszulban félmillió ember hagyta el otthonát, már dzsihádista zászlók lengenek az épületeken. A szélsőséges iszlamisták, akik olykor találomra lövöldöznek gépfegyverrel az autókra, mindjárt Bagdadnál vannak. Obama a légi csapás és a katonai fellépés lehetőségét sem zárja ki.

Tovább

Csak a feszültség nőtt ezen a csütörtökön

2014. június 12., 19:12 Módosítva: 2014.06.13 07:17
1

BUDAPESTET IS ÜTI LÁZÁR, NEM CSAK AZ RTL-T ÉS NORVÉGIÁT

Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és leállíttatta őket. A 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, a 4-es metró kelenföldi buszterminál és P+R parkoló fejlesztése is leáll. A következő hét évben így százmilliárdos forrásoktól eshet el a főváros. A pénzből vidéken épül majd sok minden, például Hódmezővásárhely-Szeged villamosvonal. Tarlós azért még bízik benne, hogy Lázár meggondolja magát, például azért, mert a 3-as metró katasztrofális állapotban van.

Tovább

Nem történtek jó dolgok ezen a szerdán

2014. június 11., 19:01 Módosítva: 2014.06.12 08:31
5

MINISZTÉRIUMOK VIDÉKEN? MINDEN, AMIT TUDNIA KELL A NAGY KÖLTÖZÉSRŐL!

Beindult a lobbizás, hogy Debrecenen, Kecskeméten és Székesfehérváron kívül még hová költözzenek vidékre a minisztériumok. Mi pedig összeszedtük, ennek milyen feltételei és hatásai vannak/lennének, meg persze, hogy milyen nehézségei. Az biztos, hogy az önkormányzati választások előtt erős gesztust tett a javaslattal a Fidesz a főváros ellenében a vidéknek, és végre le lehet fejezni ezzel a megbízhatatlannak tartott apparátust is, hiszen az ingázást és vidékre költözést nem mindenki vállalná.

HÍREINK AZ ELLENZÉKRŐL: GYURCSÁNY TURNÉZIK, KUNHALMI PÁRTVEZETŐ LESZ

Gyurcsányék "Köszönjük-turnét" tartanak öt vidéki nagyvárosában, Győrben, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, hogy megköszönjék a választóknak az EP-választáson elért, csaknem 10%-os eredményt. A párt május 25-e óta ezer fővel gyarapodott, így már több mint tízezer tagja van a DK-nak. Közben a szocialisták is rendezik soraikat: Kunhalmi Ágnes ma arról beszélt, vállalja az MSZP budapesti elnöki posztját. Mesterházy helyére viszont nem pályázik.

Tovább

Megindította a hőség első nagy rohamát

2014. június 10., 19:20 Módosítva: 2014.06.11 07:31
1

BORZASZTÓ HŐSÉG VOLT MÁR MA IS

Több mint 2 fokkal megdőlt a napi budapesti melegrekord, Újpesten 36,3 fokig melegedett a levegő. Az országos napi rekord nem dőlt meg. Körösszakálon volt a legmelegebb, 36,5 fok, ami 0,2 fokkal elmarad az 1916. június 10-én Kaposváron mért eddigi legmagasabb hőmérséklettől.

Tovább