Napi napi

Norbi, te ki butus!

2014. szeptember 19., 18:58 Módosítva: 2014.09.20 08:33
84

SKÓCIA AZ EGYSÉGRE SZAVAZOTT

55-45-re győztek az uniópártiak a Skócia függetlenségéről rendezett népszavazáson, így egységes marad az Egyesült Királyság. A részvétel 84,5 százalékos volt. A skót referendumot túlélő David Cameron brit miniszterelnök plusz jogköröket ígérhet a skótoknak, ez azonban saját pártján belül is feldühíthet többeket.

BOKROS LAJOS NÉPSZERŰBB, MINT FALUS FERENC

Legalábbis a Nézőpont friss felmérése szerint. Tarlós Istvánt a választási hajlandósággal bírók fele támogatja, a közös baloldali jelölt Falus Ferenc viszont 11 százalékos támogatottságával a harmadik helyre szorul a 14 százalékot elérő Bokros Lajos mögé. Az LMP-s Csárdi Antal és a jobbikos Staudt Gábor 7-7 százalékot érne el a kutatás alapján, egyéb jelöltre pedig a megkérdezettek 2 százaléka szavazna.

NAVRACSICS MEGY, SZIJJÁRTÓ JÖN

Navracsics Tibor pénteken hivatalosan is értesítette Áder Jánost és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról. Az új külügyminiszter papírforma szerint Szijjártó Péter lesz, akit a külügyi bizottság szombaton hallgat meg, az esküt pedig már szerdán leteheti.

CLINTON BESZÓLT ORBÁN VIKTORNAK

Bill Clinton volt amerikai elnök volt a Comedy Central amerikai tévécsatorna Daily Show című műsorának csütörtöki vendége, ahol a régi világrend széteséséről és a kialakuló új struktúrákról beszélve Orbán Viktorra is kitért, nem éppen pozitív kontextusban: „Ott van a magyar miniszterelnök. A magyarok rengeteggel tartoznak Amerikának. Ő (Orbán) szereti a tekintélyelvű kapitalizmust, de ezzel valójában csak azt mondja, hogy soha nem akar kiszállni a hatalomból. Maradni akar örökre, és pénzt."

ÍGY NEM MEHET TŐZSDÉRE A NORBI UPDATE 

Az MNB mai határozatában kötelezte a Norbi Update-et a részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére. Amíg ez tart, azzal védik a befektetőket, hogy felfüggesztik a részvények értékesítését Az MNB azt mondja, hogy a tájékoztató engedélyezése és a mostani elsődleges értékesítés között eltelt időben több olyan információ derült ki, amik miatt ki kell egészíteni a tájékoztatót. Az egyik probléma, hogy  az Update védjegyet a tőzsdére lépő cégbe apportálják ugyan, de ez az apport nem lesz végleges. Schobert ugyanis nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy az apportot végrehajtja.

Tovább

Pintér-, Dárdai+, Simicska-, Skócia?

2014. szeptember 18., 19:07 Módosítva: 2014.09.19 07:17
51

SKÓCIA FÜGGETLEN LESZ. VAGY NEM

Csütörtökön csaknem ötmillió skót választó dönt az ország függetlenségéről. A felmérések az uniópártiak szűk többségét mutatják – a nők kevésbé akarnak válni, mint a férfiak. Ha mégis a az elszakadáspártiak nyernek, akkor 2016. március 24-én kiálthatják ki a független Skóciát. Percről percre közvetítésünket itt, az előzményekről és a következményekről szóló összefoglalónkat pedig itt találja.

KIRÚGTÁK PINTÉR ATTILÁT

Utóda az idei három Eb-selejtezőre Dárdai Pál lesz, aki télig vállalta el a megbízást. Az MLSZ felelősségéről, Dárdai fizetéséről, a néhány játékossal feszült viszonyban lévő Pintérről itt olvasható a teljes beszámoló.

Tovább

Mindenki csalt, lopott vagy leleplezett

2014. szeptember 17., 20:29 Módosítva: 2014.09.18 08:59
2

MEGÍRTUK, HOGY CSALNAK AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGI KÉRELMEKKEL, EZT KAPTUK

A baloldal összehangolt támadást indított a kettős állampolgárság ellen - így reagált Semjén Zsolt az Index cikke alapján kirobbant ügyre. A kormányfő-helyettes úgy látja, hogy az Index átvette a külföldi titkosszolgálatok dezinformációit és az MSZP és a DK is csatlakozott a "támadáshoz". A maffiák által működtetett csalásokról szóló cikksorozatunk második részét itt olvashatja.

MEGVETTE A FRADI STADIONT ÉPÍTŐ CÉGET GARANCSI ISTVÁN MILLIÁRDOS

Új többségi tulajdonoshoz került a közelmúltban több állami beruházás - köztük a Fradi-stadion - kivitelezését elnyert Market Építő Zrt., a vevő Garancsi István milliárdos üzletember frissen bejegyzett cége, a Garhartt Invest 2014 Zrt. A Garhartt a Wing Zrt.-től vette meg az 51 százalékos részesedését a Market Építőben. A Céginfo.hu adatai szerint a Fradi-stadiont is építő Market tavaly 38,6 milliárdos nettó árbevétel mellett 740 milliós üzemi eredményt ért el.

ÁFACSALÁSOKRÓL ÍRT LEVELET WELSZ ÜZLETTÁRSA HALÁLA ELŐTT

Politikusok, üzletemberek és cégek neve is szerepel abban a levélben, amit Welsz Tamás nemrég gyanús körülmények között eltűnt, feltehetőleg már halott szlovákiai üzlettársa hagyott hátra. A levélben könnyen lehet, hogy államtitkok is vannak. Dömény Zoltán februárban hagyott hátra egy búcsúlevelet, azóta senki nem tudja, hol lehet.

ELLOPTÁK AZ ELSŐ BUBIT

A biciklit a Corvin-negyednél adta le bérlője, de rosszul helyezte a dokkoló állomásba, emiatt a kerékpárt újra ki lehetett venni kölcsönzés nélkül. Valaki el is vitte. Csak azt felejtette el, hogy van beépített GPS.

ITT TÁROLNÁK A GÁZT AZ OROSZOK 

Seszták Miklós NFM-miniszter hétfőn Anatolij Janovszki orosz helyettes energiaügyi miniszterrel tárgyalt, akivel abban egyeztek meg, hogy az oroszok félmilliárd köbméter földgázt hozhatnak még tél előtt a hazai tárolókba. A tárolók töltöttsége jelenleg 43,8 százalékon áll, és a kereskedők az elérhető 4,2 milliárd köbméter kapacitásból összesen csak 2,2 milliárd köbmétert kötöttek le. Az oroszok célja a lépéssel az lenne, hogy ha télen akadozna Ukrajnán keresztül a szállítás, akkor is el tudja látni az európai vevőit elegendő földgázzal.

AZ MLSZ MEGHALLGATTA PINTÉRT

Nem született döntés Pintér Attila jövőjéről a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén. Csányi Sándor elnök "felkérte a szakmai bizottságot, hogy értékelje a válogatott teljesítményét, az elmúlt nyolc hónapban elvégzett munka fényében", az elemzések pedig elkészültek. A testület meghallgatta a szövetségi kapitány beszámolóját is.

HAMAROSAN TÉNYLEG CSAK AZOK LÁTHATJÁK A FACEBOOK-POSZTJAINKAT, AKIKNEK SZÁNJUK

A Facebook már dolgozik a Moments nevű alkalmazáson, amit privát mikromegosztásokhoz fejlesztettek ki. A szoftvert egyelőre a Facebook munkatársai tesztelik, hogy kiirtsák a programhibákat és teszteljék a funkciókat. A Moments használata egyszerű: csak ki kell majd választanunk, hogy az adott tartalmat melyik körrel szeretnénk megosztani. Ehhez persze saját köröket kell létrehoznunk; külön körbe kerülhetnek a rokonok, barátok és üzletfelek. Így könnyebben beállítható, hogy a partifotókat a barátok, a gyerek képét a nagymama lássa.

MAGYAROK HOZTÁK EL AZ ASZTROFOTÓVERSENY ELSŐ DÍJAIT

Az egyik legnagyobb értékű asztrofotóversenyen, az ASA Astrophotography Competition 2024-en az első és a második díjat is magyar fotós hozta el. Éder Iván A Szív-köd című képével lett az első, míg Fényes Lóránd a Skorpió szíve című fotóval a második. A nyertesek nem pénzt kaptak, hanem speciális, asztrofotósoknak kifejlesztett, nagy értékű csillagászati eszközöket.

Tovább

Ritka ennyi bukás egy napon

2014. szeptember 16., 19:15 Módosítva: 2014.09.17 08:11
16

NAGYOT BUKOTT A GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY

Támogatóinak kétharmadát elvesztette az év elején botrányokba keveredő Gyermekrák Alapítvány, derült ki a felajánlásokról készített toplistából. Idén a hetedik helyre csúszott vissza, és a tavalyi 221,8 millió forinthoz képest már csak 70,3 millió forintot kapott a felajánlásokból. Az alapítványt a korábbi években több mint hatvanezer ember támogatta az adója egy százalékával, de idén már csak 21 ezer adózó adta nekik az egy százalékát.

1-3

UKRÁN MAFFIA OSZTJA A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT

Elképesztő maffia épült a kettős állampolgárságra, óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek. Több ukrán banda és magyar ügyvédi iroda is ráállt a hatalmas bizniszre, tízezres nagyságrendben osztottak már szét magyar útlevelet. A kormány elismerte a csalásokat, de szerinte kevsebb esetről lehet csak szó.

Tovább

Itt kaszáltak 100 milliót, amott 15-öt. Persze euróban

2014. szeptember 15., 19:29 Módosítva: 2016.03.07 21:36
33

ORBÁN ELSZÓLTA MAGÁT A PARLAMENTBEN

A miniszterelnök őszi szezonnyitó politikai beszéde unalmas volt és enervált. A rákövetkező vita sem volt jobb, az ellenzék nem merte kritizálni a kampánycsodafegyvert, a bankok elszámoltatását. Végül a viszontválaszában Orbán mégis mondott valami érdekeset: a norvég ügyben érintett civilekkel szerinte az a baj, hogy idegen érdekek zsoldjában állnak. Így végre érthető, hogy miért kerültek a törvénytelenséget kereső hatóságok célkeresztjébe. A parlamentben mindemellett megemlékeztek az elhunyt képviselőkről, és felfüggesztették Hiszékeny Dezső mentelmi jogát.

VÍRUSFERZŐZÉSSEL KERÜLT KÓRHÁZBA EGY NIGÉRIAI FIATAL DEBRECENBEN

Kisebb pánikot okozott Debrecenben, hogy hétfő délután a katasztrófavédelem közreműködésével szállítottak kórházba egy nigériai fiatalt az egyik egyetemi kollégiumból. A fiatalember vírusfertőzéssel, magas lázzal került a sürgősségire, elszállításakor állítólag egész testét fedő, kék fóliába burkolták. Noha sokan ebolát emlegettek a megbetegedése kapcsán, az ÁNTSZ szerint maláriagyanús a beteg, bár megjegyezték, hogy a laborvizsgálatok eredményére még várni kell.

Tovább

Valakit felpofoztak, mégis Gyurcsánynak fáj igazán

2014. szeptember 12., 19:40 Módosítva: 2014.09.13 09:12
2

GYURCSÁNYÉK HOPPON MARADTAK ÓBUDÁN

Helybenhagyta a III. kerületi helyi választási bizottság határozatait a fővárosi választási bizottság pénteken, így öt egyéni választókerületben nem indulhat a Demokratikus Koalíció jelöltje az októberi önkormányzati választáson. Vagyis Gyurcsány Ferencéknek Óbudán nem lehet listája, egy körzetben pedig egyáltalán nem lesz a baloldalnak jelöltje.

Meghalt Sztankay István

Hosszan tartó betegség után, családja körében meghalt Sztankay István. A Kossuth-díjas művész, a nemzet színésze 78 éves volt.

NAGYON KLASSZ A KÖZFOGLALKOZTATOTTAKNAK

A közmunkások többsége nagyon elégedett a közfoglalkoztatási rendszerrel, egyetlen bajuk van, kevés a pénz. Ezt az eredményt hozta ki az ország egyik legnagyobb kutatása. A Belügyminisztérium-Századvég duó 183 ezer érintettel töltetett ki kérdőívet.

VALAKI ÜTÖTT VALAMIÉRT MISKOLCON

Atrocitás történt Miskolc Martin-kertvárosi részében csütörtök este egy lakossági-választási fórumon, a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A történtekről homlokegyenest mást mond a Fidesz és a Jobbik.

Tovább

Csak magunknak köszönhetjük mindezt

2014. szeptember 11., 19:16 Módosítva: 2014.09.12 07:20
3

BARROSO EB-ELNÖKKÉNT MÁR NEM JÖN MAGYARORSZÁGRA

Az Európai Bizottság elnökeként utoljára látogatott Magyarországra José Manuel Barroso, és Orbán Viktor miniszterelnökkel írta alá az EB és Magyarország közötti, 2020-ig tartó partnerségi megállapodást. Orbán szerint 2020-ra a közösségi pénzek segítségével Magyarország egy fejlett állam lesz, amely gyorsabban tudja majd törleszteni az adósságait. (Az Eurologus itt ír a látogatásról: Orbánék homoerotikus balettal kápráztatják el Barrosót.)

Tovább

Régen jutott ennyi lesújtó hír egy napra

2014. szeptember 10., 19:33 Módosítva: 2014.09.11 08:28
12

MOST AKKOR TÉNYLEG JÖNNEK A NEMZETI ITALBOLTOK?

Lesz, nem lesz? Az biztos, hogy terjed a hír, a kormány kitartóan, de nem túl erőteljesen tagadja, hogy jönnek a nemzeti italboltok. A HVG szerint már csak azon folyik a vita, hogy hány százaléknál húzzák meg az alkoholfokhatárt, vagyis milyen töménységű szeszes italok árusítását korlátozzák az erre felszentelt szakboltokra. Közben mi is írtunk a hazai alkoholpiacról, cikkünket itt olvashatja.

Tovább

Ebben a Napinapiban leírtuk azt, hogy műfasz

2014. szeptember 9., 18:58 Módosítva: 2014.09.10 07:15
3

MŰFASZT SZOPOTT, MEGALÁZÁSSAL SZEMBESÜLT OLVASÓINK EGY RÉSZE A GÓLYATÁBOROKBAN

Alapos cikkben tártuk fel, hogy a gólyatáborok nagy részében milyen szexuális megaláztatáson mennek keresztül a gólyák. Az egyik oka lehet az abúzusoknak, hogy még ott is a férfiak fantáziája alapján készítik a programokat, ahol egyébként túlnyomó többségében nők a gólyák.

photo (10)
Fotó: Olvasónk

ZOLTAI GUSZTÁV BEÜLT LÁZÁR JÁNOS MELLÉ

Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertanácsadója lett.

NORVÉGIÁT FELZAKLATTA A MAGYAR KORMÁNY CIVILEK ELLEN INDÍTOTT HADJÁRATA

Vidar Helgesen európai ügyekért felelős miniszter azt mondta a rendőrség hétfői akciójáról, hogy elfogadhatatlan és azt mutatja, hogy a magyar kormánynak célja, hogy a vele szemben kritikus nem-kormányzati szervezetek tevékenységét ellehetetlenítse. Azt is jelzi, hogy a magyar kormány eltávolodott a demokráciára és az emberi jogok tiszteletére épülő közös európai értékektől.

Tovább

Készenléti rendőrök támadták le a civileket

2014. szeptember 8., 19:29 Módosítva: 2014.09.09 06:23
6

RAZZIA AZ ÖKOTÁRSNÁL

Hétfő reggel fél kilenc körül tucatnyi rendőr vonult ki az Ökotárs Alapítvány belvárosi irodájához. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bejelentés nélkül érkező munkatársai az irodába csak az ott dolgozókat engedték be, a bejáratnál négy rendőr szűrte az érkezőket. Miként az ORFK dél előtt pár perccel kiküldött válaszából kiderül, az NNI akciója összefügg azzal, hogy a Magyar Nemzet a Kehi feljelentése nyomán a múlt héten arról írt, hogy az Ökotárs Alapítvány jogtalanul nyújtott kölcsönökkel segített civil szervezeteket. 

oko
Fotó: Huszti István

A nap összefoglalója röviden:

  • Hétfő reggel váratlanul kiszállt a Nemzeti Nyomozó Iroda a Norvég Civil Alapot kezelő Ökotárshoz, majd később egy társalapítványhoz, a Demnethez is.
  • A nagy erőkkel érkező nyomozók egész napos vesztegzár alá vették a civil szervezetek irodáit
  •  A rendőrök délután a civilszervezetek vezetőinek magánlakásán is házkutatást folytattak.
  • Délután hatkor a rendőrök lakására kísérték haza Móra Veronikát, az Ökotárs alapítvány vezetőjét.
  • A Demnet munkatársaitól úgy értesültünk, hogy a rendőrség olyan anyagokat is lefoglalt, amelyeknek nem volt közük a Norvég Civil Alap ügyeihez.
  • Délután hatkor tüntetés kezdődött az Ökotárs irodája előtt.
  • Lázár János hónapok óta támadja a Norvég Civil Alapot, amely jelentősen megrontotta a magyar-norvég kapcsolatokat is.

REZESOVA-PER: FÖLDBE DÖNGÖLTEK EGY SZAKÉRTŐT

A négy ember halálát okozó baleset műszaki szakkérdéseit meglepetésszerű gyorsasággal tisztázta a bíróság. A megmaradt szakértők Rezesova szempontjából nem túl kedvező véleményt alakítottak ki. A három megmaradt régi szakértő közül is kizárt egyet a perből a bíró. Még a héten kihirdetheti a Budapest Környéki Törvényszék a másodfokú ítéletet.

NEM TUDJUK, MIÉRT NEM MARADHATOTT A NÉPSZERŰ IGAZGATÓ

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában leváltotta a közkedvelt és eredményes igazgatót, hiába támogatta a tantestület, a szülői munkaközösség és még 15 más szakmai szervezet. Helyére egy olyan vezetőt nevezett ki, akinek nincs vezetői tapasztalata, akinek a pályázata szakmai hibákat tartalmaz, és aki nem ismeri az iskola életét. Ma délelőtt ezért egy főiskolai tanévnyitó előtt az utcán vártuk Balog Zoltán érkezését, de választ nem kaptunk.

 

JUHÁSZ PÉTER ELÉBE MEGY A VÁDAKNAK

Csekély mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt pénzbüntetésre ítélték Juhász Pétert, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltjét. Juhász maga világosította fel a párt aktivistáit korábbi ügyeiről, miután a Belváros polgármesteri posztjáért folyó kampányban a Fidesz folyamatosan drogosként próbálja bemutatni.

Tovább

Ez már örökké Lázár titka marad

2014. szeptember 4., 19:19 Módosítva: 2014.09.05 07:20
52

LÁZÁR SZERINT NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEK, HOGY TITOK MARADJON A SZÁLLODÁJA NEVE

Továbbra sem nyilvánosak Lázár János elhíresült luxusútjainak részletei, mivel a Miniszterelnökség fellebbezett az erről szóló bírósági döntés ellen. Lázárt már nem zavarja, hogy korábban megígérte, mindenről beszámol.

TÁVOZHAT A HONVÉDELMI MINISZTER

"Vitatható gazdasági lépések miatt" fogyhatott el a bizalom.

GÓLYATÁBOR-ÜGY: SÚLYOS FELELŐSSÉGREVONÁST ÍGÉR AZ ELTE

A gólyatáborok szervezői nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel, felfüggesztették a tanító- és óvónőképző kar hallgatói önkormányzatának tevékenységét.

KORÁBBAN IS GÁZOLT A MARGIT KÖRÚTI CSERBENHAGYÓ

Egy idős párt a buszmegállóban ütött el négy éve. Túlélték, de a gázoló is megúszta a felelősségrevonást. K. Jánosné a híradóban vette észre, hogy gyanúsan ismerős neki a fekete BMW.

Tovább

Csoda, hogy csak egyvalakit ostobáztak le

2014. szeptember 3., 19:12 Módosítva: 2014.09.03 22:40
1

TŰZSZÜNET KÖRVONALAZÓDIK UKRAJNÁBAN 

Putyin konkrét tervvel állt elő, Jacenyuk porhintésnek tartja.

TARLÓS LEOSTOBÁZTA LÁZÁRT

Kellett a csúcsminiszternek brüsszelezni...

OBAMA MEGSEMMISÍTENÉ AZ ISZLÁM ÁLLAMOT

Nem kellett volna újságírókat lefejezgetni.

Tovább

Szabó Balázs, köszönjük :(

2014. szeptember 2., 19:19 Módosítva: 2014.09.03 07:14
46

TARLÓS BEINTETT LÁZÁRNAK

Új front nyílt a politikusi üzengetésben: ezúttal a fideszes főpolgármester rágott be a legnagyobb hatalmú és a legtöbb közpénz fölött rendelkező fideszes miniszterre, aki mostanában előszeretettel fenyegetőzik a fővárosi nagyberuházások leállítával. Lázár egyelőre nem reagált, pedig igény, az nyilván lenne rá.

SUCHMAN TAMÁS SZÉTVERT EGY MSZP-S STANDOT MARCALIBAN

Megyei párttársai tettek büntető feljelentést Suchman Tamás ellen, miután a politikus a múlt hétvégén megpróbálta kikergetni MSZP-s párttársait a sajátjának tekintett Marcaliból, és közben szétverte a párt aláírásgyűjtő pultját, majd fizikailag megfenyegette az aláírásokat gyűjtő szocialistákat.

Tovább

-. .- .--. .. -. .- .--. ..

2014. szeptember 1., 19:09 Módosítva: 2014.09.02 07:10
6

PUTYINTÓL, ATOMFEGYVERTŐL TARTANAK KIJEVBEN

„Két hét alatt be tudnám venni Kijevet ”– a La Republica szerint ezt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének telefonon, azonban az nem derült ki, pontosan milyen összefüggésben hangzott el a kijelentés.

Az orosz államfő is megismételte a tárgyalások szükségességét, ami lényegében a szeparatisták támogatását jelenti. A kijevi vezetés közben már arról beszélt, hogy a terrorelhárító művelet helyett az Oroszországgal szembeni védekezésre kell berendezkedniük. A védelmi miniszter szerint az oroszok nem hivatalos csatornákon keresztül azt is megüzenték, hogy taktikai atomfegyvereket is bevethetnek. A szeparatisták közben állítólag nyilvánosan aláztak meg egy asszonyt, akiről azt gondolták, hogy kém és az ukrán hadsereget segítette.

ESŐVEL, FUTÓPÁLYA NÉLKÜL INDULT A TANÉV

Az evangélikusok Anna and the Barbies-zal nyitották meg a tanévet, és több másik iskolában is igyekeztek kilépni az igazgatók a megszokott közhelyekből. Az esősen kezdődő tanévben nem lesz sok meglepő újdonság az eddigiekhez képest, ami mégis, azt itt elolvashatja, vagy megnézheti a naptárat. A dunakeszi Fazekas Mihály Általános Iskolában viszont néhány osztály konténerekben berendezett tanteremben kezdte az iskolát. A májusi bejelentéskor még azt ígérték, hogy a margitszigeti futókör iskolakezdésre készen lesz, nos, erre hiába vártunk, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóságától kapott tájékoztatás szerint az ügy a közbeszerzési eljáráson akadt el, nem tudni, mikor kezdődhetnek a munkálatok.

MEGSZÓLALTAK A SZIRÉNÁK

Lezajlott az első nagy szirénapróba hétfő délelőtt 11 órakor. A rendszer próbája négy percig tartott, 417 ponton, a hatóság szerint minden rendben volt. Nem úgy olvasóink szerint: volt aki sírt, volt, aki megijedt, a tyúkokba beszorult a tojás. Megint más nem értette a hőbörgést.

Tovább

Tényleg ilyennek kellene lennie egy pénteknek? Isten ments!

2014. augusztus 29., 19:07 Módosítva: 2014.08.30 07:51
1

UKRAJNÁBAN TOVÁBB IZMOZNAK AZ OROSZOK

Szokatlan gyorsasággal, éjszaka publikálta felhívását Vlagyimir Putyin az ukrajnai harcok mielőbbi rendezésére. Az orosz elnök nyeregben érzi magát: a Kijev által terroristáknak tartott szakadárokat lényegében szabadságharcosoknak nevezte, kijelentve, hogy ők voltak azok, akik „jelentős sikereket értek el” a Kelet-Ukrajna lakosságára nagy veszélyt jelentő, és eddig is súlyos áldozatokkal járó ukrán katonai akciókkal szemben.

A nyugat ezt máshogy látja. "Orosz katonai agresszió érte Ukrajnát" – közölte Anders Fogh Rasmussen a NATO–Ukrajna Bizottság rendkívüli ülése után. Szerinte Moszkva destabilizál. Hogy pontosan mi is történik, arról olvassa el tömör elemzésünket.

AZ ÖSSZES PAPÍRPÉNZT LECSERÉLIK 2018-IG

Az Index információi szerint a Magyar Nemzeti Bank hétfőn bejelenti, fokozatosan új bankjegyekre cseréli le a teljes hazai készpénzállományt. 2018-ig új, az eddigiektől eltérő grafikájú bankjegyet vezetnek be az összes címletben. A pénzcserénél az esztétikai és biztonsági szempontok mellett nyilván az is nyom a latba, hogy milliárdokat spórolhat az állam a lakosságnál maradó régi bankjegyek be nem váltásával. A pénzcserével ráadásul ellenőrizhetik is a lakosságnál lévő vagyonokat.

ELTŰNTEK A KISZUPERÁLT MAGYAR TANKOK

Egy orosz hírügynökség megkérdezte a cseheket, megérkeztek-e azok a tankok, amelyekről a magyar kormány azt állította, hogy oda küldték őket. Nem érkeztek meg és nem tudnak semmilyen tankról - állítják a csehek. Ez teljesen ellentmond annak, amit a magyar kormány állított korábban. 

Tovább

Matolcsy és az oroszok is előre nyomultak

2014. augusztus 28., 19:02 Módosítva: 2014.08.29 07:49
8

Hangmérnököt öltek a rendőrök, botlott a forint, vége a Del Piero-sztorinak.

Előhúzták a csodafegyvert

2014. augusztus 27., 20:16 Módosítva: 2014.08.28 23:52
3

EZ VOLT A KAMPÁNY HARMADIK NAPJA

  • A Fidesz a fővárosi kerületekben repülőrajttal indította az önkormányzati választás kampányát, megjelentek a plakátok, megindult a szórólapozás. A VII. kerületben azonban se szórólap, se jelöltlista. Addig rivalizáltak a helyi vezetők, Rónaszékiné Keresztes Mónika és Vattamány Zsolt, amíg nem tudták időre eldönteni, kik is legyenek az indulók.
  • A 13. kerületben mellbedobással előzné a Fidesz az MSZP-t, Bálint Antónia egykori aktmodellt indítja képviselőnek.
  • Tarlós István azt mondta, nem kommentálja Falus Ferenc szerencsétlenkedését, de azért mégis megtette, nem is akárhogy.
  • Püspökladányon belebukott a fideszes alpolgármester egy videóba, melyen részegen csinál vicces dolgokat.
  • Közben Miskolcon az Együtt-PM jól összeveszett saját magával és leváltotta helyi emberét, aki szerint a párt támogatja Pásztor Albertet, mikor nem is.
Tovább

Amikor a dolgok végleg elszabadultak

2014. augusztus 26., 19:34 Módosítva: 2014.09.09 12:13
42

MATTHEW MCCONAUGHEY NEM ÍRT TÖRTÉNELMET AZ EMMY-GÁLÁN

Papírforma és meglepetések sora jellemezte a 66. tévés Oscart. Míg a vígjátékoknál a Modern család megint hozta magát, a minisorozatok és tévéfilmek kategóriájának nagy esélyesei üres kézzel távoztak. A legjobb drámai férfiszínész Bryan Cranston lett Matthew McConaughey előtt, aki így nem tudta ugyanabban az évben megnyerni az Oscart, az Aranyglóbuszt és az Emmyt. A legjobb sitcom zsinórban ötödjére a Modern család, a legjobb mini a Fargo, a legjobb dráma az idén búcsúzó Breaking Bad lett.

Tovább

És akkor Orbán Viktor elmagyarázta

2014. augusztus 25., 19:28 Módosítva: 2014.08.26 00:24
1

OROSZ PÁNCÉLOSOK LÉPTÉK ÁT AZ UKRÁN HATÁRT

Legalább tíz páncélos szállító, két tank és néhány teherautó szelte át Oroszország felől az ukrán határt, hogy segítséget nyújtson az oroszbarát szeparatistáknak. Legalább ötven járműből állt az Oroszországból behatolt egység, amelynek nagyobbik része az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol felé ment, kisebbik része pedig a Donyeck város közelében fekvő Ilovajszkba indult.

Tovább

Napi 5000 forintból élünk – és van ennél ijesztőbb dolog is a világon

2014. augusztus 22., 23:10 Módosítva: 2014.08.23 09:17
154

AZ ÁLLAM NYERT AZ ELSŐ DEVIZÁS PERBEN 

Elutasította az első devizahiteles banki keresetet a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam perben pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. A bíróság kötelezte takarékszövetkezetet, hogy 15 napon belül fizessen meg mintegy bruttó félmillió forint perköltséget az alperes magyar államnak. Az ítélet indoklásában az hangzott el, hogy az ügyben nem indokolt az Ab-hoz fordulni, mert nem sérültek az alkotmányos jogok.

154 EZER A MAGYAR ÁTLAGNETTÓ 

Az első félévben három százalékkal nőttek az átlagkeresetek a legalább 5 főt foglalkoztató munkaadóknál. A bruttó átlagkereset 235 ezer forintra, a nettó pedig 154 ezerre emelkedett – közölte a KSH. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan bruttó 250 800, míg a költségvetési intézményeknél 205 900 forintot kerestek. 

Tovább

Megnyílt a dimenziókapu Magyarországon

2014. augusztus 19., 19:16 Módosítva: 2014.08.20 01:38
1

VAJNÁÉK ADÓKEDVEZMÉNYT KAPTAK, HÁTHA TÖBB PÉNZ LESZ GYERMEKÉTKEZTETÉSRE 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy szocialista képviselő kérdésére levélben arra igyekezett választ adni, hogy Andy G. Vajna filmipari kormánybiztos kaszinói miért kaptak hétmilliárdos adókedvezményt. Mint kiderült, azért, hogy több pénzük legyen, ezáltal több tiszta bevételük, amitől több adót fizetnek majd, amiből finanszírozni lehet a gyermekétkeztetést. Ennyi.

Tovább

Ezt tartogatta ez az esős nyári nap

2014. augusztus 14., 19:26 Módosítva: 2014.08.15 07:38
2

3,9 SZÁZALÉKKAL NŐTT A MAGYAR GAZDASÁG

Éves ütemben 3,9 százalékkal, az idei első negyedévhez képest pedig 0,8 százalékkal nőtt a magyar GDP április és július között, közölte a KSH. Ezzel egész Európában a legjobban Magyarország teljesített (bár néhány országban még nem tették közzé az adatokat). De mielőtt a fejünkbe szállna a diadal,érdemes fejben tartani, hogy a kétezres évek közepe óta annyira leszakadtunk, hogy nagyon sok ilyen negyedévre lenne szükség, hogy egyáltalán a korábbi növekedési pályára visszataláljunk. Az NGM szerint tartható lesz ez a növekedési ütem, de ha belegondolunk, hogy mennyi egyszeri tényező tornázza most fel ezt a GDP adatot (MNB-s vállalati ingyenhitelek, stadionépítések és vasútfelújítások, EU-s források kifizetésének felpörgetése, autóipari kapacitásbővítések), akkor joggal kételkedünk ennek megalapozottságában.

 
Tovább

Ennél már csak jobb jöhet

2014. augusztus 12., 19:56 Módosítva: 2014.08.13 11:39
117

MEGHALT ROBIN WILLIAMS

63 éves korában holtan találták kaliforniai otthonában, halálát feltehetően öngyilkosságból eredő fulladás okozta, de még vizsgálatokat rendeltek el. Williams szóvivője elismerte: a színész depresszióban szenvedett. Hollywoodot sokkolta a hír, az MTVA híradójába viszont nem került be. Mi azért összegyűjtöttüka kedvenc filmjeinket és tévés szerepléseit

Tovább

Na akkor elmondjuk a mai sztorit digitálisan

2014. augusztus 8., 18:02 Módosítva: 2014.08.09 00:46
1

AMERIKAI LÉGICSAPÁS IRAKBAN

Péntek délután amerikai vadászgépek légi csapást hajtottak végre az Iszlám Állam tüzérségi egységei ellen Irbil közelében, ahol kurd erőket támadtak a lövegekkel, derül ki a Pentagon Twitteréről.

Tovább

Na, mostantól minden rendben lesz

2014. augusztus 7., 19:40 Módosítva: 2014.08.08 10:49
51

HORVÁTH CSABÁNAK MEGJÖTT AZ ESZE

Leállította a főpolgármester-jelöltségért indított kamikáze akcióját Horváth Csaba. A Facebook-oldalán csütörtök délután bejelentette, hogy támogatja a baloldali ellenzék közös jelöltjeként megnevezett Falus Ferencet.

Tovább

Egy szomorú és viharos nap krónikája

2014. augusztus 6., 19:54 Módosítva: 2014.08.07 17:22
1

MEGINT ÖSSZEFOG A BALOLDAL, BÁR AZ MSZP MÉG NEM DÖNTÖTT

Mindhárom baloldali párt elfogadta a hétfőn kialkudott egyezséget arról, hogy az őszi önkormányzati választáson hogyan álljanak ismét össze a fővárosban. Ezt szerda délután Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM ügyvezető társelnöke jelentette be. Vagyis a szocik hivatalosan még nem döntöttek, egy küldöttértekezlet még hátra van.

Molnár Csaba, Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes
Molnár Csaba, Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes
Fotó: Huszti István

FURÁN OSZTOGATTÁK A TRAFIKJOGOKAT

Hiába döntött úgy a bíróság, hogy nyilvánosságra kell hozni a trafikpályázatok bírálati anyagait, a dokumentumok közzététele után sem tisztult ki teljesen a kép. Maguk a pályázati anyagok továbbra sem nyilvánosak, így nem is összehasonlíthatóak a vesztesek pályázataival. Mindössze az értékelő lapokat, és a bíráló bizottság tagjainak nevét tették közzé. A nyertes pályázatokat továbbra is a minisztérium őrzi, a vesztes pályázatokat pedig a korábbi ígéretek ellenére visszaküldték a pályázóknak. Furcsaságokat azért találtunk

A FORINT 317 FÖLÉ GYENGÜLT

Lendületesen halad a forint az új mélypontok felé: most már alig több mint 1 százaléknyi gyengülés hiányzik ahhoz, hogy euróban számolva annyira keveset érjen pénzünk, mint még soha. Ma 317 forint fölé gyengült az árfolyam. Összeszedtük, hogy milyen okok állnak a gyengülés hátterében. 

MEGHALT BAJOR IMRE

A halálhír a hosszú betegség ellenére mégis váratlan volt, hiszen még  ma reggel is  arról szóltak a hírek, hogy jobban van, de a gyógyuláshoz nyugalomra és továbbra is csendre van szüksége. A színész-humorista 57 évet élt, pályatársai emlékeztek rá és mi is felidéztük Oli bácsi figuráját

bajori 4
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc
Tovább

Egy pisszenést se!

2014. augusztus 5., 18:56 Módosítva: 2014.08.05 22:11
1

FALUS FERENC KÉSZEN ÁLL

A 2010-ben menesztett országos tisztifőorvos maga jelentette be a Facebookon, hogy készen áll a megmérettestésre, azaz minden bizonnyal ő lehet az, aki a baloldali pártok közös jelöltjeként Tarlós István főpolgármester kihívója lesz. Az MSZP, a DK és az Együtt-PM várhatóan szerdán jelenti be Falus indulását.

AZ V. KERÜLETBEN NEM LESZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁS

Az V. kerületben nem lesz ellenzéki összeborulás. A három párt nem is nagyon erőlteti a megegyezést, mivel a felmérések szerint Rogán Antal nyolc éve után a Belváros nem tartozik a győzelemesélyes körzetek közé. Rogán Antal az összeférhetetlenség miatt októberben már nem indul a polgármesterségért, frissen kinevezett helyettese, Szentgyörgyvölgyi Péter lesz a Fidesz jelöltje.

MISKOLCON ELINDULT A KILAKOLTATÁS

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának.

315,7 - KÉT ÉS FÉLÉVES MÉLYPONTON A FORINT

Délután kettő körül gyengülni kezdett a forint, az euróval szembeni jegyzések egészen 315,7-ig szaladtak a reggeli 312,5 forintos szintről. Feltételezhető, hogy hazánkkal kapcsolatos fejleményekre reagáltak a befektetők: piaci beszámolók szerint az állt a gyengülés mögött, hogy a jelentősebb pozíciókkal rendelkező magyar államkötvény vásárlók próbáltak kiszállni a magyar piacról. Ráadásul alacsony a forgalom, ez felnagyítja a gyengülést. 

KIVONUL A LUKOIL MAGYARORSZÁGRÓL IS

A Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is. A Mol hétfőn jelentette be, hogy megállapodást írt alá az orosz Lukoillal a vállalat csehországi kiskereskedelmi hálózatának átvételéről. A Lukoil honlapján már az is szerepel, hogy az orosz társaság eladja a 19 benzinkútból álló szlovákiai és a 75 egységet számláló magyarországi hálózatát is. A magyar kutakat a Norm Benzinkút Kft. veszi meg. 

Tovább

Ez mind beérett szép lassan hétfőre

2014. augusztus 4., 19:37 Módosítva: 2014.08.05 07:43
37

TOTÁLIS TÁMADÁST INDÍT A NAV BUDAPESTEN 

Totális, átfogó ellenőrzésbe kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a budapesti vendéglátósok körében, megelégelve azok kirívóan alacsony adózási fegyelmét. A NAV más régiók revizorait is mozgósítja, és a következő 24 órában mozgásban tartja csapatait. A cél, hogy a vendéglátósok vessenek véget a vásárlókat megtévesztő visszaéléseknek, és rákényszerítse a vendéglátóhelyeket, hogy bevételeikről szabályos bizonylatot adjanak. A mulasztók szigorú büntetésre számíthatnak.

LEMONDOTT A KAJAK-KENU SZÖVETSÉG FŐTITKÁRA

Sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben kialakult nézetkülönbség és a sportág belső és külső kapcsolatrendszereinek eltérő megítélése miatt távozik Ábrahám Attila, aki két és fél évig volt a szövetség főtitkára.

Ábrahám Attila
Ábrahám Attila
Fotó: Rosta Tibor

ÚGY NÉZ KI, SIKERÜLT KIHÍVÓT TALÁLNI TARLÓSNAK

A hétfői újabb egyeztetési kör végén Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke bejelentette, hogy elkészült a baloldali pártok megállapodástervezete az őszi önkormányzati választásokra, és a pártok (az MSZP, az Együtt-PM és a DK) vezető testületei 24 órán belül eldöntik, hogy elfogadják-e. Azt még nem árulták el, ki lenne a tervezet szerint főpolgármester-jelölt. A Nol.hu szerint a volt tisztifőorvos, Falus Ferenc az.

MEGSZÓLAL A MENESZTETT ANKARAI NAGYKÖVET

Múlt héten azt írtuk, hogy Hóvári János volt ankarai nagykövet menesztéséhez hozzájárult, hogy birálta a török kormányt. Hóvári levelet küldött szerkesztőségünkbe, ebben azt írja, hogy ilyen eset nem történt, sőt, a sokat birált Recep Tayyip Erdoğan miniszterelnököt történelmi személyiségnek tartja.

Tovább

Egyszerre minden beütött

2014. július 31., 19:23 Módosítva: 2014.08.01 07:10

FOGY A LEVEGŐ SESZTÁK KÖRÜL

A pár hónapja kinevezett fejlesztési miniszter helyzete egyre nehezebb. Miután tegnap megírtuk, hogy hozzá köthető kisvárdai cégek vissza nem térítendő uniós támogatást kaptak a gyengén muzsikáló autószalonja épületrészeinek megvételére, ma az derült ki, hogy az offshore cég egyáltalán nem is kaphatott volna uniós pénzt. Seszták Miklóst az ellenzék mellett még a Magyar Nemzet is távozásra szólította fel. A kormányszóvivő viszont bevédte a bajba került minisztert, aki maga is azt mondta, nem mond le.

Tovább

Ezek a dolgok nem történtek volna meg

2014. július 30., 19:37 Módosítva: 2014.07.31 10:06
1

300 ÉVES HAJÓRONCS VOLT A WTC ALATT

Elég sok mindenre lehet mondani azt, hogy nem történt volna meg, ha 2001. szeptember 11-én tálib terroristák nem vezetnek utasszállító repülőket a World Trade Center tornyaiba, de a legfurcsább akkor is úgy szól, hogy „sosem találták volna meg az 1773-ban épített hajó roncsait”.

ZÖLD UTAT KAPTAK A BRIT ROBOTAUTÓK

Nem elég a briteknek, hogy a rossz oldalon közlekednek, de hamarosan önjáró autók is szabadon garázdálkodhatnak a szigetország útjain. Mondjuk az is lehet, hogy ez a két dolog összefügg, és az ottani közlekedési hatóság azért adott engedélyt az autonóm járművek nyilvános tesztelésére, hogy végre feloldják a balkéz-szabály őrületét.

359 EZER BEJELENTETT MUNKANÉLKÜLI VAN 

Nyolc százalékra csökkent az idei év második negyedévében a munkanélküliség, így jelenleg 359 ezer bejelentett munkanélküliről tud a KSH. Ez azt is jelenti, hogy a márciustól májusig tartó időszakhoz képest nem csökkent a munkanélküliség. A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt, ez 190 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a KSH számaiból.

 

SZÁZMILLIÁRDOKAT VESZÍTHETNEK A BANKOK AZ MNB JAVASLATÁN 

Az MNB kedden kiadott állásfogalalása után nagyon valószínű, hogy a korábbi elemzői számításoknál több százmilliárd forinttal nagyobbak lehetnek a bankszektor veszteségei a kormány devizahiteles mentőcsomagja miatt. A jegybanki javaslat lényege, hogy az adósok egyoldalú kamatemelések és a jogtalannak nyilvánított árfolyamrés miatti többletbefizetése tőketartozásuk előtörlesztésének minősül. Ez azért durvább a korábban feltételezett megoldásoknál, mert azt jelenti, hogy a korábban a magasabb tőketartozás alapján felszámított és az ügyfelekkel kifizettetett kamatbevételt is vissza kell fizessék a bankok az ügyfeleiknek. 

Tovább