Választási kampány eddig (2256. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Ez volt március 15. 2018-ban

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hajós András lépett a színpadra, azzal kezdte: 

    "Büszke vagyok, hogy itt lehetek, és hogy itt merek lenni. Mindenidők leghalvérűbb tüntetési mondata következik: beköszöntött a csendes matek időszaka?

  • Bár Kunhalmi Ágnes azt mondta, minden Jobbikra leadott szavazat a kukába megy, Gyurcsány ezt kicsit másképp gondolja. Nem választási együttműködésről akar tárgyalni a Jobbikkal, hanem arról, hogy az új parlamentben hogyan tudják közösen lebontani az Orbán-rendszert. Gyurcsány ezért vasárnap 17 órára várja az LMP, az MSZP és a Jobbik képviselőit. A hazám megér egy tárgyalást, mondta Gyurcsány.  

  • Erről kérdeztünk a Jobbik tüntetésén:

    A Jobbik nem lép vissza, szóval nincs miről beszélni
  • Szenvedélyes beszéde alatt ugyanis még az ég is kitisztult.

  • Gyurcsány Ferenc bejelentette: egyoldalú lépéssel a Demokratikus Koalíció visszavonja saját jelöltjét Szél Bernadett körzetében, hogy ezzel is segítse az LMP társelnökének győzelmét.  A DK így már 61 helyen nem indít jelöltet, hogy megvalósuljon az együttműködés. 

    Az ellenzéki pártok csak összefogva tudnak győzni és kormányozni, mondta Gyurcsány. Ezt az együttműködési készségüket nem a koalíciós tárgyalásokon, hanem már most bizonyítaniuk kell. A megállapodás nem lehetőség, hanem kötelesség. Nem érdekesek a régi sérelmek, a haza cselevést kíván. 

  • Soha nem fognak megtörni, soha nem árulom el, amiben hittem, tolmácsolta a sokmilliárdos adócsalás gyanújával előzetesben ülő Czeglédi Csaba üzenetét Gyurcsány Ferenc. Az új demokratikus kormány igazságot fog szolgáltatni a valódi bűnözőknek,  az első napon csatlakozunk az európai ügyészséghez - ígérte Gyurcsány.

  • Kapcsolódó

    Orbán: Hazaküldjük Gyuri bácsit, menj vissza Amerikába!

    Orbán két részre osztotta az országot: a nemzeti, becsületes, egyenes fideszessel szemben állnak az alantas, fortélyos Soros-jelöltek. Orbán szerint el akarják venni az országot, de győzni fog, és jogi, politikai elégtételt vesz.

  • A baloldali tüntetésen többeket látni Kétfarkú Kutya Párt matricával, ők valószínűleg a párt békemenetéről jöttek át a Fővám térre.

  • Győzni készülünk, mondja Gyurcsány Ferenc, hogy tudjunk adni igazságot a kisemmizetteknek, szabadságot a szónak, a sajtónak, elégtételt a kifosztottaknak, szabadulást a politikai státuszfoglyoknak és felemelkedést a nemzetnek.

  • Vona beszéde után. 

    A szöveg: Én, XY a Szent Koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjeként csak és kizárólag nemzetemet, és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak.  Nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet A hazugságtól, nélkülözéstől és szolgaságtól. Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgája legyek. Amennyiben a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen. 

  • A baloldal és a Fidesz 3-3-szor kapott lehetőséget, láttuk, mi lett belőle. Mi 8 éve készülünk a parlamentben. Van még három nehéz hét. Mi itt fönn azt ígérjük, hogy ezt a várat fel fogjuk építeni, ha törik, ha szakad. A szabadságot vissza fogjuk adni, ha törik, ha szakad. 

    Ha mi győzünk, akkor ti nyertek, akkor Magyarország nyer. De a 3 hétben ami hátravan, ti is tegyetek meg mindent a győzelemért. Gondoljatok az őseinkre, akik sosem csüggedtek. 

    Attila unokái vagyunk, akik nem félnek semmitől, csak a Jóistentől. Menjünk bele ebbe a 3 hétbe, és mentsük meg Magyarországot!

  • Kutyából nem lesz szalonna, mondta Kunhalmi Ágnes. A Fidesz a Jobbik programját valósítja meg, a Jobbikban többen vannak a jobboldali Orbán-hivők, mint akik ellene vannak. Minden Jobbikra leadott szavazat kukába dobott szavazat, mondta szenvedélyes beszédében az MSZP budapesti elnöke. 

  • Nem akarok magyar ember ellen harcolni. A félelemmel, haraggal, elnyomással, korrupcióval. De nem akarok másik magyar ellen. Miért kell harcolni tisztességes bal- jobboldali ember ellen? Miért kéne? Mert Gyurcsány és Orbán erre építette a politikáját? Én azt tanultam meg, hogy aki negatív energiákkal épített téglákkal épít várakat, az erre a félelem, elnyomás lobogóját tűzi ki.

    Szeretem a másik magyar embert. Összetartozom vele. Egy vérből vagyunk. Ezekből a téglákból kell építkezni. Ehhez kell meghívnunk minden jószándékú magyar embert. Hogy felépítse ezt a várat. 

    A vár tornyában az a zászló lobog majd, amiért annyiszor lelkesedtünk, amiért apáink vére folyt. A mi várunk vártornyán a szabadság zászlaja lobog majd.

  • Ezzel köszönt be Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az ellenzék Fővám téri tüntetésén. A betyárját, de sokan vagytok - folytatta, azok az emberek vannak itt, akik az elmúlt években kimentek tüntetni az utcára a kormány miatt.

    Kunhalmi szerint ma Budapesten van a legnagyobb esélye annak, hogy a Fideszt elsöpörjék. A demokrácia nem magától értetődő dolog, folyamatosan meg kell küzdeni érte.  

  • Mert minden nap azt teszem. De most előre nézek. Aki örökké hátra néz, az viszályt szít, nem tud egyetértést teremteni. És előbb-utóbb felbukik. Én előre nézek, és megfogadtam, a jót keresem. Ami összeköt. A megegyezést keresem.

    Vona felteszi a kérdést, hogy ikor vesszük már észre, hogy ha a keserűségre építjük a politikánkat, az még több keserűséget szül. Majd megismétli a mondatot harag, félelem, fájdalom szavakkal.

    Hát meddig várjunk még? Az óvodásoknak kell utcára menni?

  • Programot, utat, jövőt kell adnunk, mondja a pártelnök. Ahonnan a gyerekek nem akarnak elmenülni. Ahol jó élni, jó magyarként élni.

    12 pontot mond:

    1. Valódi biztonságot, nem óriásplakátokkal, hanem határőrséget. Nem kell kvóta
    2. Erős és igazságos Európát, ahol magyarként lehetünk európaiak
    3. Valódi demokráciát, független intézményekkel, kíméletlen elszámoltatást 
    4. Működő egészségügyi és szociális rendszert, önálló EÜ-minisztériumot állítunk fel
    5. Modern oktatást, ahol tisztelik a diákokat, a jövőt. Önálló oktatási minisztérium
    6. Igazságos nyugdíjrendszert, 40 év munka után nyugdíj, az átlag alatti nyugdíj értékét jobban növeljük, mint a nagyokét
    7. Korszerű államigazgatást, az állam nem kihasználja, hanem tiszteli a közalkalmazottat, egyenruhásokat
    8. Önkormányzatok megmentését. Nem hagyjuk a falvakat sem. Meg fogjuk őrizni a falvakat.
    9. Több mint tíz év szenvedés után igazságot a devizahiteleseknek
    10. Az elvándorlás megállítását, méltó ifjúsági- és családpolitikát, történelmi bérlakásépítési programot
    11. A multi adókedvezményei helyett a hazai mikro- és kkv-k segítése
    12. Béruniót. Igazságos, tisztességes béreket mindenkinek.
  • Kunhalmi, Gyurcsány és Karácsony fog beszélni a Fővám téren, innen élőzünk:

     
  • Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar frontembere a színpadon, Erdős Virág versét énekeli:

    "elviszem gond nélkül a hátamon a hazám

    aki ma büntet, az holnap lövet

    viszek egy mindig újra föl-földobott követ"

  • Nem a nagyhatalmak érdeke veszélyezteti a szabadságot, hanem egy belső vezető tébolya. Mintha süllyednénk vissza a kommunizmusba, ahol az ország élén korrupt zsarnok, körülötte pártfunkcik, akiknek mindent szabad. Sőt, a feudalizmusba térünk vissza, egy korrupt kiskirály van, akik nagyurak vesznek körül. Vadászgatnak, kastélyuk van. Nem kilencedet szednek, hanem mindent ellopnak. Nem magyar bortól részegednek le, hanem kokaintól Ibizán. Lassan az első éjszaka jogát követelik majd.

  • Vona a színpadon, mögötte az összes képviselőjelölt. 

    Azzal kezdi, hogy

    Orbán azt mondta, elégtételt vesz rajtunk. Megfenyegette Magyarországot, de mi nem félünk tőle. Neki van félnivalója. Utoljára Grósz Károly fenyegette meg a magyarokat. Azt üzenjük, Orbán is úgy fog járni. Bukni fog.

  • Szecső-Tibortelep a napirajzos kollégánk kreálmánya, szép, hogy megjelent a Békementen is.

  • Orbán Viktor azt mondta a Kossuth téren, hogy 

    Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit.

    De vajon mire gondolhatott a 8 éve hatalmon lévő kormányfő? Kin vagy min akar elégtételt venni? Az ellenzéken? A civileken? A sajtón? Soroson? És miért? Ha nyer, akkor azért, mert voltak, akik nem ezt akarták? Vagy mert nem kampányoltak mellette? Ha nyer, akkor mit szolgálna az elégtétel? Azt, hogy nyert? Ha meg nem nyer, akkor ugye az elégtételre korlátozott lehetőségei lesznek. Vagy milyen elégtételt kívánó dolog történt/történik, amire kormányfőként jelenleg nem tud reagálni? Csupa fontos kérdés.

  • Megfontoltan, tudományosan, közepesen bonyolult mondatokkal, közepes hangerővel. Biztos ő is megijedt a Nemzeti Daltól.

  • A tömeg a Vámház körúton mindössze a Pipa utcáig áll. A résztvevők kicsit unják az hosszadalmas felvezetést, inkább Gyurcsányt és Karácsony Gergelyt várják. 

    Most épp Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője beszél.

    Itt, a szabadság hídjánál a reményről szeretnék beszélni nektek. Magyarországon azok vannak többségben, akik azt akarják, hogy a zsarnok Fidesz tűnjön el az országból. Orbán Viktor ellopta a szabadságunkat, és közben az ország leggazdagabb emberévé csalta magát.

    Szabó szerint a választók olyanok, mint az egyetemisták. Azt is mondta, mindenki szavazzon a legerősebb jelöltre.

  • A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke szerint a márciusi ifjak 12 pontja 170 év elteltével is időszerű, "a Kádár-rendszer máig nem ért véget", és ez végtelenül szomorú. Nagy Tibor Budapesten, a Március 15. téren a 12 pontot felidézve azt mondta, a MIÉP alig jut médiafelülethez, miközben a kamupártok meghatározóak, az idegenszívű SZDSZ utódai vírusosan terjesztik ma is a magyargyűlöletet. A kormány eltávolította a nemzeti érzelmű újságírókat, a nemzeti radikalizmusnak nem biztosít helyet, lelket lehelt a levitézlett vörös szakszervezeti újságba, a pártállami időket idéző Népszavába.

  • Volner János jön. Ő a harmadik szónok, és akkor még Vona sehol nincs.

    Azzal indít, hogy Orbánt Soros támogatta, és liberális volt, majd tolvaj lett.

    Amit Habony ránk hány, csak megacéloz minket, hogy ezt a bandát eltakarítsuk. Milyen világot öröklünk meg, ha átvesszük a kormányt? Ha a MÁV-nak ásványvízre van szüksége, Mészáros Lőrinc. Ha sorompót kell felújítani, van egy felcsúti vállalkozó. Ha vasutat kell építeni, akkor is van egy felcsúti vállalkozó. Orbán azt mondja, nemzeti tulajdonba kell venni a gazdaságot. Igaza van, de Orbán nem nemzeti, hanem magántulajdonba vette. Vissza kell venni, a magyar kis- és középvállalkozásokkal kell stratégiai szerződést kötni, nem a multikkal. A multik kapnak mindent, a kkv-knak semmi nem jut.

  • Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyar zsidó hőseire emlékeztek Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben, a forradalomban hősi halált halt honvédek sírkövénél. Frölich Róbert országos főrabbi emlékbeszédében azt mondta, a Kossuth Lajos csapataihoz csatlakozó zsidók nemcsak a magyar nemzet szabadságát, hanem a magyarországi zsidók teljes egyenjogúságát és vallásszabadságát is remélték a forradalom győzelmétől.

    De volt ennél mélyebb oka is annak, hogy csatlakoztak a forradalomhoz: a bibliai parancs, amely azt mondja, "keressétek annak a városnak a békéjét, ahova száműzettetek, és imádkozzatok érette az Istenhez, mert ha annak békéje van, csak akkor van nektek békétek".

    A zsidók békét akartak a nemzetnek és önmaguknak, és ha ezt a békét nem lehetett máshogy elérni, csak fegyverrel, akkor fegyvert ragadtak

    - fogalmazott a főrabbi.

  • Sajátos előadásmód, mémgyanús, így első hallásra.

  • Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője így zárta beszédét:

    "Április 8-a után rabok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!"

  • Egyértelműen az elszámoltatás felkiáltásra rezonál leginkább a jobbikos közönség. Z. Kárpát nagy üdvrivalgást kapott, amikor a devizakárosultak ügyéről beszélt.